Amigo Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 nqkoi da znae kak moje da si namerq ip na icq ako mu imam nomer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Ами вместо ICQ си сложи SIM ICQ - ще ти показва IP-тата на другите и без да го питаш - само им посочваш името в списъка. Че даже ще ти каже и на каква ОС са и коя версия ICQ ползват... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Ами вместо ICQ си сложи SIM ICQ - ще ти показва IP-тата на другите и без да го питаш - само им посочваш името в списъка. Че даже ще ти каже и на каква ОС са и коя версия ICQ ползват... dori da polzvash SIM moje i da ne se vidi ako e OFF (Don`t show my IP) or e pusnat good firewall Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Да бе... Повечето юзъри на ICQ през живота си не са поглеждали опциите на програмата, та ще вземат да го забранят... На бас че 98% от потребителите хабер си нямат къде е това за което им говориш... За файъруал-а не знам. Като се замислиш, за да успее да използва ICQ трябва да са му отворени определени работи и достъпа до тях да е разрешен... Така че... Аз имам доста народ в листа си - и на нито един не му е изключено показването на IP-to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feyz Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 И Trillian показва (когато е възможно) IP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 ICQ и Trillian са супер тупи и тежки. Miranda IM е най-якия клиент. Open Source е и го прави цял свят, има плъгини за всичко и е супер икономична на ресурси. За сравнение ICQ заема 20MB RAM, a Miranda само 3! А тва за IP-то е още в базовите и функции Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Хм... Опитай SIM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Хм... Опитай SIM... Napalno sam saglasen s teb.Az sam ot dosta vreme s taia programka i sam mnogo dovolen.Samo deto ot vreme na vreme se disconectva sama ama i tva se prejiviava. No i tova koeto kazva Johan e napalno viarno.Pokazvaneto na IP moje da se zabrani i togava pokazva-aide niama da kazvam kakvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Specialno za ICQ-to ima kupishta pachove, koito go modificirat taka che da mozeshda vizdash I.P.-to na otsreshnia, a i ne samo nego. Chovek ako ima zelanie moze da se zavre vav neta i da si potarsi kakvo li ne na tema ICQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Samo deto ot vreme na vreme se disconectva sama ama i tva se prejiviava. Не се дисконектва сама. Просто трябва да й оправиш настройките ... И по-специално да промениш "интервалите на бездействие" след които програмата автоматично те показва away. Там дето е - покажи ме away след 5 минути - съответно има и настройка да се дисконектне от мрежата след двойно по-дълъг интервал от време... И ако скоро не си проверявал - има нова версия. Поддържа MSNM, AOL, и най-важното - Jabber... Като се има предвид, че SIM е все още пред първата си версия (в момента текущата е 0.9.2), а вече е толкова напред с материала - за мен поне си е №1. Тегли от тук - http://sim-icq.sourceforge.net/ Иначе за Линукс фаворит ми е Kopete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDL Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Specialno za ICQ-to ima kupishta pachove, koito go modificirat taka che da mozeshda vizdash I.P.-to na otsreshnia, a i ne samo nego. Chovek ako ima zelanie moze da se zavre vav neta i da si potarsi kakvo li ne na tema ICQ. Ami naprmer v Astalavista-ta ima mnooo pa4ove i sqkvi hakerski programi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 ICQ не ползвам от година и повече, 90% от функциите й никога не съм ги ползвал, било поради пълна ненужност, било поради мудността при работата й. Тромава, голяма, бъгава, лесно хаквана (имам приятели които са хаквани през ИЦЯ до пълен отказ). Ползвам Miranda от година и повече и по-лекичка програмка не съм виждал (600К) и върши добре това за което е направена - instant messaging! Да ме извиняват ползващите Trillian, но и тя е тромавичка, макар и по-сигурна от ICQ, а и й липсват някои наистина важни за мен функции, присъстващи и в Миранда, и в ICQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Къде мога да го намеря това SIM ICQ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Къде мога да го намеря това SIM ICQ? Тегли от тук - http://sim-icq.sourceforge.net/ samo 4e pri men ne iska da se instalira ! povreme na instalaciata mi pi6e 4e ne moje da se konektne kam servera i ne moje da prodalji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 povreme na instalaciata mi pi6e 4e ne moje da se konektne kam servera i ne moje da prodalji spri za malko wsichki drugi download-i i probwai pak, i pri men beshe taka, iska da iztegli neshto ama ne sa go naprawili da go tegli s resuming i zatowa kato mu prekusne za malko i se otkazwa ov3rm4n, predpolagam goworish za AutoAway plugin-a, no az ne wijdam tam towa za koeto goworish. ima nastroika sled kolko wreme da mine na Away i sled kolko wreme da mine na N/A, no nishto ne pishe za disconnect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 spri za malko wsichki drugi download-i i probwai pak, i pri men beshe taka, iska da iztegli neshto ama ne sa go naprawili da go tegli s resuming i zatowa kato mu prekusne za malko i se otkazwa Nestava. I pri men dava....... .