Jump to content
BulForum.com

Всеки,който е протев матурите

petia_

Recommended Posts

Здравейте!

Ами реших да пусна тази тема,защото ни засяга,особено нас дванадесетокласниците. На 15 Декември от 13:00ч. пред пощата на центъра се събираме за да стачкуваме против матурите,ще отидем пред общината и там ще стоим. Който иска да идва,колкото повече,толкова по-добре. Трябва да сме единни за да успеем.По-нататък,ако се организира национален протест в София пак ще отидем.

Аз пък искам да чуя мнението ти защо не искаш матури. То е много лесно да излезнеш като побесняло куче и да цвилиш че не искаш матури. Очаквам мнение, аргументи и факти. Или просто май на никой не му се учи в тая държава, всеки иска да мине тънкана.

Против матурите сте зашото? Не ви се учи?Алтернативно предлжение имате ли? Верно от министерството си прават т*шак с учениците, но поне вие покажете, че отивате подготвени. Искайте едни и същи изпити за всички университети, а по-точно един изпит. Не както е ся отиваш и си плащаш в унито дето искаш да влезеш за да те изпитат.

брей един след друг как го наредихме момичето...

Вместо да учите, гледайте какви неща са ви в главите.Не са виновни матурите.Наистина трябва да има такива, но трябва да има и унифициран учебен план.Не стачкувайте против матурите, а искайте унификация при изготвяне на учебниците и преподаването на учебния материал.Така хем ще получите по-добри знания, хем няма да ви ограбват с тези "частни уроци", които са си чиста проба материал който трябва да се преподава в училище или в безплатни кръжоци.Пожелавам ви успешна учебна година и весели празници.

Абсолютно за матурите !!! Учениците в България на 80 % са УНИКАЛНО зле! И тва че ги плаши матура го доказва . Вместо да си седнат на задниците се скатават :angry: Нека им сипат матури да им дой акъла :)

стачка хубаво, имате ли разрешение ?

и поне на мен колкото са ми обяснявали за матурите

Вижте училищата - масово не се ходи няма как да се научи материала

Ако матурите са Трудни Масово ще има 2ки.

Както сте забелязали още НЯМА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ !?

Не само нас ни е страх от ниски оценки.Няма критерии за да може да разтегнат така нещата че да се хваща 3 даже да си идиот.

Никое правителсвто няма да иска 90% от дванадесетокласниците да не вземат матурите.

Ами не ща матури много ясно , да ми бяха казали в началото на 8 клас че ще има , тогава ОК няма да споря,всичко е в реда на нещата.

Ама те в Края на 11 клас ... ае си !@#$

1 пример - Осми клас учим френски , някви всички щастливи А-У няма да имаме изпити накрая на годината по езика :) , пален аиляк; и 2 седмици преди края някаф боклук идва и слага изпити . Аре уе маина кво е тва !?

...ма няма бе. Те искат по цял ден да се шлаят по кафетата, да си пишат бележки и да имат по един вагон отсъствия и накрая като взимат по 300 лева заплата ще се питат "ама аз защо чистя кенефа, продавам банички"...да си останат неуки(.) то както е тръгнало, народа става все по-Тъп. :bgrin:

Като ви гледам начина на писане, се замислям,че линкът, който пуснах по-горе е прекалено интелигентно написан за вас... :unsure:

Ами малко закоставяло мислене има типа, но като цяло съм съгласен с него. Проблема е че довода на хората е "у европа има и тука требе да има". Поне най-често срещания. Тва е мнение без кампа мисъл в него.

Ще пишеш матура по бг и литература защото си българин и родния език ти е български. По английски ли искаш да ти е задължителната?

Добре ве хора , послтавете се на мое място.

Никои не ми казва какво ще включва тъпата матура подяволите !!!

Сега 1 пример:

В 10 клас не сме учили Комбинаторика

просто на въпроса защо прескачаме материала , учителя каза:

"Това за мен не е математика"

и не го и взехме.

Това може ли да го има на матурата ? Никои не знае а, отворковци ?

И 2рото Матура по БГ език и Литература !?

Ми откровенно си казвам че не мога да пиша съчинения/есете и подобни - не ми се отдава, не ми се е и отдавало.

По този предмет едвам хващам 3-4

А по информатика 6 плътно,даже знам повече от някои от преподавалите ми учители и съм ги учил.

И сега щото не мога да напиша някво шибано ЕСЕ и изкарам недаи си 2 на матурата, и ще ме провалят ли ?

Това честно ли е ? Нима за да правя мрежи, да пиша програми,сайтове и да поправям компютри трябва да мога да пиша есета ? Или да разбирам кво е имал впредвид някой си автор с някви си 2 реда от някво стихотворение.Ми утрепете ме , не ги разбирам , не мога и да повярвам как на 4 реда стих може да се напише 3 листа анализ !

...ма няма бе. Те искат по цял ден да се шлаят по кафетата, да си пишат бележки и да имат по един вагон отсъствия и накрая като взимат по 300 лева заплата ще се питат "ама аз защо чистя кенефа, продавам банички"...да си останат неуки(.) то както е тръгнало, народа става все по-Тъп. :bgrin:

сега нали има някво ново нещо - 100 отсъствия и имаш задължителен изпит по профилиращите предмети , а по останалите по избор на преподавателя.

...И 2рото Матура по БГ език и Литература !?

...

Именно. Поне да се научите да се изразявате и пишете грамотно.

И кое по-точно ще ти провалят?

Не мога да повярвам докъде се е сринало нивото, а самочувствието е хвръкнало в небесата.

нито БГ матурата ще ви направи хора, нито БГ университетът специалисти :)

какво се коркате не ми е ясно. сядайте и учете. ако искате да успеете и ви се наложи мандарин да учите и хинди ще проговорите.

Добре ве хора , послтавете се на мое място.

..

И 2рото Матура по БГ език и Литература !?

Ми откровенно си казвам че не мога да пиша съчинения/есете и подобни - не ми се отдава, не ми се е и отдавало.

По този предмет едвам хващам 3-4

А по информатика 6 плътно,даже знам повече от някои от преподавалите ми учители и съм ги учил.

И сега щото не мога да напиша някво шибано ЕСЕ и изкарам недаи си 2 на матурата, и ще ме провалят ли ?

Колкото и странно да ти се струва, ако се напънеш да прочетеш достатъчно критика за дадено произведение, няма такова положение като "не ми се отдава". Ако чакаш някой да дойде и да ти налее знания в главата, не става. Друг е въпросът, че на повечето не им се занимава, включвам в това число и себе си преди няколко години, но не е правилно да се излиза с номера, че не се преподава или че не ви е по сърце даден предмет. Щом имате достъп до информация, само от вас зависи дали ще седнете да четете или не.

Ти изобщо знаеш ли какво ще включва, за да говориш подобни щуротии, а po_taka? Не е нужно дори да правиш анализ, а да си прочетеш произведенията.. Те не искат анализ, а е някъв прост тест с а/б/в...

От типа : Какво е "Под Игото":

А)Произведение

Б)Манивела

В)Поляна

...

Да не говорим, че щом имаш 3-4 в у-ще, няма да те бърка ако имаш 3-4 на матурата.

Матурата по математика включва ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА подготовка по математика, отворко, загубен. Комбинаториката не е в нея...

Бегай спиш, както се казва днешно време...

Виж да не ми мислиш,че на мен ми е приятно?Да не мислиш,че искам да има матура.Правихме протести,разни измислени подписки,натякваше се стачката и пак не помогна.Защо мислиш,че тоя протест ще успее.Все пак направете всичко законно,щото в противен случей може да бъдете неурализирани от родната милиция. :Д Тва е,па кат дой матурата,квото сабя покаже.В неравностойно положение сме,но...

Моля,стига сте се правили на много умни и на големите герои-"сядате и учите",мисля,че всеки си има глава на раменете,стига с тези изтъркани лозунги.Всеки сам вижда реалността и къф х♚й го чака след 12 клас.С една дума всеки да се оправя!Голямата интеленция вече,манивели и поляни.

Защо изобщо пишете като темата не ви засяга?Да се направите на оборотни ли и да кажете някоя засукана фраза.аман вече,или вече гледате от високо...Що всеки не си гледа в канчето.

Тайката, и матурата кво може да промени по тоя въпрос?Учениците били тъпи,незнам кой кого с това твое изказване.Колко от вас тука са държали матури и колко не?И аз да не държа матура,па знаеш ли колко ще ми е лесно да викам на тия след мен:"сядайте и учете матурите са справедливи".За жалост няма да съм такъв късметлия.

Нека махнат матурите!

