RaptoR Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 С два крана и два кръга си е, мисирчо Инак тия с един кран си вървят по 500-600 кинта. П.п. За втора ръка говорим! Моят го взех 850 - не крия. И пак твърдя - цената е прилична. И безплатно ми го монтираха. Изплатил се е много пъти, а и половината Форум е лочил от него, включително и ти Абсолютен. Признавам си. Ама дали е пиринско, или гинес, или каквато и да е друга ми е напълно еднаква. ЛаЙк, брат, лаЙк... МисирЪТ ти го е казал. Абе то и аз съм пълен аматьор за всякакви алкохоли и в частност бирата, но да кажеш, че пиринско и някаква друга бира ти изглеждали еднакво - това не е аматьорство, а направо пълна липса на всякакви рецептори. Пиринското не мож' го сравни с никоя друга бира...освен може би единствено с пиринско-лимон, където са ударили десятката с минусов знак. Ти па да се обаждаш за алкохол... Смях в залата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Че откога пиринското е алкохол? То на течност не прилича, той - алкохол... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Вече толкова бързо се изкупува, че не мога да сваря Пиринско. Добре че са пооправили малко Шуменско. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Има една бира - Корона и Стела Артоа е нейния...пророк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Тия две неща да ги споменаваш в едно изречение е прeстъпление! HERECY! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Цената, момци е скромните...800 бгн. П.п. Колкото за отвъд океана... Стига да не е забранено, що да не Е па бива и да е забранено. Това все пак не е машина за варене на бира, а само за изстудяване и наливане. Проблемът е транспорта и митата, все пак говорим за сериозна машина. Плюс това сигурно има някакви специални изисквания за транспортиране през океана на пълни хладилни инсталации. Абе струва ми се, че ще е бая зор. Има една бира - Корона и Стела Артоа е нейния...пророк Виден е прав, макар и да не разбира от бира - тия двете не ги слагай в едно изречение. Мексиканците си мислят, че правят бира, ама са много далече от истината. Пробвах какви ли не местни бири - пълна трагедия. А бирата се води втората по популярност напитка в Мексико след текилата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Е па бива и да е забранено. Това все пак не е машина за варене на бира, а само за изстудяване и наливане. Проблемът е транспорта и митата, все пак говорим за сериозна машина. Плюс това сигурно има някакви специални изисквания за транспортиране през океана на пълни хладилни инсталации. Абе струва ми се, че ще е бая зор. Виден е прав, макар и да не разбира от бира - тия двете не ги слагай в едно изречение. Мексиканците си мислят, че правят бира, ама са много далече от истината. Пробвах какви ли не местни бири - пълна трагедия. А бирата се води втората по популярност напитка в Мексико след текилата. Е пък колко да е сериозна тая машина? Събира се в единичен подплотов кухненски шкаф с все бутилката за CO2. А празна тежи около 45 кг. Колкото за правилата за транспорт на подобни инсталации и аз не съм на ясно, но поне фреонът и не е забранен от протоколът от Киото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Пътните за 45 кила са зверски, скоро проверявах доставките...освен ако не се прикачиш към някой, дето превозва стоки в контейнери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Ето нещо любопитно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 26, 2016 Author Share Posted November 26, 2016 Възхитителното качество на произведената в Мексико SAVOY Silver Tequila Толкоз... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Това къде го видя??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 "Това е единствената истинска текила, която се произвежда в цяла Източна Европа и е направена от оригинален мексикански дестилат", подчерта изпълнителният директор на "СИС Индустрийс" ООД Десислава Николова. Текилата на SAVOY e официално призната от Съветa за регулация на текилата (Tequila Regulatory Council) и е вписана с уникален номер NOM 1504 в мексиканските регистри Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 "Това е единствената истинска текила, която се произвежда в цяла Източна Европа и е направена от оригинален мексикански дестилат", подчерта изпълнителният директор на "СИС Индустрийс" ООД Десислава Николова. Текилата на SAVOY e официално призната от Съветa за регулация на текилата (Tequila Regulatory Council) и е вписана с уникален номер NOM 1504 в мексиканските регистри Значи Nom базата данни на Мексико за официално регистрираните производители на текила показва следната информация за въпросния номер 1504 (скрийншота по-долу) - Real Hacienda, произвеждана в дестиларната Agave Azul San Jose S.A. de C.V., намираща се в Tlajomulco De Zuñiga, Jalisco. Сега, ако тарикатите от Савой просто купуват някакъв дестилат от тази текиларница и след това си го мешат с каквото там им падне, изобщо не означава, че "текилата" им е официално регистрирана в мексиканския регистър. Толкова за въпросната