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 sprqh vsi4ko i pak ne stava mai 4k mu e malko mejdunaroden trafik edit: daje izob6to ne zapo4va da svalq fail-a qt.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Nestava. I pri men dava....... ми кво да ти кажа, освен "продължавай да опитваш", при мен стана след 2 дена опити и през цялото време мрънках на xway, а той ми се хвалеше че при него станало от първия път може да зависи и от натовареността на сървъра им. запиши си имената на файловете които се опитва да свали и ще ти ги дам да видим дали ще стане - аз забелязах че тези които ги имаш не ги тегли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Ако прочетевте малко форума на SIM ще видите колко недостатъци има и затова и не я ползвам. Защо се мъчите с тази 2.5МБ програма, която както изглежда по време на инстала иска да тегли още 2 пъти толкова, след като Миранда е само 600 К Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Защо се мъчите с тази 2.5МБ програма, която както изглежда по време на инстала иска да тегли още 2 пъти толкова, след като Миранда е само 600 К ами, аз лично се мъча, защото Миранда-та няма OSD (On-Screen Display) а тази функция на SiM много ми хареса - показва ти с надпис на екрана възникналите събития, например докато гледаш филм и получиш съобщение, с друга програма ще чуеш само сигнала за ново съобщение, но със SiM ще ти изпише от кого е и така може да прецениш дали си заслужава да си прекъсваш гледането за да отговориш. иначе и аз харесвам Миранда, ако кажеш че и тя има такъв плъгин, ще се върна на нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 instalirah tova 4uda na tehnikata Miranda i sq go naglasih za MSN,IRC i ICQ oba4e tva vaob6te ne ibaa dava si mi siv ekran i tva e edit:dava mi nqkva gre6ka kato tragna da dobavqm kontakti 'The messeging protocol reporter an error initiating the search.Please correct the fault and try again.' Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 MSN и YahooIM скоро правиха промени по протоколите си... Все още някои от IM програмите (Odigo, Miranda etc.) не са актуализирани да работят с новите протоколи и затова не можеш да се конектнеш, но с ICQ няма проблеми... Ще чакаме да се актуализират... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Не се дисконектва сама. Просто трябва да й оправиш настройките ... И по-специално да промениш "интервалите на бездействие" след които програмата автоматично те показва away. Там дето е - покажи ме away след 5 минути - съответно има и настройка да се дисконектне от мрежата след двойно по-дълъг интервал от време... И ако скоро не си проверявал - има нова версия. Nastroikite sam gi opravil-vsmisal sama(programata) ne pravi ni6to pri bezdeistvie.To4no zatova triabva da si ostane taka kakto sam ia ostavil.Da ama ne. Niakoi pat si ostava naprimer OnLIne dalgo vreme a drug pat se diskonectva sama. Tova moje da e ot versiata -Az sam s stara versia(0.8.3) ama novite mi praviat problemi s fonts.Az gi naglasiam na 12 pt naprimer,restart i posle pak sa na 8 pt.E za tva ne upgradvam kam nova versia.No vapreki tova sam mnogo dovole. Az ima versia 0.8.3 i sledva6tat neznam to4no kak se vodi.Ako iskate 6te gi ka4a na warez-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 ами, аз лично се мъча, защото Миранда-та няма OSD (On-Screen Display) а тази функция на SiM много ми хареса - показва ти с надпис на екрана възникналите събития, например докато гледаш филм и получиш съобщение, с друга програма ще чуеш само сигнала за ново съобщение, но със SiM ще ти изпише от кого е и така може да прецениш дали си заслужава да си прекъсваш гледането за да отговориш.иначе и аз харесвам Миранда, ако кажеш че и тя има такъв плъгин, ще се върна на нея. Тука има всякакви плъгини за нотифициране, при условие че си сложиш и Popup плъгина преди това Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted January 31, 2004 Share Posted January 31, 2004 Tova moje da e ot versiata -Az sam s stara versia(0.8.3) ama novite mi praviat problemi s fonts............... Ei dobre, che ima niakoi da podskaje za versiata. Absoliutno prilejno si svalih 0.8.2 i ......iznenada.Vze che trygna.Obache za men tova nebeshe dostatychno i reshih da si sloja novataaaa /0.9.2/ .....i se okaza, che shte ia sloja ama dryg pyt.Syshtoto syobshtenie.Taka che zasega spored men versia 0.9.2 neshto ne e nared.Slagaite po-starite.USPEH EDIT: Mdaa johan moje sys 0.9.3 i da niama problemi.Lichno nesym probval , no sega shte go napravia.Nevidiah samo KADE lyja??? Lyja kato kazvam koe e trygnalo, ili lyja kato kazvam che 0.9.2 netrygva?Sledvashtia pyt ste vikam nezavisim expert da sledi za teb kakvo se e poluchilo ov3rm4n pri polojenie , che pone 2 pyti sym ia svalil nemoga da netvyrdia tova.A moje naistina problema da e vyv vryzkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.