UzITo Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Вредно е и ако изправиш някой завой . Ако е по-висок бордюра може да стане още доста вредно с огъване или усукване . Редовен преглед на ръчната и всичко трябва да е ок . Ти да не би за имаш предвид всеки завой с ръчна или само тези , в които си с по-висока скорост ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 (edited) A колко пъти можеш разсеяно да тръгнеш на ръчна преди да се прецака нещо? Говорим за метър-два преди да стоплиш че нещо не е наред а не да караш половин 10 км ... Тъй и тъй говорим на тази тема та ми стана любопитно Edited August 4, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Моите ръчни и на двете коли така държат, че няма как да потегля...направо гаснат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Моите ръчни и на двете коли така държат, че няма как да потегля...направо гаснат. С повече желание всичко става - полусъединител и повечко газ еб***т ма**та на ситуацията - вЕрвай ми И все пак - тъй и тъй сме на темата колко тормоз може да понесе ръчната ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 (edited) и 10 километра да караш нищо няма да и стане толкова на ръчната. ще ти боксува малко съеденителя и ще понагрееш отзад дисковете/барабаните,но не е нищо фатално По скалата от 1 до 10 колко вредно е за колата да взимаш завои с ръчна спирачка? доста. и не правете паралел с рали автомобилите/специално подготвените за дрифт автомобили - окачването няма нищо общо,а и дърпането на ръчна за да вкараш предницата в завоя няма нищо общо със селските изпълнения,дето ги гледаме да се правят в града - да се дръпне ръчната и да се остави колата да се сурка безцелно в завоя. Edited August 4, 2009 by pi4aga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 и 10 километра да караш нищо няма да и стане толкова на ръчната.ще ти боксува малко съеденителя и ще понагрееш отзад дисковете/барабаните,но не е нищо фатално Тука може доста да поспорим... 10 км са си сериозно разстояние. Сметни го на една 10-15 годишна кола как ще и се отрази на полуразпадналия се съединител? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Тука може доста да поспорим... 10 км са си сериозно разстояние. Сметни го на една 10-15 годишна кола как ще и се отрази на полуразпадналия се съединител? Потеглянето е по-трудно после просто с повече газ и все едно няма ръчна Сигурен съм че след 2рия километър наистина няма да я има де или поне ще се е разтегнало жилото а ще се сетиш като ти замирише... въпроса е в тръгването и доколко носи на бой Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Потеглянето е по-трудно после просто с повече газ и все едно няма ръчна Сигурен съм че след 2рия километър наистина няма да я има де или поне ще се е разтегнало жилото а ще се сетиш като ти замирише... въпроса е в тръгването и доколко носи на бой Ако ръчната държи ...няма как да я объркаш. С колкото и газ да тръгнеш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 държи не държи - случва се,особено на жени иначе аз така слязох от чудните мостове,с тая разлика,че не забравих ръчната,ами я дръпнах много силно като паркирах горе (пустия страх,че ще ми тръгне колата в дерето) и съответно ми блокира задния ляв апарат няколко чука и се оправи положението де,с малката уговорка,че май от тогава апарата не лови Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 държи не държи - случва се,особено на жени иначе аз така слязох от чудните мостове,с тая разлика,че не забравих ръчната,ами я дръпнах много силно като паркирах горе (пустия страх,че ще ми тръгне колата в дерето) и съответно ми блокира задния ляв апарат няколко чука и се оправи положението де,с малката уговорка,че май от тогава апарата не лови то и аз съм я забравял за около 500 метра, ама и не я бях опънал сериозно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 то и аз съм я забравял за около 500 метра, ама и не я бях опънал сериозно... Те за това говорим де, както и за момента че някой може да те изнерви та да не знаеш къде се намираш и съответно да не обърнеш внимание на някои подробности... само че 2та пъти когато съм го правил на 5тия метър съм се усещал (само със старата кола един път минах 2-3км но пък тя по принцип не държеше и се беше разтегнало жилото а спед въпросната случка пък съвсем спря да хваща) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 (edited) Най-интересно ще стане ако си караш със забравена ръчна и изведнъж влезеш в мокър участък или пък зацапан с пясък Според мен по-лошо от да се прегреят накладките или разтегне жилото трудно може да стане. pi4aga - не говоря за автомобили, подготвени за състезания - на тях слагат хидравлични ръчни, които действат направо през спирачната система (и не могат да се ползат за паркиране) ставаше въпрос за спортни модели като BMW M3/5, Nissan S14, Toyota AE86, MR2 - всичките стават за дрифт както са сток, но ръчната трябва да се поддържа. А ръчната на обикновените масови коли изобщо не е здрава - един приятел тъкмо взел книжка се мъчеше да прави някакви селски изпълнения с астрата и жилото издържа по-малко от час Edited August 4, 2009 by Overdrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Ето на ТОВА се казва служебен парк: Бате Арни го признавам, въпреки че има още какво да се желае. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Има вкус човека.. Ама му липсва едно GMC като това зад него или нещо подобно.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 LSD-то също трябва човек да си го поддържа като хората ако иска да кара дрифт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 http://www.techeblog.com/index.php/tech-ga...-wazuma-bio-v12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Колко литра средно гори запалена кола на място, става дума за всякакво гориво - бензин, дизел, газ, метан... ?! И къде може да се погледне освен в самата книжка на колата ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Между 1,2 и 1,8л на час в зависимост от оборотите които държи и мощноста на двигателя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 А за правилник за движение по пътищата да си чувал, или чел?И няма никакво значение кой от къде е, град, село и т.н., задният е длъжен да спазва безопасна дистанция!!! За да не пълня темата за катасрофи ще пиша тук . Има значение кой от къде е . Ако е от с.Горно нанадолнище и нивгаш не е виждал светофар камоли три ленти за движение и представи си идва от тунела ( той бога ми и тонел не виждал "я у село поля и гори еб*м ти и тунелите " или пък "въйййййй цццццц въйййй цццццц " ) та той кара у средно ленто и видиш ли у лево коли спрели на светофарО а тойчервено гу иб* и ха спирачки "мислим че и на нам е червено" . Кажи ми сега тоя дето е в средна лента и кара зад него ли ще е виновен че каруцарев незнае , че може да светът два различни светофара на едно кръстовище с различни цветове ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 ..... няма значение и 10 сек от зеленото да има, пак мога да си спра, така е по закон, аз си преценявам. ами ако си карам и изведнъж ми светна лампата за маслото и спра рязко, ако тоя отзад се ми влезе в багажника пак ли аз съм виновен ? А по БТВ ся даваха как някой го глобили щото той гледал тоя отзад че се се засвяткал, та нашия герой спрял по-плавно в/у стоп лентата, та сега е 20лв вътрешно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 няма значение и 10 сек от зеленото да има, пак мога да си спра, така е по закон, аз си преценявам. ами ако си карам и изведнъж ми светна лампата за маслото и спра рязко, ако тоя отзад се ми влезе в багажника пак ли аз съм виновен ? А по БТВ ся даваха как някой го глобили щото той гледал тоя отзад че се се засвяткал, та нашия герой спрял по-плавно в/у стоп лентата, та сега е 20лв вътрешно! Да ама по-добре 20 лева отколкото някой рейсър да те прасне отзад и после разправии сумати време. И в двете положения човека го поема, това е ясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Да ама по-добре 20 лева отколкото някой рейсър да те прасне отзад и после разправии сумати време. И в двете положения човека го поема, това е ясно. разправии ми се вижда по-добрия вариант; за кат пак ще губиш време и т.н. и 4 КТ а иначе рейсърчето като го отнесе, следващия път ще внимава Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 (edited) няма значение и 10 сек от зеленото да има, пак мога да си спра, така е по закон, аз си преценявам. ами ако си карам и изведнъж ми светна лампата за маслото и спра рязко, ако тоя отзад се ми влезе в багажника пак ли аз съм виновен ? А по БТВ ся даваха как някой го глобили щото той гледал тоя отзад че се се засвяткал, та нашия герой спрял по-плавно в/у стоп лентата, та сега е 20лв вътрешно! Зависи от гледната точка . Като ти светне лампата все едно ще спреш посредата на платното . Има и дясна лента няма да ти стане нищо за 5м. да отбиеш в дясно . По пътищата има много странични фактори , които трябва да се имат впредвид . po_taka ти книжка и собствена кола имаш ли ? От това , което пишеш излиза , че или имаш стара кола за която не ти пука или можеш да си позволиш да ги сменяш постоянно . Edited August 12, 2009 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Зависи от гледната точка . Като ти светне лампата все едно ще спреш посредата на платното . Има и дясна лента няма да ти стане нищо за 5м. да отбиеш в дясно . По пътищата има много странични фактори , които трябва да се имат впредвид . po_taka ти книжка и собствена кола имаш ли ? От това , което пишеш излиза , че или имаш стара кола за която не ти пука или можеш да си позволиш да ги сменяш постоянно . нямам собствена кола Ама не върви затове че този зад теб е решил да кара бързо, да си плащаш и ти да си виновния, а той нищо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Не знам кой е човека който днес успя да спре и да не ми отнесе вратата и дали изобщо чете тоя форум но искам сърдечно да му благодаря че след тъпите изпълнения на майка ми успя да спре и да благодаря и на човека след него който също успя да спре... това жените особено след една определена възраст са.... нямам коментар. Да реши да слиза на светофар като съм спрял в лява лента защото не била на кеф и видиш ли това което съм ѝ бил казал и дошло в повече (не че не съм прав) и затова хоп - отваря вратата без да гледа идва ли някой отзад, щом колата е спряла може да се слиза... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts