Jump to content
BulForum.com

Монитор 17' 1024x768>85Hz? Help

Recommended Posts

Ще си взимам монитор, но не мога да отделя повече от 200 долара.

Можете ли да ми кажете дали има вариант за тези пари да се намери 17 инчов, който да държи 100 херца на 1024х768? Или втора ръка? Ама втора ръка ми се струва кофти идея.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

За тези пари втора ръка можеш да си намериш дори още по-добър!

А нов със сигурност можеш да намериш такъв със 100 Хц на 1024, дори и Flat :) . Например някой Philips. Модели, марки, повече няма да говоря, виж ценовите листи на фирмите какво предлагат и си избери марка.

Ami primerno vtora ruka Dell 17" Flatron 1024x768 za 170$ be6e.Edin pi4 si kupi takuv ot edna firma i dosega nqma problemi.A megdu drugoto,dadoha mu na monitora i 6 meseca garanciq. :D

DDL стига бе аз моя DELL си го зех за 150 лв. (ама и тва му беше множко)

DELL Trinitron тръба :)

1024х768 - 100Hz

1152x 864 - 85Hz

1280х960 - 85Hz е тва ползвам аз :)

само не знам що на 1152х864 мах-а ми е колкото на 1280х960 :confused ама яко

1280х1024 - 75Hz

и вече не съм ги гледал повече ... иначе се пуска и на повече от 1600х1200 :)

ааа модел-а е DELL 17TX UltraScan

EDIT: а ако искаш иди виж в един магазин до "Дома на Младоженците" ...

та там си бях харесал EIZO 17" ;) за 150 леве беше точно и държеше 100Hz на 1024х768 :) go go go ...

Благодаря за съветите :) . JIS, знам го този магазин, ще ида да нагледам какво има. Иска ми се нещо новичко все пак и ще прегледам и новата стока.

Леко е тъпо да се взима втора ръка монитор като за тея пари можеш да си вземеш чисто нов LG F700B Flatron които са прекрасни монитори и са с 2 години гаранмция ! При мене струват 181$ така че ако искаш хубав монитор това е избора ти. Поразгледай се из нета да посъбереш инфо и ще видиш че си струва парите тоя монитор :) Новото си е ново кои каквото ще да говори. Щото след половин година като си замине гаранцията и ако гръмне... е не знам ако смяташ на половин година монитор да сменяш :P

Ми то по тая логика те трябва да са вечни бе пич. Щото кво толкова щом е работил 20 години що да не бачка и 200. Ми кво са 200 години за един монитор. Нищо работа. Ами ако тоя монитор е бачкал някъде в зала да речем. И ако са му пуснали повечко ток през решетката за да изкара цвят и контраст докато се продаде. Кво праиме след тва. Гледаш насран монитор с кофти качество и не можеш да мрънкаш за гаранция щото за качеството на картината никой не ти дава гаранция. Монитора си бачка нямаш право да ревеш. И кво правиме в такъв случай. Даваме си пратите на вятъра. Тая работа с втората ръка е като ТОТО. Ако си късметлия мое да уцелиш ако не си късметлия си оставаш набутан. И си вадиш очите на чупения монитор и не мое да си купиш нов щото кинтите дето си ги събрал за нов си ги дал за боклука пред тебе.

Тук съм съгласен с тебе, KILLERINCHO.

Той ако е работил 3 години без проблеми, може да работи още 1-2, но му идва края на службата.

Въпреки, че и новите и старите, все си е тото, никога не знаеш колко ще изтрае, новото си е ново, по-малка е вероятността да изпуши, не е амортизиране електроника, тръба и т.н., а и гаранцията от 1-2 години.

Аз затова като си купувах монитор преди няколко месеца, ми предлагаха 2 ръка DELL, IBM, Sony за 50-60 лв, но предпочетох нов Philips.

mi kato se znae otkude idvat (vnos ot usa - polzvani sa v adminstrativni zavedeniq, ti mislish li che ako e ot zala nqma da si lichi vunshno pone) kolko sa zapazeni i kolko kontrast qrkost imat po dobre da si vzemesh po dobur 3ra ruka otkolkoto nov s po malko ekstri ... moq durji 1600x1200 na 85hz ima pone oshte 2-3 godini v kontrasta i qrkosta, nqma nikakvi izkrivqvaniq v kartinata, prekarasni cvetove, na vunshen vid e pochti kato nov...kvo poveche ot tova???

to po tvoita logika vzemi si edin nov 14' proview vmesto edin 2godishen 19' iiyama !

KILLERINCHO, какво ще кажеш за геометрията и за размазването в ъглите? Те влизат ли в гаранцията? За тоя модел, който ти предлагаш из нета се носят само лоши неща.

За монитор LG, мога да ти препоръчм NF серията. Навсякъде само положително се изказват за този модел.

ами chochosan, не е баш така, поне за мен. Да ти кажа какво имах предвид.

Значи това сравнение между Провю на 14" и ияма-та не беше много показателно, Proview 14" и за нов не бих дал повече от 10$ и то ако нямаше други на пазара освен тях :evil

За другото, ако човек знае/решил е, че до година две ще сменя монитор с по-добър (понеже ще се появят такива, които ще ти се прииска да имаш), оправдано е разбира се, все тая ще ти е тогава дали ще работи този или не.

Но аз например сега този искам поне 3 години да си го ползвам, може и повече, докато не му стане нещо например, то не че ми трябваше и тази измислена функция LightFrame 3, но к'во да ги прайш :)

Така, че вместо след 1 година да дам 200$ за друг монитор (с повече екстри например), сега ги дадох за нов, и след 3-4 години може да мисля за друг.

Т.е. зависи от гледната точка.

Еми аз пък как не видех лоши работи да се пишат не знам. През мене са минали три такива не съм видял замазване. Не знам може да е някаква кофти партида или нещо такова. то се пробва бе ако ти харесва взимаш ако не не :) Chochosan ако дже годишния монитор е кенеф бих взел Proview-to. Дали ще си разваляш очите на 17" или 19" каквато и да е марка монитор за мене разлика няма. Очите ти пак са кенеф.

KILLERINCHO, щом продаваш можеш ли да ми кажеш има ли модел до 200 долара крайна цен, който да държи 1024x768@100?

В момента се колебая между LG 17 FLATRON EZ T710PH/85K/99 и 17 HANSOL 730D. Дали някой има впечатления от тях?

Аз в момента съм с Targa 15' вече шеста година, държи 800x600@85 и го признавам за добър монитор. Старичък вече :) .

166$ e LG-to

178$ e Hansol-a

Hansol-a не е никак лош и има добри показатели. LG-to тоя модел не съм го пробвал какво представлява. Hansol поддържа 1280х1024х32 85Hz. Мисля че е добре :)

Hansol са американското подразделение на Самсунг - просто Hansol е търговска марка...

Един въпрос към KILLERINCHO - аре да ме светнеш как се "пуска повечко ток през решетката за да изкара цвят и контраст" на SONY да речем????? И дали за 200$ можеш да си купиш ново SONY 19" или 21" за EIZO ili Yamma???

Не искам да разочаровам нокой обаче истината е че има разлика в изработката на един и същ модел монитор за USA и за Източна европа (каквито си купувате нови)

Имаше и един пост за ProView - моето мнение беше същото, но като видях отвътре ProView правено за USA си го промених... Ако Ви интересува мога да Ви обясня с подробности... Аз по цял ден се занимавам с ремонт на монитори...

tva s usa i europe modelite e dosta verno - te pak gi pravqt na edno mqsto no iznosa za usa sa dosta po kachestveni, osvne tova predi godina i neshto proview kupiha ctx i dosta podobriha kachestvoto si, no veche ne vijdam tehni modeli tuk (novi imam predvid).

to qsno che po dobre da si kupish nov SONY 19' ili iiyama 19' ama kato imash ogranichenie ot 200$ tova nqma kak da stane nali? A iiyama e profesionalen monitor i v nego ima edna funkciq high contrast ili high brightness beshe i ne mu zamirat cvetovete i kontrasta edno 10 godini puk i e profesionalen, ima ludi opresnitelni chestoti, visoki resoljucii i strahoten cvqt, puk i e s mnogo dobra izrabotka diamondtron truba - beshe na mnogo puti nagrajdavan za monitor na mesetza ot PC WORLD i PCW i to ne samo ot bulgarskite im ekvivalenti, prosto za 200 i na 2-3 godini da e izobshto nikakvo sravnenie ne moje da stava s povecheto marki tuk novi li ne...

Някъде да съм споменал нещо за Сони ???? И да съм казал някъде че за 200$ ще си купиш ново Сони или Ейзо ????? Ти чете ли изобщо кво съм писал или факта, че по цял ден оправяш монитори ти дава основание да си говориш наизуст. И след като оправяш цял ден монитори аре ти да ме светнеш къде е точно гаранцията на 2-3-4-5 годишен монитор че ще бачка още толкова време ????? И ако мое да ме светнеш как ще гарантираш че тоя монитор дето си го взимаш втора ръка е бил транспортиран добре, и че е бил съхраняван добре, и че преди да влезне в магазина не е минал през 3-4 други собственика, и че няма някакъв дефект скрит който при определени условия се проявява, а не е постоянен ??????? Или искаш да ми кажеш че това е невъзможно. И аз не знам що тогава се продават нови монитори изобщо. То най-добре ново мониторче да не си купуваш. Жули яко цял живот на втора ръка монитори и ще си на далавера. Тва е смешна работа. Ако ще монитора да е произведен не за Щатите ами за Марс, стария монитор си остава стар монитор и нищо не мое да промени тоя факт. И няма значение как се казва монитора. Няма никаква гаранция освен стандартните 3 месеца че монитора ще бачка. Ми като е марков произведен за Щатите да речем, що не му праснат една гаранция 2 години например. Ами само 3 месеца. Ми дето вика чочосан той щом 3 е бачкал няма проблеми още 3 ще изкара, що да не му праснем една гаранция от 2 години. Мдам, да си решава човека какво ще купува той си знае най-добре ама само не ми разправяйте басни за втора ръка монитори че що народ е пропищял от тях бедна ви е фантазията. s0rs отде според тебе ти идват мониторите дето ги оправяш, а бате. Колко монитора на по 1 година си оправил и колко монитора на по 3-4 години си оправил. Или пак ще ми говориш, че новите монитори не мое да се сравняват със старите. Хех :punk

Е явно твоята максима е "По-добре нов москвич, отколкото малко употребяван Мерцедес"

Аз тия монитори в Изотсервиз знам точно откъде идват - а ти сигурно незнаеш новите дето ги предлагаш откъде са.... Кво им казваш на твоите клиенти - от София идват а ??? Ако искаш на теб с 3 години гаранция ще ти дам монитор втора употреба... Смяташ ли че има значение гаранцията дали е три месеца или три години...

Между другото следгаранционният ремонт на монитор 17" не е повече от 20 лв в Изотсервиз. А на новият монитор като му изтече гаранцията /те точно тогава почват да се чупят/ колко им е ремонта????

Аз не мисля да продължавам този безсмислен спор...

Ще кажа само, че всеки трети в тая държава се пише разбирач... Нали знаеш на кои хора казват "BOX MOVER"!!! :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...