Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 HI ALL zna4i predi nqkolko dni imah( i o6te imam ) problemi s Windows 98(az sa s tozi Windows ) ta ima razminavane v informaciqta kolko mi e zaetoto mqsto v harda, za6toto v C:\ imam pove4e informaciq otkolkoto mi kazva 4e e , a s D:\ e to4no obratnoto-po-malko informaciq otkolkoto e vsy6tnost. Opitah se da scan-iram ustroistvata,no ne moga da scaniram C:\( D:\ go scanirah ). Ne moga i da go defragmentiram( s edna duma sam iznerven ). NO....imam i drug po-golqm problem ot tozi-tazi sutrin se opitah da extractna edni filove ot E:\ (tova mi e CR-ROM-a ) no ne mi raz4eti disk-to est 4e nqmam disk fkaran v CD-ROM. Probvah s nqkolko diska i ne stana. Ta v momenta sam se vidql v 4udo. Ta....ako moje nqkoi da mi pomogne 6te mu byda mn blagodaren!! I ako moje i da mi kajete az li sam si vinoven ili ne6to drugo e stanalo!!! BLAGODARQ PREDVARETELNO!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 C:\ imam pove4e informaciq otkolkoto mi kazva 4e e , a s D:\ e to4no obratnoto-po-malko informaciq otkolkoto e vsy6tnost. Opitah se da scan-iram ustroistvata,no ne moga da scaniram C:\( D:\ go scanirah ). Ne moga i da go defragmentiram( s edna duma sam iznerven ). Значи провери си шорткътите - да нямаш шорткъти на папки от единия драйв към другия... За дефрага - мисля че се нуждае от поне 15% или нещо подобно свободно място за да тръгне. Но по-скоро не можеш да дефрагментираш, понеже не можеш да сканираш - по подразбиране преди дефраг, се прави скан автоматично. Бих то препоръчал да промениш опциите на дефрага така че да не сканира преди да дефрагментира, но това си е опасно - ако има проблемни файлове, без скан ще се омажат нещата... Пробвай да стартираш от системна дискета до чист команден ред само. И от там стартирай скандиск. Нямам идея защо не иска да сканира. Може би е повредена самата програма?! Както и да е - от старт дискетата и под чист ДОС работи различен скандиск от този под графичния интерфейс - опитай както ти казах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Author Share Posted January 31, 2004 mnogo blagodarq ama ima "malyk" problem-nqmam start disketa!!! prosto rycete sa mi v kyrpa vyrzani... A osven tova da ima6 predstava za6to CD-ROM-a ne mi raboti i ne razpoznava, 4e ima diskove vytre? Tova mi e po-pritesnitelno! Osven tova 6te installvam XP i 6te prava format na harda ama bez CD-ROM....????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 Провери ли кабела на СД? Виж да не се е размърдал. И този от захранването. Разкачи го и го закачи пак, но внимателно - всички пинове да са си поместата! Ако това не помогне - сервиз - да почистят оптиката и да видят да няма нещо разпоено. Старт дискета се прави през Control Panel -> Add/Remove Programs-> Startup Disk - просто следвай инструкциите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Author Share Posted January 31, 2004 Sledvah instrukciite:Control Panel -> Add/Remove Programs-> Startup Disk i posle Create Disk. zarejda do 20% i...citiram "Label a disk "Windows98 Startup Disk" and insert it into drive A. Caution: Setup will delete any existing files on this floppy disk. Click OK to continue." Hubavo ,ama az nqmam takava disketa( zatova kazah, 4e sam s vyrzani ryce)..... a za kabelite sled malko 6te proverq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Author Share Posted January 31, 2004 btw...kade e tozi kabel na CD? vytre v kotiqta li e? 4e ako e tam, ne mi se razglobqva cotiqta( compa e o6te v garanciq ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Author Share Posted January 31, 2004 gospodi!!! KUTIQ de, kUtiq!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 v C:\ imam pove4e informaciq otkolkoto mi kazva 4e e , a s D:\ e to4no obratnoto-po-malko informaciq otkolkoto e vsy6tnost. Opitai da skanirash s Norton Disk Doctor za DOS. Ima go eto tuk. Situaciata ti mnogo prilicha na lsot cluster-i. Rebootvash v DOS i puskash disk doctor-a da proveri kakvo e polozenieto. Ako tova ne ti pomogne ne se seshtam za drugo reshenie. BTW, za virusi proveriaval li si skoro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 щом е почнал Уиндовса да ти се прецаква, сигурно и драйвера за сиди-то е натам, т.е. сигурно просто Уин не ти усеща дисковете. Пробай под ДОС да заредиш и оттам се опитай да прочетеш сиди-то. Ако не стане, значи наистина е добре почистване/сервиз. А за дискетата, какво значи нямаш такава .. Като те пита за дискета (на тези 20% от процедурата), вкарваш празна дискета или таква която си готов да прежалиш данните варху нея и си готов. Ама ако и дискетата ти създаде така както работи Виндовса, кой знае как ще ти я направи.. ако имаш проблем с тази процедура, кажи, имам програма и имидж на тази дискета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 Абе щом е в гаранция - стовари им го и да си го чукат у главите - с това трябваше да почнеш... Нали гаранцията е за това - плесни им го на масата и нямаш грижи - само чакане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted January 31, 2004 Author Share Posted January 31, 2004 hora, mnogo vi blagodarq i za vnimanieto i za otgovorite i nakraq pe6ih da go zareja i da im go "плесни им го на масата и нямаш грижи - само чакане..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted February 1, 2004 Author Share Posted February 1, 2004 Tova pyk be6e ama nai-nai-nai-........ ne6to na sveta! Stava vypros za CD-ROM-a mi-TOKU 6TO RAZPOZNA 4E IMA DISK!!! Ako mi kajete togava 6to predi 2 dni ne 6te6e i izvednyj trygna da gi raz4ita??? Bahti typotiqta . Haide sega ste vie na hod-kajete kade moje da e problema( da znaete 4e edin i disk sam izpolzal-vednyj go raz4eti vednyj ne) Blagodarq predvaritelno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted February 1, 2004 Share Posted February 1, 2004 Tova ceh CD-to chete chat-pat dalech ne oznachava che se e opravilo... Taka e, chat-pat chete, a ma s techenie na vremeto momentite, v koito chete se okazvat vse po-malko.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.