Белов Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Затва - ракийца Ну ну! Обвинете ме че не съм: 1. Мъж 2. Българин Ама сигурно само аз не пия ракия По темата: Скоро се почувствах прекрасно след като пих макс 3-4 бири за цяла вечер(и в бара) и на следващия ден нямаше и следа от гнусния махмурлук. Напоследък нещо не мога да си контролирам пиенето.. та го спрях за малко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Що бе? Един приятел от село също не може да пие ракия.Просто адски не му понася.Затова смуче мастика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Ну ну! Обвинете ме че не съм: 1. Мъж 2. Българин Ама сигурно само аз не пия ракия По темата: Скоро се почувствах прекрасно след като пих макс 3-4 бири за цяла вечер(и в бара) и на следващия ден нямаше и следа от гнусния махмурлук. Напоследък нещо не мога да си контролирам пиенето.. та го спрях за малко То па големия килипир кат ти върви ракията...само са нажмокваш кат свиня ... мен последно време много ми се отваря глътката-ама то е от времето .Сега съм решил до 17 Декември поне да изкарам без твърд алкохол,че после като се почнат едни именни дни,рожденни дни,празници-не ми се мисли .Тая тема сигурно ша стане 100 страници Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Що бе? Един приятел от село също не може да пие ракия.Просто адски не му понася.Затова смуче мастика. То па големия килипир кат ти върви ракията...само са нажмокваш кат свиня ... мен последно време много ми се отваря глътката-ама то е от времето .Сега съм решил до 17 Декември поне да изкарам без твърд алкохол,че после като се почнат едни именни дни,рожденни дни,празници-не ми се мисли .Тая тема сигурно ша стане 100 страници Не бе аз спрях малко да пийвам щото нещо взех да се уливам. Не заради това че не мога да пия ракия и мастика...и уиски и т.н Само водка и биричка и мн мн мн мн рядко накви ликьори. Та както и да е живот и здраве на 2 дек съм на р.д в Шопландия та даже и в студентски.. отново :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Малийии... набарал съм едни френски кабернета... чудна - чуднинка! Ся им търся мезелъците (в експериментална фаза) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 С колко пари би се разделил? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 дай да трампим давам ти мезета , огромен избор домашни ти ми даваш вино Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 (edited) Аз предлагам от zlobil мезетата и мястото от gado виното а от нас дегустацията да си изкажем компетентните мнения Колко съфорумници са навитаци Искам да идва понеделник да пробвам дали след 19 дневна пауза откъм алкохол и газирано ще ми върви както преди ... Edited November 28, 2008 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Аз предлагам от zlobil мезетата и мястото от gado виното а от нас дегустацията да си изкажем компетентните мнения Колко съфорумници са навитаци Искам да идва понеделник да пробвам дали след 19 дневна пауза откъм алкохол и газирано ще ми върви както преди ... Аз съм винаги готов за дегустация на мезета и винце .И ти като каза,че чакаш понеделник...понеделник дава началото на най-тежкия и най-купонджийски месец в годината .Имам около 5 рожденника,4-5 именника(и аз съм именник в тфа число ама съм на 7-ми ) и като сложиш Коледа,Нова Година...отиде та са невиде .Миналия декември качих 7 кила...да видим тая година колко ша кача(то качването лесно де...ама свалянето ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 (edited) абе да имаш магазин с камера с огромни вентилатори си е предимство като влезна и като ги вида тия пастърмички и ми става едно такова хубаво..... за сега мога да предложа : пъстърма от телешки сърца козя пастърма филе елена бабек суджук суджук 2ри вид луканка рибици свински с много подправки рибици без подрапвки и едно нещо което незнам дали всеки ще хареса аз лично го обожавам а по принцип козето месо ми мирише значи взима се козе место , по-добре да е с малко жили става някакси по-хубаво , взимате дълбок съд/тенджера/леген и т.н. , малко телешко месце и малко свинско от бут. знаци на дъното на съда слагате 2 пръста едра сол , след това слагате козе-то месо , от горе слагате пак 2 пръста едва сол и хубаво натъпквате , после слагате телешкото месо и пак 2 пръста сол над него , после пак слагате козето и пак 2 пръста сол , после свинското с 2 пръста сол и накрая пак слагате козе с 2 пръста сол хубаво го натъпквате и го оставяте така след около 3 седмици се получава нещо меко казано невероятно ако ви се намира някъв камък може да го затиснете отгоре още по-добре става (тва е оригиналната рецепта която знам аз лично съм експериментирал заедно да омеся солта с черен пипер , червен пипер , кимион и квито други подправки намеря в месарницата става още по-хубаво и аз лично го харесвам повече ма не на всеки допада затва винаги правя и от 2те ) , изобщо не мирише и е извънземно вкусно , аз козе да ме убиеш не мога да ям ама такова направо се убивам да ям , отделно свинското и телешкото също стават много хубави , може да се направи и само с козе ама мене смесенко по ме кефи е така за разнообразие и цвят в чинията Edited November 28, 2008 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Малееее... За първи път стоя пред компа, не слушам чалга и си пийвам домашно червено винце... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 за сега мога да предложа : пъстърма от телешки сърца козя пастърма филе елена бабек суджук суджук 2ри вид луканка рибици свински с много подправки рибици без подрапвки и едно нещо което незнам дали всеки ще хареса аз лично го обожавам а по принцип козето месо ми мирише Василе имаме много работа с тебе... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Василе имаме много работа с тебе... Ако нещо се затруднявате в работата ще дам едно я рамо я корем на помощ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 С колко пари би се разделил? Хъмхъ... Труден въпрос! По принцип кефът цена няма... дай да трампим давам ти мезета , огромен избор домашни ти ми даваш вино Аз предлагам от zlobil мезетата и мястото от gado виното а от нас дегустацията да си изкажем компетентните мнения Колко съфорумници са навитаци Искам да идва понеделник да пробвам дали след 19 дневна пауза откъм алкохол и газирано ще ми върви както преди ... Хе хе... Не съм казал, че съм набарал цистерни... Едни гости от Франция ми оставиха няколко бутилки, собствено производство (не знам защо го наричаха божоле) в знак на благодарност. Да, ама на втората вечер още, моя милост се свърза скайпски и си поръча четири - пет кашончета... таа след нова година пак щели да идват и най вероятно ще облажа душицата здраво! абе да имаш магазин с камера с огромни вентилатори си е предимство като влезна и като ги вида тия пастърмички и ми става едно такова хубаво..... и едно нещо което незнам дали всеки ще хареса аз лично го обожавам а по принцип козето месо ми мирише значи взима се козе место , по-добре да е с малко жили става някакси по-хубаво , взимате дълбок съд/тенджера/леген и т.н. , малко телешко месце и малко свинско от бут. знаци на дъното на съда слагате 2 пръста едра сол , след това слагате козе-то месо , от горе слагате пак 2 пръста едва сол и хубаво натъпквате , после слагате телешкото месо и пак 2 пръста сол над него , после пак слагате козето и пак 2 пръста сол , после свинското с 2 пръста сол и накрая пак слагате козе с 2 пръста сол хубаво го натъпквате и го оставяте така след около 3 седмици се получава нещо меко казано невероятно ако ви се намира някъв камък може да го затиснете отгоре още по-добре става (тва е оригиналната рецепта която знам аз лично съм експериментирал заедно да омеся солта с черен пипер , червен пипер , кимион и квито други подправки намеря в месарницата става още по-хубаво и аз лично го харесвам повече ма не на всеки допада затва винаги правя и от 2те ) , изобщо не мирише и е извънземно вкусно , аз козе да ме убиеш не мога да ям ама такова направо се убивам да ям , отделно свинското и телешкото също стават много хубави , може да се направи и само с козе ама мене смесенко по ме кефи е така за разнообразие и цвят в чинията Ааа козето управлява ! Ама си има чалъми за приготвяне и това което си описал е един от тях. Дядо ми винаги е гледал кози и да ти кажа каквито магии са правили с баба от козе месо за никакви пари не можеш да си ги купиш от където и да било. Това дето си го написал съм го ял, но само от свинско и козе - единственото нещо с което мога да го сравня е домашно приготвената рибица в кърпа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Добре защо още не сме се събрали и не сме окичили охладителите на Васил с пастърми!?!? И не сме натъпкали 4-5 легена по споменатата рецепта?!?! Какво чакаме още!?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Добре защо още не сме се събрали и не сме окичили охладителите на Васил с пастърми!?!? И не сме натъпкали 4-5 легена по споменатата рецепта?!?! Какво чакаме още!?!? Е, що !? Щот тогава магазинът ще стане на шоурум пъллен с олигавени идиоти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Не олигавени! Пияни и преяли идиоти! Спазвай терминологията Между другото така и не видяхме това пусто заведение, за колата не е почерпил, общо взето изобщо не е черпил, така че спокойно може да му опразним камерата хахахах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Аз мога да подсигуря френско вино веднага . По - точно когато си идвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Ванка не си харчи парите за френски боклуци, има в пъти по-добри български вина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Ванка не си харчи парите за френски боклуци, има в пъти по-добри български вина. Четох, че ги обсъждахте . Мога също и американски да подсигуря. Те са направо на смешни цени. Вино още не съм пил този сезон... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 вие сте несериозни бе , иначе вентилаторите са големи има место за рибици от 10 прасета поне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Аз така елеганс да се вмъкна в темата...гледам в един-два магазина са наредили едни големи бутилки Johny Walker 4.5 литра на цена 120 лева...и се чудя в тези бутилки наистина ли има Джони и дали може от някъде да се вземат по-тънкана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Аз на форумна среща скоро не съм бил ( утре живот и здраве мисля да ида на подфорума ) , а към RaptoR и zlobil ( с тях официално не се знаем но сигурно бързо ще се опознаем ) и Psihara^^ имам сериозен въпрос кога ще се седна на топло място в това студено време с по-голяма трапеза ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Аз на форумна среща скоро не съм бил ( утре живот и здраве мисля да ида на подфорума ) , а към RaptoR и zlobil ( с тях официално не се знаем но сигурно бързо ще се опознаем ) и Psihara^^ имам сериозен въпрос кога ще се седна на топло място в това студено време с по-голяма трапеза ? Psihara^^ i RaptoR са лесни. zlobil обаче е несериозен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Ванка не си харчи парите за френски боклуци, има в пъти по-добри български вина. Добри български вина !!! Ако си обикалял достатъчно по винпромите кат мен, нямаше да си позволиш да пишеш такива работи. Наистина, хората правят хубави вина, но примерно от 5 тона такова вино на пазара излиза в пъти по-голямо количество. Това което се продава в магазините е нещо с малко вино и много боя, вода и разни други химийки вътре. Да не говорим пък колко сме далече от т.н. сортови вина ! Хубаво нашенско вино можеш да пиеш само ако имаш много вътрешен човек в някой "Химпром" или ако се бръкнеш примерно с педдесетина и нагоре лева за бутилка. Иначе от боклуците дето ги продават по магазините най-много да си докараш киселини и газове хеле пък онези гадости дето ги продават наливно ! - мани - бегай... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.