Jump to content
BulForum.com

покупка на климатик

Recommended Posts

инвертурен задължително Panasonic - забрави за Made in China, гледай производство Малайзия или направо Япония(но са доста скъпи японките).. 12-та е 1500 лева(Малайзия), но да знаеш ,че няма замръзване това нещо.. вече 3та години карам с него(малайзийски) и няма никъв проблем.. 28-30 градуса без проблем.. в стаята е като в баня..

Само да не ти се развали "инвертУрния" панасоник, че ще чакаш 6 месеца за компресор, 3-4 за моторче, датчик и друг компонент.

В момента панасониците са с доста ниско качество.

Насочи се към Fuji Electric, Fujitsu, General, Mitsubishi, но не и панасоник.

Samsung пък хич няма да ги коментирам - всеки 2-ри неработи още след половин ден след монтажа,а останалите след макимум месец се скапват.

П.С. пише се "инвертор"

3 години никъв проблем.. комшиите имат от доста повече време.. за тва ,че няма да говорим за компресори и тем подобни.. на всички може да се скапе нещо.. но панасоника сега и преди е бил на първо място при инвертОрните..

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32585.0.html

Аз лично се занимавам с поръчка на части за климатици, вкл. и панасоници. За твое голям можеби учудване ще ти кажа, че панасониците не са вече това което бяха преди 5-6- години.

Дават много повече брак от старите им модели, а ако се развали (обикн. е след изтичане на гаранционния срок, т.е. 2 години) ще чакаш доста за развалена част и попринцип се развалят в най-студените или най-горещите дни от зимата или лятото, т.е. тогава когато най-много имаш нужда от климатик.

Затова препоръчвам някоя друга марка, а не панасоник.

А тези които са с 5 г. гаранция на компресора може и никога да не дочакат компресор ако е изгърмял около 5 година от гаранцията.

а сигурен ли си ,че са от Малайсия/Япония? да не ми говориш за китайчетата.. аз си го казах още в първия пост..

щот на никой не му се дават за малайзийски 1500лв.. а дават за китайски 800 лева..

а сигурен ли си ,че са от Малайсия/Япония? да не ми говориш за китайчетата.. аз си го казах още в първия пост..

щот на никой не му се дават за малайзийски 1500лв.. а дават за китайски 800 лева..

Абсолютно съм сигурен и японски климатик панасоник - няма.

Има един модел на панасоник "slim" му викат, защото е тънък (сив е на цвят) него са нарочили за "японски" но той не е - просто му се махат лепенките на които пише страната производител (има 2 лепенки) и остава на големия етикет "Made in Japan".

инвертурен задължително Panasonic - забрави за Made in China, гледай производство Малайзия или направо Япония(но са доста скъпи японките).. 12-та е 1500 лева(Малайзия), но да знаеш ,че няма замръзване това нещо.. вече 3та години карам с него(малайзийски) и няма никъв проблем.. 28-30 градуса без проблем.. в стаята е като в баня..

Значи японски Панасоник няма....това за градусите също не е вярно понеже няма климатик който да не замръзва при такава ниска температура.Въпроса обаче е кой климатик работи най-оптимално при много ниски температури и съответно този оптимален работен режим ви спестява електричество!Аз лично препоръчвам наистина японските инвертори Fujitsu General,ako искате наистина нещо доказано това е избора!

как да няма японски панасоник.. нали съм ги гледал...само ,че не се казва панасоник а се казва национал панасоник.. и нали ги гледам тия осаки ала бала как си замръзват през зимата немогат да кръкнат..

е ти на мен ще кажеш ,че неможе да поддържа 30 градуса.. 30 лева на месец ми е тока за климатика през зимата..

ай няма да споря ,че то много разбирачи..

Добре де колеги разбирачи какво се карате за глупости просто пишете кой каквото може и разбира от и за климатиците,трябва да насочим човека към марка климатик.Моето мнение на "горд" собственик на "митсушиби"12 е че дори втората употреба не са японски а за новите да не говорим.И наистина лепенките не са това което са,моето вътрешно тяло е пребоядисвано със спрей (на места си личи) и са му слагали лепенки каквито са имали(2от 3 лепенки съвпадат).Проблема е в това че в Бг.всичко е ментета бабата и дядото си взеха Шарп и работи перфектно незнам къде са го сглобявали.Всичко е късмет приятели.

jdru кажи ти с нови ли работиш или със стари,и дай идея все пак какво да се купува все пак затова е темата.

Забравих да кажа от моят "инвертор "12 тока ми скача с около 50лв.Нормално ли е или не ако има някой по-запознат да се изкаже (без караници моля всеки има мнение и с радост ще го изслушаме )

Работим само с нови.

Работещи климатици са тези на корпорацията Fujitsu General - търговските им марки са 3:

Fuji Electric, Fujitsu, General. Mitsubishi също са добри.

Панасоник е търговската марка за европа и америка, а в азиатските страни се казва National - същият е климатика.

Втора употреба на инвертор - непрепоръчвам. Направени са за 110Волта и 60херца. Волтажа може да се преправи на 220, но херците - не,а за икономичната и надежна работа на инвертора херците са важни - особенно за компресора.

Преработения климатик ще работи, но икономия на ток няма да има. За това е по-добре конвенционален нов от колкото стар(преработен) инвертор.

как да няма японски панасоник.. нали съм ги гледал...само ,че не се казва панасоник а се казва национал панасоник.. и нали ги гледам тия осаки ала бала как си замръзват през зимата немогат да кръкнат..

