charmock Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Узо Зорбас, на прИмоция в Триумфа 7.39 лв. Тези дни поне 5 бутилки изпихме вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Тва не е узо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Тя не е точно същата бутилка. Пише Узо на нея и ми хареса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Как я пиете тая отврат, бее... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 С айран и мариновани шпроти. Преглъщаме я някак. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Над бутилка Captain Morgan Spiced Gold. Плюс "намсикви шотове". Забележително добро състояние. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Срамота! В тази тема не е писано от повече от две години! Засрамете се, какви пиячи сте бе! ПП. Другата седмица смятам да публикувам снимки с уникална текила от родината на производство и дестилация! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Не е писано, щото аз не ща да си издавам тайните на дестилатите, само ще кажа, че най-новият патент е шипкова ракия А другите са янлъш-къркачи.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Засрамете се, какви пиячи сте бе! ПП. Другата седмица смятам да публикувам снимки с уникална текила от родината на производство и дестилация! Сериозни, какви... Не е нужно всеки ден някой да пише по въпроса... Относно текила това лято ми донесоха нова, много интересна - SANGRE DE VIDA. Имам да допивам още къмто половин литър 1800 REPOSADO и ще я отворя. Нямам търпение да я тествам. Повече за Кръвта на живота ТУК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Някой да има рецепта за варене на домашна бира? То освен рецепта се иска и технология на варене и съхранение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Някой да има рецепта за варене на домашна бира? То освен рецепта се иска и технология на варене и съхранение. В интернет рецепти бол. Някой от хипермаркетите май дори продаваше кит и съставки за правене на бира у дома. Лично аз не те съветвам да се занимаваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Някой да има рецепта за варене на домашна бира? То освен рецепта се иска и технология на варене и съхранение. http://www.birata.net/ Това е твоят сайт Всичко е обяснено Общо взето най - важното нещо е поддържането на постоянна температура докато ферментира и докато се вари Аз съм пробвал някой от китовете и стана доста айляшка бира Повече информация може да намериш във форума им Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 65-годишно уиски пристига в България с брониран автомобил Едно от най-редките и стари уискита в света – The Macallan in Lalique VI “Pearless Spirit” - пристига в България с брониран автомобил. Кристалният декантер, пълен с най-качествен сингъл малц от далечната 1950 година, ще бъде изложен, но не и отворен по време на Whiskey Fest Sofia 2016 между 28 и 30 октомври в София. Специално що се касае до питиета - какъв е смисълът само да го гледаш, а не да го пиеш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 "Забравете Сутрешния Главобол" Слоган на Винпром "ЛОМ" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Алмус е супер бира, особено червения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Специално що се касае до питиета - какъв е смисълът само да го гледаш, а не да го пиеш? Инвестиция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Специално що се касае до питиета - какъв е смисълът само да го гледаш, а не да го пиеш? Когато е останало само бутиково количество - престъпление е да се отвори и похаби. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Начи онази, смокиновата, трябваше да те оставя само да я гледаш..., престъпнико Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Начи онази, смокиновата, трябваше да те оставя само да я гледаш..., престъпнико Ти трябваше още да осигуриш, Мисир! