RaptoR Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Ще го кажа така - свинско с чесън, гъби и винен сос/по моя рецепта/. Вино - от онова, Видене. То е разредено с вода бре!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 26, 2011 Author Share Posted December 26, 2011 не за соса ма! за пиенье! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 аи отивам абсолутно да пия вече.Весело посрещане,и пийййне чак до 2ри Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Зелева чорба (армея) смесена със сок от бурканче пукани люти чушки - панацея срещу ефектите от препиване и преяждане... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Вчера се зачепати един спор - калоричен ли е алкохола и дебелее ли се от него? Аз определено смятам, че от алкохол не се дебелее, но опонента ми твърдеше обратното. Вий ко ша кажете? Ама не ми се обосновавайте на някакви диетични сайтове, писани за тъпи путки.Ако ще давате примери, нека са си научни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Ти си дебел и пиеш. Аз не пия и съм строен, като фиданка. Дебелее се! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Аз не пия и съм дебел? Може пък да не от алкохола. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Глупотевини. Галин пие и е кльощав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 (edited) Ако някой иска да опита какво значи неповторим single malt, да намери следния еликсир: Laphroaig - Quarter Cask. Това е уникален и невероятен малц. Снощи се размазах на един фирмен купон с този балсам. За невероятен мой късмет, аз бях единствения, който си сипваше от наличната бутилка на бара. Цената му излиза доста солена, но вкусът и удоволствието, което доставя не подлежат на описание. Гледам тук го има, но ако някой знае къде в Пловдив продават, нека сподели За пълнеенето: "Other alcohol abuse effects that are short-term include nausea, hangovers, headaches and fatigue." Както един древен алкохолик беше казал - биреното шкембе не се появява от бирата, а от мезето с нея! 50 гр. алкохол съдържат 200 ккал. Кой както иска да си ги смята от тук нататък. Това са бързоразградими въглехидрати. Демек - Ако днес пиеш, а утре копаш - няма проблем. Това от къде го прочете?Защото хората дават съвсем различни цифри. Edited January 4, 2012 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Както един древен алкохолик беше казал - биреното шкембе не се появява от бирата, а от мезето с нея! 50 гр. алкохол съдържат 200 ккал. Кой както иска да си ги смята от тук нататък. Това са бързоразградими въглехидрати. Демек - Ако днес пиеш, а утре копаш - няма проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Вчера се зачепати един спор - калоричен ли е алкохола и дебелее ли се от него? Аз определено смятам, че от алкохол не се дебелее, но опонента ми твърдеше обратното. Вий ко ша кажете? Ама не ми се обосновавайте на някакви диетични сайтове, писани за тъпи путки.Ако ще давате примери, нека са си научни. Това е силно относително положение и няма правила по въпроса. Едни пълнеят други слабеят, зависи какво и колко пият и т.н. и т.н. Аз лично не дебел, дори закръглен алкохолик в напреднала фаза не съм виждал. Така че много поздрави на тия с пълнеенето. По подобни логики, съдейки по това колко бира пия през лятото, трябваше да съм около 180 кг. Аз нямам 80. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 (edited) Глупотевини. Галин пие и е кльощав. Тук малко се пообърка. Кльощав съм заради странният ми метаболизъм. А относно пиенето ми..., май съм създал погрешно впечатление за себе си... Пия когато ми е сладко и до когато ми е сладко, тоест, до момента в който се усетя, че започва да ме хваща. Естествено, в изключително редки случаи..., и аз си се понасирам, но това са изключения. П.п. Едно време и аз подобно на Пламен имах едно велико приключение с пиьеньето и от тогава на сетне ми е много трудно да пия твърд алкохол в количества по-големи от приетото за нормален аперитив. Така, че съм по-скоро ценител, отколкото истински пиющ. Edited January 4, 2012 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Така, че съм по-скоро ценител, отколкото истински пиющ. Според дедо, във форума не присъства нито един истински ценител на марковия алкохол...като изключим самия него де... А иначе аз също съм на мнение, че надебеляването се дължи на много други фактори, от които на последно място поставям алкохола (ако изобщо може да се нарече фактор). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 (edited) И според мен алкохола не влияе на теглото. Покойния ми баща си пийваше доста сериозно, а беше много слаб. EDIT: В момента се убеждавам, че най-хубавото мезе за водката (освен сальодката, разбира се), е нарязано кисело зеле с олио и червен пипер. Вкуса е просто уникален. Edited January 4, 2012 by charmock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Според дедо, във форума не присъства нито един истински ценител на марковия алкохол...като изключим самия него де... А реално погледнато той нищо не разбира от алкохол, освен собствения си вкус... EDIT: В момента се убеждавам, че най-хубавото мезе за водката (освен сальодката, разбира се), е нарязано кисело зеле с олио и червен пипер. Вкуса е просто уникален. Това в никакъв случай с маркова водка! Това е мезе за ракия! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Аз зат'ва пия ракия, щото всичко ѝ върви за мезе.А когато няма мезе пия уискито и водката чисто.Най-много да сложа едно лимонче на водчицата.А когато няма уиски и водка, пия джин или ракия...без мезе...Абе зависи... Иначе, от самия алкохол не се пълнее, пълнее се от алкохолния глад... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 И от мезетата, драги, и от мезетата... Между другото, сега мисля да експериментирам с едни джибрички Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Мезетата са ясни, а не сте виждали дебел алкохолик, защото те не мезят...и не се хранят... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Мезетата са ясни, а не сте виждали дебел алкохолик, защото те не мезят...и не се хранят... Май имаш право..Виждал съм един такъв и как цял ден караше със 100грама цаца...ако въобще си взимаше нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Поредният уникален 12-годишен единичен малц, на който се наслаждавам тази вечер - Tomatin. Не е от групата на пушечните малцове, затова сигурно ще се понрави доста на дедо. Притежава изключително мек вкус, въпреки 43-те си градуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Много поздрави на тия дето не пият водка! Много, МНОГО важно е да се направи специална селекция мезета за тези еликсири! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 На мен Белуга-та не ми харесва, не знам защо...Иначе чудесно върви с нея пушена риба. Другата не съм я тествал... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Много поздрави на тия дето не пият водка! Благодаря за поздрава. Чак започнах да преглъщам жадно. Белуга съм пил, бяха ми подарили бутилка за мой празник и ми хареса много. Другата е твърде скъпа, мисля, че има не по-лоши водки, на доста по - ниски цени. Дори и в Щатите ми беше скъпа и не си купих. В момента най-много си взимам USSR. А мезето, най-добре е да е сальодка. В големите маркети има доста богат избор на добри цени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 Аматьори!Видене, оная сланинка е станала перфектна. Сега метнах малко от нея за омазняване на един задушен заек. Няма да се косиш, и за теб ще направя. Тя и лятно време става, само че се държи в хладилника. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Дье се изчесахте бре пияници такива? Няма нищо по-добро от домашната ракия...Никакъв сингъл малц не го вдига пред нея... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts