Mockingbird Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Мдаа и от мен плюсче за старите бърни... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Защото отново плещиш глупости. Тоест, ти рядко се и спираш, ама все пак прави впечатление Аз лично от наливното Старобърно в България по- арна биричка не съм пил. Ама то аз и по принцип си падам по кехлибарените бири, та... Не плещя никакви глупости - плещи ти нещо насреща белким се образоваме. А Старобърно съм поръчвал с кегове, мисир, но минаха 80 лева и просто не мога да си го позволя, нито да се боря сам с кеговете вече, ако и да са Туборг или Шуменско. =============== Ако има все още хора незнаещи - де що излиза Шуменско и Пиринско са с с цар'ца - така правят цената и са тузове на пазара. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Точно преди седмица си заредих една касичка Старопрамен. Месец преди това взех Старо Брно - много добра. Последно пих случайно Стела, като не знам дали са я оправили или много ми се е пиела бира, но преди години, когато последно пих Стела, ми се видя зверски разредена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Честно ти казвам, брат, когато за пръв път куснах прясно Старобрно - подмокрена жена да имаше до мене щях да я изтикам настрана докато не си изпия халбата... Страхотно нещо. Старопрамен лично на мен ми нагарча = кик и бан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Старобрно наистина е уникална бира, макар и пиещите Пиринско случайно да са го налучкали този факт! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Всъщност, Амбъра си е доста приятна биричка...Браво за Столично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Аз си унищожавам запасите от ракия... Ама много целенасочено. И не, не се алкохолизирам, просто къртя яко и само ракия. Отваря ми чакрите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Аз лично от наливното Старобърно в България по- арна биричка не съм пил. Ама то аз и по принцип си падам по кехлибарените бири, та... Не само в България Дори в родната и Чехия е една от най-добрите бири. А там ги чаткат малко повече от нас бирите Наливната ми е любима , но на малко места се предлага. Което е жалко. Мисля че на Рахата зареждаме наливно Бърно. Може и да греша ама може и да питам кои заведения я предлагат. Масовата чешка бира "Велкопоповицки Козел" я бяха пуснали тук там и ако е внос, а не родно производство, ще да е добра. В Чехия поне беше супер. Старопрамена не ме кефи. Бъдвайзера даже няма да го пишем бира , щото е тотална пикоч. Мисля да пробвам Ердингер тия дни пък да видим Като цяло насоката ми е към чешки и белгийски бири. Такъв ми е вкуса явно чешко-белгийски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Мисля че на Рахата зареждаме наливно Бърно. Тошо още ли държи Рахата и Гражданския Клуб? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Не знам кой ги държи в момента но не е проблем и за това да питам ако е важно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 (edited) Точно това е бирата. Има 4 вида столично. Bock,Pale Bock, Weiss, Amber. Мене първата ме кефи най-много,тая дето си пробвал. Пробвай другите имат разлика и съм сигурен че някоя от тях ще ти хареса. Все пак си опира и до вкус тая работа Значи досега съм пробвал Bock и Weiss. Днес си взех да опитам Амбъра, но за всеки случай ако пак има някаква специфична жилка, дето много не ми понася, си имам подръка един Бекс и една друга немска, дето им знам вкуса и си ми харесват. След малко ще дам отзиви за амбъра...само да си взема чипсчето и пепелника - все пак на една гола бира няма да стоя де. Едит: Ето го и отзива - става за пиене, но нещо леко ми киселее...явно както Весо казва, просто вкусът ми не е за Столично, на всяка й намирам по нещо. Предполагам, че Pale Bock е подобен на Bock, тъй че не смятам да пробвам и него... Edited March 18, 2017 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 По принцип съм върл фен на Weiss бирата. Любимият ми вид. От тях пък най - любима ми е Paulaner. Доста различни видове Weiss съм пил, но като Paulaner няма втора. Горещо ти я препоръчвам. В бутилка обаче. Трябва и да си я сипеш по специален начин. Хора които пият Пиринско няма как да ти го обяснят. Всъщност май никой не ти обясни как да налееш утайката. Ето ти едно видео по темата: И вземи пробвай Paulaner-а . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Коронаааааа е бирата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Коронаааааа е бирата. Короната не е бира, но иначе е доста приятна напитка. Лично аз не я слагам в списъка с бирите. Иначе и на мен ми харесва и си я пия от време на време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Никога не съм я опитвал. Ще взема да я пробвам най-накрая. Да видим, бира ли е или някаква алкохолна напитка.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 По принцип съм върл фен на Weiss бирата. Любимият ми вид. От тях пък най - любима ми е Paulaner. Доста различни видове Weiss съм пил, но като Paulaner няма втора. Горещо ти я препоръчвам. В бутилка обаче. Трябва и да си я сипеш по специален начин. Хора които пият Пиринско няма как да ти го обяснят. Всъщност май никой не ти обясни как да налееш утайката. Ето ти едно видео по темата: И вземи пробвай Paulaner-а . От Пауланер вайс бирите, лично на мен ми понася само Октоберфест-та. Инак другите ми докарват леко на повърнато. Но то си опира и до вкус, де.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Октоберфеста не е вайс, ако не се лъжа. Даже съм на 99% сигурен. Иначе тази е която е най - любимата от всички бири: Други които много ми харесват са тъмният Козел и пак тъмната на Bernard: Тази също е много добра: Изобщо с немска и чешка бира си е направо невъзможно да сгреши човек. Изключвам разбира се някои таланти от форума... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Октоберфеста не е вайс, ако не се лъжа. Даже съм на 99% сигурен.Има и вайс А ако искаш, може и да поспорим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Има и вайс А ако искаш, може и да поспорим. Намерих я. Не я бях виждам до сега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 (edited) Короната не е бира, но иначе е доста приятна напитка. Лично аз не я слагам в списъка с бирите. Иначе и на мен ми харесва и си я пия от време на време.това пред полицая не минава. Лятото не близвам никаква друга бира. Пил съм японски, ямайски, корейски, италиански, белгийски, немски...много съм пил. По-добро през Короната в 90 градуса жега - няма. С два лайма хубаво завъртяна, че да избълбука през лаймовете. Пил съм още 4 други Мексикански бири. Модело е като Корона, но я тачат повече, Дос Екис няма да близна защото ми е карамелена, другите не помня как се казваха. Edited March 18, 2017 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 По-добро през Короната в 90 градуса жега - няма. Има и още как, ама си още аматьорче. Напитката в непоносимите жеги е замразено-блендирана маргарита, с истинска текила от синьо агаве, без грам захар и с много лайм! ПП. Ванка, тази "Хакер"-а я има и при нас! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 (edited) Тоя ще го пробвам. Ама с тия текили ще омотам крачките Edited March 19, 2017 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Облак е напитката за лятото, другото са лиготии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Абе, ако трябва да си го кажем правичката, най-доброто питие за горещ ден си е обикновената водица. И то хладка, не студена. Има ли грам захар(естествената плодова захар е изключение) или алкохол е противопоказно и дори дехидратиращо. Ама сите тука сте мъже и нема да си го признаете... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 https://youtu.be/xaFoHk8YGXQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts