RaptoR Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 А какво да кажа аз, като знам как ми пиеш Шуменско ПВЦ като мисир... Така че тихо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Не знам как го пиете това шуменско- то си дъха на царевица от всякъде и има такъв вкус във всичките му разновидности. Дори в съдържанието го пише... сигурно поне 50% от малца е заменен с царевичен грис, което мен лично, като ценител на хубавата бира ме отвращава. Лошото е, че във все повече бири го откривам, включително Стела, Хайнекен, Туборг и прочее и все повече се стеснява кръга от купешки бири, които да стават за пиене. То затова започнах да си я произвеждам сам, за лични нужди. Честно казано това лято бира от магазин все още не съм купувал. Все пак ако трябва да покажеш на гостите бг бира- от масовите аз лично бих заложил на Загорка Ретро. От не-толкова масовите- примерно Столично Амбър или Гларус. п.п.: Пиринското се произвежда в Сърбия, така че не е точно българска Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Пиринското си се произвежда в България, както и Шуменското. В частност - в Благоевград. А след като не си купувал бира, вероятно пиеш по литър на седмица - така си ги обяснявам аз нещата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 А какво да кажа аз, като знам как ми пиеш Шуменско ПВЦ като мисир... Така че тихо. Изнася ти да знаеш неща с отдавна изтекла давност, Мисир с Мисир Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) Пиринското си се произвежда в България, както и Шуменското. В частност - в Благоевград. А след като не си купувал бира, вероятно пиеш по литър на седмица - така си ги обяснявам аз нещата Странно след като се произвежда в България защо на кутийките или ПВЦ (не съм сигурен на кое от двете) пише, че Страна на произход е Сърбия? Edited August 10, 2018 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Току що погледнах една от бутилките - ясно пише пивоварна БЛАГОЕВГРАД Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Не знам как го пиете това шуменско- то си дъха на царевица от всякъде и има такъв вкус във всичките му разновидности. Дори в съдържанието го пише... сигурно поне 50% от малца е заменен с царевичен грис, което мен лично, като ценител на хубавата бира ме отвращава. Не съм бираджия, но според мен царевицата няма никакво място в съставките, освен от финансова (за компанията) гледна точка...именно и затова избягвам всякакви такива поевтинени бири. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Интересно - знаете ли от какво правят Корона? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Интересно - знаете ли от какво правят Корона? Онова жълтото, което ако не се сервира студено и с резен лимон има мирис и вкус на урина? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Интересно - знаете ли от какво правят Корона? Що питаш, мисире? Да не си минал вече на този лосион против комари? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Не - тази отврат само веднъж я пих и не я допих - смятай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) А аз в личен план днес имам нов експириънс. Излочих (не беше точно лочене, че нямам брада) два деветстотин грамови кена с бира.... Жигули Много лека и пивка, ама останах със смесени чувства. Нещо ми избяга от към хмел и вкус.... Танас да се произнесе по въпроса за руските бири. По въпроса за руските бири и други пития и в частност ползването им в … коктейли... се допитай до Венедикт Ерофеев - "Москва - Петушки". Ще си позволя по-дълъг цитат: "... А за да се предотврати поне донякъде назряването на тези тъмни сили, има два начина. Първо, да не се пие "Ханаански балсам", а второ, да се пие вместо него коктейлът "Духът на Женева". В него няма нито капка благородство, но има букет. Ще ме запитате: в какво се състои загадката на този букет? Ще ви отговоря: не знаем в какво се състои загадката на този букет. Тогава вие ще се позамислите и ще ме попитате: а в какво се състои разгадката? А разгадката се състои в това, че одеколонът "Люляк бял", съставка на "Духът на