Jump to content
BulForum.com

Фонд на алкохолиците


Recommended Posts

  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Снощи беше много тежка вечер... щом не помня как съм се прибрал..

Link to comment
Share on other sites

Jhony Walker е най-лошото blended уиски което може да съществува във всичките му серии и варианти.Dewars е добра алтернатива,също и Famous Grouse.Ако пиете single malt добро и евтино е Glenfiddich,после The Glenlivet.Истинският сингъл малт който ще ви накара да копнеете за още и още е Lagavulin,редом с Oban и Mcallan.

Link to comment
Share on other sites

Jhony Walker е най-лошото blended уиски което може да съществува във всичките му серии и варианти.Dewars е добра алтернатива,също и Famous Grouse.Ако пиете single malt добро и евтино е Glenfiddich,после The Glenlivet.Истинският сингъл малт който ще ви накара да копнеете за още и още е Lagavulin,редом с Oban и Mcallan.

 

Гледах го тези дни в метро този Lagavulin и се чудех да си взема ли или не и като гледам току-що ме нави :)

 

 

A за Jonny-то съм абсолютно съгласен. Много по-приятно ми беше single barrel-a на Jack Daniels от златното джони... но е въпрос на вкус...

Edited by djadomraz
Link to comment
Share on other sites

Джонито е просто блендед уиски,те затова Cardhu вече не произвеждат сингъл малт защото джони им изкупуват по-голямата част от продукцията.От време на време като са попаднали качествени уискита в бленда се случват някои доста добри бутилки с червена джонка ама то там е като да уцелиш 11 мача в Еврофутбол.

 

пс : Дядо с ниско минерализирана водичка ти препоръчвам лагавулина,първо чисто пийни малко после добави малко водичка,отваря много широко вкуса и аромата на уискито.Девин изворна е добра водичка за тази цел :)

Edited by FalleN_213
Link to comment
Share on other sites

пс : Дядо с ниско минерализирана водичка ти препоръчвам лагавулина,първо чисто пийни малко после добави малко водичка,отваря много широко вкуса и аромата на уискито.Девин изворна е добра водичка за тази цел :)

 

Ааааа дума да не става. Сърцето ще ми се скъса да разваля така хубавото уиски. Може с малко лед евентуално но напоследък предпочитам да го пия чисто за да се усети аромата. Водичката е за след като се преглътне уискито :)

Link to comment
Share on other sites

Хвала... и наздраве. Аз нещо след 9-ти съм занемарил пиенето. Май обмислям за месец-два да го загърбя.

 

Сега баш с идните празници доста трудно начинание :P И аз смятам да го загърбя за 2 месеца ама след Ивановден :)

Link to comment
Share on other sites

Взех си от прословутия роден коняк Плиска Х.О. Не знам защо, но след всяка глътка кашлям като магаре. Ще си остана на Courvoisier.

 

XO-то което е за 15 лв няма нищо общо с онова другото XO дето е 33 годишното (то май не е плиска нищо че пак е българско)... а последното може да се мери дори с Martell-a който е най-готиния коняк който съм опитвал досега... иначе зелената Плиска не беше чак толкова лоша особено за цената си - все пак Courvoisier е към 40-50 кинта ако не се лъжа. Плиска си взех 4-5 пъти като първите беше много приятна последните 2 пъти беше доста различна от предишните които пих и единия път беше доста по-спиртна а другия беше една лепкава и мазна като че ли са прекалили с есенцията и се сетих за лафа "ако идваш за онова отлежалото уиски ела другата седмица че свършихме есенцията и сега правим само обикновена водка"

Edited by djadomraz
Link to comment
Share on other sites

За мастиката:

Мезето за мастиката е общо взето разнообразно и мръвка става,печена на мен ми върви много,и салатките са идеални ,даже последно лятото ядох панирани охлЬови и комбинацията ми хареса :pirate

Link to comment
Share on other sites

Пробвай за мезе на мастиката таратор от този в ботилките, ако те мързи да го приготвяш. Невероятно е, правя 1/2л мастика с такова мезе :)

Link to comment
Share on other sites

аз вчера изпих 1 бутилка червено джони с печени орехи.... бая хубаво влиза , вярно днеска ми е леко криво ама съм в пъти по-добре от момчетата които пиха от домашната ракия на дядо ми.....

Link to comment
Share on other sites

Лошо е.... декември месец бая се пие.

След няколко часа отивам в Чадърите ..... от 6ти декември нямам пропуск.... чак взе да ме хваща срам

Link to comment
Share on other sites

малко снимков материал и от мен - мезето е много важно,пичове,както и компанията:)

 

Лятото - лека салатка със ледено охладена водка и фанта портокалче

 

167254166793619189012613338789gXI6B0uhqxRrJptMR2I.JPG

 

В очакване на любимия мач

 

203665788914738033371261333916UlFE6bixhr1tE19CXEew.JPG

 

Пак за мача:)

 

21218131423140220921261333978Hx9TTLdGhNLoSYIWaklQ.JPG

 

Зимата - за сгряване - домашен мавруд с телешко в масло с кашкавал

 

6987802206762378421261334060XGPBvQ8PNiTpuiL0I5lP.JPG

Link to comment
Share on other sites

Аз утре ще се сгрявам така :) - само, че с прясно улавен лаврак с розмарин и божоле - тазгодишна реколта (виното още не съм го пробвал)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Пуйка с уиски (рецепта за мъже)

 

 

Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.

 

Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж. Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.

След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават…

 

Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...