DeViAtOr Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Значи имам 1 access point laptop с и нормален ПЦ в кабелен модем. Искам да пусна интернет от ПЦ-то на лаптопа. Имам и един суич. Направил съм следното: Кабелния модем е свързън със суича. Аксес поинта е свързан със суича. Суича е свързан с ПЦ-то. Имам интернет на ПЦ-то, но безцична мрежа не става, аксес поинта никъде не се отчита, на диска няма драйвери. Пойнта е CANYON какво да правя от тук на татак, уж му светят всички лампи а мрежа не се отчита, все едно сищо не е свързано? благодаря много предварително а да на евроком съм ако е от значение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiToMeN Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Предполагам едно черно Canyon-че Модемът на ЕК задава адрес на компютъра ти, който е един и същ всеки път. Switch-а няма физически адрес. Той служи само за разделяне на връзката без да й влияе. Няма как да очакваш АР-то да се конфигурира самичко от модема на ЕК. Трябва да го включиш в режим АР (има едно бутонче с две възможности на него). Да се свържеш безжично или жично чрез WAN/LAN порта му и да направиш необходимите настройки спрямо интернета ти. В твоя случай, след като включиш DHCP-то на АР-то, ще се получи конфликт, тъй като на ЕК модемът дава само един адрес... така че ще имаш или само на компютъра, или само на АР-то. Така че в цялата ти система липсва един рутер след модема, който да вземе на ЕК адреса и да комуникира едновременно и с компютъра ти и с АР-то ти. Switch-ът е излишен. Друг начин да излъжеш ЕК няма. + хрумна ми да сложиш втора ланкарта на компютъра си и да разпращаш интернет чрез нея, АР-то съответно в режим на АР + необходимите настрйоки за локална мрежа с адресите 192.168.... мисля, че е ясно за какво говоря. Недостатъкът е, че АР-то ще работи само когато компютърът е включен. т.е. само тогава ще има интернет. Поздрави и успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Ползвай търсачката преди да пускаш ненужни теми следващия път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.