Tomahawx Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Пуснете си някво ревю на играта в нета и вижте как се произнася от англоговорящ там... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Линиидж. Или линидж. Точка по въпроса. Защото така каза Леденият Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Линиъдж е най-близо, мили мои, всеки който е чувал системния глас, който го посреща при създаването на нов герой ще потвърди (не е линийдж, нито линиидж) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Това ти го признавам като добро измъкване, варианта е също толкова приемлив колкото с две и-та. Просто кирилски няма как да се предаде смачкването на последния гласен преди ДЖДЖДЖ, не е нито и, нито ъ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Хайде на бас, че не е нищо близко дори до И. Компромис а А (откъдето и често му викат Линеаж), но си е чисто Ъ преди ДЖ. Пусни го и го чуй сам . Я направо Пешо да създаде нов герой и да каже какво той чува. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Бръже цъкай на червеното говорителче и виж транскрипцията в скобите. http://www.merriam-webster.com/dictionary/lineage Как го четат издуханите корейци или англоговорящите актьори, които са наели да им озвучат играта, няма значение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 (edited) Винаги се получава някакво изкривяване на произношението. В случая системният глас трудно може да се приеме за достоверен източник Когато се съмнявам за нещо, се позовавам на светилата - Oxford и Cambridge. А според тях lineage се чете: /linni-ij/ и . П.С. На Resident Evil в началото се чува "Резидънт иииииивъл" П.П.С. Защо коментираме такива неща тук? Edited March 13, 2009 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Курунирски, цъкай и ти на говорителчето де - точно това е. Кажи ми само къде чуваш ий в края? Нещо не чуваме еднакво като че ли... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Бръже цъкай на червеното говорителче и виж транскрипцията в скобите. http://www.merriam-webster.com/dictionary/lineage Как го четат издуханите корейци или англоговорящите актьори, които са наели да им озвучат играта, няма значение. Ти па с тоя линк сам се закопа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Абе тука се коментира дали се чете Жони Уолкър или Джони Уокер или Ванчо Пешеходеца...кфи са тея Линижи и Линеажи дет ги говорите П.П.Всички "грешки" при транскрипцията са допуснати умишлено!Казвам защото знам,че има хора,които по цял ден следят за правописни грешки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Който иска да продължи спора за ерата на лайната - да види темата за размислите и страстите... А сега... Джим Бийма си го пийвам по 30-50 грама на вечер, просто си сипвам един пръст в чашата и си пийвам на малки глътки с наслада. Така че наистина предпочитам нещо ароматно и "меко". Ако на това описание най-добре пасва Jim Beam - тогава отново ще си взема такова. Ако препоръчате друго - още по-добре - ще пробвам нещо ново. Слаб пияч съм, алкохола го консумирам за удоволствие, не за напиване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Ми ти си знаеш човек. Щото всеки ще ти каже това, което той харесва. Ей го аз харесвам Джим и Бушче, но Чивас да не видя....За някои Чиваса е мехлем......и те така. Според мен и Бушмилса ще ти хареса, ама...да не излезна после виновен ако не ти хареса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Човек, аз откакто съм близнал за пръв път алкохол само веднъж-два пъти съм пил нещо повече от Завой клуб, Deselect, Spirt и т.н. Така че вероятно всичко ще ми хареса, докато си харесам нещо "свое" ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Ми ти си знаеш човек. Щото всеки ще ти каже това, което той харесва. Ей го аз харесвам Джим и Бушче, но Чивас да не видя....За някои Чиваса е мехлем......и те така. Според мен и Бушмилса ще ти хареса, ама...