Женева", с нищо не бива да се заменя: нито с "Жасмин", нито с "Шипър", нито с "Момина сълза". "В света на компонентите няма еквиваленти", както са казвали старите алхимици, а те са знаели какво говорят. Тоест, "Момина сълза сребриста" — това не ви е "Люляк бял", дори в нравствен аспект, а да не говорим за букетите. "Момината сълза", например, възбужда ума, тревожи съвестта и укрепва правосъзнанието. А "Люляк бял" тъкмо наопаки, успокоява съвестта и примирява човека с язвите на живота. . . Веднъж ми се случи следното: изпих цяло стъкла "Сребриста момина сълза", седя и плача. Защо плача ли? Защото се сетих за мама, сетих се за нея и не мога да забравя майчицата си. "Майчице" — казвам. И плача. А после пак: "Майчице" — казвам и пак плача. Някой друг, по-глупав от мен, имаше да седи така и да плаче. А аз? Взех едно стъкло "Люляк" и го изпих. И какво мислите? Сълзите ми пресъхнаха, налегна ме идиотски смях, а майка си дотам я забравих, че чак малкото и бащиното й име не можех да си спомня. И колко са ми смешни онези, които, приготвяйки "Духът на Женева" към препарата срещу потене на крака добавят "Момина сълза сребриста"! Чуйте точната рецепта: Парфюм "Люляк бял" (Белая сирень) — 50 г Препарат срещу потене на крака - 50 г Бира жигульовска —200 г Лак спиртен — 150 г … " И малко по-надолу: " … Сега ви предлагам последното и най-хубавото. "Шедьовърът не се нуждае от похвали", както е казал поетът. Накъсо казано, предлагам ви коктейла "Кучешки търбух", напитка, която засенчва всичко. Това е вече не напитка — това е музика на сферите. Кое е най-прекрасното на света? Борбата за освобождаване на човечеството. А още по-прекрасно е следното (записвайте си): Бира жигульовска — 100 г Шампоан "Садко" — 30 г Разтвор за премахване на пърхут — 70 г - Спирачна течност — 35 г Синтетично лепило БФ — 12 г Флайтокс — 20 г Всичко това отлежава една седмица, смесено с тютюн за пури — и се сервира. . . Между другото, получавал съм писма, в които нямащи си друга работа читатели ми препоръчват още нещо: получената по този начин смес на всичко отгоре да се прецедяла през гевгир. Тоест — да я прецедиш през гевгир и да си лягаш да спиш. Това вече е дявол знае какво и всички тези допълнения и поправки се дължат на немощ на въображението, на недостиг на полет на мисълта, само на това се дължат тия нелепи поправки. . . И тъй, "Кучешки търбух" е сервиран. Пийте го от изгрева на първата звезда на големи глътки. Само след две чаши от този коктейл човек става толкова одухотворен, че можеш да го наближиш и цял половин час да му плюеш в мутрата от разстояние половин метър, и той нищо няма да ти каже. …" Такива ми ти работи. Edited August 10, 2018 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 По въпроса за руските бири и други пития и в частност ползването им в … коктейли... се допитай до Венедикт Ерофеев - "Москва - Петушки". Ще си позволя по-дълъг цитат: "... А за да се предотврати поне донякъде назряването на тези тъмни сили, има два начина. Първо, да не се пие "Ханаански балсам", а второ, да се пие вместо него коктейлът "Духът на Женева". В него няма нито капка благородство, но има букет. Ще ме запитате: в какво се състои загадката на този букет? Ще ви отговоря: не знаем в какво се състои загадката на този букет. Тогава вие ще се позамислите и ще ме попитате: а в какво се състои разгадката? А разгадката се състои в това, че одеколонът "Люляк бял", съставка на "Духът на Женева", с нищо не бива да се заменя: нито с "Жасмин", нито с "Шипър", нито с "Момина сълза". "В света на компонентите няма еквиваленти", както са казвали старите алхимици, а те са знаели какво говорят. Тоест, "Момина сълза сребриста" — това не ви е "Люляк бял", дори в нравствен аспект, а да не говорим за букетите. "Момината сълза", например, възбужда ума, тревожи съвестта и укрепва правосъзнанието. А "Люляк бял" тъкмо наопаки, успокоява съвестта и примирява човека с язвите на живота. . . Веднъж ми се случи следното: изпих цяло стъкла "Сребриста момина сълза", седя и плача. Защо плача ли? Защото се сетих за мама, сетих се за нея