Grimjaur Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 а, за църквите - хора дайте да направим църква в Тракия! - има население поне колкото полвината Родопи... плачевно... Нали има един мижав параклис?Има и една католическа...Пък и хан Крум са вихри...Не стигат ли, да пазят националното ни самосъзнание от про-фашистка пропаганда.../Не трябва да пия на работа / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Оуу... не мога... Мине не мине време и някой празноглавец вземе да сее глупостите си. Не съм вярвал, че ще прочета толкова много наивни мнения, лижешни от анализ, размисъл - директно копи-пейст от жълтата преса. Караман ми беше ясен, че е промит мозък, но Наско ме учудва... Подобен патриотизъм е*а майката на Сърбите... Медиите винаги ще бълват всичко. Едните ще казват, че в Родопите се колят и бесят християни и мюсюлмани, други ще кажат, че празнуват Великден и Курбан Байрам заедно... Но понеже вестниците, всяващи смут, паника и ужас са по-четени ("най-добрата новина е лошата новина") - те преобладават. И вие избирате да вярвате на тези, всяващи смут. Колко от вас са ходили в Родопите? Не говоря за хижа Здравец, Бачково, Пампорово и Чепеларе, говоря за Доспат, Борино, Барутин, Тешел, Зверино и други по-малко популярни населени места. Аз прекарвам всяка година минимум седмица там. И мога да ви кажа едно - хората са дружелюбни, спокойни, не съм забелязал никаква непримиримост било то към мен, обикновения посетител, или един към друг. Аз не съм човек, който им носи печалби - аз живея на палатка там. И мога да ви кажа, че непримиримостта, пропагандата и омразата към "гяурите" я има само в жълтата преса. Тези хора са безкрайно мили, отзивчиви и добри. Биха помогнали на всеки. Без да ги интересува вероизповеданието му, цвета на кожата му или етноса му. А какво цели жълтата преса - цели именно разцепление. Защото Доган има нужда именно от разцепление, етническа непримиримост към принципно дружелюбните помаци, има нужда мохамеданите да се страхуват за домовете си, да се страхуват за себе си и да го подкрепят него, единствения човек, проявяващ някаква грижа за тях. И го постига прекрасно с дворното си куче "А, такааа" (атака) - Един прекрасен провокатор на етническа непримиримост. А вие, овце такива му играете по свирката. Утре идете и набийте един турчин, един циганин, или българин, изповядващ исляма. И да, те ще се озлобят. Не защото ни мразят по принцип, а защото вие, без да мислите ги мразите. Вместо да проумеете едно нещо - те не са по-малко хора от нас. И те като вас серат лайна. Само че за разлика от вас не ги серат с устите си (в случая - клавиатурите си). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Antares, за съжаление факти има печално много и то не от жълти и кафяви преси... и няма нужда да ги търсим с лупа, че взеха да стават доста нагли... аз примерно (предполагам и много други) нямам съвсем нищо против хорицата (та аз самият съм израстнал в сърцето на Родопите) обаче имам много против потурчващите България, че и още повече против тези дето им позволяват... ама то пък да спреш ги няма да е демократично... ух сложна работа... мюсулманин = турчин = демокрация... (аз пък мисля, че 10% християни в Сирия са чисти българи) важно е все пак да си спомним какво е помак и какво общо има с турчин - нищо освен религията, а тя наложена изключително насилствено (слабо казано)... и може би и затова помаците са запазили етноса си и езика си не на последно място си пускаме да изгледаме филма "Време разделно" - исторически филм много важен по темата (да не вземе да се опита някой да ми каже, че е нещо пропаганден филм, както и Батак, че е мит, че ще си издерем очите...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 http://news.plovdiv24.com/33307.html Хората, принадлежащи към християнското вероизповедание в област Смолян, са 29.7 %, съобщи директорът на Териториално статистическо бюро – Смолян Татяна Кацарова. Хората с мюсюлманско вероизповедание са 42 %, с друго вероизповедание са 0.2 %, а несамоопределилите се лица са 29.1 %. Това са данни от последното преброяване на населението на Смолянска област от 2001 г., когато то е наброявало 140 066 лв. По данни от проучването на разпределението на населението по етнически групи в област Смолян, хората с българска етническа принадлежност са 87.7 %, с турска етническа принадлежност - 4.4 %, а с ромска - 0.5 %. Хората, които принадлежат към други етнически групи, са доста малък процент – едва 0.2 %, а несамоопределили се лица са 7.2 %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 http://news.plovdiv24.com/33307.htmlХората, принадлежащи към християнското вероизповедание в област Смолян, са 29.7 %, съобщи директорът на Териториално статистическо бюро – Смолян Татяна Кацарова. Хората с мюсюлманско вероизповедание са 42 %, с друго вероизповедание са 0.2 %, а несамоопределилите се лица са 29.1 %. Това са данни от последното преброяване на населението на Смолянска област от 2001 г., когато то е наброявало 140 066 лв ( ). По данни от проучването на разпределението на населението по етнически групи в област Смолян, хората с българска етническа принадлежност са 87.7 %, с турска етническа принадлежност - 4.4 %, а с ромска - 0.5 %. Хората, които принадлежат към други етнически групи, са доста малък процент – едва 0.2 %, а несамоопределили се лица са 7.2 %. статистичеки глупости. 30% християни га ма няма. ...та аз самият съм израстнал в сърцето на Родопите... е как тогава се надъхваш с подобни глупости мойто мнение по въпроса на темата е подписа на съфорумника mobo гласящ: ... to go on war over religion is like to kill people just to prove that you have the best imaginary friend... така че всеки да си вярва в квото иска, па всичките дет сте заклети християни земете да ходите всяка неделя на църква че да не звучите толкова лицемерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 не, не съм надъхан - чак пък за 'ново Косово' ... но си имам притеснения и както вече споменах негодувам "против потурчващите България, че и още повече против тези дето им позволяват..." НЕ са глупости тези 30% ! - говорим за област Смолян, а не Кърджали и ти го казвам точно защото съм роден и до '94 съм живял в Смолян ако искаш да изброя чисто християнските села - не са малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 НЕ са глупости тези 30% ! - говорим за област Смолян, а не Кърджали Остави го, днес не се прави разлика толкова в географията...Просто не я знаят и не различават Източни от Западни Родопи.За повечето, като им кажеш:"Родопи" и ти отговарят:"Ааа, помаклъка!"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warez-boy Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Здравей те! Да ви поздравя малко предварително за 3-ти Март и всички да се помолим за една по-добра България. И покрай това да ви дам линк към един интересен видео клип, той изобщо не е подходящ за идващатата празнична дата, но някой неща не бива да се крият. Пък и нека хората да не си задават въпроси като "Ама защо се говори Родопите да не станат като Косово?" , "Ама за какъв тормоз на Българите в родопите се говори по медиите?", "Ама как така 1985г. турски терористи са взривили вагон с майки и деца на гара Буново, пък днес там няма паметник на жертвите, а на терористите?" и други интересни въпроси... Айде, със здраве! http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=turc...nite_v_bylgariq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.