да не излезна после виновен ако не ти хареса Не знам според теб кое е по-хубаво аз сравнявах Dimple c Chivas и честно казано Chivas-a ми хареса повече... Трябва да опитам и черно джони и още няколко подобни. Аз питах Виден преди време и той се направи на ударен за Гленфидиш или някое друго подобно и аз докато се чудя взех тоя Димпъл и съжалявам... е не много - не е лошо, но очаквах повече от 15 годишно питие... Иначе и аз като Пешо търся нещо по-меко и ароматно а на това описание май именно онази Плиска отговаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Чашка Шивас, плуващи айсберги... Наздраве, за здравето на дядо ни Мраз :] Мммм... май повече ми харесва от Джимито ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Абе само chivas и dimple лие знаете ? Гледам, че и антареса го вкарахте в играта. Къде отиде класиката J&B ? Bdw дядо мраз, следващия път като се чудиш какво да вземеш, cardhu също не е зле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Бе всички вносни алкохоли са хубави...пък и още повече щом си пил само български "смеси"...каквото и да вземеш 100% щи хареса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 (edited) Абе само chivas и dimple лие знаете ? Гледам, че и антареса го вкарахте в играта. Къде отиде класиката J&B ? Bdw дядо мраз, следващия път като се чудиш какво да вземеш, cardhu също не е зле. Аз това питах ама пак ме отсвириха всички и тръгнаха да говорят как се произнасяло Lineage Мерси за съвета ще го пробвам скоро Cardhu-то. Нещо друго с по-силен аромат и "по-мек" вкус ? Раптора беше споменал нещо за Glenfiddich - някой да има впечатления? btw. ей това също ми хареса и то доста ... и естествено за около 4 месеца почти свърши Слаб пияч съм, алкохола го консумирам за удоволствие, не за напиване. Много ще ми е любопитно какво ще ти е мнението за Плиска-та Edited March 13, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 (edited) Взимай Glenfiddich,няма да сгрешиш. Може да пробваш и това,нещо уникално е,но пък е малко скъпичко. Edited March 13, 2009 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Взимай Glenfiddich,няма да сгрешиш.Може да пробваш и това,нещо уникално е,но пък е малко скъпичко. Аз гледах 12 и 15 годишен Glenfiddich в Пикадили и се чесах по тиквата дали си струва 15ката... А за Glenmorangie - къде го има и имаш ли някакви спомени какви кинти е? Иначе аз точех лиги по един 15 годишен коняк Remy Martin XO обаче 180 кинта не ми се даваха колкото и хубав да е - още не съм забогатял толкова... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Ей сега бях в един приятел и изпихме на баща му Dalmore много яко уиски е djadomraz-e тия дни ще потърся и аз да взема една такава Плиска, щото не съм виждал аз такава Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Аз гледах 12 и 15 годишен Glenfiddich в Пикадили и се чесах по тиквата дали си струва 15ката... А за Glenmorangie - къде го има и имаш ли някакви спомени какви кинти е? Иначе аз точех лиги по един 15 годишен коняк Remy Martin XO обаче 180 кинта не ми се даваха колкото и хубав да е - още не съм забогатял толкова... Ако ще взимаш Фидих то нека е 15год. А относно Моранджито последно го гледах в Сани Гранд,мисля че беше около 60лв. Пил съм и от двете и са нещо много добро.Поне на мен ми харесаха много.Пък и съм фен на сингъл малц шотландски ракий Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 (edited) Ако ще взимаш Фидих то нека е 15год.А относно Моранджито последно го гледах в Сани Гранд,мисля че беше около 60лв. Пил съм и от двете и са нещо много добро.Поне на мен ми харесаха много.Пък и съм фен на сингъл малц шотландски ракий Аааа Сани Гранд са ми любими - малко други бачкат до 11 вечерта И 60 кинта някак ще ги прежаля - мерси за съвета, до седмица-две като си взема някое от тези ще споделя впечатления. btw. Chivas на моменти ми харесаваше повече от Aberfeldy-то... Ей сега бях в един приятел и изпихме на баща му Dalmore много яко уиски е djadomraz-e тия дни ще потърся и аз да взема една такава Плиска, щото не съм виждал аз такава To и аз не бях виждал доскоро и тъй като бях решил леко да се образовам защото един приятел сподели че обича коняк и пие главно XO и... та първоначално си мислех че XO е марка а то излезе че е за колко е отлежало (VS, VSOP, XO, .... тия на мястото на многоточието даже не искам да ги знам кое какво е защото и без това са разни Lui XIII и общо взето само кралски особи могат да си позволят да дадат за пиене пари като за една нова кола) Edited March 13, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ники, абе на тебе ще ти стигне ли живота да опиташ всичко, което си се наканил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ники, абе на тебе ще ти стигне ли живота да опиташ всичко, което си се наканил Ще трябва да живея доста дълго значи Ето имам си и защо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts