gado Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Сашенце след 15 години ще ти го покажа пак горния ти пост сам да се посмееш. Кой е казал, че някой ми е виновен за омазването? Дудне ми на главата - просто и ясно. Освен да ти съчуствам..... Но! Има и по-лошо - може да спре да дудне и да започне да се вайка и мърмори... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Което подкрепя теорията ми, че и днес се приготвя същия абсент, какъвто се е приготвял преди 100 години, че даже е възможно и да е по-силен! Което може да се сложи под съмнение ! Все пак не се знае в коя къща какво се е замесило . Също като ракията в днешно време едни я разреждат повече други по-малко трети цоцат концентрат и така . По онова време може да са се забърквали напитки с различна концентрация това , че в това шише е тази концентрацията не значи , че и в другите е толкова . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 (edited) Но какво всъщност представлява абсента? Всъщност това е високо-алкохолен ликьор, често над 60-70% от различни билки, централно място, от които заемат анасон, пелин и абсент (Artemisia absinthium). Целият проблем в тази идилична картинка идвал от последното растение, което съдържа алкалоида с психотропно действие туйон. Постоянната консумация и то в не особено малки количества довеждала до постепенно пристрастяване, съпроводено с нарушения във функцията на бъбреците, лошо храносмилане, пристъпи на лудост и, както са го нарекли тогава, морален упадък. Като една от видните и свидни жертви на зелената фея често е сочен и Ван Гог. Съвсем естествено, това довело и до официална забрана за производство и консумация на напитката, някъде в началото на 20-и век (в различни години в различните държави), която продължила чак до 1990та. Това принудило Перно, Рикар и другите големи френски производители да създадат друга, не по-малко любима напитка в лицето на пастиса, аналог на нашата мастика. В днешно време абсента, който може да бъде закупен всъщност не съдържа или съдържа в минимални количества туйон, което силно го приближава до обикновена мастика. Всъщност зеленият цвят се получава допълнително, с извлек от маточина или друго растение, докато оригиналният дестилат е прозрачен или синкав. С времето цветът се променя в кафеникав заради загубата на магнезиеви йони в хлорофила, което го превръща във феофитин. Не по-малко популярен е бил, а и в момента е червеният абсент, което май са двете основни разновидности. Освен във Франция абсент се произвеждал и консумирал и в Чехия, където обаче начинът на производство и съставките били различни. Навсякъде обаче ритуалът на консумиране задължавал и бил признак на висока класа. Говори ми... Edited January 23, 2009 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 При приготвяне на абсента, се освобождава алкалоида "туйон", който предизвиква халюцинации, но в количествата, в които се намира в абсента, рядко би оказал влияние върху психиката(но не е изключено)...Аз вече го казах. В цитата ти не видях неопровержими доказателства, че не съдържа наркотични вещества... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 24, 2009 Author Share Posted January 24, 2009 М, тафтология се получава.Пуснах го, за да са наясно хората. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Защо смесването на различни видове алкохол води до неприятни последствия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Кофти химия, братле! Между другото какво те притеснява Даниел Дей Луис? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Posledniq mu film e kenef i se se6tam to4no za dve roli deto mi e haresal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Защо смесването на различни видове алкохол води до неприятни последствия? Нещо свързано със захарите и разграждането им беше... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 (edited) Ебати абсента, ебати афтършока... Като се смесят в едно иии...цяла вечер ти е забавно. След един коктейл с красноречивото име "Ламборджини" светът стана много розов Представлява 50 грама абсент и 25 грама афтършок, пали се и се пие на екс. Последван е от 5 минути реанимация... Edited January 31, 2009 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 (edited) е такова пих в Емоната като се правех на мъж че няма как да се напия с 2 коктейла .... даже бармана май ме караше да дишам нещо през една сламка ма ми се губят моменти иначе ето с това си мезвам аз целогодишно без значение топло ли е вънка или не дали е с червено вино или ледена водка : Edited January 31, 2009 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 (edited) яки суджуци или както се води иначе като каза Емоната - закво така пропадна тоя бар и няма танцьорки вече Edited January 31, 2009 by sasho_1989 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 яки суджуци или както се води иначе като каза Емоната - закво така пропадна тоя бар и няма танцьорки вече щото няма чалгичка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 (edited) ...Ламборгини-ша го запомня тоя коктейл Edit:Да Ламборгини е...грешка Edited February 1, 2009 by xXx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 ракия и водка.....ще видим като стана как ми действа ...Ламборджини-ша го запомня тоя коктейл не, че се заяждам, ама е с "Г", а не "ДЖ" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Много тежко става,когато си изгубил "тренинг" и прекалиш,особено когато става дума за някакви домашни напитки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 моЙте не бяха домашни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 иначе ето с това си мезвам аз целогодишно .... Толкова черни точки си събрал пред цялата компания, че направо се чудя с какви очи ни дразниш с тия мезета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 кофти аз си дояждам сандвича с масло и филе елена..... в комбинация със палачинката с шоколад която ме чака е .... абе кво да ви говоря всеки е ял топла палачинка с шоколад знаете че е вкусно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 ай да не се обиждаме на трезвеник а , закво съм потрошил толкова пари по барове и кръчми и накрая да ми викат трезвеник иначе е тъпо да нямаш мезе една година на село в един приятел , изядохме квото имаше накрая останахме 4 човека , мезе никво , туршии муршии нищо няма , даже и компоти нямаше ... та накрая намерихме 3 вафли боровец нарязахме ги на парчета и с тях допихме остатъка от водката......не е най-доброто мезе ма те хората са го казали кът няма риба и рака е риба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Хаххахахахахаха затва пийте уиски, то си върви много и без мезета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Ааа луд ли си уискито кът си отва 1 бутилка джони и си надроба 1 шоколад .... па ма чакай да умрем Без майтап в последно време постоянно има в офиса по 2-3 кила морков , шоколад и ядки та като ни са припие режа морковите на лентички с лимонов сок и сол , начупвам 2 шоколада , малко ядки асорти и друго не ми трябва ...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Мани, че от шоколада се обривам от има-няма 2 години.УжасТ. Пък и сега нещо от определени плодове.Отвратителна история.Инак шоколадеца и аз го тачим ама вече йок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Ааа луд ли си уискито кът си отва 1 бутилка джони и си надроба 1 шоколад .... па ма чакай да умрем Без майтап в последно време постоянно има в офиса по 2-3 кила морков , шоколад и ядки та като ни са припие режа морковите на лентички с лимонов сок и сол , начупвам 2 шоколада , малко ядки асорти и друго не ми трябва ...... Тоя шоколад така и не успях да го възприема като мезе... Виж ядки може, ама в повечето случеи си го поркам без нищо... Тогава най-много ми върви Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 (edited) То като съм изпънал 5-6 уискита после за мезе хич не се сещам....само за содичка , ма и тя отпада евентуално след 6тото Което пък ми напомня как спрях да пия портокалов сок едно време като се учех да пия та и по-късно пиех само водка с портокалов сок смесена , на сутринта като стана и главата серенада заради сладкото .... та съм си внушил сигурно че от портокаловият сок ме боли глава и даже и без водка не мога да го пия става ми гадно , нито фрешове нито нищо просто не ми понася ...... интересното е че повечето хора се чудят как не съм си внушил че от водката ми става лошо щото и до днес си е пия Edited February 1, 2009 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.