tedy Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Наложи се да конвертирам едни .MKV-та за да се гледат на двд плеър, хем от 8 ГБ смъквам на около 1.4, хем в xvid че да се познава от плеъра. Та тая програмка е голяма далавера, понеже с нея ползвам вече достъпните ми DS кодеци (AC3 + ffdshow, само тия) за да декодирам x264 и да кодирам в xvid и разните други, поддържани от ffdshow. Е, ползвам и VirtualDub. Е, и LameMP3 ACM за звука, иначе source звуковата пътечка е доста обемиста, а така правя обикновено стерео. Резултатите са повече от задоволителни. Засега го ползвам в vmware, понеже нечесто ми се налага да правя тия неща, и имам два въпроса за AviSynth. 1. Прави ли някакви мизерии, да забива Win-a или нещо такова, за да я слагам на моя си Win? Щото инсталира някакви системни неща. 2. Защо като отворя видеофайл в VirtualDub, се появяват две икони на Matroska Splitter-a в трея? Не е ли нормално да е само една както като гледам филм, т.е. една инстанция на сплитера? Това леко ме притесни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.