Svetoslav Stalev Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 Здравейте решил съм да се оборудвам със следния модел Рено Лагуна: Първа регистрация: 1999 г. Мотор: 2.0 16V К.С. 139 Интересува ме какво Ви е мнението за този автомобил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 Обърни се към колегата Marvin. Ще ти каже всичко за колата и ще те насочи къде да отидеш за евентуален преглед на колата преди закупуване Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 три месеца съм карал такова животно , само че дизела , 1,9 dTi така че за двигателя нищо не мога да ти кажа, но иначе като автомобил ми беше комфортен, добра видимост , малко отзад не можех да му хвана габарита, но се свиква Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 Аз карам същото но комби. Много е важно за какво го взимаш.Ако го караш значително извън града просто само мини една диагностика през Омникар до Ален Мак(много са добри момчетета и взимат по-малко от Ташев, а вниманието което обръщат е на ниво) и ако всичко е ОК взимай, НО... Ако смяташ да въртиш предимно градско и да ИЗНАСИЛВАШ двигателя с газ или метан - Забрави! Това е двигател VOLVO и еднствения резултат ще е скапване. Надвигателя няма какво да му се развали а с тези изнасилвания резултата е по-често в бокса, там за двигателя цифрите са минимум трицифрени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 Е какво като е мотор на Волво? Никакъв проблем няма да има с газовата. Ще има проблем единствено, ако монтажа е некадърен, но тогава всяка кола има проблем. Ако монтажът на газова/метанова се извърши качествено колата няма да има никакви проблеми и ще си върви перфектно. Както казах по-горе - обърни се към колегата Marvin и ще получиш отговор на всички въпроси, които имаш Успех с покупката на Рене и после пиши какво е станало Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 преди време имахме същата само че моно инжекция , всеки казва че френски коли са каруци , е всъщност не е точно така , има невероятна возия , поддръжката и е доста евтина а и върви прилично при тоя двигател обаче се приготви за разход ~12 градско и ~ 7-8 извънградско иначе като двигател е перфектна , този двигател няма умора , ако смяташ да слагаш газ обаче е известен проблем понеже трябва да сложиш инжекцион а той е доста парички , може да ти предложат да ти сложат обикновенна преработена не се съгласявай говорил съм с човек от сервиз на рено понеже 1 приятел и той искаше такава , с обикновенна газова ще береш много ядове . моят съвет е да отидеш в сервиза на рено на лиляна димитрова зад ШЕЛ-а , там момчетата са добри и си разбират от работата , нашето рено е обслужвано само там и всичко беше перфектно. и все пак ако смяташ да слагаш газ и не ти се дават пари за инжекцион търси купе с 1,8 моно или 2,0 моно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Много добър автомобил с много добър двигател! Естествено, че страда от болестта на (почти) всички френски автомобили -иска си качествени части и кадърна поддръжка. А с газов инжекцион просто ще заспи и откъм разход за гориво. Останалото са пълни глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Е какво като е мотор на Волво? Никакъв проблем няма да има с газовата. Ще има проблем единствено, ако монтажа е некадърен, но тогава всяка кола има проблем. Ако монтажът на газова/метанова се извърши качествено колата няма да има никакви проблеми и ще си върви перфектно. Както казах по-горе - обърни се към колегата Marvin и ще получиш отговор на всички въпроси, които имаш Успех с покупката на Рене и после пиши какво е станало Като е никакъв проблем, `що не са му сложили плочка в завода за по евтино? Не ИЗНАСИЛВАЙ мотора - остави някои да си гокара така П.С Ако няма ферари дизел, значи ще му таря газова Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 chem, на фона на мненията на хората писали в темата и в които имам доверие, би ли си обосновал написаното с факти. От общи приказки надали има нужда в момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Не е нужно да спамим на човека темата и мястото на този спор е другаде, но само ще кажа, че в Пловдив съм виждал едно волво с регистрация 3838 и на капка отзад пише Bifuel, а преди няколко месеца четох, че пускат двигател на 5 вида гориво - Бензин, Газ, Метан, Метанол и няква водородна смес ака не се лъжа и щяха да му сложат подобен двигател, а не бензинов. Човека си има глава на раменете и може да си реши сам. Ако иска да махне и инжекцията и да си сложи карбуратор. А при каране на газ бензина стои в резервоара. Понеже той е смес от различни въглеводороди то тези с по висока маса образуват смолисти образуваня, които впоследствие запушват помпи, тръби, инжектори в резултат се налага СКЪП ремонт и цялата икономия от разлика в цена на горивото отива в джоба на търговците на части и автомонтори. Това не е лаДуна да е ремонтираш пред блока с разбирачи Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Ясно. Бла бла бла ти е цялото писане. Спокойно могат да ти игнорират мнението като флууд в темата И да не се повтаряме, ще цитирам: Ще има проблем единствено, ако монтажа е некадърен, но тогава всяка кола има проблем. Ако монтажът на газова/метанова се извърши качествено колата няма да има никакви проблеми и ще си върви перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Това ми звучи като НЛО всички говорят но никой не го е виждал. До скоро карах кадетт и все още е пред блока докато бях на бензин гореше 9/100 макс след 2години и 15 000 на газ разхода е 12/100 на бензин и 16/100 на газ след три диагностики и двигател за основен ремонт Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 По тази логика, такситата дето джиткат из града са зомбита. Колко глупости написа тази вечер... