operator Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 до сега съм карал с минерално масло..и съм го сменял на 9-10 хил. км. при пълната синтетика на колко се сменя.. или пак на толкова? и кво ще кажете за Valvolin 5W50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Аз карам Mobil 1 5w50 и съм го заплюл за смяна на 15К. По каталог ми дават да се сменя на 30К. Всичко зависи от държането на маслото след 15К. Има манометър и ако почне да държи ниско налягане - ще го сменя. Ако държи нормално налягане - ще си го карам до 30К. На другата кола и дават да се сменя на 10К, а двигателите са горе долу едни и същи. Може би защото на нея и дават по каталог Елф, а на тази с 30К - Ессо/Мобил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 до сега съм карал с минерално масло..и съм го сменял на 9-10 хил. км.при пълната синтетика на колко се сменя.. или пак на толкова? и кво ще кажете за Valvolin 5W50 На колко препоръчва да се сменя производителя? Това масълце да не си го приготвил за буса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted November 30, 2007 Author Share Posted November 30, 2007 На колко препоръчва да се сменя производителя?Това масълце да не си го приготвил за буса? ми мисля да взема няколко тубички(4л) за 3те буса и колата.. и незнам на колко препоръчва.. но сменям на 10хил. миниралното.. за синтетиката вие ще кажете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 ми мисля да взема няколко тубички(4л) за 3те буса и колата.. и незнам на колко препоръчва.. но сменям на 10хил. миниралното.. за синтетиката вие ще кажете С тази синтетика, от мен да знаеш няма смисъл, защото ще ти вдигне разхода на масло, ако автомобила не е нов Другото нещо, с тези смени на по 15 000-30 000км. заеби ги, аз каквото и масло да налея го хвърлям на 8000-10 000км. макс и сменям с филтъра. От мен запомни нещо, масло се сменя всяка година, защото си губи качествата, караш не караш сипъл ли си го след 1г е хубаво да се смени. Ако правиш над 20 000км. сменяш го няколко пъти през годината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted November 30, 2007 Author Share Posted November 30, 2007 С тази синтетика, от мен да знаеш няма смисъл, защото ще ти вдигне разхода на масло, ако автомобила не е нов Другото нещо, с тези смени на по 15 000-30 000км. заеби ги, аз каквото и масло да налея го хвърлям на 8000-10 000км. макс и сменям с филтъра. От мен запомни нещо, масло се сменя всяка година, защото си губи качествата, караш не караш сипъл ли си го след 1г е хубаво да се смени. Ако правиш над 20 000км. сменяш го няколко пъти през годината. 4 пъти в годината се сменя.. за тва ме интересуваше дали има разлика в километрите.. поне 2 пъти да го сменям.. но пак ще си къркам с 10w40 кастрол и другите с минерално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 4 пъти в годината се сменя.. за тва ме интересуваше дали има разлика в километрите.. поне 2 пъти да го сменям.. но пак ще си къркам с 10w40 кастрол и другите с минерално... Внимавай с кастрола, ако го вземаш от тук, че има доста ментаци. За пурата, не правя никакви компромиси и маслата са ми от немско, както и кастрола. За другите кошници наливам от тук обикновени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.