В България има прекалено много вишисти и прекалено малко бачкатори. Тоест има сто човека с претенции за компютърен специалист, на които се пада един кравар, двама-трима орачи, трима трактористи...

Нали искам да ям българска селскостопанска продукция? ДА! Нека махнат матурите, да продължава да запада българското образование, та да има малко повече треторазрядни бачкатори!

Говоря напълно сериозно!

Който иска да стане вишист, да изкара някаква специалност - да му се наложи малко повече да си напъне задника, а не в университета да влизат от кол и въже... И после с преписване и подсказване да завършат и да ми изригнат със претенциите за интелектуалци и вишисти!

Хайде да има гьолове за всяка жаба!

Чалгата до сега си върши прекрасно работата в произвеждането на повече хора с промити мозъци и по-малко акъл, но е време и образованието да бълва малко повече бачкатори. Че няма кой да копа, д'ге!

Айде сега пък и чалгата намесихме...другите стилове да не са китка случайно.

Защо ще ме задължават с матури...и някои ще ми се правят на разбирачи-аз искам вход за вуз,вход за луната и още незнам си къде.Който иска да става вишист да се подготвя и държи изпитите,а за другите да няма матура,без значение вход или не.

Нека махнат матурите!

В България има прекалено много вишисти и прекалено малко бачкатори. Тоест има сто човека с претенции за компютърен специалист, на които се пада един кравар, двама-трима орачи, трима трактористи...

Нали искам да ям българска селскостопанска продукция? ДА! Нека махнат матурите, да продължава да запада българското образование, та да има малко повече треторазрядни бачкатори!

Говоря напълно сериозно!

Който иска да стане вишист, да изкара някаква специалност - да му се наложи малко повече да си напъне задника, а не в университета да влизат от кол и въже... И после с преписване и подсказване да завършат и да ми изригнат със претенциите за интелектуалци и вишисти!

Хайде да има гьолове за всяка жаба!

Чалгата до сега си върши прекрасно работата в произвеждането на повече хора с промити мозъци и по-малко акъл, но е време и образованието да бълва малко повече бачкатори. Че няма кой да копа, д'ге!

ШАПКИ ДОЛУ :punk

Какво толкова сте ревнали? Все едно само вие ще държите матури? Аз като съм държал по български и литература и по математика какво? Да не съм умрял? Сядаш и учиш. И аз си мислех, че не ме бива да правя анализи и такива неща на произведения, но на матурата бях чел и написах това което мислех и о чудо имах 5. А преди това изкарвах 4-ки. И на мен не ми трябва да мога да правя анализ на произведение, но не ми пречи. Така че ако имате сериозни аргументи против матурите кажете ги.

Има си достатъчно основания Випуск 2008 да не държи матури в края на учебната година,в темата за стачката съм ги описал подробно,но кучетата продължават да си лаят,без дори да се позамислят малко...

п.с. оправете заглавието :)

който има 5 или 6-няма матура, за всички други-матури.така поне ще има стимул да учиш повече.а който иска, изобщо да не ходи на училище, все пак задължително е само основното ;)

който има 5 или 6-няма матура, за всички други-матури.така поне ще има стимул да учиш повече.а който иска, изобщо да не ходи на училище, все пак задължително е само основното ;)

Абсолютно подкрепям

Да, така е, но в последните години то запада все повече и повече. Неграмотни простаци напускат гимназията и се вливат в живота. Компетентни кадри в която и да е област са рядкост. Иначе висшисти валяло. В моя курс най-голямата преписвачка, която съм виждал през живота си, завърши с отличие и получи награда - безплатна магистратура в София. Сега ще преписва и там(всъщност вече е преписвала, защото това беше преди две години) и ще излезе с магистратура... Ето това представлява българското образование. Може би гледната ми точка е малко изкривена, защото съм учил в МГ, а там не ставаше без въобще да пипнеш, ама наистина съм отвратен от нивото в тази държава.

Ревете за матурите, защото осъзнавате, че сте абсолютно неподготвени. Съжалявам, но е така. Ревете, че не сте знаели, при положение, че когато аз завършвах 99-а ИМАШЕ матури, но аз се освободих от всички с успех. Моите съболезнования, но все от някой випуск трябва да се почне. Явно това е вашия. Ако не се справите се сърдете на себе си! Не вярвам в матурата да има нещо извън учебниците...

Иначе Antares е много прав... Трябва да има и такива хора...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...