E-Rection Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Незнам дали е тука мястото за темата но искам да питам. Смятам да отварям интернет-кафе и искам да знам какви за изискванията и какви документи трябва да се подготвят? Моля давайте сигорни отговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 ако наистина незнаеш и питаш във форума , по-добре недей се захващай изобщо....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
E-Rection Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 ако си дошал да спамиш намери си някаде другаде Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 аз не спамя ама ти пък ако си мислиш че може ей така просто да си стоиш във вас на топло и да пуснеш 1 тема и да ти кажат какво е необходимо за да отвориш кафе много се лъжеш , скоро отварям моето , докато събера всичките документи и обиколя всичките инстанции станах разноглед , а ти искаш с една проста темичка във форум да си наясно ..... не става така , забрави ..... към такова нещо се подходжда с по-голяма сериозност..... затова ти казах ако наистина темата ти е сериозна и нямаш идея с какво се захващаш по-добре изобщо не си влагай парите...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 За бога, пич! НЕ ОТВАРЯЙ ИНТЕРНЕТ КАФЕ! Изисквания: Легални (в случая за Windows - оригинални) операционни системи, оригинални игри за всяка една машина, лиценз, както и купища други документации, занимавки със ХЕИ, да не говорим, че ако искаш да има и барче (което е добра идея) - ще ти скъсат задника. Сега, може би си мислиш, че поне за началото може да ти се размине без да си покрил всичките нужни критерии? Не, откажи се от тази идея. Монополистите в този бранш (например Speed) моментално ще се погрижат да бъдеш обстойно проверен, бидейки потенциална конкуренция. Работил съм в повече зали, отколкото си бил, една съм я затворил аз, а пред очите ми са затворили още няколко. При всичките ти разходи не можеш да си позволиш по-ниска цена за услугата от тази, която предлагат огромните перачници на пари в лицето на Speed. Така че само ще си изхарчиш парите на вятъра. Залите имаха хляб, докато домашните компютри не бяха толкова популярни, интернета вкъщи беше dial-up, или скъп LAN и хората играеха, чатеха, сваляха по залите. Сега хората теглят от арената, замундата, уареза, играят в гейм сървърите на Headoff, Evrocom, Data.bg, при това при сравнително добър, за цената на интернета пинг и няма и да им хрумне да ходят в зала, кадето разни дечурлига ще им вдигат врява, ще им прекадяват* пушачите, ще им прибират джобните (ако са деца) и куп други "луксове". ____________________ * Ако залите се посещават от деца - пушенето в тях е забранено. Опитай се да забраниш на един пушач да пуши, докато си цъка нещо си там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Пич, закъснял си с 5-6 години, ако сега отвориш зала ще имаш точно 1% възвръщаемост на инвестициите. Избий си го от главата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 мисля че човека говори за интернет кафе , а не за интернет зала.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Все едно.... Няма смисъл. Както ти каза Antares, мина им времето на залите. Не са точно така нещата с лицензите, ама пак си е сериозна инвестиция, без добра възвръщаемост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 В днешно време по-добре отвори някоя кръчма и ще изкараш повече пари от тая зала... Link to comment Share on other sites More sharing options...
E-Rection Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 Много хора ми казате, че няма хляб в тоя бизнес и че големите зали ще ме изядат с парцалите, но аз смятам да я отворя залата там кадето нямам никава конкуренция. Залата ще е с 5 комютара тоест няма да влагам толкова много пари(щото няма да ги давам аз) а отностно за игрите едно приятелче ми каза че една игра може да се сложи на всички компютри тоест няма да копувам вички игри по 5 пъти. Интересъвам се ако някой скоро се е занимавал с това каде по ред трябва да се ходи за документации, че като знам как е Българската бюрокрация 1 месец ще ме прехвърлят от един на друг и накрая пак ще прескоча нещо а искам всичко да е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 в общината пише всичките изисквания , а дори да не ги пише като попиташ ще ти ги кажат Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Пич, закъснял си с 5-6 години, ако сега отвориш зала ще имаш точно 1% възвръщаемост на инвестициите. Избий си го от главата. Ами ами ... поне 10 са годините с които е закъснял. Освен ако не иска да пере пари, тогава изобщо не е късно Въпреки че по-правилния начин за това е да си направи ресторант - хем ще има къде да фиркат с приятели на спокойствие хем кръчмите са "куче влачи диря нямя" така че прането ще е много по-лесно а отностно за игрите едно приятелче ми каза че една игра може да се сложи на всички компютри тоест няма да копувам вички игри по 5 пъти. Я пак? Купуваш игрите колко пъти? Що не кажеш на твоите "консултанти" да се гръмнат. Настрана че по закон софтуера трябва да имаш толкова лиценза на колкото компютъа е инсталирана ако не моментално ве обвиняват в