Mockingbird Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Да, ама бъчвите пият и променят вкусовите качества...Пък в стъклото няма да има такъв проблем....Последната ми реколта, лежа малко над 6 месеца в дъбово буре...60лт....Стана мозък, но ми изпи към 4-5лт...Хем бурето не остава празно и сухо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 Има си някои, дето най-добре стават в стъкло. Бъчвата е само до време, след това се мести в стъкло. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Да, ама бъчвите пият и променят вкусовите качества...... ...и цвета....а и уикипедията казва, че само за някои ракии е подходящо да отлежават в бъчви. Пък и е малко тъпичко да карате Танас специално да си купува буре за неговата ракия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Това е задължително.Като я източа от бурето и отива в стъклениците... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 специално да си купува буре Бурета има, джам нема. Накрая ще си купя от оная парцуца в стъклените 5л дамаджанки от Била... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Танасе, баща ми ракията я кисне с боровинки. И да ти кажа и на вуйчо ми напалм-базираната отрова става нелоша по тоя начин... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 Секи майстор си има врътки. Аз ползвам пелин, индрише, мушкато, лайка и още няколко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 (edited) Аз варя втора година , не щото ме кефи ракията даже изобщо ма ей така да има , някои ако иска да свирка давам за дегустация и без това никой в нас не пие ракия. Давах на 2-ма , 3-ма разправят че ставала ... на мен всичката ми е еднаква.. Edited August 2, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Търся си стъклени шишета по 1 и 2 литра, да отлежава пукницата. Идеи? Идвай в Пловдив да купуваме заедно - знам къде има бутилки. Докато се наканя и стъклаския завод развалиха възстановения си магазин на дребно... Но открих наблизо други продавачи. На мен ми трябват и за ракия и за вино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 Септември ще се изтърся да напазарим. Ако не е почнала гражданска война дотогава... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 И в двата случая те чакам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 има ли някъв начин да си купя узо от гърция по интернет? тукашните ментета нещо не ме радват Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Че какво му е на Тсанталито? Я се обади на Митко, при него фалшиви работи не ми се вярва да има. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Да, ама бъчвите пият и променят вкусовите качества...Пък в стъклото няма да има такъв проблем....Последната ми реколта, лежа малко над 6 месеца в дъбово буре...60лт....Стана мозък, но ми изпи към 4-5лт...Хем бурето не остава празно и сухо... Бъчвата пълниш ли я до горе? И друго, ако стой на сухо и топло място, това също оказва голямо влияние. За стареене в бъчва ти трябват много спецефични условия за съхранение. По-лесно е да си вземеш дъбов чипс - средно или силно печен, слагаш го в какъвто и да е съд за няколко месеца, като периодично го рабъркваш или ако имаш някоя помпичка за въздух за аквариум с рибки, да я пускаш за няколко минути един път седмично, стават чудеса. Секи майстор си има врътки. Аз ползвам пелин, индрише, мушкато, лайка и още няколко. Верно ли има още хора дето бъкат ракията с такива гадости? Аз варя втора година , не щото ме кефи ракията даже изобщо ма ей така да има , някои ако иска да свирка давам за дегустация и без това никой в нас не пие ракия. Давах на 2-ма , 3-ма разправят че ставала ... на мен всичката ми е еднаква.. Трябва да дадеш да тестваме, може да ти намерим клиенти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 3, 2013 Author Share Posted August 3, 2013 Верно ли има още хора дето бъкат ракията с такива гадости? Галин ще ти изкара очите за тия думи Гадости са, докато са в джибрите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Стана мозък, но ми изпи към 4-5лт.. "Ангелският дял" нарекоха това изчезващо от буретата количество в един филм, който гледах наскоро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Галин ще ти изкара очите за тия думи Гадости са, докато са в джибрите Остай ги, бе! Виж им подписа, там съм рекъл квото трябва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Бъчвата пълниш ли я до горе? И друго, ако стой на сухо и топло място, това също оказва голямо влияние. За стареене в бъчва ти трябват много спецефични условия за съхранение. По-лесно е да си вземеш дъбов чипс - средно или силно печен, слагаш го в какъвто и да е съд за няколко месеца, като периодично го рабъркваш или ако имаш някоя помпичка за въздух за аквариум с рибки, да я пускаш за няколко минути един път седмично, стават чудеса. Пълня бурето догоре.И температурата е около 18 градуса +-2градуса...Мястото е проветриво и не е сухо.Но за мен това не е загуба.Просто елексира след това си струва разхода от 3-5лт на 60... "Ангелският дял" нарекоха това изчезващо от буретата количество в един филм, който гледах наскоро. И филма беше за чичо Джак (Джак Даниелс)...Поне там го казаха... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 http://news.plovdiv24.bg/448098.html - почвайте с домашните експерименти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Че ние кога сме спирали?!?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Да газирате ракия и уиски? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Не, онова във втората част на статията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 домашните експерименти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 12, 2013 Author Share Posted August 12, 2013 Ти, ефрейтор глупав, тества ли пукницата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Не идва оня да я изпиеме! Чакам го да излезе в отпуска! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.