Jump to content
BulForum.com

Външно CD ---> DVD

Recommended Posts

А къде е пречката да не можеш?

Едит: Sorry, не те разбрах правилно...мислех, че просто искаш да смениш цялото устройство, а не само това дето е в него (ама това е, понеже съм се начел на всякакви щуротии, дето се питат из форумите :blink: ).

Според мен, разсъждавайки като лаик, все пак има някакъв процент да се получи, въпреки че трансфера на данните при DVD-то надвишава доста този на CD-то, при положение, че за тези неща се грижи 'схемата', вградена в самото устройство, а извън него е само прехода IDEUSB...но е възможно и да не стане...абе пробата си е най-точен критерий... ;)

Тъй като цялата записвачка е на ASUS и никъде не пише, че може CD-то да бъде подменяно с друг модел. Днес го разглобих и както предполагах - самата записвачка е стандартна 52 скоростна, с малка кутийка, която представлява USB към IDE преход. Много зависи, как точно е изпълнен този контролер, дали е универсален или не.

Другият възможен проблем е, дали куплунгите на отделните устройства ще си съвпаднат. Тъй като на контролера са твърдо позиционирани, както и на CD записвачката.

Проблемът е, че нямам никакво вътрешно DVD на разположение (само notebook). И няма, как да пробвам.

Според мен е добра идея да идеш в някоя компютърна фирма с външната кутия и да ги помолиш за проба. То и без това почти всички ги продават retail, без кутия. Мисля, че по отношение на IDE интерфейса и захранването оптичните устройства са универсални.

Разглобяваш, махаш старото, слагаш новото и сглобяваш! Това е. Всичко си пасва, куплунгите на устройствата са си еднакви и пр. А на преходника USB към IDE му е все тая какво му закачаш на IDE-то, все ще го подкара. Тази седмица правих подобна манипулация с LG. Друг е въпросът, че аз се опитвах да навра харддиск на мястото на CD-то -е, това вече не става, ако преходникът вътре е твърд!

пробвах - принципно става, но на практика е безмислено с тези нови 20х записвачки на LG GSA-E60N - някой да има отзиви за записвачките на LG, дали си стрват?

пробвах - принципно става, но на практика е безмислено с тези нови 20х записвачки на LG GSA-E60N - някой да има отзиви за записвачките на LG, дали си стрват?

Изобщо не се разбира какво искаше да кажеш с това изречение с няколко заплетени тематики в него!

Нали въпросът ти беше дали става? Еми става!

Защо да няма смисъл?

Какво им е на на 20х записвачки на LG, че да не стават?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...