Jump to content
BulForum.com

Родопите - ново Косово

karaman

Recommended Posts

Не е тайна какво се случва в Родопите. Строят се джамии. Българите са гонени! Не им се дава работа, дискриминирани са! Напоследък се говори дори за това, че те са ислямска територия и че България няма права над тези територии! Родопите ще се отцепят от РБългария!

Какво мислите по въпроса?

Моля плюнки, идиотизми и други да ги оставим за кръчмата!

Нека гледаме нещата реално и коментираме какви са шансовете на Родопите да се отцепят от РБългария!

Има една огромна разлика между Родопите и Косово. В Косово са шиптари. Работил съм един месец в Албания и съм бил няколко дена в Косово. Предпочитам циганите ;).

Отцепването може да е дори положително. По-скоро цялата България ще бъде прочистне от българите. Най-много да им оставят малко около София. :P

Мисля, че това за мен е най-красивата част от България...

Мисля, че там живееха свестни турци и помаци...

Мисля, че Доган трябва да бъде пребит с камъни...

Мисля, че трябва да умрат и тези, които му позволиха да промие мозъците на тези бедни, отрудени хорица, докато гледаха как се потъпква българщината...

Има една огромна разлика между Родопите и Косово. В Косово са шиптари.....

А в Родопа планина са българи, и това местните много добре го знаят. На сънародниците ни там им е през оная работа за джамиите. Те не искат много от държавата - само път, лекар и учител в селото (може и поп, но не е задължително), ама на нашите парламентарни крадци (наследници на партийните велможи отпреди) дори и това има се свиди, затова и планинците от Родопа се задоволяват с каквото има - джамии и ислям.

Разликата е че при в косово се намеси УСА. Тук това не може да стане. Някой каза по-горе че предпочитал циганите. Донякъде има право. Циганите не предявяват претенции към територии. Искат просто безплатен ток :)

karaman , пак те е избило на върл национализъм :) Да не си прекалил с телевизионната пропаганда на Атака по СКАТ ? :) Не мисля , че някой изобщо се замисля за отделяне на Родопите :) , дори и хорицата из селата там :) Подобна мисъл може да се зароди само в болната глава на Сидеров. Редовно ходим на излети в Родопите с няколко познати семейства от години :) .......... не сме видели до момента там да има такива мисли , камо ли настроения :) Че има джамий - има , че има и църкви - има. Държавата или църквата да отпуснат пари - ще има и още повече църкви , ако това те притеснява. Вярно , има чат-пат някакви емисари с корана в джобовете, придошли от съседните мохамедански страни, но ако си мислиш , че някой сериозно им обръща внимание ......... . Слушат им проповедите , щото ония са единствените които наливат малко пари там , след това все едно от едното им ухо е влязло , а от другото излязло, отиват си у дома и хващат да плевят градинките :) Не Родопите изоставят България, а България (визирам управляващите в случая ) изоставя Родопите.

Хаджи Ахил казва:"Преди 500г с тоя акъл изтървахме пилето." Няма като канлера Сегие да бия камбаната, но това е вярно.Не е Сидеровска пропаганда.Разцепление има.И зашо модераторите се хванат да съберат всички подобни теми в една обща?Примерно "Промитите националистически мозъци" или "Новите SS"? А другите да си траят на топличко.Ние в нея ще си сипем фашистко-националистическите глупости с Гьорингски жар, Хитлеровски патос и Сидеровски разум.

Опитвайки се да се самоиронизираш, си прав... И това е жалкото... Не искам да влизам в спор с теб, защото си знам силите и може да не излезна победител, но си твърде краен и в последно време, вярваш в глупости.

си твърде краен и в последно време, вярваш в глупости.

Винги съм бил краен и съм вярвал в глупости.По-рано май не ви пречеше толкова.

По темата - какво стана с ислямските "просветители", заловени да проповядват религиозна нетърпимост в Пещера?Не знаете ли. че е имало такива?И бяха арестувани?Явно не.Най-вероятно са отново на свобода.

Винги съм бил краен и съм вярвал в глупости.По-рано май не ви пречеше толкова.

По темата - какво стана с ислямските "просветители", заловени да проповядват религиозна нетърпимост в Пещера?Не знаете ли. че е имало такива?И бяха арестувани?Явно не.Най-вероятно са отново на свобода.

