Jump to content
BulForum.com

Помощ за безжична мрежа

Recommended Posts

Значи имам 1 access point laptop с и нормален ПЦ в кабелен модем. Искам да пусна интернет от ПЦ-то на лаптопа. Имам и един суич. Направил съм следното:

Кабелния модем е свързън със суича.

Аксес поинта е свързан със суича.

Суича е свързан с ПЦ-то.

Имам интернет на ПЦ-то, но безцична мрежа не става, аксес поинта никъде не се отчита, на диска няма драйвери.

Пойнта е CANYON какво да правя от тук на татак, уж му светят всички лампи а мрежа не се отчита, все едно сищо не е свързано?

благодаря много предварително :)

а да на евроком съм ако е от значение.

Предполагам едно черно Canyon-че :)

Модемът на ЕК задава адрес на компютъра ти, който е един и същ всеки път. Switch-а няма физически адрес. Той служи само за разделяне на връзката без да й влияе. Няма как да очакваш АР-то да се конфигурира самичко от модема на ЕК.

Трябва да го включиш в режим АР (има едно бутонче с две възможности на него). Да се свържеш безжично или жично чрез WAN/LAN порта му и да направиш необходимите настройки спрямо интернета ти. В твоя случай, след като включиш DHCP-то на АР-то, ще се получи конфликт, тъй като на ЕК модемът дава само един адрес... така че ще имаш или само на компютъра, или само на АР-то. Така че в цялата ти система липсва един рутер след модема, който да вземе на ЕК адреса и да комуникира едновременно и с компютъра ти и с АР-то ти.

Switch-ът е излишен. Друг начин да излъжеш ЕК няма.

+ хрумна ми да сложиш втора ланкарта на компютъра си и да разпращаш интернет чрез нея, АР-то съответно в режим на АР + необходимите настрйоки за локална мрежа с адресите 192.168.... мисля, че е ясно за какво говоря.

Недостатъкът е, че АР-то ще работи само когато компютърът е включен. т.е. само тогава ще има интернет.

Поздрави и успех

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...