пиратство и са напълно прави в това. Но остави това ами наясно ли са въпросните корифеи в областта, че 2 компютъра на който играта е инсталирана с 1 и същи сериен номер не могат да играят един с друг. Може да не важи за всички игри но аз имах приятели с компютърни зали които ги затвориха преди 10тина години и те са ми обяснявали това. Отделно че тези игри които се играят онлайн ще могат да се ползват единствено от първия коймпютър който се включи в играта останалите ще духат супата. Еййй аман от пишман майстори значи.... Та с 2 думи - забрави за това да купиш само 1 windows или 1 копие на играта - винаги всичко умножаваш по броя на компютрите освен ако нямаш желание да си имаш разправии с клиентите и най-вече с властите дето ще дойдат да проверяват за пиратски софтуер (изобщо не си мисли че ще минеш тънко или нещо - големите си плащат на такива именно за да тормзят малките). Аз преди работех за една верига видеотеки и те си имаха лоби в данъчното и пращаха проверки на конкуренцията. За целта те работеха на много по-малка печалба от възможната но бяха изцяло на "бяло" - нищо не криеха и така успяха да затворят доста от конкурентите си... -------------------------------- Единствено имаш някакъв шанс това да просъществува и да има клиенти по курортите но хотелите вече почнаха да предлагат интернет или безплатно или срещу минимално доплащане така че и там едва ли ще има много хляб в това но все пак дечурлигата ще се кефят, но в случая по-добре вземи няколко игрални автомата а не компютри... абе избора си е твой, парите са си твои, но да не кажеш че не сме те предупредили Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Незнам дали е тука мястото за темата но искам да питам.Смятам да отварям интернет-кафе и искам да знам какви за изискванията и какви документи трябва да се подготвят? Моля давайте сигорни отговори. Между интернет-кафе и гейм -клуб има разлика. Ако ще отваряш първото, сложи една WiFi точка ( вече почти всеки студент се мъкне с лаптоп под мишница ) за останалите вземи 5 бюджетни машини под Unix, и няма да те закачат, ако държиш на Windows, взимаш си такъв за 5-те машини. Ако е гейм-клуб нещата не стоят по този начин - най-малкото е, че с 5 компютъра никаква игра в мрежа не може да се получи. Колкото до игрите, наистина има такива, които може да вземеш едно копие и да го ползваш на няколко компютъра, но това в повечето случай са игри, които хората не биха сложили дори и без пари да им ги дават. За стойностните игри ще трябва да си вземеш копие за всяка машина. Колкото до документите, както ти казаха - отиваш в общината и никой няма да ти откаже да ти даде нужната информация. Изискванията са огромни, като се има предвид, че 90% от тях са приети след като са отворили големите и са писани с цел отказването на останалите от подобно начинание. Като почнеш от осветеност, кубични метра на една машина и стигнеш до ергономични столове Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 "Мрежата", където сисадмина (не знам дали още бачка там) ми е приятел, печели основно от MMORPG-та. За тях ти трябва по един CD-Key, тоест легално закупено копие на всеки компютър. Там залите печелят от това, че са по-находчиви и закупуват с кредитни/дебитни карти регистрации, които продават на клиентите си. Така клиентите си плащат за абонамента (добре де, account-а). Като гледам колко е в час автора на темата - може да забрави за това. Следователно и за клиентела от този тип. Всички игри, които се играят в интернет (Warcraft, Starcraft например) трябва да имат също оригинален CD-Key, за да може да се играе в официалните сървъри. Ако са пиратски копия (да пропуснем наказателната отговорност) трябва да се търсят стартери (launcheri), с които да се влизат в свободно достъпни мрежи с по-малко потребители, по-лоша поддръжка, по-слаби играчи, което също ще ореже хората, които ще идват при теб. Така че за да пробиеш - трябва да имаш адски много ноу-хау, което очевидно ти липсва, трябва да имаш и човек, който да се оправи с прикриването на не-съвсем легалните ти хави (твоя консултант, поне по цитатите ти не струва), трябва да знаеш как да зарибиш хората. Дребен пример - идея си нямаш колко полезно е да имаш оператор, който да играе игри. За да може посетителите на залата да видят една игра и съответно да се зарибят по нея. За това не се беше сетил, предполагам? А още колко тънкости не знаеш? Троши си парите, щом ти е толкова мерак. Според мен това ти е една фикс идея, детска мечта "като порастна ще си имам зала" и това те заслепява... Сигурен съм, че не си прочел предишното ми мнение, както и повечето останали. Твои си пари - твоя си работа. Редакция: Наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Брат , прави са , Speed , Xtreme , Zeon.. Спийд и екстрийм са ти по целия град , Зеона на главната , и въобще не са зали , които могат да бъдат зарязани само за проба на нова зала , в случая интернет кафе.В зеона дори има и бар , просто послушай Антарес (може би тва е 1 от малкото случаи , в които съм съгласен с него , ама като е прав не мога да го отричам) и не си пилей парите на вятъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.