Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Васко , за въпросното островче на Чефо е много гадно.

Като минавам от там буквално едва ли не вечер почти спирам да го видя къде е. Пък и винаги има спрели коли които ти оставят съвсем малко място и вероятността да се качиш на него е по-голяма ако не знаеш, че е там.

НЕ виждам какво е толкова трудно да му боядисат поне бордюрите да светят вечер :angry:

Midex, прав си за Смолян има едно яко спускане и точно след него има КАТ където ни спряха :laughing: за това, че преди 3 км сме изпреварили Автобуса на непрекъсната линия ( как ли са разбрали ) :confused ..... ех тези телефони

С думи не може да се обясни. Трябва просто да се мине от там вечерно време, по възжможност когато вали......Наистина е много кофти и спрелите коли правят ситуацията още по-шибана. Все пак ние като шофьори трябва да внимаваме, ама и малко помощ като маркировка и знаци и липса на дупки няма да я откажа :).

Другото, което се чудя е......Ако закова на 45 километра в час и целенасочено си разбия колата там.....дали ще мога да го сложа на общината после в съда. :laughing: :laughing:

Прегрели спирачки се охлаждат с каране и никога с поливане с вода. Ако не ги беше поливал щях да ти кажа да свалите накладките и да изстържете най-горния прегорял слой... Сега по-скоро бих те посъветвал да отидете да ги проверите в някой сервиз...

Днес сутринта в седмата отсечка на рали България е загинал италианския навигатор Флавио Гулиелмини. :(

Кофти случка.

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

- - -

не бях видял на Midex пост-а :)

А точно на с. Хвойна по пътя за Пампорово има камери.4 или 6 броя ако помня + радар :) там много яко работят от КАТ :)Според мен така е по-добре от колкото само простотии.И ти дават на място снимката + от радара отчетеното + фишчето.

Edited by host

дискови че не се поливат е ясно,

ама и барабанните ли не се поливат ?

защото, преди с лади,трабанти всеки път сме спирали да ги поливаме :confused

Привет колеги! Някой може ли от вас да ми даде инфо къде в Пловдив мога да си купя копче за парното и евентуално да ми го поставят,понеже като го свалях,отвътре излетяха некви пружинки,съчми и кво ли не още

Купувам оракулска свера с цел налучкването на горният пост от към марка и модел на колата ... е да... и годината не е зле , ама тва ще са супер екстри вече ...

Привет колеги! Някой може ли от вас да ми даде инфо къде в Пловдив мога да си купя копче за парното и евентуално да ми го поставят,понеже като го свалях,отвътре излетяха некви пружинки,съчми и кво ли не още

Ако мислиш, че копчетата на всички марки и модели коли са еднакви...трябва да те разочаровам. Докато не кажеш за каква кола става дума, няма как да ти помогнем. ;)

Поне аз от старите шофиори знам, че на която предавка се катериш на нея трябва да спускаш за да не прегрееш спирачките.Ако има някой рядък талант да пуска по енерция, много ясно че ще запали спирачките.

Бая стари и със стари спомени ще трябва да са тези шофьори - ако навремето това беше горе-долу вярно за ладите и москвичите, сега нещата "малко" са се променили, тъй че съвсем не е задължително да спускам наклон на 3-та, ако го качвам на 3-та, защото мога да го кача също толкова удачно и на 4-та, че и на 5-та...

Едит: Или много сте бързи, или аз пиша много бавно. :P

Edited by Midex

Поне аз от старите шофиори знам, че на която предавка се катериш на нея трябва да спускаш за да не прегрееш спирачките.Ако има някой рядък талант да пуска по енерция, много ясно че ще запали спирачките.

Съвременните (нарочно го написах така) автоматици дали го знаят тоя лаф? :)

Съвременните (нарочно го написах така) автоматици дали го знаят тоя лаф? :)

А съвременните ръчки дали го знаят ? :rolleyes:

Според мен след тва поливане с вода не само накладките са прегоряли.Сигурно и спирачните дискове вече са криви и ще иска нови.

А когато се катериш към х. Здравец примерно и сменяш 2-3 и 4 произволно според зависи трябва ли да помниш кога си ги сменял за да може при спускане да не объркаш скоростта?

Аз не виждам проблем по слух или според оборотите и скоростта да се ориентирам - може би защото помня малко (като цяло мразя да помня глупости - едвам важните неща успявам да запомня та какво остава за излишни подробности като на коя предавка съм се катерил) та затова карам "по слух" :)

Че то всеки себеуважаващ се шофьор трябва да може да кара по слух, той двигателя ако не си познава и скоростната кутия просто е "геврекаджия" на блъскащи колички.

Хижа Здравец(изхода на хижата към главният път) - Пловдив(Табелата след кръговото на митницата) - 7.48.13 минути . Без запалени спирачки. Който не вярва , слагаме 20 лв бас и горивото за негова сметка :pirate

Edited by pazu

За 8 минути си минал 25 километра? Интересно. Моята слаба математика показва, че трябва да си слизал със 160 км/ч. Сигурен ли си, че не бъркаш х. Здравец с Марково?

Моята теория е, че си слязъл за много повече, но просто голфа друса като каруца и пречи на часовника да работи нормално...

Не ги разбирате вие тия работи - при голфовете времето винаги тече с друга скорост. :lol:

справка: теорията на относителността (Айнщайн) :P

И какво.. голям ли си герой. Ей сега тъкмо прочетох пак за един утрепан до Асеновград и след малко чета това хвалебствено слово. Ако бързаш за гробищата не подлагай другите на тоя риск. През Гълъбово Белащица и Брани Поле или Марково зависи от каде си минал с колко си карал? Пишката порасна ли с поне с 5 санта, а?

Edited by bakker

На pazu му пожелавам само 1 : да успее да доживее до моите години... не че са толкова много ами просто се надявам като подмине 30те малко от малко да му дойде акъла в главата че като го гледам в момента как си мисли че всичко което хвърчи се яде...

Жорко, наистина съвсем сериозно се надявам горе да има някой ангел назначен специално да те пази лично теб... и то по-добре даже да са 2ма и да дават дежурства че ако и половината което пишеш тука го мислиш - ти трябва много сериозна "закрила".

Майтапа настрана аз вчера открих че ми е по-приятно да карам с 80-90 вместо със 120-130 на същия път и че тези 40км/час повече тъй и тъй не мога да ги поддържам през цялото време и в крайна сметка стигам за горе-долу същото време до вилата а 5-10 минути нищо не са, но се кара много по-спокойно, а колата учудващо ми даде разход под 7/100... да и се ненадяваш (както бях свикнал на 2но по-висок в града направо се вцепених)

Edited by djadomraz

За неосъзнатите пилоти най-добър пример мога да дам от вчерашното рали.

Лека му пръст на човечеца...

Не ти е точен примера! Явно става въпрос за грешка в записките или предварителната оценка на завоя. Няма нищо общо с "карането" на Пазу!

, а колата учудващо ми даде разход под 7/100... да и се ненадяваш (както бях свикнал на 2но по-висок в града направо се вцепених)

Ебаси дизела, честно.14 на 100 градско!Че 2.0* 140 к.с. с климата дава не повече от 12.

*бензин

Edited by host