zlobil Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 верно е 100%-товите трезвеници са мухльовци алкохола да живей живей !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Да живей! Как ще се намажаааа само тази вечер самооо....Малии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Тихо, тихо... Схемата от вчера насам е следната - от масата в леглото - от леглото на масата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Ами, аз, такова..ъъъъ така най-обичам.Маратон.Ъъъъ честит рожден ден, втори ден.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Трети подкарваме! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
genabis Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 глеиитии саму да ни са напиити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Тц, няма такъв шанс.Влезнем ли в нирваната - край.Няма напиване, само продължително наливане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Наздраве за участниците в маратона. Кой колко дни изкарва? И колко още планира? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Не знам, ама в петък така професионално се оляхме, че не съм забелязал дали имаше събота... а се налагаше да прибираме дървата на един приятел и айде пак на масата. Довечера се очертават гости. Ще ми се да мога да си пусна очите в чаша с ледена вода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Въпрос към професионалистите (щото аз още се образовам): какво му е хубавото на хубавото вино? Т.е. освен че не киселее толкова и е по-ароматно (нещо, което още не мога да определя защото не съм пробвал кой знае колко вина)... та кое във вкуса различава хубавото вино от гадното и защо например на Terra Tangra вината са около 60 кинта след като за 10тина лв има доста прилични (спрямо тези от 3-5 примерно) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Въпрос към професионалистите (щото аз още се образовам): какво му е хубавото на хубавото вино? Т.е. освен че не киселее толкова и е по-ароматно (нещо, което още не мога да определя защото не съм пробвал кой знае колко вина)... та кое във вкуса различава хубавото вино от гадното и защо например на Terra Tangra вината са около 60 кинта след като за 10тина лв има доста прилични (спрямо тези от 3-5 примерно) Какво ще рече хубаво вино!? Има истинско вино и ментета произведени в Химпром - "Гаража на Пецата", останалото е въпрос на вкус и келешлък (много често). Ако на сутринта пиянското лайно не е черно, значи си пил вино, а не химически продукт от преждеупоменатата "маза". На отбелязаната година на етикета също не трябва да се вярва, защото виното може да "остарее" с 5 - 10 години, само за една нощ. На мен лично хич не ми пука за възрастта по простата причина, че не харесвам "отлежалите" вина, а си обичам кабернета... Не харесвам мавруд, примерно..., а има хора които пият само такова..., както и такива които пият само "сладки" вина (брр... ) Както казах - въпрос на вкус... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Дедо, за вината ненапразно си има цяла наука. Колкото вкусове - толкова и вина. На Тера Тангра аз специално харесвам аромата. Абе..до вино си е! Много е сложно да се обясни, ама примерно, като пиеш пелин усещаш една горчилка в устата, а като пиеш вино, дето е кипяло в бъчва с гнила дъга - друга горчилка. Или пък ако пиеш вино дето е кипяло с чепките и семките, то е по-тръпчиво от виното, дето са го правили от чиста шира. А има вече и видове грозде, и букети, билки, кипене, втасване, сулфатиране...Мноого е! Само с практика се придобива тоя опит. Но Гадуин е прав за течните менделеевки. Тях винаги може да ги познаеш по боята/по езика и в лайното, понякога и по бутилката/, леката миризма на оцет и наситения цвят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Да де ама едното е 10-15лв (ужким хубаво) докато другото е 40-50-70 и нагоре... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2011 Author Share Posted October 12, 2011 Ми да. Аз затова пия само домашно. Щот знам кво има в него, колко време е отлежавало и прочие. А иначе разликата между 10-15лв и 50-60лв е само в цената Е, и в още едно две неща, зависи името на кой винар са написали на етикета. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Да де ама едното е 10-15лв (ужким хубаво) докато другото е 40-50-70 и нагоре... От българските вина има много добри трапезни вина в диапазона 5-10 лв това са вина, които са на неповече от 1 до 3 години и се подбират в замисимот от храната, с която ще ги консумираш. Тези от 40-50-70лв са вина за ценители, те мога да отлежават, не са подходящи за трапезата, по принцип, ест. не ти пречи да си ги пиеш и така, но няма смисъл. При тях някой вкусови и ароматни характеристики са по-добре изразени, опаковката е по-издокарана. Моят съвет е осен ако не си правиш колекция от вина, не се хвърляй на тези от високия ценови клас. 5-10 лв за бутилка българско вино е добре, но вече трябва да внимаваш за реколклтата, сорта, производителя и най-вече твойте предпочитания. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 (edited) Така и така сте почнали темата, аз препоръчвам вината на Cono Sur (чили). Според конкретния сорт са в диапазона 10-15лв. По принцип не съм любител на вината, но напоследък, точно тези взех да ги пия доста често и бих казал, че нямат слабо (дори бялото совиньон блан е добро ) . По един-два пъти в месеца взимам и някое българско за около 10лв, ама така и не съм намерил такова, дето да ми допада наистина. За скъпите вина съм доста скептичен, понеже там марката е 90% от цената, а дали ще мога да усетя "5%" по-хубавото - не се знае. Edited October 12, 2011 by JDFU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 От южна америка и от Италия и Португалия до сега свястно вино не съм пил. Може да е въпрос на вкус, но не ми харесват. Те и повечето френски не ми харесват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 От италианксите харесвам киантито... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 (edited) От домашното по-добро няма. Пил съм и от 100лв вино и въпреки че не съм разбирач съм сигурен че на дядо ми е по-добро. ПС : Пък и напоследък всички купешки вина от "достъпният" клас ги развалиха много много здраво , яко спирт ..... е Асеновградският Мавруд с иконката беше ебати доброто вино последният път пийнах 1 бутилка и така се отрязах че нямам думи , на другият ден цял ден в главата ансамбъл... всички които правят фалшив алкохол да го духат ! Edited October 13, 2011 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 От домашното по-добро няма. Пил съм и от 100лв вино и въпреки че не съм разбирач съм сигурен че на дядо ми е по-добро. ПС : Пък и напоследък всички купешки вина от "достъпният" клас ги развалиха много много здраво , яко спирт ..... е Асеновградският Мавруд с иконката беше ебати доброто вино последният път пийнах 1 бутилка и така се отрязах че нямам думи , на другият ден цял ден в главата ансамбъл... всички които правят фалшив алкохол да го духат ! За домашното си прав, от него по-добро няма. Относно купешкото явно си попаднал на доста кофти. В последно време, поради липса на домашно, пийвам купешко, но избирам доста внимателно от коя изба е, коя година. За лятото най-често си пазарих бял мавруд на Загрей наливен, има го в Лекси и се налива от една голяма "бъчва" ~4,50лв/1,5л, охлаждаш и пиеш на воля, никакви проблеми с главата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 ПС : Пък и напоследък всички купешки вина от "достъпният" клас ги развалиха много много здраво , яко спирт ..... е Асеновградският Мавруд с иконката беше ебати доброто вино последният път пийнах 1 бутилка и така се отрязах че нямам думи , на другият ден цял ден в главата ансамбъл... всички които правят фалшив алкохол да го духат ! Ха! Преди време точно някакъ мавруд бях пил и понеже го знам че е хубав го бях взел.... точно от 1 чаша ме скъса главата 3часа по-късно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Ха! Преди време точно някакъ мавруд бях пил и понеже го знам че е хубав го бях взел.... точно от 1 чаша ме скъса главата 3часа по-късно... Това лято сме изпили доста голямо количество от това вино и до сега оплаквания не е имало, даже бях и във винзавода, където се произвежда, видях как става и даже го опитах токущо филтрирано. Невероятно густо е да го младо, защото се филтрира на приятните 6-8 градуса и е точно като за пиене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Не че нещо ама червено вино се пие при стайна температура. Като се охлади и пиеш лимонада... най-малкото аромата се губи отделно вкуса не е същия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 бял мавруд на Загрей наливен, Май не си прочел като хората, щото аз до сега говорех за бяло вино Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Щото каза "точно от това вино" пък аз говорех за червения мавруд... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.