sandman Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Значи ако в един barrel от да кажем 5 литра има 200мл Джони Уокър Черен етикет(демек 12 годишно) и останалите 4,8 литра са си с обикновенно джони се води пак 12 годишно??Е, има си някакви пропорции и си ги спазват по рецепта. Ама нали се сещаш, че не може бутилка 12 годишно уиски да ти струва 50лв? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 (edited) Проблема тръгва от там че слага повече материал и го пие дълго време... щото го мързи да се разкарва често до хладилника. Та затова и решението - хладилна чанта, леда вътре и сипва по малко и от уискито и от леда... вариант 2 - придърпва си компютъра до хладилника или домъква хладилника до компютъра... а най-добре да си взема един малък хладилник и да го изтипоса точно до бюрото ..... И вариант 3: Намира си некоя сгодна женица, дето да му подгъзува и да му налива питие при подаден от него сигнал..... Само дето този вариант крие някои рискове....., ама след третата година се свиква ... ама, пък си има и екстри... Edited March 15, 2009 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 (edited) ..... И вариант 3: Намира си некоя сгодна женица, дето да му подгъзува и да му налива питие при подаден от него сигнал..... Само дето този вариант крие някои рискове....., ама след третата година се свиква ... ама, пък си има и екстри... То си има екстри ама излиза далече по-изгодно човек да си вземе хладилник, миялна машина и какво ли още не - разхода е еднократен и далече по-малък Пък и човек трябва да е готов за "екстрите" и да ги иска иначе няма да ги оцени правилно Е, има си някакви пропорции и си ги спазват по рецепта. Ама нали се сещаш, че не може бутилка 12 годишно уиски да ти струва 50лв? Ами към 60-70 са всъщност тези и хич не са лоши. Aberfeldy-то което го пих скоро беше около 70кинта за 700мл... или за 500мл ли беше... не помня но там някъде. То и черното джони не е 50лв литъра... Edited March 15, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Опитай Single Barrel. Aз миналото лято пих Jack Single Barrel и от 1 малко ми се замота главата, а и няма нищо общо с обикновенния Jack. Честно казано обикновенния повече ми харесва, но пък аз какво ли разбирам от уискита... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Опитай Single Barrel. Aз миналото лято пих Jack Single Barrel и от 1 малко ми се замота главата, а и няма нищо общо с обикновенния Jack. Честно казано обикновенния повече ми харесва, но пък аз какво ли разбирам от уискита... А ако тряа сме съвсем точни след четвъртото голямо въобще няма разлика дали пиеш Черно Джони,Савой или от на Пацо комшията първака Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 А ако тряа сме съвсем точни след четвъртото голямо въобще няма разлика дали пиеш Черно Джони,Савой или от на Пацо комшията първака А да бе да... Изпий десетина големи Савоя и да те питам на следващия ден как ще си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 А да бе да... Изпий десетина големи Савоя и да те питам на следващия ден как ще си Главата 2D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 А да бе да... Изпий десетина големи Савоя и да те питам на следващия ден как ще си Говорех за възприятията вкус,аромат и т.н. ама нали първосигнален отговор е по-добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 А ако тряа сме съвсем точни след четвъртото голямо въобще няма разлика дали пиеш Черно Джони,Савой или от на Пацо комшията първака А ако пия по 25 грама само разрешаваш ли? Щото нямам желание да се нарязвам като казак а да опитам нещо приятно... за нарязването може и с чист спирт от аптеката - по-евтин е А да бе да... Изпий десетина големи Савоя и да те питам на следващия ден как ще си Именно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Ако някой иска...по-точно още двама. Може да си направим партия за Джонито от Метро. Че 103 лева за 6 бутилки не ми се дават. Виж за 2-чки - става Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 А да бе да... Изпий десетина големи Савоя и да те питам на следващия ден как ще си Зависи как си "закърмен", батко. Още преди 7-8 г. правехме по литър от него, сега не го вкусвам, ама тогава кинтите стигаха само за количество, не за качество. Обичам водка и не пропускам, сега правя по десетина по-рядко, доста по-рядко, но вече избирам качествена. Колко е качествена е друг въпрос, цената не е определяща, отдавна съм го разбрал и изпитал. Консумирайте с удоволствие и мярка. Не съм се освинвал поне година и ми е добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Зависи как си "закърмен", батко. Още преди 7-8 г. правехме по литър от него, сега не го вкусвам, ама тогава кинтите стигаха само за количество, не за качество. Обичам водка и не пропускам, сега правя по десетина по-рядко, доста по-рядко, но вече избирам качествена. Колко е качествена е друг въпрос, цената не е определяща, отдавна съм го разбрал и изпитал. Консумирайте с удоволствие и мярка. Не съм се освинвал поне година и ми е добре.Абе то като малък и аз съм ги правил, ама тва не променя фката че се чувтвах като отровен на следващия ден Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Абе то като малък и аз съм ги правил, ама тва не променя фката че се чувтвах като отровен на следващия ден Де да бях малък...и сега... и тогава... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 (edited) Това да киснеш алкохолеца в дърво за цвят и вкус някакси не ми се връзва. Друго си е ароматът на кайсийка в ракийката. Може би ми е на психологическа осново, ама наиситна вкусът на уиски ми блъска на нещо за мазане, а не за пиене дори последно опитах "Бушмилс". "Джeмiйсън" също не ме кефи. Edited March 17, 2009 by sasho_1989 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Лол...Буш и Джеймисън са сред най-меките от ниския сегмен на премиум бранд-овете.Гленд-а може би...не знам.Аз всичко пия...