zlobil Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 абе незнам ама машината която ми донесоха за кафенето (професионална е ) прави най-невероятното кафе което някога съм пил , дори на 2ра преварка кафето пак е добро а по темата в технополиса ония ден имаше изложени 5-6 машини на 1 рафт , цените бяха от сорта на 300-400лв ма не помна марките понеже само погледнах защото бързах Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2007 Author Share Posted December 14, 2007 абе незнам ама машината която ми донесоха за кафенето (професионална е ) прави най-невероятното кафе което някога съм пил , дори на 2ра преварка кафето пак е добро а по темата в технополиса ония ден имаше изложени 5-6 машини на 1 рафт , цените бяха от сорта на 300-400лв ма не помна марките понеже само погледнах защото бързах Eeee професионалните са друга работа. Всичко професионално е много по-различно и дори като показатели да е същото е значително по-добре и здраво изработено за да може да издържи на сериозно натоварване а не да си правиш примерно 10 кафета за целия ден Какво ли обяснявам като че ли не ти е ясно ама нека да се покажа и аз тука колко съм сведущ по въпросите все пак Но тъй или иначе за професионална машина нямам място просто та този клас ги изключвам при търсенето. Те че са хубави хубави са ама са и огромни А онези които съм харесал гъдела е че мелят кафето на момента. Хората обясниха че тя си помни настройките и после само слагам чашата, натискам 1 копче и кафето почва да тече след малко - ей така обичам да работи техниката : след първоначалните настройки после най-малоумно с 1 пръстче да натисна бутона и да свърши останалото без да ме занимава с глупости zlobil, тия машини ако пак ходиш натам и на теб също ти е интересно - моля те попитай ги дали сайта им е верен или е печатна грешка щото тези 3 бара налягане отгоре ме съмняват сериозно а дори машини за над 1500лв са по 15 бара... това само ако ходиш скоро натам де, аз ако намеря време ще ида тия дни че така ме е загризало любопитството да го видя и това наживо... Ех пусто - преди да взема нещо особено някоя глезотия обичам подробно да съм проверил всичко и да преценя кое точно да си взема, че после много ме е яд да съм можел за някой и друг леф отгоре да си взема нещо още по-добро ама от тъпотия или щото не са ми казали че може... и после другото си е вечно мое (или поне не си струва загубата да го продавам и да взимам ново) и страшно ме е яд. Ей онзи фотоапарат (заради който ми лепнаха 20% warn че видиш ли само с 5лв съм свалил цената - не знаех, сериозно ама карай)... и понеже не го проучих хубаво ами се доверих на канон после как ме дразнеше тъпото копче за режима ... свикнах вече ама можеше да си спестя емоциите и да взема другия модел... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 ето с т'ва чудо се прави баси кафето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiperhaho Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Такава машинария се намира рядко.Преди време изтървах една такава на битака в Димитровград.Иначе прави много хубаво кафе.Сега като я видях пак ме хвана яд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Задръж - още съм със старото Delonghi което е от същия ценови клас като твоята при това ми е подарък даже Иначе бях си взел преди 10-тина години една Solac и още работи като пушка. Между другото от любопитство ама някой виждал ли е подобна машина: Това е според сайта на Техномаркет Чудя се дали тези 18 бара налягане са наистина толкова или е печатна грешка защото дори най-хубавите машини са с по 15 бара... не си взимай такава: в службата имах ме такава ,скапа се на 2-ия месец ,иначе правеше не лошо кафе и наистина е 18 бара.Вярно ,че се правеха 40-50 кафета дневно ,но уж се води полупрофесионална, а протече Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 17, 2007 Author Share Posted December 17, 2007 ето с т'ва чудо се прави баси кафето. E че това е по-стар модел на едната от тези дето съм харесал аз де. Май за коледа няма да ме бъде че кинтите докато се задействат да ми ги преведат е дълга и широка но в крайна сметка точно онази с touch screen display-а ще си взема че като е гарга да е рошава kolioeng, тази колкото и да е полупрофесионална 50 кафета на ден са си цифра. Излиза че горе-долу на 10 минути е правила кафе таз машинка - на просто сте и стопили лагерите ми не знам и аз И ако отчетем че сте ги правили едно след друго сутрин и по обед вероятно е работила поне час нон-стоп... При моето натоварване горе-долу толкова кафета ще успее да ги "навърти" за малко под 2 години Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 вчера в задния двор на единия ни магазин намерих някаква много странна машина за кафе , мисля че е хубава , мели кафето автоматично преди да го направи и има много копчета , довечера ще я снимам , оставил съм я в сервиза да ми кажат колко ще и е ремонта от там момчетата казаха че е добра машинка , дядо мраз следобед ще отида да я взема ако изобщо става за нещо ме черпиш 1 бутилки джони и е твоя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 вчера в задния двор на единия ни магазин намерих някаква много странна машина за кафе , мисля че е хубава , мели кафето автоматично преди да го направи и има много копчета , довечера ще я снимам , оставил съм я в сервиза да ми кажат колко ще и е ремонта от там момчетата казаха че е добра машинка , дядо мраз следобед ще отида да я взема ако изобщо става за нещо ме черпиш 1 бутилки джони и е твоя Извинявам се за офтопика, ама не мога да се сдържа да не го кажа: "Еййй....дядо ти Мраз пак намаза....вместо той да раздава подаръците от торбата, Васко пак го уреди с хубава машинка! " Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 вчера в задния двор на единия ни магазин намерих някаква много странна машина за кафе , мисля че е хубава , мели кафето автоматично преди да го направи и има много копчета , довечера ще я снимам , оставил съм я в сервиза да ми кажат колко ще и е ремонта от там момчетата казаха че е добра машинка , дядо мраз следобед ще отида да я взема ако изобщо става за нещо ме черпиш 1 бутилки джони и е твоя С най-голямо удоволствие. Аз Чичо Джак предпочитам ама ако искаш Джони - Джони да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 днеска майсторите не работеха като минах , утре подробности , машиата е подобна на тази от поста на pcworm поне на външен вид на мене ми прилича Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerganov Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Както се казва "..... кафето трябва да е черно като нощта, горещо като ада и горчиво като живота..." , но по темата : в службата ползват много типове машинки за кафе и засега само една издържа проверката на времето ( т.е. още работи и прави умопомрачително кафе с хубав каймак ) .На машиката пише TChibo ,като марката кафе купувана е от ТСМ и работи повече от 4 години( от толкова съм на работа там). През това време доста други марки минаха и заминаха с различен успех в правенето на кафе и времето за което бяха в работоспособно състояние. За жалост не съм виждал такава иначе щях да си взема за вкъщи. Но давайте препоръки ,че покрай 13 заплата и аз мисля да се изненадам с експресо машинка Аз мисля, че марката за такива машинки ( за офиса ) е една и тя е Saeco . http://espressobg.com/?p=productPreview&id=1 Кафето е уникално, издържат много по-голямо натоварване, отколкото преполагат производителите, а и имат вид. Според мен в този клас машини можем да говорим за Saeco и останалите SAECO ! В този клас машини са просто недостижими. Правят страхотно кафе, издържат на големи натоварвания и изглеждат добре. Според мен можем да говорим за SAECO и останалите http://espressobg.com/?p=productPreview&id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 http://video.google.com/videoplay?docid=10...h&plindex=0 http://video.google.com/videoplay?docid=22...h&plindex=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerganov Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Saeco ! Това е Машината ! Правят перфектно кафе, издържат на големи натоварвания и изглеждат добре. Що се отнася до цената, ако нови са 1000 - 1500, според мен, за да е читава такава машина 2ра ръка, не би трябвало да струва по-малко от 400 - 500 лв. http://espressobg.com/?p=productPreview&id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Сега за празниците ще пиша на дядо коледа / дядо мраз дори и лично на джуджетата да ми пратят една такава . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 Saeco ! Това е Машината ! Правят перфектно кафе, издържат на големи натоварвания и изглеждат добре. Що се отнася до цената, ако нови са 1000 - 1500, според мен, за да е читава такава машина 2ра ръка, не би трябвало да струва по-малко от 400 - 500 лв. http://espressobg.com/?p=productPreview&id=1 Като стана дума за цени да осведомя тука заинтересованите. Тази която си показал на линка е стари модел. Новите модели ги виж на сайта на Saeco и ето офертата която ми дадоха от магазина: -- тези се водят по-ефтините модели, човека ме посъветва да избера серията Talea Odea Go: 715лв Odea Giro: 779лв Odea Giro Plus: 835лв -- средната серия автоматични машини Talea Giro: 929лв ----- за тази казаха че няма LCD дисплей и индикацията не е толкова ясна- т.е. ако има проблем няма да е ясно какъв е точно (примерно дали е свършила водата или вече няма кафе или трябва да се почисти контейнера с отпадъците, докато другата го показва) Talea Ring: 1089лв ----- тази я видях на живо там и горещо ми я препоръчаха те Talea Touch: 1339лв ----- тази съм си харесал аз защото е с голям touch screen дисплей -- тези скъпата серия според тях били по-грозни нещо според човека с който говорех (нещо стърчало и имало ръб докато другата серия не била така, иначе имали повече екстри) Primea Ring: 1545лв Primea Touch Plus: 1999лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 лоша новина , машината за нищо не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 лоша новина , машината за нищо не става Карай Аз освен от онзи договор който ми изскочи намерих още няколко извънредни та мога без много да се замисля и Primea-та да си позволя но просто ще ме гризе съвестта да съм дал толкова пари за да си правя 2-3 кафета на ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Онзи ден мернах една доста внушителна кафе машина в ТСМ-а на бул Христо Ботев, беше 210 лева, да мина пак да видя каква марка е ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 дай ми парите които си приготвил за машина и идвай в заведението ми в крумово да ти правя всеки ден кафенце Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 дай ми парите които си приготвил за машина и идвай в заведението ми в крумово да ти правя всеки ден кафенце Хехе Кефа цена няма Искам си я у дома! Това си ми е коледния подарък от мен за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 тогава друга оферта даваш 2000лв и всеки ден ще ти пращам стриптизиорка да ти го сервира Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 20, 2007 Author Share Posted December 20, 2007 Примамливо предложение :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerganov Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Като стана дума за цени да осведомя тука заинтересованите. Тази която си показал на линка е стари модел. Новите модели ги виж на сайта на Saeco и ето офертата която ми дадоха от магазина: Не само, че са по-грозни, но и са пълни с бъгове, защото са нови модели, а и са направени от некачествена пластмаса. Според мен по-добрият избор са Royal i Magic - много изпитани в практиката. Дето има една приказка : Oldies but goldies , затова съм показал по-стариа модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasanet Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Има много голямо разнообразие на кафе нашини в склада на Жар Сервиз, който се намира на 6ти септември до... абе зад една висока зграда на която пише "Чайка" ( близо до на Ванко хотела ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 3, 2008 Author Share Posted April 3, 2008 Има много голямо разнообразие на кафе нашини в склада на Жар Сервиз, който се намира на 6ти септември до... абе зад една висока зграда на която пише "Чайка" ( близо до на Ванко хотела ) Дали случайно можеш да ми дадеш нещо телефон, web site или други координати че така до сградата на Чайка малко общо понятие - не искам да се въртя там около чайка като глуха кучка и да ги търся на сляпо ... PS: Аз още не съм си взел машинката, въпреки че съм я харесал вече, пусти мързел ... по-скоро пуста му работа все до никое време бачкам после половината ден спя и докато се оправя те нормалните магазини вземат че затворят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.