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Не сравнявай такси с кола с която отиваш и се връщаш от работа. А на такситата си плащаш и горивото и амортизацията и и заплатата му и заплатат на шефа му и на майка му ... тортата за рождения ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Моята вдига 83 на първия километър още, после е готова за газ. Не че има ама това си е мой избор. Така, че ако работата е под 2 км - смисъл няма наистина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Хайде и аз да се изкажа по темата, лично лайно не съм имал, но и не смятам да имам, просто лично наблюдение, но мой приятел работеше във сервиза на Рено. По коментарите точно за този модел направо съм ужасен, и неговото мнение на човек който е имал Рено, e че към Лагуна няма да погледне. Иначе имам познат и с Лагуна компи 97г. с всички есктри, добре изглежда има хубави седалки, но просто не е мой тип кола. Споделям мнението на приятеля ми който работеше в сервиза им Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 Хайде и аз да се изкажа по темата, лично лайно не съм имал, но и не смятам да имам, просто лично наблюдение, но мой приятел работеше във сервиза на Рено. По коментарите точно за този модел направо съм ужасен, и неговото мнение на човек който е имал Рено, e че към Лагуна няма да погледне. Иначе имам познат и с Лагуна компи 97г. с всички есктри, добре изглежда има хубави седалки, но просто не е мой тип кола. Споделям мнението на приятеля ми който работеше в сервиза им много офф nothing personal: Имам познат - работи в R&D отдела на BMW - фен е на японските автомобили и според него никога не би карал BMW, брат ми кара 330 2006 г.( 3-то BMW му е )и според него не би карал нищо различно от BMW: така че разни хора, разни идеали! /много офф Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Зимай е Лагунката и хич няма да съжеляваш.Има екстри много,вози добре и ако е подържана с двигателя няма да имаш абсолютно никакви проблеми.На ходовата част също ако не е с някакви боклук части.Изобщо недей се връзва на глупави мнение че не били хубави.Не случайно има толкова много в града Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Зимай е Лагунката и хич няма да съжеляваш.Има екстри много,вози добре и ако е подържана с двигателя няма да имаш абсолютно никакви проблеми.На ходовата част също ако не е с някакви боклук части.Изобщо недей се връзва на глупави мнение че не били хубави.Не случайно има толкова много в града Това че има доста в града не значи, че една кола е №1 Просто в ценовия клас е евтина, с повече екстри и що годе голяма кола, за това е често срещана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Това че има доста в града не значи, че една кола е №1Просто в ценовия клас е евтина, с повече екстри и що годе голяма кола, за това е често срещана. Еми това значи че е достъчно добра да е имат много хора и да и се радват.Има и много конфорт от вътре и не дава толкова проблеми колкото си лаят една група хора.То всеки знае с много пари ама за тая цена няма по-добра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Имам познат - работи в R&D отдела на BMW - фен е на японските автомобили и според него никога не би карал BMW,брат ми кара 330 2006 г.( 3-то BMW му е )и според него не би карал нищо различно от BMW: така че разни хора, разни идеали! Да хората са различни разбира се.Твоя познат работещ в R&D е абсолютен малоумник и кретен за разлика от брат ти,можеш да му го кажеш Ей пълно е с телета наистина Link to comment Share on other sites More sharing options...
COP Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Аз карам лагуна 1.8 моно инжекция, много съм доволен, карам е на ГАЗ и двигателя изобщо не ми се мъчи. С едно хубаво копче, което да пали на газ, и над 2000 или 3000 обората да прехвъля на безнин ( както е моята ) колата ще се движи и на бензин и ще прави, така да се каже профилактика на двигателя и няма да се запуши нищо и ще си караш на газ колкото километра искаш. Возията и е супер, трябва да свикнеш с габаритите само. За градко, моята гори 12/12.5/100км, извън градско не я карам не съм е засичал, но като цяло за този клас кола съм доволен от разхода. Ако искаш мнение от човек, който кара такава кола това е моето. А тази на снимката е просто супер, ако е на добра цена и на елкона всичко е ОК, можеш да е вземеш и няма да съжеляваш. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Не мога да разбера защо някой който няма наблюдение върху опоменатата кола изказва мнение? Писанията за газта изобщо няма да коментирам. Човека е задал конкретен въпрос за Лагуна - не за БМВ, Опел, основни ремонти и т.н. Сега аз да кажа - имам наблюдения върху 3 такива Лагуни. Двете са с газ, третата се търкаля на бензин, но тя прави по 20км. на ден и смисъла от газта е никакъв. Колите се държат перфектно на газ - като газовите са слагани на едно и също място и колите се поддържат само там. Имат си динамика, мотора не се мъчи и т.н. Но както съм казал не е номера да шибнеш плочката, бутилката и първия изпарител, който ти попадне и да кажеш, че колата е с газова уредба. Колегата преди мен е изказал мнение за Рене и съм напълно съгласен с него. Както каза той, колата си върви, мотора не се мъчи и т.н. Нека модераторите разчистят темата ако сметнат за необходимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blatimir Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 колата е супер стига да не е твоя Субару е истината ... аз от същото рено тръгнах Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 колата е супер стига да не е твоя Субару е истината ... аз от същото рено тръгнах Може би си си взел оня грозен хечбек Субаро? Или Трайбек на старо? каквото и да е, темата е за Лагуна все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.