pazu Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 (edited) Някой знае ли какъв е модела на бмв дето изглежда по следният начин ... значи предните фарове са като на e36 само дето не са правоъгълни ами се вижда само там където е фара .. отстрани е ламарина , задните са прозрачни (мисля че самия модел е излязал така от завода) и са като на опел кадет и освен това ... 3-4 пъти съм виждал такова бмв ... прилича малко на 3ките от 97ма и е двуврато Не съм сигурен , но има много голяма вероятност и да е хечбек ... Edited October 14, 2009 by pazu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 (edited) e46 компакт? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...nt_20080123.jpg Edited October 14, 2009 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Дедо, изказването ти е за спорта...Къде нормален човек може да поддържа 180км/ч? Хайде 150 по-може, но дори по магистралата с 180 е дискомфортно да се движеш, за повече от 5 минути... По магистралата спокойно се кара със 180 много повече от 5 минути освен ако не си в луд трафик. И си е съвсем комфортно ако автомобилът ти е такъв. С някоя драга много ясно че няма да е комфортно. Освен това той умишлено го казва с цел да поясни, че има много сериозна разлика в косумацията на горивото. И при мен на 6-та при 110 показва 4.8-5/100 на равен път, а при 180 вече сме на 7.9-8.2. Но пък съм на 3100 оборота и може да спиш докато карам със 180. Факт е обаче, че е напълно излишно да се бърза и вече година и нагоре си карам със 150-160 и ми е много приятно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 e46 компакт? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...nt_20080123.jpg М ... същото ... Ултра грозно ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 (edited) Не знам за тази тема ли е, но това вече е новина. Edited October 14, 2009 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Прати му ЛС.Моята тежи към 1100кг. и каквото й дават по книжка, точно толкова си праска на градско. На мойта по книга и дават 9.7 или 9.9 беше А95Н....викам си еВах неговата макя. За 1200 кубка е множко. Зимата не ми е качвала такъв разход дето се вика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Дедо, изказването ти е за спорта...Къде нормален човек може да поддържа 180км/ч? Хайде 150 по-може, но дори по магистралата с 180 е дискомфортно да се движеш, за повече от 5 минути... За около 2 минути на магистралата колкото да пробвам как се държи колата с такава скорост и да засека разхода. Там според мен над 140 е неразумно, но това го дъвкахме в други теми вече няколко пъти, който му е кеф да кара и с 250 ако иска (и ако колата може), аз дори в идеални условия бих предпочел да карам с около 120 за да не се налага да правя слалом между колите пък и някак с 100-120 е по-айляк а чак толкова не се печели време ако караш със 150 и за мен е изнервящо да ускорявам и спирам постоянно. Моята тежи към 1100кг. и каквото й дават по книжка, точно толкова си праска на градско. Да да. Много зависи кога и къде караш. Искаш ли да минем няколко дни в 5 следобед от пазарчето на кв. Гагарин (след Панаира малко) по България/Дунав, през моста на ВИХВП и след това до църквата Св. Георги и после да засечем разхода колко ще е Ако не е поне един път и половина повече от даденото по книжка ще ти дам една бутилка златно джони М ... същото ... Ултра грозно ! Това е фабрично направено по този начин??? На мен ми прилича по-скоро не пернишки тунинг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Аз по магистралата си заковавам 150км/ч и никой не ме закача. Почти не ми се налага на намалям скоростта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Ами дядо, но моята й дават 11,3лт. градско.И баш толкова си гори.Плюс-минус литър.Колата я карам предимно студена, защото работя близо до дома.И да карам я в задръствания, но с 20лт. си минавам ~200км. в градски условия.Но има коли, които дават огромна разлика, от това което е написал производителя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitolino Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Ако не е поне един път и половина повече от даденото по книжка ще ти дам една бутилка златно джони Офтопик: Тази бутилка вече във втора тема я споменаваш, ако ти е излишна аз ще я взема Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Ако се сещам за същия Сеат, на двигателя му пише Порше. Имам приятел с такъв.Много е доволен от към разход. Същия (и на този пише порше). Доста е напред в технологиите за годините и класа си и от там идва икономията - ако беше vw от това време щеше да е карбуратор или примитивна моноинжекция и щеше да гори повечко (както са следващите сеати с двигатели vw). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 (edited) Офтопик: Тази бутилка вече във втора тема я споменаваш, ако ти е излишна аз ще я взема Офтопик: Излишна ми е... ама закъсня - Ванчо си я заплю Ами дядо, но моята й дават 11,3лт. градско.И баш толкова си гори.Плюс-минус литър.Колата я карам предимно студена, защото работя близо до дома.И да карам я в задръствания, но с 20лт. си минавам ~200км. в градски условия.Но има коли, които дават огромна разлика, от това което е написал производителя. Не ставаше въпрос просто за задръствания а за онзи маршрут който съм споменал... Edited October 15, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Някой ден може да го пробвам този маршрут.Лошото е, че моята каручка си няма борд компютър и няма как да засеча разхода.Освен да сипя 10лт. и всеки ден да минавам от там, докато ги изгоря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Някой ден може да го пробвам този маршрут.