RaptoR Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 1 hour ago, Stasio said: Тц тц тц... А аз си мислих, че е много рано за луканки НИКОГА не е рано! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Рум, ти да не отваряш магазин бре? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Част е само за мен, другото е за братлето и нашите. Горе долу по 10 кила бабек и 10 кила конска си правя, но тази година ще правя и филе Илена, купил съм месото вече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 1 hour ago, vinyl_master said: Част е само за мен, другото е за братлето и нашите. Горе долу по 10 кила бабек и 10 кила конска си правя, но тази година ще правя и филе Илена, купил съм месото вече Ща замола една по-сурова наденица за Жоро Игнатов да запазиш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Браво на вас! Аз тая година пропускам всичко. Не ми се занимава нещо...мерак нямам. Нито вино правих (имам още от мин.година), нито ракия (и от нея имам), нито мръви ще овесвам...Нещо съм се повредил явно.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Поредната яка находка на рядък бърбън от Кентъки, малък бач и висок градус (47) като не се намира навсякъде, даже е вероятно да го няма в България. Между другото, наздраве за Атанасовците! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Пише STRAIGHT бърбън! Това е сексизъм!!!! Отделно трагедията, че го дават на мисири... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 15, 2021 Share Posted August 15, 2021 Чилийска мускатова ракия - писко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 3 hours ago, gado said: Заеби. В официалната история на марката Корона си е написано черно на бяло, ама винаги има и място за конспиративни теории и свободни съчинения. Понеже мексиканската тема взе да се подхлъзва вече към по-сериозния алкохол (за истински разбирачи, а не мисири), та дай да продължим тук. Значи дори като си в Мексико местна бира по правило не се пие. Но ако изобщо трябва да се пие нещо, това разбира се е автентичната текила, дестилирана от 100%-ов сироп от синьо агаве. За аматьорите е важно да знаят, че по-евтините и популярни текили не са със 100%-ов агаве произход (например евтините варианти на Хосе Куерво), защото ги мешат със спирт от захарна тръстика (за да се смъкне цената, понеже дестилата от чисто агаве е бая скъп). А защо е толкова скъп чистия дестилат - ами просто за да стане синьото агаве подходящо за обработка, трябва да се чака поне 10 години и грудките трябва да станат като на снимката по-долу (листата естествено се махат). Само грудките се тъпчат в голям ров, зариват се с въглени и така бавно се опичат, докато сока в грудката се сгъсти и става доста сладък и почти с консистенцията на пчелен мед. От изстискания и филтриран сок се прави вече същинския дестилат, а за отлежаване се използват традиционните дъбови бъчви. Наздраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 ТОТАЛНАТА ти мисирщина, миличък, да бяхме турили на сметката на синьото агаве поне. Ама явно като станеш "професор" така мисирясваш, че не помниш как тая "лекция" вече си я изнасял тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 Вероятно някъде по света съществуват подобни ултра-бутикови крафт текила-ракиджийници, които от гевезлък и за забавление на туристите спазват някаква част от горе-описаното и хвърлят по една лопата въглища върху агавето, с цел да предизвикат някакво учудване/възхищение и уау-ефект у отегчените си богати клиенти. Но истината е, че ако някой си мисли, че 21-ви век, 2021-ва година някой някъде по света си заравя агавето в земята за 10 години и пали огИн отгоре за да направи заготовка за текила, значи или е безнадежден романтик, или просто много упорито иска да го излъжат и да му вземат парите, пробутвайки му подобна дивотия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 2 hours ago, RaptoR said: ТОТАЛНАТА ти мисирщина, миличък, да бяхме турили на сметката на синьото агаве поне. Ама явно като станеш "професор" така мисирясваш, че не помниш как тая "лекция" вече си я изнасял тук. Абе може да ни донесе един еликсир от Синьо Агаве като идва насам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 23 minutes ago, deus_pld said: Вероятно някъде по света съществуват подобни ултра-бутикови крафт текила-ракиджийници, които от гевезлък и за забавление на туристите спазват някаква част от горе-описаното и хвърлят по една лопата въглища върху агавето, с цел да предизвикат някакво учудване/възхищение и уау-ефект у отегчените си богати клиенти. Но истината е, че ако някой си мисли, че 21-ви век, 2021-ва година някой някъде по света си заравя агавето в земята за 10 години и пали огИн отгоре за да направи заготовка за текила, значи или е безнадежден романтик, или просто много упорито иска да го излъжат и да му вземат парите, пробутвайки му подобна дивотия. Или просто е ........ МИСИИИИИИР Всъщност ти като професионалст знаеш, че пишеш ли на шишето 100% агаве, трябва да е 100% агаве, иначе подлежиш на съдебна отговорност. И колкото си по-голям, толкова по-тежко се стоварва тази отговорнст. Ся че нашият мисир посетил един казан в Мексико - да е жив и здрав, дай боже всекиму. ЕДИТ: Ся гледам, че казанЯ даже не е меден.... У лево... