chistacha Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Методите му бяха от онези дето са прецизирани и ошлайфани в продължение на много поколения. От баща на син или от дядо на внук ако бащата е бил мъртъв или в Диарбекир... и така някакви си към 600-650 години назад.... (поне от толкова има сведения за рода и се води някаква генеалогия). Дали си навит срещу подобен опит и знание... да извадиш книжлета с технологии, предназначени за ректификационни колони? Не, че нещо, ама има известна разлика... да не говорим и, че прочетеното не е баш като наученото! П.п. Изобщо не успорвам тезата за наличието на метанол. Това е неоспорим факт. Нещото което искам да ти намекна е, че има и редица други фактори. Много добре! НО, взехте много да разводнявате темата. Въпроса беше "Е ли причинител на главоболие захарта използвана при поизводството на ракия?" От вас, аз до сега не чух нито един аргументиран факт, който да го доказва, освен че от незапомнени времена "така се говори". Нали уж сте умни момци и разбирате това онва, я дайте сега ФАКТИ, които са опитно или научно доказани. Аз мога да продължавам да изброявам причини за това, защо захарта не причинява главоболие, но от ваша страна има само едно накратко "Не си прав." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Хе..., Е причинител! Защо..., това не мога да ти го обясня на специализиран език, но лошият опит говори твърдо в подкрепа на тази теза. Обаче ти като едно отворено мОмче, що не вземеш ей така... за широката аудитория да обясниш, кво, аджеба, прави ракията ракия, ами не одикновен спирт!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Ракията я прави ракия не само захарта. Но иначе съм съгласен, че глава боли не само от високата захарност. Реално погледнато, захарта се разгражда до алкохоли и прочие, има минимален остатъчен процент. Просто вече има огромна съвкупност от фактори:бъчва, казан, джибри, майстор, сортове грозде, престояване на гроздето преди да се намачка, колко време са "втасвали" джибрите", дали са прекипявали втори и трети път(Галине, оная, малката е от джибри, дето са кипвани три пъти)...абе много е. Само една гола наука не стига. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Много добре! НО, взехте много да разводнявате темата. Въпроса беше "Е ли причинител на главоболие захарта използвана при поизводството на ракия?" Аз си признавам, че тази наука не я разбирам, но мога да ти препоръчам следния експеримент. Купуваш една бутилка от най-добрите единични малцове и първата вечер пиеш само от него прилично количество. На следващата сутрин си записваш усещанията. След ден почивка (за да не се смесват резултатите с втората част на експеримента) взимаш същия скоч и пиеш отново подобаващо, но този път го затапваш с две-три чаши шампанско. На следващата сутрин описваш впечатленията (ако си в състояние) и след това даваш научно обяснение на ефекта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Мечтата ми беше да напия някой с половин бутилка вино, половин бутилка шампанско, 100мл коняк, още толкова водка, 1 бира, 100мл уиски и още малко бира... и да заснема "изригването" Имаше бабаити обясняващи как можели да пият и нищо им нямало, ама един не се престраши. Всъщност Галин развали работата, един почти се беше навил той тръгна да ми обяснява как не било хубаво да се гавря с младежите и че можел да ми тежи после на съвестта ако той вземе че се гътне, нещо което съм сигурен, че няма да се случи, защото шампанското и бирата такава хубава взривна реакция ще направят, че няма да се задържи дълго алкохола в корема му... ама пусто - изпуснахме 2ма такива навитаци, други оттогава насам не са се явявали... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Искам половин кило доброкачествено масло и ще го изпия това Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Ще изядеш 2 големи пакета масло? Само като си го помисля това почва да ми се гади какво остава за другото. И не говорим дали ще те хване и кога или колко ще те боли главата от тази комбинация, а по-скоро колко надалече ще повръщаш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 17, 2012 Author Share Posted January 17, 2012 Ще изядеш 2 големи пакета масло? Само като си го помисля това почва да ми се гади какво остава за другото. И не говорим дали ще те хване и кога или колко ще те боли главата от тази комбинация, а по-скоро колко надалече ще повръщаш Ако си сложа тапа в задника - на около 15см ще драйфам...