jozo Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Аз съм гати старомодния, за това си имам тук една тенджерка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 5 hours ago, alchemy said: Вие тука се дърлите, ама я аз да питам с какво си гарнирате уискито? Нямам предвид лед или друга напитка. Много рядко нещо различно от вода или сода. Но когато Е това рядко - възможно най-добрите ядки разбира се. Уиското ако е топ - просто престъпление да му се разваля вкуса с каквото и да е... 4 hours ago, jozo said: Аз съм гати старомодния, за това си имам тук една тенджерка. А така, батьовата! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 6 hours ago, alchemy said: Вие тука се дърлите, ама я аз да питам с какво си гарнирате уискито? Нямам предвид лед или друга напитка. Хубавото уиски няма нужда от нищо. Същото се отнася за хубавото бренди, коняк и тн напитки, отлежавали дълго в бъчви. Сервират се на стайна температура, евентуално с капка вода, за да "отвори" аромата. Лед- никога! Ако все пак не ти е по вкуса да пиеш без нищо отстрани, може някакви ядки, тъмен шоколад или нещо друго, което кореспондира и допълва аромата на самата напитка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 4 minutes ago, deus_pld said: Ако все пак не ти е по вкуса да пиеш без нищо отстрани, може някакви ядки, тъмен шоколад или нещо друго, което кореспондира и допълва аромата на самата напитка. Тва с шоколада да не ти казвам какво мнение имам за него... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Just now, RaptoR said: Тва с шоколада да не ти казвам какво мнение имам за него... Е то всеки с вкуса си, важен е принципа. Както казах, основния принцип на съчетаването на напитки с храна е допълването и подчертаването на вкусовете, т.е. трябва "мезето" да се подбира така, че да има в себе си аромати и вкусове от същата група като напитката и обратно. В дадения пример с качествен бърбън, споменах черен шоколад, защото това е типичен аромат. Също така ванилия, пикантни подправки, сушени плодове, характерния за американските уискита "опушен" аромат и тн. На мен ми идва a little bit too much, затова не пия подобни, но идеята е ясна- търсиш нещо, което да кореспондира с едно или повече от изброените Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Мани ми има хора ядат луканки и суджуци с бърбън! Луда работа!!! Като почнат такива манджи и не знам какво ми става!!! Вода и нищо друго! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mobi Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Правилата са за да бъдат нарушвани. Кой както му е сладко. Жена ми постоянно повтаря, че червеното вино се пие при стайна температура. А аз продължавам да отговарям, че нямам нищо против да го пия в стаята, но охладено докъм 10°C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Права е жената... То зависи и от виното де. Ако е тенджерката на Жоро и ебила на терасата, хич нямам намерение да я чакам да стига стана температура... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Аз винаги съм харесвал червеното вино охладено, може би е за това ,че винаги сме имали в изобилие и почваме да пием директно от бидона. Сега така е преточено в тенджерата и направо си греба с канчето от нея. Това в околовръз са шишетата подготвени за ракия, имам и още материал, който трябва да стане за да ходя на казана, щото мисля да ползвам 700 литровия, за по-малко не се захващам. Та като стана дума за ракия, винаги съм мразил такава усмърдяна на нещо си, я анасон, я да слагат разни шипки, малини и прочие. Може малко черница за цвят, или ако не ме мързи да си напълня дъбовото буре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Докато се вари е важно какво се слага! След това всичко са глупости. Чистата ракия трябва да си е бяла. Който има време и възможности после може да си играе с бурета. Всякакви други щуротии са пак манджа с грозде. Дядо ми години наред не можех да го отуча от глупости. И до последно ги прави и си делим ракиите като направим хармана... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 1 hour ago, RaptoR said: Мани ми има хора ядат луканки и суджуци с бърбън! Луда работа!!! Като почнат такива манджи и не знам какво ми става!!! Вода и нищо друго! За пореден път държиш да покажеш колко голям Мисир си. От столетия шотландците си замезват уискито с техните си суджуци, най-вече Haggis, който даже им е национално ястие, Мисир с Мисира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 26 minutes ago, RaptoR said: Докато се вари е важно какво се слага! След това всичко са глупости. Чистата ракия трябва да си е бяла. Който има време и възможности после може да си играе с бурета. Всякакви други щуротии са пак манджа с грозде. Дядо ми години наред не можех да го отуча от глупости. И до последно ги прави и си делим ракиите като направим хармана... Аз правя ракия единствено от грозде, изключение направих преди 2 години, когато ми останаха 1 тон круши, които никой не поиска да ги купи. С варианта да ги хвърля, реших да ги направя на ракия, та сега имам едно "дребно" количество крушова ракия. Имам една ракия, която съм варил, когато бях на 15 години, после отлежала в дъбово буре. Голяма част се изпи на сватбата, имам още някое друго шише прибрано. Не само за мен се получи страшен елексир, още ме питат 6 години по-късно, каква е била и нямам ли още за дегустация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 23 minutes ago, Godfather said: За пореден път държиш да покажеш колко голям Мисир си. От столетия шотландците си замезват уискито с техните си суджуци, най-вече Haggis, който даже им е национално ястие, Мисир с Мисира. Абе МИСИР, какъв суджук е Хагъса бе хахаха Тотален мисир си ей! И тва че най-долни пройдохи дънат търбусите си с некви лАйна какво общо има? Ама кво да се обяснява на мисирка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 25 minutes ago, RaptoR said: Абе МИСИР, какъв суджук е Хагъса бе хахаха Тотален мисир си ей! И тва че най-долни пройдохи дънат търбусите си с некви лАйна какво общо има? Ама кво да се обяснява на мисирка Към всичките ти мисирщини вече можем да добавим и тази дето заклейми шотландците, че през всичките тия столетия са си пиели грешно уискито. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 21 minutes ago, Godfather said: Към всичките ти мисирщини вече можем да добавим и тази дето заклейми шотландците, че през всичките тия столетия са си пиели грешно уискито. Не е като да съм видял някой да го прави между другото, но да - чиста дебилщина си е. А ти си оставаш мисир, пардон - банан в пижама. Земи следващия път кат си сипеш уиски си нАрежи наденица. Или директно бахур, ма ти си твърде голям МИСИР за подобна храна. ЕДИТ: Искам обаче клип как муаш салам с некой сингъл! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Уискита, бърбъни ...аматьорски питиета. Аз си карам на любимата Lithuanian и си ми вървят с нея и мезета и бадеми и салати и бири Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 1 hour ago, charmock said: Уискита, бърбъни ...аматьорски питиета. Аз си карам на любимата Lithuanian и си ми вървят с нея и мезета и бадеми и салати и бири Тая не съм я пил! Напомни ми след Нова година. То дали да не се съберем да изпием заедно 1-2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 1 minute ago, RaptoR said: Тая не съм я пил! Напомни ми след Нова година. То дали да не се съберем да изпием заедно 1-2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 On 11/29/2020 at 10:17 PM, RaptoR said: Абе МИСИР, какъв суджук е Хагъса бе хахаха Тотален мисир си ей! И тва че най-долни пройдохи дънат търбусите си с некви лАйна какво общо има? Ама кво да се обяснява на мисирка Абее друго си е домашен суджук от конче, но не върви с уиски Е добре как тогава се пие 1-2 шишета уиски без да се мези ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 31 minutes ago, kotora said: Абее друго си е домашен суджук от конче, но не върви с уиски Е добре как тогава се пие 1-2 шишета уиски без да се мези ? С кеф? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 17 minutes ago, gado said: С кеф? И газирана вода отстрани да не се давим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Тук имам едно "пране" за компания на тенджерката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 бабек и конска Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Тц тц тц... А аз си мислих, че е много рано за луканки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.