А какво трябваше да ги направят според теб, да ги обесят ли? А тези, които проявяват религиозна нетърпимост тук в този форум какво да ги правим?

А какво трябваше да ги направят според теб, да ги обесят ли? А тези, които проявяват религиозна нетърпимост тук в този форум какво да ги правим?

Защо не?Поне да ги бяха екстрадирали.Ама не!Те са със статут на бежанци!Да не повярваш.А пък ние, които проявяваме нетърпимост - щом нарушаваме правата - наказвайте.Докажете, че ако в реалния свят няма закони, то поне във виртуалния свят на мечтите, има. :lol:

30. Правилата в този форум се определят от правоимащите.

Ако сте очаквали пълна свобода на словото и сега се чувствате съкрушени — мястото Ви не е тук, а по-скоро в clubs.dir.bg.

Мда, забравих.

Защо не?Поне да ги бяха екстрадирали.Ама не!Те са със статут на бежанци!Да не повярваш.А пък ние, които проявяваме нетърпимост - щом нарушаваме правата - наказвайте.Докажете, че ако в реалния свят няма закони, то поне във виртуалния свят на мечтите, има. :lol:

Ти очевидно живееш на Марс, иначе нямаше да приказваш такива глупости. Или щото така ти отърва на патриотичната ти философия. Ама то няма значение, че съдебната система в момента е такава. Можем да пускаме убийци, изнасилвачи и хипербандити на свобода, но иначе "ислямските просветители" задължително трябва да минат през въжето.

пълни глупости. познавам известно количество родопчани и никой от тях никога не си е помислял за подобно нещо, въпреки че джамии се строят яко от край време, както и присъствието на високоговорители тук-там проповядващи "правата вяра". хората имат право да вярват в квото си искат, но подобна пропаганда проповядваща етническа нетърпимост може да е плод единствено на крайна политическа група имаща за цел отвличането на вниманието от настоящи назряли проблеми

едит: и да, наистина всичко което искат хората там са ПЪТИЩА

Ти очевидно живееш на Марс

Живея в България, родом от Родопите.И знам какво е положението.

Link

ДПС на гости в Саудитска Арабия при изгонен от България фундаменталист? 14 юли 2004 Активисти от ДПС и религиозни дейци, сред които и наложеният от ДПС за главен мюфтия Фикри Сали са в Саудитска Арабия на разноските на изгонения от България ислямски фундаменталист Абдул Рахим Таха, съобщиха източници на Mediapool. Поканата, изпратена от забранената у нас фондация "Ал Вакъф Ислами" фигурира и името на депутата от ДПС Хасан Адемов, който обаче останал в София. В Саудитска Арабия обаче повече от 10 дни са кметове и мюфтии, сред които и Айруш Хаджъ, член на ръководството на ДПС и съветник на министъра на държавната администрация Димитър Калчев. Хаджъ бе назначен първоначално като квота на ДПС в Дирекцията по вероизповеданията, но след като се разбра, че е партиен функционер, бе прехвърлен за съветник при Калчев. Според публикация в последния брой на в. "Седем" тайнствената визита на 9 български мюсюлмани до Саудитска Арабия е финансирана от близката до "Ал Кайда" фондация "Ал Вакъф Ислами", регистрирана в Холандия. През 1994 година Дирекцията по вероизповеданията в Министерски съвет отказа да пререгистрира фондацията у нас, а по-късно нейният представител за България бе изгонен от Национална служба "Сигурност". Според информация от мюсюлманското вероизповедание Таха финансира обучение на български мюсюлмани и основно помаци в чужбина, както и проповядването на радикален ислям в Западните Родопи. В делегацията в Саудитска Арабия е и уличеният в ислямски фундаментализъм Муафак Ахмед Ал Асад. Той бе обвиняван, че обучава терористи в училището си в Сърница.

Бивш мюфтия арестуван в акция срещу фундаменталисти

Али Хайредин и още трима били свързани с "Мюсюлмански братя"

Диана Петрова, Захари Белчев

Бившият районен мюфтия на София, а преди това на Гоце Делчев - Али Хайредин, е арестуван при операция на спецслужбите, научи "Сега". Блокирани са два сайта, проповядвали радикален ислям и подмяна на конституционния ред в страната със законите на шериата. Хайредин от години се сочи като привърженик на радикалния ислям, свързан бе с издаващата у нас фундаменталистка литература фондация "Иршад".