и не мога да забравя майчицата си. "Майчице" — казвам. И плача. А после пак: "Майчице" — казвам и пак плача. Някой друг, по-глупав от мен, имаше да седи така и да плаче. А аз? Взех едно стъкло "Люляк" и го изпих. И какво мислите? Сълзите ми пресъхнаха, налегна ме идиотски смях, а майка си дотам я забравих, че чак малкото и бащиното й име не можех да си спомня. И колко са ми смешни онези, които, приготвяйки "Духът на Женева" към препарата срещу потене на крака добавят "Момина сълза сребриста"! Чуйте точната рецепта: Парфюм "Люляк бял" (Белая сирень) — 50 г Препарат срещу потене на крака - 50 г Бира жигульовска —200 г Лак спиртен — 150 г … " И малко по-надолу: " … Сега ви предлагам последното и най-хубавото. "Шедьовърът не се нуждае от похвали", както е казал поетът. Накъсо казано, предлагам ви коктейла "Кучешки търбух", напитка, която засенчва всичко. Това е вече не напитка — това е музика на сферите. Кое е най-прекрасното на света? Борбата за освобождаване на човечеството. А още по-прекрасно е следното (записвайте си): Бира жигульовска — 100 г Шампоан "Садко" — 30 г Разтвор за премахване на пърхут — 70 г - Спирачна течност — 35 г Синтетично лепило БФ — 12 г Флайтокс — 20 г Всичко това отлежава една седмица, смесено с тютюн за пури — и се сервира. . . Между другото, получавал съм писма, в които нямащи си друга работа читатели ми препоръчват още нещо: получената по този начин смес на всичко отгоре да се прецедяла през гевгир. Тоест — да я прецедиш през гевгир и да си лягаш да спиш. Това вече е дявол знае какво и всички тези допълнения и поправки се дължат на немощ на въображението, на недостиг на полет на мисълта, само на това се дължат тия нелепи поправки. . . И тъй, "Кучешки търбух" е сервиран. Пийте го от изгрева на първата звезда на големи глътки. Само след две чаши от този коктейл човек става толкова одухотворен, че можеш да го наближиш и цял половин час да му плюеш в мутрата от разстояние половин метър, и той нищо няма да ти каже. …" Такива ми ти работи. Бъркаш двата щата Тази съществена съставка не бива да се бърка с - Защото - "В света на компонентите няма еквиваленти", както са казвали старите алхимици, а те са знаели какво говорят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Току що погледнах една от бутилките - ясно пише пивоварна БЛАГОЕВГРАД Преди малко ти снимах кен: страна на произход Р.Сърбия https://imgur.com/a/lT4Spkr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Винаги съм се изумявал от способността и желанието на руснаците да "изобретяват" сложни думи от съкращения.МОСПИВКОМ означавало Московская пивоваренная компанияСетих се и за едно от любимите ми - Минмясмолпром. В превод: Министерство мясной и молочной промышленности Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Що за мисир трябва да си, за да пиеш руска "бира"? Обзалагам се, че препаратите им за вана са с по-добри качества (самите руснаци ги пият повече)! Руска бира звучи като нигерийски коняк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Бъркаш двата щата Тази съществена съставка не бива да се бърка с - Защото - "В света на компонентите няма еквиваленти", както са казвали старите алхимици, а те са знаели какво говорят. ДОЛНОТО! Долното е истината! Преди малко ти снимах кен: страна на произход Р.Сърбия https://imgur.com/a/lT4Spkr Принципно кенове не пия. Трябва ли да ти снимам бутилката ПВЦ да видиш, че се прави в Благоевград? В момента нямам време за глупости. Винаги съм се изумявал от способността и желанието на руснаците да "изобретяват" сложни думи от съкращения. МОСПИВКОМ означавало Московская пивоваренная компания Сетих се и за едно от любимите ми - Минмясмолпром. В превод: Министерство мясной и молочной промышленности Аз това го уважавам изключително и ме кефи максимално! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) Бахти коня с капаци дет си, майна... Светът на питията е едно шарено и интересно място. И не знам що за мисир трябва да си, та да нямаш мерак да го екслорваш във всичките му аспекти. П.п. За Кръстника се отнасяше. П.