zlobil Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Напълних шкафа с уискита , бадемчета , шоколадче ..... 2-3 стека сода и довечера съм готов за подвизи .... Някой ся ако даде няква сгодна женица че мойта е няма кефа ще ми е пълен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Кой ме би вчера по главата да седна да гледам в 5 сутринта филми... и като го захванах онзи коняк... та до 7:30... и сега съм мармалад направо... и хем пих 1 аулин (някакво подобно дето е хапче а не прах но било същото като съдържание казаха от аптеката) и пак гледам да не правя резки движения... а ужким не пих кой знае колко много (5-6 пъти само си сипвах ... май).... мъка, мъкаа... айряна ми дойде хубаво но за малко... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 той коняка не е за напиване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 той коняка не е за напиване хем аз ужким много добре знам ама нещо като се загледах във филма и ми се услади и загубих бройката леко... после гле'й к'во става... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Не, не мога да го пия уискито с лед. Просто не мога да си позволя да го разводнявам... Ужасно е. Трябва или да го държа във фризера (и за всяка чашка да ставам), или да си го пия по старому стайна температура... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Не, не мога да го пия уискито с лед. Просто не мога да си позволя да го разводнявам... Ужасно е. Трябва или да го държа във фризера (и за всяка чашка да ставам), или да си го пия по старому стайна температура... Ами, що не използваш от онези многократните ледчета..., нали се сещаш найлоново балонче пълно с вода - хем ти охлажда питието, хем не ти го разводнява... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Не съм им фен. Много бавно охлаждат. Тамън се охлади и трябва да доливам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Уиски не се държи във фризера. Ракията става по-приятна на вкус но уискито не Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) Не съм им фен. Много бавно охлаждат. Тамън се охлади и трябва да доливам... Ей за 'тва трябва да си сипваш в по-голяма чаша (повечко)! А,аз в момента дегустирам една ракийка (десетина годинки забравена в едно бъчве) - ммм..., лошото е, че количеството и е само като за дегустация.... Edited March 14, 2009 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ей за 'тва трябва да си сипваш в по-голяма чаша (повечко)! А,аз в момента дегустирам една ракийка (десетина годинки забравена в едно бъчве) - ммм..., лошото е, че количеството и е само като за дегустация.... Хладилна чанта му е майката и ледчетата вътре! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) Хладилна чанта му е майката и ледчетата вътре! Ей заради такива блестящи идеи, винаги съм твърдял, че това българите сме ебаси и техническата нация майна! Човека се оплака, че не обича да му е разводнено питието и хоп... решение! Хората по света за такива работи - пари взимат... (ракийката няма да оцелее до утре вечер..., май ) Edit// Чефо, ми наздраве тогава... Edited March 14, 2009 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) И аз съм налазил от на ТАТЕ виното. За другата седмица съм запланувал едно Джимче ЕДИТ: Наздраве......ДРЪННННН Edited March 14, 2009 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ей заради такива блестящи идеи, винаги съм твърдял, че това българите сме ебаси и техническата нация майна! Човека се оплака, че не обича да му е разводнено питието и хоп... решение! Хората по света за такива работи - пари взимат... Проблема тръгва от там че слага повече материал и го пие дълго време... щото го мързи да се разкарва често до хладилника. Та затова и решението - хладилна чанта, леда вътре и сипва по малко и от уискито и от леда... вариант 2 - придърпва си компютъра до хладилника или домъква хладилника до компютъра... а най-добре да си взема един малък хладилник и да го изтипоса точно до бюрото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Не, не мога да го пия уискито с лед. Просто не мога да си позволя да го разводнявам... Ужасно е. Трябва или да го държа във фризера (и за всяка чашка да ставам), или да си го пия по старому стайна температура... Голямо уиски с две ледчета въобще не се разводнява и си охлажда перфектно... П.П.Уиски на стайна температура е SHIT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) И аз съм налазил от на ТАТЕ виното. За другата седмица съм запланувал едно Джимче ЕДИТ: Наздраве......