Лошото е, че моята каручка си няма борд компютър и няма как да засеча разхода.Освен да сипя 10лт. и всеки ден да минавам от там, докато ги изгоря. Така ще засечеш друг път. Пълни се догоре, караш, после пак пълниш догоре и гледаш какъв е разхода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Между другото, къде се вадят в момента медицински за подновяване на шофьорска книжка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 При личния лекар?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Между другото, къде се вадят в момента медицински за подновяване на шофьорска книжка? Отиваш в някоя книжарница и си купуваш такъв талон(медицинско) за подновяване на шофьорската книжка.След това при личния лекар да ти прегледа зрението,едно друго,подпечатва я, и си готов. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 каква е разликата TD TDi TDI HTD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 (edited) каква е разликата TD TDi TDI HTD Ако са от една марка автомобили - не знам. Но ако не са, просто всяка марка си има собствено наименование на стария и новия дизел: TDI - VAG grupata; CDI - Mercedes, HDI - Рено и Ситроен, TDCi Форд, DTI - Opel. Само TD би трябвало да са старите дизели. И една новина, която показва, че работата загрубява по пътищата в България: Шофьор е стрелял с газов пистолет по пешеходец, който пресичал неправилно ул. „Черковна” в столицата, предаде "Фокус". Според очевидци на случилото се – пешеходецът е пресичал неправилно и шофьорът на автомобил "Ауди 100", виненочервен на цвят, е извадил газов пистолет и е стрелял по него. Стрелецът е избягал, а пострадалият е в болница. Три патрулни автомобила дойдоха на мястото на инцидента. На Рено/Нисан е dCi (или поне на малко по-старите). Пежо е HDI, Toyota - D-4D.. BMW - D (вече)... Прав си! Всъщност Пежо и Ситроен имах предвид горе. Нещо ги бъркам явно. Edited October 28, 2009 by Светлия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Ако са от една марка автомобили - не знам. Но ако не са, просто всяка марка си има собствено наименование на стария и новия дизел: TDI - VAG grupata; CDI - Mercedes, HDI - Рено и Ситроен, TDCi Форд, DTI - Opel. Само TD би трябвало да са старите дизели. На Рено/Нисан е dCi (или поне на малко по-старите). Пежо е HDI, Toyota - D-4D.. BMW - D (вече)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Ако са от една марка автомобили - не знам. Но ако не са, просто всяка марка си има собствено наименование на стария и новия дизел: TDI - VAG grupata; CDI - Mercedes, HDI - Рено и Ситроен, TDCi Форд, DTI - Opel. Само TD би трябвало да са старите дизели. И една новина, която показва, че работата загрубява по пътищата в България: Шофьор е стрелял с газов пистолет по пешеходец, който пресичал неправилно ул. „Черковна” в столицата, предаде "Фокус". Според очевидци на случилото се – пешеходецът е пресичал неправилно и шофьорът на автомобил "Ауди 100", виненочервен на цвят, е извадил газов пистолет и е стрелял по него. Стрелецът е избягал, а пострадалият е в болница. Три патрулни автомобила дойдоха на мястото на инцидента. Прав си! Всъщност Пежо и Ситроен имах предвид горе. Нещо ги бъркам явно. Не взимам ничия страна, но един полицай пред нас ни каза цитирам: "ако бутнете човек, който пресича неправилно(леко става въпрос), слезте и му шибнете един шут". Аз на последък се стремя да пресичам правилно, понеже също много се нервя, когато стадото тръгне да пресича където и както си иска. . От краткия ми опит зад океана видях, че пешеходците пресичат много правилно, а знак Стоп(наби ми се в главата) е няква светило. Седял съм и съм гледал към половин час и всеки един спираше до 0 километра в час, така както ги учил инструктора. Аз да си призная, не го правя. Спирам след знака, за да имам видимост, а не на стоп линията каква е разликата TD TDi TDI HTD TD i JTD na FIAT да речем означава, че второто е комън рейла, демек по-новата технология Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 (edited) На Опел има и CDTI и DLI, а на Рено освен описаните по-горе има и dTi i dT.Най-общо тва са си фирмени означение и всяка марка си ги праска както намери за добре.В повечето случаи има няква връзка дали е дизел помпа-дюза, комън рейл от 1-во или 2-ро поколение.Тва вече е според зависи. Edited October 28, 2009 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Ако пловдивчани пресичат като бургазлии и ако бургазлии карат като пловдивчани .. нацията ще намалее поне с милион Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 От краткия ми опит зад океана видях, че пешеходците пресичат много правилно, а знак Стоп(наби ми се в главата) е няква светило. Седял съм и съм гледал към половин час и всеки един спираше до 0 километра в час, така както ги учил инструктора. Аз да си призная, не го правя. Спирам след знака, за да имам видимост, а не на стоп линията Защото никой не следи за спазването на въпросните правила. Много стара истина е че когато има правила трябва да се следи за спазването им от първото до последното, в противен случай имаме едно голямо нищо и никой няма грам респект. Ей това е. Мои приятели са карали като джигити тука и в щатите за 6 месеца се научиха да карат съвсем прилично. Единия го питах как толкова бързо са успели да го превъзпитат, той вика - ми $2000 са си две хиляди долара (мамка им мръсна ..... и т.н. 5 мин проклинане на гадните им полицаи и как били на всеки ъгъл и изскачали от нищото и нямало отърване) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Фиат, Алфа, Ланча - JTD-то има и версия JTDm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts