Jump to content
BulForum.com

Фонд на алкохолиците

Recommended Posts

Напълних шкафа с уискита , бадемчета , шоколадче ..... 2-3 стека сода и довечера съм готов за подвизи .... :)

Някой ся ако даде няква сгодна женица че мойта е няма кефа ще ми е пълен :)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Кой ме би вчера по главата да седна да гледам в 5 сутринта филми... и като го захванах онзи коняк... та до 7:30... и сега съм мармалад направо... и хем пих 1 аулин (някакво подобно дето е хапче а не прах но било същото като съдържание казаха от аптеката) и пак гледам да не правя резки движения... а ужким не пих кой знае колко много (5-6 пъти само си сипвах ... май).... мъка, мъкаа... айряна ми дойде хубаво но за малко...

той коняка не е за напиване :)

хем аз ужким много добре знам ама нещо като се загледах във филма и ми се услади и загубих бройката леко... после гле'й к'во става...

Не, не мога да го пия уискито с лед. Просто не мога да си позволя да го разводнявам... Ужасно е. Трябва или да го държа във фризера (и за всяка чашка да ставам), или да си го пия по старому стайна температура...

Не, не мога да го пия уискито с лед. Просто не мога да си позволя да го разводнявам... Ужасно е. Трябва или да го държа във фризера (и за всяка чашка да ставам), или да си го пия по старому стайна температура...

Ами, що не използваш от онези многократните ледчета..., нали се сещаш найлоново балонче пълно с вода - хем ти охлажда питието, хем не ти го разводнява... ;)

Не съм им фен. Много бавно охлаждат. Тамън се охлади и трябва да доливам...

Ей за 'тва трябва да си сипваш в по-голяма чаша (повечко)! А,аз в момента дегустирам една ракийка (десетина годинки забравена в едно бъчве) - ммм..., лошото е, че количеството и е само като за дегустация....

Edited by gado

Ей за 'тва трябва да си сипваш в по-голяма чаша (повечко)! А,аз в момента дегустирам една ракийка (десетина годинки забравена в едно бъчве) - ммм..., лошото е, че количеството и е само като за дегустация....

Хладилна чанта му е майката и ледчетата вътре! :)

Хладилна чанта му е майката и ледчетата вътре! :)

Ей заради такива блестящи идеи, винаги съм твърдял, че това българите сме ебаси и техническата нация майна! Човека се оплака, че не обича да му е разводнено питието и хоп... решение! Хората по света за такива работи - пари взимат...

(ракийката няма да оцелее до утре вечер..., май :unsure: )

Edit// Чефо, ми наздраве тогава...

Edited by gado

И аз съм налазил от на ТАТЕ виното. За другата седмица съм запланувал едно Джимче :rolleyes:

ЕДИТ: Наздраве......ДРЪННННН :rolleyes:

Edited by DON_CHEFO

Ей заради такива блестящи идеи, винаги съм твърдял, че това българите сме ебаси и техническата нация майна! Човека се оплака, че не обича да му е разводнено питието и хоп... решение! Хората по света за такива работи - пари взимат...

Проблема тръгва от там че слага повече материал и го пие дълго време... щото го мързи да се разкарва често до хладилника. Та затова и решението - хладилна чанта, леда вътре и сипва по малко и от уискито и от леда... вариант 2 - придърпва си компютъра до хладилника или домъква хладилника до компютъра... а най-добре да си взема един малък хладилник и да го изтипоса точно до бюрото :D

Голямо уиски с две ледчета въобще не се разводнява и си охлажда перфектно...

П.П.Уиски на стайна температура е SHIT

И аз съм налазил от на ТАТЕ виното. За другата седмица съм запланувал едно Джимче :rolleyes:

ЕДИТ: Наздраве......ДРЪННННН :rolleyes:

НАС'ДРАЙ'!

Добре, че ме подсети да си долея...

@хХх: нека е шит. И на тебе Нас'драй'!

Edited by Antares

Абе честно казано доброто уиски се пие на стайна температура.Най-големите дегустатори могат да го потвърдят.И аз съм много съгласен с тях.Разликата е огромна.Когато ракията (шотландската имам предвид) е охладена, вкуса й е съвсем друг.Най-добре можеш да я усетиш когато е на стайна темп.Вкус,аромат, острота и т.н.А това че някой е свикнал да пие охладен алкохол е отделен въпрос.Аз също предпочитам да пия домошарката с ледче,нооо хубавия мат'риал го пия чисто, без никакви добавки.

Edited by magdanoz4o

Koi sa pyk tiq nai-golemite degustatori deto da mi kazvat kak da si piq rakiqta ili uiskito. Piq go kakto mi e kef na men, ne kakto degustatorite kazvat che trqbva da se pie. Degustatora na mikrovylnovata da si go stopli ako iska, az topyl alkohol ne ponasqm. Kolkoto po-studen, tolkova po-dobre :)

Koi sa pyk tiq nai-golemite degustatori deto da mi kazvat kak da si piq rakiqta ili uiskito. Piq go kakto mi e kef na men, ne kakto degustatorite kazvat che trqbva da se pie. Degustatora na mikrovylnovata da si go stopli ako iska, az topyl alkohol ne ponasqm. Kolkoto po-studen, tolkova po-dobre :)
И аз съм съгласен кви са тия дегустатори :) Да си го пият топлия алкохол те, друго си е с едно-две ледчета

Абе честно казано доброто уиски се пие на стайна температура.

Аз го пия на стайна температура - само че стаята, в която стои, не се отоплява и температурата сигурно е под 15 градуса. :)

Ми пийте си го с лед.Да съм казал някъде,че моето мнение е меродавно.Кв'о наскачахте като нащипани девственици.Аз също предпочитам да консумирам охладен алкохола,дали с бучка лед или да е седял в хладилник/фризер,но когато пия качествен,марков,хубав алкохол го пия без лед и на стайна температура(без значение в стаята дали е 15 или 23 градуса).Просто единствено тогава може да се усетят вкусовите му качества,аромат,сила,острота и т.н.Нали за това се дават 50-60-100 и нагоре лева за такъв алкохол.За да му се наслади човек, а не да го разрежда с лед и вода.

Е тфа е приказка :)

Истината е, че някои видове уискита се пият с лед(предимно по-евтините - тези марковите, които се продават масово в България. За българските, мисля, че няма смисъл да говорим тук), други - чисти, трети охладени(да - има и такива), а някои с малко вода!

А това кое колко годишно е си е абсолютен рекламен трик. Blended уискитата са на толкова години(по етикет), на колкото е най-старото уиски вътре. Ако си купите Single Barrel, нещата стоят по различен начин, но цената е двойна!

Истината е, че някои видове уискита се пият с лед(предимно по-евтините - тези марковите, които се продават масово в България. За българските, мисля, че няма смисъл да говорим тук), други - чисти, трети охладени(да - има и такива), а някои с малко вода!

А това кое колко годишно е си е абсолютен рекламен трик. Blended уискитата са на толкова години(по етикет), на колкото е най-старото уиски вътре. Ако си купите Single Barrel, нещата стоят по различен начин, но цената е двойна!

Значи ако в един barrel от да кажем 5 литра има 200мл Джони Уокър Черен етикет(демек 12 годишно) и останалите 4,8 литра са си с обикновенно джони се води пак 12 годишно??

Значи ако в един barrel от да кажем 5 литра има 200мл Джони Уокър Черен етикет(демек 12 годишно) и останалите 4,8 литра са си с обикновенно джони се води пак 12 годишно??

Пропускаш че Джони Черен етикет e blended....