Jump to content
BulForum.com

#bulforum в UniBG

AssassiN

Recommended Posts

От доста време ми се върти в главата, че спама във форума би могъл да се намали много, ако имаше място, където потребителите да могат да "чатят". Позволих си волността да регистрирам канал #bulforum в IRC в UniBG мрежата. Ако някой желае да си почати със съфорумците, да заповяда! Естествено всички модератори, които желаят ще бъдат адднати на максимален левъл в access листата на канала. Мога да вкарам и хубави ботове, стига канала да се развие...

Кажете мнението си! Какво мислите за идеята?

irc.evrocom.net няма ли го вече? Щото май там си беше сборния пункт на тукашните чатъри.

Нищо, че е част от BGchat.

Т'ва за мен си е чист инвайт, който ако не се лъжа не е и първия подобен опит и както може да се предположи - нищо няма да излезне :)

Редакция: JDFU, питам, защото от IP на Speedy не ми позволява да го отворя, вероятно е забранен за потребители на евроком, не знам...

Хаха, никакъв инвайт не е. Аз в IRC не влизам от години. Надраснал съм с нещата с оп-овете отдавна. Просто се замислих как си напълних 10 съобщения докато се разберем с Midex. Не мисля, че е лоша идеята, а дали ще излезе нещо зависи от нас. Аз ще се навъртам там доколкото мога тези дни, пък дано се завърти и някой друг.

@Antares Аз ползвам irc.digsys.bg за сървър, щото май след поглъщането другия сървър го няма явно...иначе мястото си е същото - #evrocom.net

Ако имате толкова мерак за чат най-лесно е да се пусне локален irc сървър със канала в него. Без да е линкнат към други мрежи. Даже можем да сложим и уеб-чат стига да има интерес... Преди 5-6 години имаше към сайта и форума.

Да, web chat е даже по-добро решение.

Ако не е кой-знае какъв проблем да се сложи, да пуснем пробно ако е възможно.

Иначе за отделен сървър в IRC не ми се струва много удачно...

Може да се сложи форумен чат , което си е най-добре .

Другият варият е един джава ирк клиент , който автоматично да те вкарва в каналчето и като искаш да питаш за нещо не толкова като за форум си влизаш там .

Канала на евроком не се посещава много и това обезмисля джава клиента до някъде .

Направете го, постарайте се и от сега ви казвам - ще го ползват двама-трима човека, докато им писне от ниската посещаемост и идеята си замре.

Редакция: С гореисписаното визирах и форумния чат.

Добре, разбрахме, че в IRC няма да стане. Да направим форумен чат, както има на доста форуми.

Не е добре като идея, ще има караници в по-кратък период от време, отколкот сме свикнали; форумът сам по себе си ще замре, ще остане актуален само един чат... абе въобще, по-добре си е така :)

• 1 year later...

UP Канала съществува принаквам всички нощни птици и чатери вътре :)

irc.online.bg

#evrocom.net <= заветният

#bulforum новият

UP Канала съществува принаквам всички нощни птици и чатери вътре :)

irc.online.bg

#evrocom.net

#bulforum новият

Също така може да се използват и:

irc.digsys.bg

irc.actro.org

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...