Толкова е разстоянието от устата на клекнал човек до дъното на кенефа. Ако въобще се издрайфам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Мечтата ми беше да напия някой с половин бутилка вино, половин бутилка шампанско, 100мл коняк, още толкова водка, 1 бира, 100мл уиски и още малко бира... и да заснема "изригването" Имаше бабаити обясняващи как можели да пият и нищо им нямало, ама един не се престраши. Всъщност Галин развали работата, един почти се беше навил той тръгна да ми обяснява как не било хубаво да се гавря с младежите и че можел да ми тежи после на съвестта ако той вземе че се гътне, нещо което съм сигурен, че няма да се случи, защото шампанското и бирата такава хубава взривна реакция ще направят, че няма да се задържи дълго алкохола в корема му... ама пусто - изпуснахме 2ма такива навитаци, други оттогава насам не са се явявали... Другия път обещавам да си кротувам, но само ако обещаеш да ме поканиш като наблюдател на събитието! Искам половин кило доброкачествено масло и ще го изпия това Танасе, не помага! Едно време се бях избъзикал да го пробвам това ( във времето когато още не бях осъзнал, че вратарчето на човека е добро толкова, колкото си е ... и с времето само отслабва). Освен, че драйфането ми го докарваше като струите на противопожарен кораб, успях да си докарам такъв дрисък, че дори не можех да си позволя да кихна. Отделно, че като ми дойдеше позив за бълване и трябваше да свалям и гащите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Освен, че драйфането ми го докарваше като струите на противопожарен кораб, успях да си докарам такъв дрисък, че дори не можех да си позволя да кихна. Отделно, че като ми дойдеше позив за бълване и трябваше да свалям и гащите...Достойно за подпис!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 17, 2012 Author Share Posted January 17, 2012 Ако си сложа тапа в задника Не четете бе, хора... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Танасе, не помага! Едно време се бях избъзикал да го пробвам това ( във времето когато още не бях осъзнал, че вратарчето на човека е добро толкова, колкото си е ... и с времето само отслабва). Освен, че драйфането ми го докарваше като струите на противопожарен кораб, успях да си докарам такъв дрисък, че дори не можех да си позволя да кихна. Отделно, че като ми дойдеше позив за бълване и трябваше да свалям и гащите... Ахахахахахахахаха .... няма такива емотикони достатъчни да покажа как се сгънах от смях. Добре че си бях преглътнал кафето преди да го прочета. Галине направо ме размазА бе пич. Пиянски истории съм чувал доста обаче като това твоето още не бях Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Ти добре че не си го виждал...Така само на описание добре го докарва, представям си к'во е било наживо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Бе..., на вас сега ви е смешно (то и аз като се сетя и си се хиля сам на себеси), ама на мен тогава шич не ми беше весело... Бахти и трагедията дето беше, като дойде напъна за дрането на пръча и УЖАС, страшна дилема - кое да си завра първо в кенефа - муцуната или задника... А коридора в каква свинщина го бях обърнал... Стойо ряпа да яде! Ама така е когато човек е малък и глупав..., стават такива работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 На всеки се случвало/може да се случи. Няма много за чудене сядаш на кенефа и един леген отпред.Но това е само ако имаш 5-10 секунди време за реакция.Иначе си обречен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 След едно препиване с шампанско и вино аз напълних на една мома ботушките а моя авер успя да оповръща тавана на банята. Не знам с каква засилка и какво е правил но на сутринта намерихме повръщано по тавана... момата тактично си замълча или си помисли че тя го е свършила, щото и тя беше къркана като мотика, но на Галин дилемата води класацията до момента! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Бе..., на вас сега ви е смешно (то и аз като се сетя и си се хиля сам на себеси), ама на мен тогава шич не ми беше весело... Бахти и трагедията дето беше, като дойде напъна за дрането на пръча и УЖАС, страшна дилема - кое да си завра първо в кенефа - муцуната или задника... А коридора в каква свинщина го бях обърнал... Стойо ряпа да яде! Ама така е когато човек е малък и глупав..., стават такива работи.Гадине, като малък ми се наложи да решавам такава дилема. Отговора беше - сядам и... си оповръщам хуя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Домашно вино без грам захар в него с домашно кьопаво . А преди не ядях кьопаво да ме пита човек защо . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Домашно вино без грам захар в него с домашно кьопаво . А преди не ядях кьопаво да ме пита човек защо . В смисъл такъв кьопоолу? Ако е било кьопаво, разбираемо защо досега не си го ял... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 В същия смисъл , самоче е без магданоза . Прощавайте неукоста и бедния ми речник . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Поредният златен еликсир, който си отварям тази вечер - Ardmore Highland Peated Single Malt. Бутилката разбира се я домъкнах от щатите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Старо, но златно. http://www.youtube.com/watch?v=48ZHFpvmAdU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 в това дъждовно време дали няма да е перфектно едно чайче с ром? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Дъждовно? Тука ни зари... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 да, няк'во гадно ситно дъждче... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.