Grimjaur Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Имам LAN Internet който работи идеално с 1 компютър. Обаче сега се появи 2-ри компютър и проблемът е, че искам да си направя мрежа от 2 компютъра, като и двата да имат Internet връзка (2-я да ползва Internet през 1-я) Подробности: На двата компютъра съм с Windows XP SP2. На основния компютър (Internet server-a) имам 2 LAN карти. Едната (LAN 1) е вързана към Internet доставчика чрез PPPoE (PPP over Ethernet). Конекцията излиза в 'Control Panel->Network and Dial-up connections' като Broadband type. Чрез другата LAN карта (LAN 2) си правя вътрешната мрежа с 2-я компютър. На Internet server-a на PPPoE конекцията и сетнах ICS (Internet connection sharing). След това пуснах Net Wizard-a, създадох една дискетка, с която сет-нах мрежата на втория компютър.Резултатът е, че имам идеална мрежа между двата компютъра, имам Internet на Internet server-a, но нямам Internet на втория компютър.И ми е странно някакво, такова... Предпочитам въпроса да се реши само със средствата на Windows-а (без WinGate, WinRoute, рутери...щот рутера ми изгърмя). Намерих доста препоръки из нета, които се покриваха, като цяло, но всичко, указано в тях съм го направил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 TTL=1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 Виж как се сети...Разбрах къде е проблема, ровя за рутер.В краен случай ще мина пак под линукс и тогава ще ти искам сериозно помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy_fan11 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Виж как се сети...Разбрах къде е проблема, ровя за рутер.В краен случай ще мина пак под линукс и тогава ще ти искам сериозно помощ. http://bulgaria.50webs.com/spodeliane-internet.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 8, 2007 Author Share Posted December 8, 2007 Много благодаря !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Как мога да свържа 1 настолен комп и един лаптоп в мрежа без интернет. Просто за свързване мога ли да ползвам кабела, който е от модема ми на ЕК към ланкартата на настолния? И понеже лаптопа е служебен на баща ми са му ограничени правата и не мжое да сменя настойки ... Та има ли начин да се направи за да му прехвърлля малко музика и филми или трябва на дискове? Настолния е със XP SP2, лаптопа с Win2000 Благодаря предварително и весели празници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Зависи дали кабела е "прав" или "кръстосан". Доколкото помня, за директна връзка между компютри кабела трябва да е "кръстосан", тоест 1,2 и 3,6-ти пин, трябва да са разменени в двата "края" на кабела, тоест RG-та. Погледни двата накрайника (RG-та) и ако цветовете са подредени по един и същи начин и в двата - тоза значи, че кабела е "прав" и няма да можеш да свържеш директно двете машини. Просто не знам за връзка между кабелен модем и клиентски компютър какъв тип кабел се ползва, но според мен е по-вероятно да е "прав", тоест цветовете да са еднакви в двата края на кабела. Също така... без да можеш да променяш мрежовите настройки на лаптопа - доста ще е трудно. Трябва да разбереш името на работната група "workgroup name", което е настроено на лаптопа и да сложиш същото на твоята машина, като пак не е ясно, дали лаптопа е настроен така, че да може да споделя/приема информация, тоест дали е инсталиран протокола "File and Printer Sharing". Нека все пак по-знаещите ме коригират, ако съм допуснал някакви грешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.