deus_pld Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 "Леденика" е старата бирена фабрика в Мездра. Собственост на Мишо Бирата, който след като го самоубиха, завода май спря да работи. Не знаех, че са възстановили производство. Трябва да се пробва значи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Бахти коня с капаци дет си, майна... Когато става въпрос за питие с такива дълбоки традиции като бирата, човек трябва задължително да е "кон с капаци". Германците дори са му измислили специална форма на това - Закон за чистотата на бирата от 1516 година! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Както и ужасяващите разпоредби, че някои от най-великите бири е забранено да се продават извън Бавария... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Когато става въпрос за питие с такива дълбоки традиции като бирата, човек трябва задължително да е "кон с капаци". Германците дори са му измислили специална форма на това - Закон за чистотата на бирата от 1516 година! Е, убу.. Аре. Твойто е с панделка... А какво ли имат да казват по въпроса египтяните относно немските закони... Замислял ли си се? Щото ония на хляб и бира, пирамиди и канали свързващи морета през пустинята са строили... А няколко хиляди години по-късно, германците в следствие на порядъчна доза начукване на канчетата взели, че се осъзнали като езикова група. И решили да откриват топлата вода. След което откриване, решили да го обявят със закон. Та во век и веков да се знае, че топлата вода е топла, щото е германска... Несериозно седи някак горното ти изявление Ся на другия мисир да кажа. Знаех, че си падаш по кофти бира, ама, че и по помия... Онзи специфичен, тънък, но гаден аромат на преварена и леко прокиснала ярма, дето е емблематичен за бургаското, си го има каквато и да е разфасовката. В смисъл, ако не вони гадно и не киселее в задния край на езика, значи е подсъдно да се нарича бургаско. Закон от около 6-ти век ВС! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Ъъъъ, 'ко речи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Потвърждавам за кеновете Шуменско. Произведено в Сърбия. Другото което забелязвам е че ми харесва повече от стъклото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 Видяхме го написано, та няма кой да се съмнява. Вероятно нямат линия за кенове в Благоевград и затова. Вчера най-после попаднах на Столично в Кауфланд, та взех да тествам. Резултати:1. Столично PALE ALE - среден 3, клонящо силно към слаб 22. Столично WEISS - много близо до отличен 6. Браво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Ся остава да намериш и Амбър Пилз. Ама после си избърши джиза от пръстите, преди да пишеш отзиви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Някой ден може и така да го направим... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 Всички големи бироварячи в България практикуват внос на определени разфасовки от съседни нам страни през лятото. Просто нямат капацитет, за да захранят пазара лятото. При нас бирата е сезонно питие и не си струват инвестициите за нашия мижав пазар. Още повече, че при нас около 60% от пазара се пада на пластмасата, където пък печалбата е най-ниска. Как усещате една бира дали се прави с царевичен грис вместо малц/ечемик, при положение, че Стела Артоа от ден първи откакто се прави в България е с царевичен грис в рецептата. Винаги Стела-та се е правила с 20% царевичен грис. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Ракиите, които си донесох от България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Бахти какви измишльотини са почнали да правят... Дано поне съдържанието е хубаво акто едно време... Тия от краищата пък са тотално съчинение... Трябваше да си вземеш КУЛТУРНА ракия - и такава видях... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 И четирите шишета на снимката са спиртаци от ширпотребата. В смисъл, не че са лоши сами по себе си, направени са и напудрени за да влизат лесно и да вървят по много, но са далеч от добър пример за истинска ракия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 А в старите времена Стралджанска беше чудесна, за Сунгурларска да не говорим - институция... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Мисир, Стралджанската все още си е чудесна, както и Сунгурларската. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Като гледам очалгарването на шишетата, изпитвам силни подозрения към съдържанието... Ебати и сватбата снощи... сутринта... не знам... не сме праили такъв джумбиш от години... в Новотела... с китарата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Ъъъ... Тук някой разсъждаваше на тема - Нигерийски коняци и руска бира.... Горещо му препоръчвам ако си пада по този стил бира, да опита това. И след туй отново да се опита да витиеватства на тема соли за вана, нигерийски традиционни напитки и топлата вода, дет са я открили германците Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 От къде може да се намери? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Не знам. Тук в Клоаката я виждам на две места. Има и бял вариант и утре мисля да опитам и него. П.п. Бутилките са стъклени литровки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Виж там белия вариант и не ни занимавай с глупости... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Определено на Загорка им свалям шапка за Столично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Мдаа.... Аз и до момента се и кръстя със Столично амбър.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 (edited) Опитах иДоста ароматен... Още от първа глътка се набива един такъв портокалов аромат и лек дъх на банани. Много мек вкус. Чувствително по-мек, от този на другия вариант. П.п. В тефтера си отбелязвам първа наистина читава руска бира, която опитвам. Визирам и двата варианта! Edited August 26, 2018 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.