само мастика не през зимата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Лол...Буш и Джеймисън са сред най-меките от ниския сегмен на премиум бранд-овете ти както винаги си компетентен по всички въпроси.Но ше те помоля да ми спестищ глупостите и проповедите ,иначе ще трябва да последвам примера на Нетруут Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 (edited) Че кой е искал да те поучава?Само споменавах.Не знам къде си го прочел другото. Иначе въпрос имам...та от не бленд уискитата кое минава за нисък сегмент?Защото повечето марки има single single barrel ама те си вървят доста цифра/ тоест да не са няколко бленд-а /.Има ли макра предлагаща само сингъл беръл? _____________________________________ И още нещо...Зелен Джони спрямо Джеймисън и Блек Буш пак ми се видя не толкова добър.И черния така.Значима разлика имат Зелен спрямо червен, дори Черен спрямо Червен...само че има нещо което явно на мен не ми пасва в техните бленд-ове.Сигурно не ми се покриват вкусовете с тези на Чърчил - ако съм запомнил правилно. И понеже "глупостите и проповедите" ги пиша аз ще си позволя да добавя един линк за сайт с приятен интерфейс с отговор на доста въпроси и интересна инфромация - на английски - относно твърди алкохоли > http://www.whiskeywise.com/index.html А поредно нещо се сетих( ебати грозния пост с 100 допълнения ).Най-доброто уиски което съм пил спрямо цената му е VAT 69.В неговия ценови диапазон нищо не го доближава.Дори го харесвам повече от Червеното Джони. Edited March 17, 2009 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Тази вечер по случай католическия Трифон Зарезан или St. Patrick's Day си отпивам отново от бутилката в средата. Не е ирландско а скоч, обаче в ликърстора за съжаление няма богат избор на ирландски илачи (Jameson-a ми писна), но за сметка на това този еликсир е просто върха, макар и да идва соленичко като цена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Някой може ли да ми обясни или да ми даде линк към обяснение каква е разликата между шотландките и ирландките "илачи"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 ”Scotch” означава, че уискито е дестилирано и отлежало в Шотландия и е запазена марка в целия свят. Само шотландско уиски може да има на етикета си думата ”scotch”. Дестилира се от малцов ечемик или други житни растения, вода и мая в специални медни апарати за дестилиране. Шотландското уиски отлежава не по-малко от три години в дъбови бъчви. Има два вида шотландско уиски: малцово и зърнено. ------------------------------- ”Irish Whiskey” се произвежда в Ирландия, дестилира се най-малко три пъти и отлежава минимум три години в дъбови бъчви. Ирландското уиски, за разлика от шотландското, не се суши с торф и използва малко по-различен дестилационен метод. Днес, има само три ирландски дестилерии – Bushmills, Cooley и Midleton. ------------------------------- ИРЛАНДСКО УИСКИ В българския език се използва една и съща дума за всички видове уиски (с изключение на бърбъна), но в английския е прието с whisky да се обозначават шотландския вариант на напитката, докато whiskey е запазено за ирландските, като освен това е възприето от някои американски марки. По правило т.нар. Irish whiskey преминава през тройна дестилация, добива се от ечемик и други зърнени култури и отлежава между 5 и 10 години. Главното, което го отличава от скоча е, че при сушенето на ечемичния малц, от който се дестилира уискито, ирландците използват въглища вместо торф и по тази причина липсва опушеният вкус, характерен за напитката, произведена по шотландска технология. Освен това вкусът на ирландското уиски е силно обогатен от аромата на бъчвата, в която отлежава. В зависимост от марката се използват бъчви, в които са се съхранявали шери, ром или бърбън. СКОЧ Шотландците все пак са с едни гърди напред от ирландците - въпреки че и двете нации са пропуснали да наложат вето върху думата уиски, то планинците са проявили достатъчно съобразителност да си запазят правата над названието скоч. То може да бъде носено само от уиски, което е двойно дестилирано и отлежало поне три години в Шотландия - единствено бутилирането е допустимо да се случва извън пределите на страната. Главният довод за налагането и следването на този каноничен подход е качеството на тамошната вода - според местните никъде другаде тя не е толкова чиста и вкусна и дори се прилага специална екологична политика за опазването й. ------------------------- Со кратце - шотландците правят двойна дестилация, ирландците - тройна. Затова шотландците често ги бъзикат, че уискито им е калпаво - заради тройната дестилация. Разбира се всичко е въпрос на вкус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Te moje da byzikat ama tochno pyk na shotlandcite povecheto im uiskite sa shit. Irish Whiskey e istinata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Страдам... и вече пъм почти готов... много е рано, но положението е отвратително зле... Алкохолът не може да заличи сраданието... може да притъпи болката... или да помогне да се забрави...срама... "Срам от какво?", попитал Малкият принц - "От това, че пия" ... бил отговорът... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Наздраве на всички мишоци в интернет Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 От уискитата има едно, което наистина има много мек и приятен вкус - "Early Time". Но в България до момента никъде не съм го срещал и ми го донесоха от САЩ, но наистина уискито е много добро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 секнах си кръста и ме боли да си ебе мамата , ама ми подариха днеска 2 бутилки зелено джони и няк'си не моа да издържа до следващата събота да ги изпия...... ще пробвам най-старото и добре познато обезболяващо - алкохолът а утре ще ходим с един приятел да варим ракия , имаме 2 бидона с портокали , 2 бидона с банани и един асорти -банани , киви и портокоал , очаквайте отзиви Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.