платена новина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Нямам идея бе човек, просто прочетох новината и я споделих. Никога не съм пил Текила на Савой, но предполагам, че не е по различна от стотиците други евтини марки които се предлагат дори и в Щатите. Виж водката им и специално Савой Силвър, мога спокойно да твърдя, че е конкурентна на доста други квалитетни марки като Смирноф, Финландия и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 С толкова писане на тема текила и чак ми се пие. Не съм пил от доста години. Мисля при някой повод в скоро време да я пробвам: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2016 Author Share Posted November 28, 2016 Аз осъзнах, че запасите ми катастрофално са намалели.... Време е да се вкара мини-казана в действие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Значи Nom базата данни на Мексико за официално регистрираните производители на текила показва следната информация за въпросния номер 1504 (скрийншота по-долу) - Real Hacienda, произвеждана в дестиларната Agave Azul San Jose S.A. de C.V., намираща се в Tlajomulco De Zuñiga, Jalisco. Сега, ако тарикатите от Савой просто купуват някакъв дестилат от тази текиларница и след това си го мешат с каквото там им падне, изобщо не означава, че "текилата" им е официално регистрирана в мексиканския регистър. Толкова за въпросната платена новина. Точно - внесли са една цистерна (евентуално) и сега на пазара ще има 200 тона "мексиканска" текила... С толкова писане на тема текила и чак ми се пие. Не съм пил от доста години. Мисля при някой повод в скоро време да я пробвам: Туй в евра ли е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Туй в евра ли е? Долари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Една стара, но много показателна картинка открих в архивите си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Красота, но лично според мен инвентара трябва да е маааалко по-надолу. За пълно удоволствие.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Една стара, но много показателна картинка открих в архивите си... Тва е за другата тема, мисир. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Продължаваме с текилите. Тази вечер: Изключително приятно питие! ================== Мисирски, понеже съм забранил на жена ми да ми пипа хубавите текили, за да прави някакви бълвочи дето така и не направи, преди едно бая време беше купила това "нещо": Бях решил, че е български боклук, но оня ден ми попадна в ръцете та го огледах - пълна дъска, но за ташак виж моля те тоя NOM ================== За Чоглавия мисир - ето ги ония чаши, за които говорех, които всяха смут и недоразумения още преди много години. Все пак едната показва правилното нещо. Естествено през 80-те не е било много ясно кое какво е и за какво е на тема текила... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Бях решил, че е български боклук, но оня ден ми попадна в ръцете та го огледах - пълна дъска, но за ташак виж моля те тоя NOM Това е същия боклук като този на Савоя, само дето е френски - някаква изба на нормандския бряг в Хавър Slaur Sardet, които пълнят всякакъв алкохол - коняци, уискита, брендита, водка и разбира се текила. Текилата е същата далавера - внос не дестилат от Мексико и разреждане с кой знае какво. Самият факт, че е 35%- смятай. Все пак едната показва правилното нещо. И трите чаши показват правилното нещо, мисире. На първата чаша е агавето, от което се прави текилата (само от синьото агаве) и мескала (от другите видове агаве). На втората чаша е захарната тръстика, от която се прави обикновено ром или спирта, с който разреждат евтините текили. На третата чаша e кактуса Opuntia, от който мексиканците правят много неща за ядене, включително и алкохолни питиета. Плодовете на другия подобен кактус от същото семейство (бутилковидния) у нас ги наричат dragon fruit - ял съм такова нещо, има доста екзотичен вкус с едни дребни черни семки вътре. Та няма нищо грешно и в трите чаши. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 (edited) Драконовият плод е яката работа... Даже дарих семки на мисирчо, но той типично по мисирски се изряза, че... Вишли, тва нещо (щото го пишело в нетЯ) било мноо, ама мноо отровно и не ставало за ядене или за квото и да било там... Та смЕтай за къв МИСИРИН говорим. П.п. Видене, тва дет си гледал некви чашки с картинки изобщо не оправдава мисирщината ти! Па и де видя цветчета и девственита им берачки, бре!?! Edited December 7, 2016 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Галине - време е за преглед при лекар. Какви семки си ми дарявал, мисир с мисира ти чоглав? И питахая имам захваната от години, беше станала гора, едвам го измъкнах от терасата растението. Излишно е да споменавам, че съм си го захванал лично аз от плод, който съм изял. Какво се фантазираш, с кого ме бъркаш - не е ясно. Ясно е, че все по-чоглав мисир ставаш и явно е време за някакви медикаменти... Също така какви берачки сънуваш не е ясно... Въобще - тотал мисир. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.