От МВР припомниха връзките на групата, поддържаща сайтовете, с изгонения през 2000 г. от България йордански гражданин Ахмед Муса. Според службите ни фондацията на Муса е действала като крило на терористичната организация "Мюсюлмански братя". Тогава Хайредин оглави кампанията в негова защита.

Хайредин заедно с още един мъж и две жени са заловени при операция на контраразузнавачи и антимафиоти в София и Благоевградско. При обиските са намерени материали, подготвяни за бойкот на президентските избори, изработени от вече забранени в България фондации. Двама от задържаните били мюсюлмани от малки, а останалите - приели наскоро исляма.

От МВР разказаха, че сред задържаните е "духовната съпруга" на лидера Хайредин - тя имала за задача да събира материали от чеченски и други мюсюлмански сайтове, след което да ги превежда на български език и публикува на специализирания български сайт. Другата жена създала втори сайт, в който се пропагандира уахабизъм - идеология на съвременния тероризъм и идейна основа на организацията "Ал Кайда".

По информация на "Сега" това е сайтът http://www.islam-qa.com - Islam Question and Answer, който рекламираше учението на уахабитите. За тях единственият източник на законодателство е Коранът. Вчера влизането в този сайт бе невъзможно. Но доскоро там можеше да се четат статии от класиците на радикалния ислям. Най-скандални обаче бяха материалите на Шейх ибн Бааз за джихада.

"Аллах е разпоредил джихада за всички мюсюлмани и те трябва да се борят срещу враговете на Аллах, докато братята им постигнат победа. Ако не направят това, те са грешници, но ако достатъчно хора се заемат да направят това, останалите се освобождават от задължението".Физическият джихад е задължителен, когато "враговете дойдат и атакуват мюсюлманска страна", пишеше в сайта.

Четиримата, единият от които е администратор на сайтовете, са свързани с учредения през 2006 г. Съюз на мюсюлманите в България, чийто лидер е Али Хайредин. Той създаде съюза, след като бе изгонен от Главното мюфтийство като районен мюфтия на София. Скандалът тръгна от спор за 1 млн. лв., припомниха духовници.

Образувано е следствено дело в Софийска градска прокуратура срещу четиримата. Трима от тях са задържани с мярка за неотклонение "задържане под стража", а единият е пуснат с мярка "парична гаранция".

---

ПО ЗАКОН

За проповядване на омраза на религиозна основа и срещу конституционния ред НК предвижда до 3 г. затвор. Ако законът за амнистия бъде гласуван в парламента, всички ще се разминат с наказанието, защото деянията им попадат в обхвата. Според наблюдаващия прокурор Чавдар Ангелов законодателите трябва да преразгледат текста, тъй като за подобно престъпление санкциите са твърде ниски.

Муса пък успя да осъди в Страсбург България, че е нарушила правото му на семеен живот (чл. 8 от Конвенцията за правата на човека) и на съдебна защита (чл. 13), като го е изгонила през 2000 г. заради ислямистка пропаганда без право на обжалване. У нас останаха съпругата му и трите им деца.

Марс,а?

Пуснах темата тъй като ме занимават следните неща:

1. защо в Родопите се строят джамии и с чии пари се проповядва етническа нетърпимост там?

2. защо се появяват такива феномени като митът Батак?

3. защо управляващите толерират антибългарски етнически прояви?

и стигнах до извода, че Родопите са идеалната територия за бъдещо Косово.

Хората там се чувстват изолирани, етнически и икономически! На тях им се проповядват чужди антибългарски идеали. Почвата е благоприятна за прокарване на чужда политика. Въпреки, че сигурно те не го искат, те се чувстват все по-отчуждени от България и един ден за да оцелеят ще са принудени да се отцепят! Това е неизбежно според мен докато антибългари като Ахмед Доган управляват страната! Единствено се чудя, кога ще се случи? Интересно ми е да чуя и чужди мнения. Какво мислите, за това, каквото се случва в Родопите? Дали тази про-ислямска политика ще даде очакваният резултат или хората все още се чувстват българи? Има ли шанс за второ Косово на Балканите в лицето на Родопите? Какво не трябва да се случва за да се стигне до това и подобни възгледи?

п.с. И като гледам не се плюете все още в темата, така че имаме шансове да се получи интересен диалог.

1. защо в Родопите се строят джамии и с чии пари се проповядва етническа нетърпимост там?

2. защо се появяват такива феномени като митът Батак?

3. защо управляващите толерират антибългарски етнически прояви?

и стигнах до извода, че Родопите са идеалната територия за бъдещо Косово.

1. Строят се с пари на съмнителни или забранени организации.Проповядва се етническа нетърпимост поради дългата изолация във всяко едно отношение на района.Срещу парите, които се отпускат за медресета, джамии, помощи,храна(!) се изисква фанатизъм.В определени документи, хора свидетелстват за техни близки, роднини и просто съседи, участвали като доброволци в Косово,Кавказ,Ирак,Албания,Македония.Още от древността се знае, че Родопите са крепост.Който контролира Родопите, контролира едва ли не Балканите.Стратегическата позиция при една бъдеща война е повече от идеална.

2.Феномени като "Митът Батак" се появат благодарение на недоучили глупаци,ниско национално самочувствие и никакво уважение на националните идеали.

3.Защото лобитата са по-силни от тях.С две думи - има интереси да бъдат толерирани такива прояви.

Личното ми мнение - ние имаме предпоставки за второ Косово, но това няма да се осъществи.Една евентуална гражданска война в България би дестабилизирала целия район, който в момента е от доста голямо значение.Също така, както каза Иван по-горе - в Косово имаше шиптъри.За незапознатите - това са албанци-мюсюлмани, с огромно влияние в организираната престъпност, имащи ключови позиции в някои "отрасли" на бранша, като: търговия с оръжие, търговия с материали с двойно предназначение, наркотици, търговия с хора.Толкова от мен.

Grimjaur, информацията във всичките ти цитати идва от в-к Сега, в-к Седем... да коментирам ли повече? Тези хора няма да различат помак от талибан, ако ще в очите да им ги навреш. Единствената им цел е да се продават. Верността на това което драскат е на последно място като критерии...

Хубаво ми цитираш закона. Колко от тези, които проповядват религиозна и етническа нетърпимост около теб са посетили затвора за това?! Чакай да позная - никой. По твоята логика обаче те всички са за въжето. Имаш много странна логика. Май само когато ти отърва я имаш. Това се нарича двоен стандарт. Оня ден го видяхме и в парламента. Ако ти караш пил - хвръква ти книжката и прочие... но ако си депутат от Атака и кажеш на чичко Полицай "аамаа аз вече няма така да прааа" - това е достатъчно. Закона го смитаме под килима и забравяме, че си карал пиян. Поне така им се иска...

За джамиите... има един правилен начин за отговор и това е - повече църкви в Родопите. И това зависи от нас. Не от депутати и незнамкаквиси. Имало мюсюлмански емисари там... ми хубаво - къде са християнските?! Хората в Родопите ги вълнува прехраната им. За момента само ДПС проявява някаква грижа те да имат поминък и някакви пари да влизат там. Как искате от тези хора да не подкрепят Доган? Да подкрепят кого? Някой, който никога не са му виждали очите и нищо не е направил и не прави за тях? Вие кого ще подкрепите в тяхното положение? Не бързайте да ги обвинявате и да ги наричате не-българи. Я живейте на гол баир, без ток, без течаща вода, и на земя, която ражда основно камъни, цял живот. След това идва Петкан и ти предлага хляб за камъните дето ги ражда нивата ти. Идва и Драган да ти предложи лозунги и демокрация... Кой ли ще спечели? При това без изобщо да се замислиш за религии, етноси и принципи.

Бай Йордане ( :laughing: ), абсолютно си прав.Горните примери като извадки от вестници не са чак такъв буламач, между другото/ако можеше, щях да ви покажа протоколи,документи,паметни бележки и прочие,ама не може/.Иначе правилно характеризира вестниците.И едно малко уточнение към всички, които си мислят, че съм от Атака,Гвардия,Waffen SS,GesTaPo,NSDAP и прочие - силно ще ви разочаровам, но НЕ СЪМ.Членувам в БЗНС.Щот съм бесен селенин, затуй!

По темата - църкви в Родопите, на равен брой с джамиите - абсурд.Няма толкова християни тука.Друго - както казах и по-горе - районът дълго време беше поставен в изолация.НО!ДПС, та ДПС!Хората там вече се отвръщат и от Доган.Защото той си напълни гушата.И ги забрави.Сега чакаме "новия Махди", както казват правоверните ни съграждани, ползващи се от правото на свобода на словото.А, хайде сега - добро утро!

Така е...

Проблема е не само в Доган, а в абдикацията на останалите политически сили от проблемите на българските мюсюлмани...

EDIT:Grimjaur и той като мене рано отваря форума... :D

Аман от провокации!

Доколкото и аз имам познати и приятели от тези краища на родината всички наистина искат пътища, за да бъдат свързани със света.

Там живота си е бая суров и той е суров за българи, турци и не знам си какви етности т.е. за всички. Не им остава време на хората всред ежедневните грижи да мислят за етнически конфликти.

Заключения като строят джамии и затова ще се отцепят...ми то и на пъпа на Пловдив има джамия, на пъпа на София също и тн. Това значи ли, че ще отцепят половин Пловдив и София?

Странно ми е от къде се появява тая етническа омраза. Допреди 4-5 години никои не му хрумваше, пък сега изведнъж турците ни пречат.

И не се сърдете на Доган. Той просто е хитър. Може да печели изборите с автобуси, но по тъпото е че успова с n автобуса да промени изборният вот. Защото патриота българин не гласува.

Най-опасното на родината са точно тия патриоти - дето пият ракия вечер, слушат чалга (микс от сръбска търска и ква ли не щеш още музика) и като ги врътне главата почват да се тупат в гърдите да казват АЗ СЪМ БЪЛГАРИН. На другия ден са махмурлии и не ходят да гласуват примерно.

Така, че стига сте се занимавали с глупости, бъдете истински патриоти и работете за родината си. Плащайте данъци за да има пари за пътища на хората.

Родопите е мястото, където ходя по 2 -3 седмици всяко лято. Познавам обстановката там много добре, щото полвинта рода е от там. Такова нещо като етническа нетърпимост според мен няма.

По темата с джамиите, ми нормално е да се сторят все пак там има села и цели градове само турци ;) . Обаче никой не каза, във всяко село с българи има поне по 5-6 параклиса от който 50% са часни щото държавата няма пари(тва е вярно), но може би вие не сте ги виждали, защото те са малко високо в планината, където малко хора ходят.

Тва дето го мислите с второ Косово много ме съмнява. Само някой българин може да му хрумне и при това той сигурно не е живял там достатъчно.

П.П. В родопите действително има село Косово. Ама не съм забелязал да го бомбардират като минавам от там :)

За джамиите... има един правилен начин за отговор и това е - повече църкви в Родопите. И това зависи от нас. Не от депутати и незнамкаквиси. Имало мюсюлмански емисари там... ми хубаво - къде са християнските?! Хората в Родопите ги вълнува прехраната им. За момента само ДПС проявява някаква грижа те да имат поминък и някакви пари да влизат там. Как искате от тези хора да не подкрепят Доган? Да подкрепят кого? Някой, който никога не са му виждали очите и нищо не е направил и не прави за тях? Вие кого ще подкрепите в тяхното положение? Не бързайте да ги обвинявате и да ги наричате не-българи. Я живейте на гол баир, без ток, без течаща вода, и на земя, която ражда основно камъни, цял живот. След това идва Петкан и ти предлага хляб за камъните дето ги ражда нивата ти. Идва и Драган да ти предложи лозунги и демокрация... Кой ли ще спечели? При това без изобщо да се замислиш за религии, етноси и принципи.

"За момента само ДПС проявява някаква грижа те да имат поминък и някакви пари да влизат там." - на мен много ми убягва това? (и нека не броим, че държат властта в много райони)

Благодарение на миналите години на социализъм и Живково управление на съвсем луди баири си има и ток и вода, а не само ами и всяко село с ретранслатор за поне Първа програма тиливизия! (да не споменаваме създаване на работни места...заводи, някои безсмислени рудници...)

по тази логика трябва да има паметник на бай Тошо навсякъде и да гласуват за БКП :blink: (е, :rolleyes: без да броим, че ги отупал малко за имена... процеси разни)

ама наистина щяха да са различни много райони от България ако не беше соц управлението през миналия век...

какво е направило ДПС за хората...?...

(оо, пътувайки за рож ден на Клилеринчу поредния камион пълен с дърва и пак естествено с К. регистрация (не смогват - и по нощите пътуват вече...))

а, за църквите - хора дайте да направим църква в Тракия! - има население поне колкото полвината Родопи... плачевно... :cry

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...