DON_CHEFO Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Аз си взех текила с онова синьо агаве, нормален маргарита микс и... май ще ставам алкохолик. Кръстник, пил ли си Дос Екис ама тоя по-светлия, че търся заместник на Короната заради нишестето. Моделото е скъпо, дейба 15 и нагоре кинта. Ние сме бедни студенти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Начи, първо - Старопилзен е яка бира! Мамка му, дали щото преди това плюсках сладолед или щото бирата си е адски яка, ама леко ми докарваше кат мирис на пчелен мед и леко на пушек, а вкусът и беше просто... прекрасен... Второ - Хосе Куерво голд с портокал и канела*... Не бях получавал полюция от как бЕх на 19. *барманчето ме открехна на този мурафет, като преди това почти ми налетя на тукати, за дет го пиех с лимон и сол... Значи ако беше опитал истинска текила, щеше да получиш поне три полюции наведнъж. Въпросната Хосе Куерво Голд не е 100% дестилат от синьо агаве. Даже си го пише на етикета (made with blue agave). Не, че е лоша, но е далече от истинската текила от 100% синьо агаве. хеле пък от тази, която се води anejo, демек отлежала. Нещо като това да речем: Иначе текилата не мога да си я представя без вкуса на свеж лайм (не лимон, щото това е нещо коренно различно). Верно е, че на вкус няма приятели, обаче текила без лайм е все едно шопска салата без истинско бяло саламурено овче сирене. Аз си взех текила с онова синьо агаве, нормален маргарита микс и... май ще ставам алкохолик. Кръстник, пил ли си Дос Екис ама тоя по-светлия, че търся заместник на Короната заради нишестето. Моделото е скъпо, дейба 15 и нагоре кинта. Ние сме бедни студенти. Младежо, мани ги тия мексикански бири (то тва даже не мога да го нарека бира, ако и да е собственост на Хайнекен). Виж това, че си се насочил към маргаритата е вече правилното решение. Ако имаш сериозен блендър, само това ти трябва за летните жеги. Блъскай яко истинска текила (за маргаритата е за предпочитане избора на сребърна такава) с много изцеден лайм, лед и малко трипъл сек и си готов. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 За пореден път се убеждавам, че няма нищо по-добро за борба с жегата от ледено замразена маргарита! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Подмененото дясно Ред: Да, мести. Чукча писатель... или невнимател Edited June 26, 2017 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Подмененото дясно Да местя ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Да местя ли? Може и да не го местиш, така или иначе след доста алкохол, рано или късно се стига до политика Edited June 26, 2017 by NEO_DDT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Може и да не го местиш, така или иначе след доста алкохол, рано или късно се стига до политика ...или казарма... Ама тва, щот жените наоколо или не стават... или са си нашите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Баси, как ми вървят леденостудените маргарити в тези жеги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Значи според мен трябва да се направи паметник на мексиканския гений, сътворил класическата рецепта за маргарита! Това е просто божествен еликсир! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Значи според мен трябва да се направи паметник на мексиканския гений, сътворил класическата рецепта за маргарита! Това е просто божествен еликсир! Няма ли да кажеш каква е рецептата и ние да пробваме Толкова ги хвалиш тези маргарити, че накрая и аз ще пробвам да си направя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Ние тука нямаме хубави качествени съставки... Иначе питието е много хубаво само дето кила трябват... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Няма ли да кажеш каква е рецептата и ние да пробваме Толкова ги хвалиш тези маргарити, че накрая и аз ще пробвам да си направя Рецептата е уникално проста, стига да имаш въпросните качествени съставки и истински мощен блендър (аз съм фен на замразения вариант на рецептата). Най-важната съставка е истинската текила - 100% дестилат от синьо агаве с произход щата Халиско, Мексико. За маргаритата се използва т.нар. "silver" или сребърна текила, т.е. тази, която е кристално безцветна (като водката). Смесването е 2 части текила, 1 част Triple Sec или Cointreau (това е цитрусова спиртна напитка 35%) и 1 част (може и повече, както аз го предпочитам) прясно изцеден сок от лайм. Всичко това се буха в мощния блендър, добавя се яко замръзнал лед, горе-долу две части и се разбива в блендъра за много кратко време - затова си трябва истински блендър (примерно Vitamix), който трябва да блендира твърдия лед с течностите за отрицателно време (преди леда да почне да се разтапя от температурата на високооборотния нож), максимум за около 20 секунди трябва да се получи хомогенната ледена смес. Чашата добре да се извади от фризера, ръба се минава с парче лайм и след това се топва в наръсена еднро смляна сол (за предпочитане хималайска). Накрая се бодва едно резенче лайм в чашата и еликсира е готов (като на снимката по-горе). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Когато се прибера в Сараево ще пробвам рецептата. Преди няколко седмици си взех това и все още седи неотворено: https://www.thewhiskyexchange.com/p/4884/don-julio-blanco-tequila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Рецептата е уникално проста, стига да имаш въпросните качествени съставки и истински мощен блендър ... Ще я пробвам рецептата, като остана с малко повече свободно време Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Велика текила! Пусто все почна ли ги и не мога да се спра... Текилата е нещо уникално! И сърце не ми дава да я слагам в коктейли... Ти за Пепе какво мислиш? Не съм я тествал аз. Днес в МЕТРО видях и ТОВА за няма 30 лева. Нещо се съмнявам обаче... Бутилката отгоре бе различна. Викам да прехвърлим разговора тук за да не спамим другата тема. Пепе-то не съм я пробвал, но ел Химадора е по-скъпа и логично е да е по-добра. Аз използвам сребърната версия и маргаритата с нея става просто убиец. Иначе гледам да избягвам Хосе Куерво по принцип. Това им е най-комерсиалната марка и по начало бъркочите им не са 100% дестилат от синьо агаве (с малки изключения, но там вече цената удря тавана). Иначе от многото проби досега, мисля, че ел Химадора (точно сребърния) е едно от най-добрите попадения в показателя качество/цена. Друга подобна марка в тази категория е 1800 Silver Reserva, както и Hornitos Anejo Black Barrel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 1800 silver е уникална. На скоро в една Хасиенда пих ебати Маргаритата. Нищо не усещаш, а си пиян замотан след първата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 1800 аз лашкам Репозадо, ще взема да си поръчам силвър другия път... Хинадор пих една бутилка, но не знам дали беше силвър - така или иначе беше уникална. Сега имам и една Луназул Репозадо... Пък щях да спирам да пия... Галин е тотален кифъл!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Значи моята препоръка е - сребърна текила само за маргарита, а при пиене на чиста текила - само златна аньехо (или екстра аньехо за който има джоб) от 100% агаве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 100% агаве си е задълже, не подлежи на коментар... Иначе аз карам на каквото ми донесат. Разпоредил съм който си идва от САЩ да носи текила. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Галин е тотален кифъл!!! Що, бе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Що, бе? Щото ми се снимаш като кифъл! Ела в Лозенец да се напием бе! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Щото ми се снимаш като кифъл! Ела в Лозенец да се напием бе! Приключих сезона в Царево и Китен. Пък и няма кой да връща колата, щот ако се напия, колегата ще ме убие като куче. П.п. Нали... щот знам, че напиването няма да е просто едно напиване.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Ела в Лозенец да се напием бе! Яките заведения за тази цел са на юг от Лозенец и преди Ахтопол . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Яките заведения за тази цел са на юг от Лозенец и преди Ахтопол . Мхъ, лаЙк! Кой се напива по кръчми, бе! Ако искаш да знаеш, кръчмата убива цялата радост от това, да се накъркаш в приятна и интелигентна компания! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Ти ще си докараш ли гържавия задник до Лозенец или да Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.