ДРЪННННН НАС'ДРАЙ'!Добре, че ме подсети да си долея... @хХх: нека е шит. И на тебе Нас'драй'! Edited March 14, 2009 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Аз съм на винце тази вечер - Каберне Совиньон от Chateau Karnobat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) Абе честно казано доброто уиски се пие на стайна температура.Най-големите дегустатори могат да го потвърдят.И аз съм много съгласен с тях.Разликата е огромна.Когато ракията (шотландската имам предвид) е охладена, вкуса й е съвсем друг.Най-добре можеш да я усетиш когато е на стайна темп.Вкус,аромат, острота и т.н.А това че някой е свикнал да пие охладен алкохол е отделен въпрос.Аз също предпочитам да пия домошарката с ледче,нооо хубавия мат'риал го пия чисто, без никакви добавки. Edited March 14, 2009 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Koi sa pyk tiq nai-golemite degustatori deto da mi kazvat kak da si piq rakiqta ili uiskito. Piq go kakto mi e kef na men, ne kakto degustatorite kazvat che trqbva da se pie. Degustatora na mikrovylnovata da si go stopli ako iska, az topyl alkohol ne ponasqm. Kolkoto po-studen, tolkova po-dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Koi sa pyk tiq nai-golemite degustatori deto da mi kazvat kak da si piq rakiqta ili uiskito. Piq go kakto mi e kef na men, ne kakto degustatorite kazvat che trqbva da se pie. Degustatora na mikrovylnovata da si go stopli ako iska, az topyl alkohol ne ponasqm. Kolkoto po-studen, tolkova po-dobre И аз съм съгласен кви са тия дегустатори Да си го пият топлия алкохол те, друго си е с едно-две ледчета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Абе честно казано доброто уиски се пие на стайна температура. Аз го пия на стайна температура - само че стаята, в която стои, не се отоплява и температурата сигурно е под 15 градуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Ми пийте си го с лед.Да съм казал някъде,че моето мнение е меродавно.Кв'о наскачахте като нащипани девственици.Аз също предпочитам да консумирам охладен алкохола,дали с бучка лед или да е седял в хладилник/фризер,но когато пия качествен,марков,хубав алкохол го пия без лед и на стайна температура(без значение в стаята дали е 15 или 23 градуса).Просто единствено тогава може да се усетят вкусовите му качества,аромат,сила,острота и т.н.Нали за това се дават 50-60-100 и нагоре лева за такъв алкохол.За да му се наслади човек, а не да го разрежда с лед и вода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Koi sa pyk tiq nai-golemite degustatori deto da mi kazvat kak da si piq rakiqta ili uiskito. Piq go kakto mi e kef na men, ne kakto degustatorite kazvat che trqbva da se pie. Degustatora na mikrovylnovata da si go stopli ako iska, az topyl alkohol ne ponasqm. Kolkoto po-studen, tolkova po-dobre Е тфа е приказка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Истината е, че някои видове уискита се пият с лед(предимно по-евтините - тези марковите, които се продават масово в България. За българските, мисля, че няма смисъл да говорим тук), други - чисти, трети охладени(да - има и такива), а някои с малко вода! А това кое колко годишно е си е абсолютен рекламен трик. Blended уискитата са на толкова години(по етикет), на колкото е най-старото уиски вътре. Ако си купите Single Barrel, нещата стоят по различен начин, но цената е двойна! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Истината е, че някои видове уискита се пият с лед(предимно по-евтините - тези марковите, които се продават масово в България. За българските, мисля, че няма смисъл да говорим тук), други - чисти, трети охладени(да - има и такива), а някои с малко вода! А това кое колко годишно е си е абсолютен рекламен трик. Blended уискитата са на толкова години(по етикет), на колкото е най-старото уиски вътре. Ако си купите Single Barrel, нещата стоят по различен начин, но цената е двойна! Значи ако в един barrel от да кажем 5 литра има 200мл Джони Уокър Черен етикет(демек 12 годишно) и останалите 4,8 литра са си с обикновенно джони се води пак 12 годишно?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Значи ако в един barrel от да кажем 5 литра има 200мл Джони Уокър Черен етикет(демек 12 годишно) и останалите 4,8 литра са си с обикновенно джони се води пак 12 годишно?? Пропускаш че Джони Черен етикет e blended.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.