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Това съм го пропуснал някак... АНАТЕМА! МРЪСНИК!!! Мисире, големи производители като Хосе Куерво не продават 100% текила, защото няма как да докараш такава цена и такова количество, ако си сложил само и единствено чист дестилат от синьо агаве. За да постигнат необходимото количество, щото да залеят международния пазар, тия пичове просто смесват текилата със спирт от захарна тръстика - няма друг начин. Синьото агаве, докато стане годно за извличане на нектара от него трябва да изкара от 8 до 10 години. Имах щастието да опитам и какво представлява този нектар - нещо като гъст мед и изключително сладък на вкус, но въпросните въглехидрати са с много нисък гликемичен индекс, за разлика от меда. Иначе истинската текила (100% дестилат от синьо агаве без никакви други добавки) е уникално нещо, но и изключително скъпо. Една бутилка, купена на място в някоя от семейните дестиларни излиза минимум $60. Смятай. Ето ти една бутилка истинска текила Reposado (отлежала до 1 годинa) и един колаж от една дестиларна за текила: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Голям си мисир, но затова се обичаме. Не можеш да излъжеш пиещите ако не е агаве, но не съм сигурен дали ти може усети тази ТЪНКА разлика. Има калъфи, дето си мислят, че текилата иде от тръстиката като цяло. Имал ли си случай да обясняваш какво е агаве и как се събира цвета от кактуса? Надявам се ти поне си наясно. И кой каза синьо? Щото аз гледам червени цветове, но как да е - еликсирите са малко. А да си мислиш, че се гъбаркат със стоката тия момци, тоест да си подритват столчето, звучи някак аматьорски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Голям си мисир, но затова се обичаме. Не можеш да излъжеш пиещите ако не е агаве, но не съм сигурен дали ти може усети тази ТЪНКА разлика. Има калъфи, дето си мислят, че текилата иде от тръстиката като цяло. Имал ли си случай да обясняваш какво е агаве и как се събира цвета от кактуса? Надявам се ти поне си наясно. И кой каза синьо? Щото аз гледам червени цветове, но как да е - еликсирите са малко. А да си мислиш, че се гъбаркат със стоката тия момци, тоест да си подритват столчето, звучи някак аматьорски Мнооооо си заблуден, Мисир такъв. Текила се прави само и единствено от кактуса синьо агаве и нищо друго. И няма никакви цветове - нектара се извлича от грудката и то след като се пече на бавен огън в затрупани с пръст пещи (на колажа долу вляво се вижда такава пещ). Какво представляват грудките гледай на колажа долу вдясно - това е нормалния размер, който трябва да достигне грудката на кактуса, а такъв размер става след период от 8-10 години. При правенето на текила очевидно кактуса се унищожава, демек не е севсем като при гроздето. Затова и масовите брандове се комбинират с алкохол, който не е само от синьо агаве. Анадънму? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 тая текила нещо не е моето пиЙнИ. Уискинцето ми идва като у дома си. 2 големи и съм приключил курса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Голям си мисир, но затова се обичаме. Не можеш да излъжеш пиещите ако не е агаве, но не съм сигурен дали ти може усети тази ТЪНКА разлика. Има калъфи, дето си мислят, че текилата иде от тръстиката като цяло. Имал ли си случай да обясняваш какво е агаве и как се събира цвета от кактуса? Надявам се ти поне си наясно. И кой каза синьо? Щото аз гледам червени цветове, но как да е - еликсирите са малко. А да си мислиш, че се гъбаркат със стоката тия момци, тоест да си подритват столчето, звучи някак аматьорски Видене, на твое място просто бих си мълчал. Голямо си зле, честно! Текилата няма нищо общо с тръстиката, ама нищо! Нито пък с цветовете на агавето А! И на двамата шперцове да ви кажа пък, дето агавето няма нищо общо с кактусите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Мнооооо си заблуден, Мисир такъв. Текила се прави само и единствено от кактуса синьо агаве и нищо друго. И няма никакви цветове - нектара се извлича от грудката и то след като се пече на бавен огън в затрупани с пръст пещи (на колажа долу вляво се вижда такава пещ). Какво представляват грудките гледай на колажа долу вдясно - това е нормалния размер, който трябва да достигне грудката на кактуса, а такъв размер става след период от 8-10 години. При правенето на текила очевидно кактуса се унищожава, демек не е севсем като при гроздето. Затова и масовите брандове се комбинират с алкохол, който не е само от синьо агаве. Анадънму? Видене, на твое място просто бих си мълчал. Голямо си зле, честно! Текилата няма нищо общо с тръстиката, ама нищо! Нито пък с цветовете на агавето А! И на двамата шперцове да ви кажа пък, дето агавето няма нищо общо с кактусите. И двамата сте кухи мисири честно. Изобщо четете ли какво пиша??? Има калъфи, дето си мислят, че текилата иде от тръстиката като цяло Така като за слепи кухи мисири, особено чоглавия... =============================================== Фактически от цялата работа и аз научих нещо: Агавето не е кактус, както погрешно се смята, а сукулент, принадлежащ към семейството на лилиите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.