п.2 Мисире, стига с тия истини, бре! Ако си много жаден и си на прага на топлинен удар, става. В смисъл, по-го бива от Бургаското, та се пие. Инак е същата чорба, каквито са нашенските ариани, пирински, славени и прочее... Edited August 10, 2018 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Принципно кенове не пия. Трябва ли да ти снимам бутилката ПВЦ да видиш, че се прави в Благоевград? В момента нямам време за глупости. Не, достатъчно е да признаеш, че не всичко се произвежда в Благоевград, но уви няма как да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Пиринското си се произвежда в България, както и Шуменското. В частност - в Благоевград. А след като не си купувал бира, вероятно пиеш по литър на седмица - така си ги обяснявам аз нещата За ПВЦ Пиринското не знам, защото никога не бих си взел пластмасова бира, но на кенчета Пиринско си пише Р.Сърбия като страна на произход. Пия толкова, колкото си направя и колкото имам готова в момента, обикновено около 15-20 литра на месец Бирата има 4 съставки- вода, ечемичен малц, хмел и дрожди (бирена мая). Всичко останало- немалцуван ечемик, царевично нишесте, царевичен грис, малцови и хмелови екстракти и прочее са несвойствени за истинската бира съставки, и където ги има (а те ги има в 99% от промишлените бири) следва да не се нарича бира, а имитиращ продукт! По същата логика както с млечните продукти. Короната е 100% царевичак и е е точно толкова далеч от бира, колкото и киселото мляко, примерно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 П.п.2 Мисире, стига с тия истини, бре! Ако си много жаден и си на прага на топлинен удар, става. В смисъл, по-го бива от Бургаското, та се пие. Инак е същата чорба, каквито са нашенските ариани, пирински, славени и прочее... Голям си мисир, ей! Но какво ли констатирам, че водата е мокра... Бургаското наливно е отлична бира. Ти си мисирствай на воля. Не, достатъчно е да признаеш, че не всичко се произвежда в Благоевград, но уви няма как да стане. О, това ли ти бил зора на тебе! Ми що не казваш?! Аз на черното бяло никога не казвам, та сметнах, че е излишно да го подчертавам. Нито един кен Пиринско не съм изпил досега в живота си, но колко тона ПВЦ няма да казвам, че може да се уплашиш. Та поясних защо не съм разбрал, че нещо се прави в Сърбия. Сега ако искаш да направим разбор колко точно се пият тия боклучави кенове и колко останалата бира? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 О, това ли ти бил зора на тебе! Ми що не казваш?! Аз на черното бяло никога не казвам, та сметнах, че е излишно да го подчертавам. Нито един кен Пиринско не съм изпил досега в живота си, но колко тона ПВЦ няма да казвам, че може да се уплашиш. Та поясних защо не съм разбрал, че нещо се прави в Сърбия. Сега ако искаш да направим разбор колко точно се пият тия боклучави кенове и колко останалата бира? Разбор няма смисъл, но ще се радвам да ми разясниш с какво ПВЦ е по-добро или по-малко боклукчиво от кен. За мен са еднакво гадни, стъклото си остава най-добро за съхранение на бира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 То в днешно време няма нищо достатъчно устойчиво. Преди години, докато Каменица още вареше бира в Пловдив, кенчетата се правиха в Астика, защото тук нямаше линия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Разбор няма смисъл, но ще се радвам да ми разясниш с какво ПВЦ е по-добро или по-малко боклукчиво от кен. За мен са еднакво гадни, стъклото си остава най-добро за съхранение на бира. Туй е съвсем друга тема. Аз пия ПВЦ бира, защото пия МНОГО бира. Като среднощен кошмар ми изплуват спомени отпреди 10 и повече години, когато влачехме бутилки и се карахме кой да отиде... И как съм имал оборотни каси и прочее... Относно вкуса на мен лично си ми харесва достатъчно. И понеже няма Старобърно ПВЦ или Йегерхоф ПВЦ, пия Пиринско ПВЦ. Кенове не понасям от който и да е вид бира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Купих бургаско в стъклени шишета и някви кенчета Леденика. Която даже за сефте я чувам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.