Jump to content
BulForum.com

Монитор 17' 1024x768>85Hz? Help

Recommended Posts

Благодаря на всички за мненията. Май ще взема Hansol 730D. Надявам се да издържи поне 30-те месеца, които са дадени за гаранционен срок. Вярно няма да е Sony, Iiyama или Eizo, но дано се окаже добър :) .

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Ами след гаранция 30 месеца според тебе тва нов монитор ли е ?? Минават близо три години и точно след като изтече гаранцията и прас отиде монитора. Хех, абе човек не знам на кои хора викат BOX MOVER, а и слабо ме вълнува ама ся айде недей се писа ти най големия разбирач. Аз не съм се писал разбирач ако си забелязал. Макар да ти е трудно да ми прочетеш целия пост ще ти кажа само че много са ти мижави отговорите на въпросите които ти зададох. Аз не знам откъде идват мониторите дето предлагам пък и слабо ме интересува тая работа. Монитора си е с близо три години гаранция и за цялото това време ще има възможност да си покаже магариите и да му се изпълни гаранцията. А пък според тебе през колко време трябва да давам аз по 20 кинта за ремонт. Ми ако ми се наложи да речем 5 пъти да дам по 20лв кво правиме тогава. Или викаш майната му на клиента. Набутал се палтил ще плаща още. То се така става в България дето сте много разбирачите и оправячите, че на края все клиента да го духа. Да ти кажа аз пък максимата на повечето търговци на такава техника. "Клиента винаги е преебан" ! И това са ми го казвали когато съм ходил при тях като клиент, а не като дилър. Така че не ми разправяй врели некипели кво знаеш и кво не. Мое да разбираш от монитори ама от търговия хич не чаткаш. Айде със здраве че и на мене не ми се спори повече. Между другото по-горе просто си давах мнението и никъде не съм се писал разбирач. Ако съм те засегнал нещо съжалявам било е неволно. Enjoy :)

Za blizo 4 godini staj v prodavaneto na 4arkalaci imam dosta prodadeni monitori vtora raka i NQMA za seka NITO EDIN RAZVALEN sled garancionen srok.Ako nqkoi se razvalq6e be6e po-vreme na garanciqta i ili go smenqha ili go opravqha bez problem.Govorq za IZOTA-a i za Real Vision.Saveta mi e VTORA RAKA i razlikata e sa6tata kato nov HUNDAI i MERCEDES ILI BMW na Nqkolko godini.Ti si re6avai sam. :punk

KILLERINCHO, щом продаваш можеш ли да ми кажеш има ли модел до 200 долара крайна цен, който да държи 1024x768@100?

В момента се колебая между LG 17 FLATRON EZ T710PH/85K/99 и 17 HANSOL 730D. Дали някой има впечатления от тях?

Аз в момента съм с Targa 15' вече шеста година, държи 800x600@85 и го признавам за добър монитор. Старичък вече  :) .

Аз бих взел LG EZ710B, ot Hansola нямам впечатления, но LG -та продадохме вече EZ и T710B, до сега няма оплаквания от тях, според мен си заслужава.

Пък и цената не е лоша.

Купих си Hansol 730D. Първите впечатления са 1024x768@100 и 1280х960@85. досега съм бил с 15 инча и разликата е от земята до небето, така че обективна оценка за 10 минутки няма как да дам :) .

ako iska da spesti pari vtora opotreba

i az predpo4itam nov az sum dovolen ot moq CTX 17 PR 705 F

makar4e Sony sa nai dobrite monitri za 17 ki i 19

ama i cenata im e nai samo 4e v bulgariq ve4e vnosa im e namalql neznnam zashto malko firmi imat Sony

ili ako imat sa samo TFT

Eto edno CTX-4e EX710F izglejda gadno ama .

CRT size ( inch ) 17

Viewable size ( diag. / " ) 16

Scripe Trio Pitch / D.P ( mm ) 0.21 (H)

CRT type ® Flat

Display Type Invar Shadow Mask

Non-glare / Anti-static / Anti-reflection yes

Horizotal Freq KHz 30- 97

Vertical Freq Hz 50- 160

Pixel Rate ( MHz ) 202

Maximum Resolution 1600 x 1200

DDC Support DDC1/ 2B

D-15 signal cable Attached

VESA DPMS 4-stage, < 5W

Microproessor OSD

Input Freq.Display Yes

Freq. Out of Range alarm Yes

Self diagnosis system Yes

Power Draw 100W

Factory preset color temp 9.3 / 6.5 / 5 K

PC Compatibility : 640x480 up to 160 Hz

800x600 up to 154 Hz

1024x768 up to 120 Hz

1280x1024 up to 90 Hz

1600x1200 up to 77 Hz

mani "O"chtivoto :) ama ti nacvuka 4 posta za otricatelno vreme, za funkciq edit ne si li chuval be chovek?

Честно казано това с многото постове има смисъл примерно в clubs.dir.bg, където пише на кой отговаряш. Тук да се видят 5 поста с по 1 изречение един след друг на един и същи човек си е грозно :) .

• 1 month later...

Moq e KFC i ve4e 3 godina se durji perfektno 4isto nov struva6e 190$ togava sega moje i po-evtin da e za spravka Pic computers.17` e i otkakto sam na GF2 vinagi mi e poddurjal 100Hz na 1024/768 a max rezoluciqta mu e 1600X1200 na 70Hz Flat screen se vodi ama ne e 100% flat.Preporu4vam ti KFC dosega ne e imal problwem mnogo nadejdna ma6inka za cenata si e perfektna

• 3 months later...

Ако търсите монитори БЕЗ ДДС значи отивате в мост или Адроит. Всъщност искат само 10 % което е доста добре. След около месец смятам да зимам LG F700P и ще е в една от двете фирми, вече питах крайна цена в мост - 190 $, в Адроит - 195 $. Ако имаше ДДС, щеше да е с 20 $ отгоре, което не е малко

Ако търсите монитори БЕЗ ДДС значи отивате в мост или Адроит. Всъщност искат само 10 % което е доста добре. След около месец смятам да зимам LG F700P и ще е в една от двете фирми, вече питах крайна цена в мост - 190 $, в Адроит - 195 $. Ако имаше ДДС, щеше да е с 20 $ отгоре, което не е малко

То това е така навсякъде, бате :) .

moq e IBM p70 super lud monitor s soni trinitron traba pod windows na 1280x1024 ne steshe da darji pove4e ot 75hz

a sq s linux na sastata resoluciq mi darji 85hz

mnoo svolen zeh go 70$ minalata godina mart mnoo tankana stot leko mu be6e spukana plastmasata otgore :) :) :)

LG F700P са кофти монитори. LG се излагат с последните си модели.

Само сони за да ти е мирна главата. Аз ползвам MULTISCAN G200 на 1024х768х100 и не е мръднал от сума ти и време. Препоръчителаните му настройки са 1024х768х85.

Диагонала му е със един сантиметър по голям от стария ми DELL.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...