chochosan Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Imam edin vupros, znachi trqbva mi na digitalniq fotoaparat da go vurja kum zahranvaneto za da snima po produljitelno, problema e che na transformatora koito imam e na stupki ot 1.5 do 12 volta sus stupka 1.5 volta na 1000miliampera a puk na vhoda za dc na aparata pishe che trqbva 6.5volta. 1 - ima li problem ako pusna tok ot transformatora 6volta i shte se useti li razlikata i ako nqma, kude moga da si namerq transformator na 6.5 volta??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Няма голяма опасност ако му подадеш 6V. То и без това в повечето случаи тези трансформатори дето са през 1.5V пускат малко повечко, аз имам дори един който му замервам на 4.5V например, над 6V, т.е. в момента на свързването с консуматора е 6 волта, и веднага спада до към 4 (е, това е нормално за по-евтините такива). Ако искаш точно 6.5 V можеш да направиш един прост делител на напрежение с резистори като трафа го дадеш на 7.5V и да разделиш с подходящи стойности на резисторите на 6.5 и 1 V Но едва ли 0.5 V са такъв проблем, то коммпютъра който изисква толкова точни волтажи, и пак си работи с 5-10% отклонение BoardMan ако е тука може по-подробно да ти каже как става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.