е ти на мен ще кажеш ,че неможе да поддържа 30 градуса.. 30 лева на месец ми е тока за климатика през зимата..

ай няма да споря ,че то много разбирачи..

..еми,ако ми кажеш кога през последните години е имало подобна температура може да се направя за момент,че ти вярвам!!! :laughing: ...най-добрите климатици роботят що годе нормално до -15С -20С,като доста по често размразяват външното тяло....това са факти и наистина няма смисъл да спорим върху тях!

..еми,ако ми кажеш кога през последните години е имало подобна температура може да се направя за момент,че ти вярвам!!!

ква температура? аз ти казвам ,че климатика не ми е спрял да работи .. а някой дето си мислят ,че ще се стопли с инверторна осака.. неможе даже да тръгне..

operator, вие инкубатор ли си правите у вас с тея 30 градуса :D у нас климатика не се слага на повече от 22 градуса иначе си направихме експеримент и като го взехме го пуснахме на пълна мощност за около 1 час направи 26, така че си се топлим много добре с инверторна осака :bgrin: надявам се да не става много студено, за да не ни замръзне, че иначе хола и кухнята ще станат неизползваеми :wacko:

Аз имам Панасоник от 2000г и Осака от две години. И двата вършат работа. Кой не вярва да дойде да види. Ако му е студено, черпя ракия за сгряване. :)

Втора употреба на инвертор - непрепоръчвам. Направени са за 110Волта и 60херца. Волтажа може да се преправи на 220, но херците - не,а за икономичната и надежна работа на инвертора херците са важни - особенно за компресора.

Преработения климатик ще работи, но икономия на ток няма да има. За това е по-добре конвенционален нов от колкото стар(преработен) инвертор.

начи инвертора не го бърка дори 100hz да му подадеш, има изправител и после той си прави необходимите херци , занимавал съм се много с инвертори тъй че тва ти го гарантирам ;)

има японски , много по качествени - втора употреба :rolleyes:

Мерси компанията че направихте темата по-пълноценна.Моята бръкма (секънд хенд)е на 5години(БГ.климат) и е тествана на -25 градуса долу-горе ,никакъв зор не видя външното тяло но за сметка на това вътрешното не успяваше да ни стопли стаята която не е топло изолирана и дървената дограма става само за разпалки.Държа се мъжки.Решил съм да го пенсионирам този стар климатик и да взема нещо ново,но никога вече втора употреба ,или марка която е сглобявана на Балканите.Сори idru но фуджицу и най- вече Сименс не ми вдъхват доверие нищо че са пионери в комуникациите.Не познавам човек който да има нещо Сименс и да не се оплаква от него просто статистика,такова ми е мнението.

Тя нашата работа стана малко на кавга'' втора-нов'',ама запитването ми беше по- конкретно, место в Пловдив от което някой си е закупил и е доволен от работата му.Нямам нищо против втора ръка даже и ако случиш се оказват по-добри и от новите ментета,но предпочитам нов.Най-често в Хипермаркетите се продават уж марки,а после се оказва,че купуваш само надписа на качествената марка.Мисля да се насоча на ''Хитачи'',но не съм сигурен дали няма да сбъркам.

Отивай в БулКлима и взимай един нов General(ако искаш нещо наистина хубаво де)! ;) ...има опция да го вземеш дори по програмата за енергийна ефективност и ще спестиш 20% от цената му!!!

http://www.general-bg.com/

Лизинга по програмата "Енергийна ефективност" е следната:

- взимаш климатик по тази програма (има списък с марки и модели които участват по нея);

- начисляват се лихвите;

- след това вече получаваш 20% опростяване от цената с вкл. лихви;

Т.е. лизинга ти идва безлихвен на практика, нищо няма да спестиш по тази програма - просто ти идва безлихвен.Което си е пак надалавера ;)

П.С. Fuji Electric, Fujitsu и General са абсолютно еднакви като визия и като части (сервизните описания също) разликата е само в надписа.

Моят съвет е ако си се насочил към някой от тях виж кой дава по-добра цена.

Лизинга по програмата "Енергийна ефективност" е следната:

- взимаш климатик по тази програма (има списък с марки и модели които участват по нея);

- начисляват се лихвите;

- след това вече получаваш 20% опростяване от цената с вкл. лихви;

Т.е. лизинга ти идва безлихвен на практика, нищо няма да спестиш по тази програма - просто ти идва безлихвен.Което си е пак надалавера ;)

П.С. Fuji Electric, Fujitsu и General са абсолютно еднакви като визия и като части (сервизните описания също) разликата е само в надписа.

Моят съвет е ако си се насочил към някой от тях виж кой дава по-добра цена.

В грешка си приятелю поне от това,което знам аз!

1.Избираш си климатик по програмата.

2.Избираш си банка с която работи програмата и кандидастваш.

3.След,като си одобрен отиваш в магазина и си взимаш климатичето.

4.След около месец минава комисията от програмата да провери дали е монтирано изделието и след това въпросните 20% се привеждат по ваша сметка в банката.

По информацията която ми дадоха на мен лихвите към банката възлизат грубо на около 6.5% за период от 1 година т.е. получавате хем климатик на лизинг хем печелите остъпка от порядъка на 13-14% от цената му! ;)

Благодаря ти,не ми се занимава с банки.Някой може ли да ми каже нещо за ''Хитачи'' това което се предлага в Технополис.

Хитачито е китайски климатик, независимо какво пише по него.

За останалото сам си прави изводите. Моите наблюдения са, че работят горе-долу.

По добре пазарувай от магазини за климатици, а не от хипермаркети.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...