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 (edited) 1 hour ago, RaptoR said: Всъщност ти като професионалст знаеш, че пишеш ли на шишето 100% агаве, трябва да е 100% агаве, иначе подлежиш на съдебна отговорност. И колкото си по-голям, толкова по-тежко се стоварва тази отговорнст. Ся че нашият мисир посетил един казан в Мексико - да е жив и здрав. Така е, особено що се отнася за продукт от национално значение, каквото е текилата за Мексико. Аз не коментирам произхода на текилата, а лакърдиите, които се приказват на туристи и посетители от хоспиталити-отдела на местните ракиджийници. Стана ми смешно, защото и тука при нас и очевидно навсякъде по света са едни и същи приказки от 1001 нощ, но пречупени през местната народопсихология. Иначе моите 5 стотинки за мексиканската бира: пил съм такава по време на пребиваването ми в Калифорния преди години. За мен американските масовки Бъдлайт, Коорс и темподобните бяха отврат и тотално непиваеми, затова жулихме основно мексикански внос, които бяха съвсем прилични (не говоря за Корона). Пък не е като да не изпихме къмто няколко тона за тия 4-5 месеца. За съжаление не си спомням вече марките, че минаха вече 6-7 години, но си спомням, че бях приятно изненадан от нивото. edit: тази Модело беше най-масовата, от нея се пиеше с литри дневно. Тази другата също беше от масовите, но сякаш една идея по-хубава. Edited August 30, 2021 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 11 hours ago, RaptoR said: ТОТАЛНАТА ти мисирщина, миличък, да бяхме турили на сметката на синьото агаве поне. Ама явно като станеш "професор" така мисирясваш, че не помниш как тая "лекция" вече си я изнасял тук. Повторението е майка на знанието, но за Мисири като теб, не знам дали важи, щото ти така и не се научи какво е истинска бира. ПП. Естествено, че промишлена текила не се прави по този начин, защото цената скача в небесата с мащабирането на процеса. Все пак говорим за технология отпреди 400 години. Бутиковите марки на малките дестиларни се правят обаче все още по този начин, защото е по-лесно. Същото е като да си вариш домашна ракия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Всеки сам си решава за чий разказ по картинка ще си даде парите. Няма лошо, щом те кефи крайният резултат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 (edited) On 8/30/2021 at 1:33 PM, deus_pld said: Но истината е, че ако някой си мисли, че 21-ви век, 2021-ва година някой някъде по света си заравя агавето в земята за 10 години и пали огИн отгоре за да направи заготовка за текила, значи или е безнадежден романтик, или просто много упорито иска да го излъжат и да му вземат парите, пробутвайки му подобна дивотия. Всъщност на самото агаве му трябват 10 години за да се развие достатъчно. Ама що си решил, че хората го заравят за по толкова, няма да спорим. Все пак си изявен технолог и можем само да те четем в захлас и да попиваме (пък било то и откровени глупости ) П.п. както и да е! Пак казвам, не споря с теб. П.п.2 Инак за въглищата си прав... Не го правят вече в яма, а зе целта използват гигантски фурни. Edited September 1, 2021 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 Мба технолог..., обикновена пиянка Това с десетте години в дупката беше следствие от четене по диагонал на коментара на Кръстника. На второ четене разбрах какво е искал да каже авторът, но ме домързя да си коригирам поста Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 1 hour ago, deus_pld said: Мба технолог..., обикновена пиянка Това с десетте години в дупката беше следствие от четене по диагонал на коментара на Кръстника. На второ четене разбрах какво е искал да каже авторът, но ме домързя да си коригирам поста Голяма грешка, мен ако питаш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 11 hours ago, gado said: Голяма грешка, мен ако питаш! Абе все си мисля, че далеч по-голямата грешка е щото не успяхме да научим онзи Мисир по-горе да различава истинския алкохол от боклучавия. И тук не визирам само царевичните утайки като Пиринско и Корона, по които се захласва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 28 minutes ago, Godfather said: Абе все си мисля, че далеч по-голямата грешка е щото не успяхме да научим онзи Мисир по-горе да различава истинския алкохол от боклучавия. И тук не визирам само царевичните утайки като Пиринско и Корона, по които се захласва. Ти да учиш мене на тема пиене и питиета? Има в пъти по-голяма логика аз да съм професор в твоя университет... Неземна мисирщина просто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 3 hours ago, RaptoR said: Ти да учиш мене на тема пиене и питиета? Има в пъти по-голяма логика аз да съм професор в твоя университет... Неземна мисирщина просто Мисир, който смята царевичната утайка Пиринско за "страхотна бира", да претендира, че разбира от пиене, някак си лекинко минава като подходящ скеч за "Улицата". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 4 hours ago, Godfather said: Мисир, който смята царевичната утайка Пиринско за "страхотна бира", да претендира, че разбира от пиене, някак си лекинко минава като подходящ скеч за "Улицата". Мисирщината ти знаем, че е на вселенско ниво, така че няма какво да се коментира... Между другото пак някакви фантастики се връткат в мисирската ти глава и пак нищо не си разбрал и/или пак нищо не си прочел, когато съм коментирал. Само това обяснява тая неверна тъпня дето си написал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 За пиринското или добро, или нищо! ...така че... нека запазим мълчание... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Тези дни се зарибих по едно узо Mini. Аз не че съм голям експерт по узо-тата, но от всички които пих това най ми хареса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.