Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не позна, F40 си е - забележи прозрачния капак:

800px-Ferrari_501588_fh000004.jpg

Да не говориш за онова зад него...знаеш ли, че май ще излезне, че има и F40, и F50... :)

Аз говоря за на долния ред, отзад напред, 2-рата кола.Другата след нея не ми е много ясно каква е.

Edited by host

Какво им се радвате на тези отживелици :P :P :P

Майтапа настрана ето го бъдещето:

overview.jpg

http://www.teslamotors.com/models/index.php

The Model S powertrain features a liquid-cooled, floor-mounted battery pack and a single-speed gearbox, delivering effortless acceleration, responsive handling and quiet simplicity -- no fancy clutchwork or gear-shifting required. Model S costs about $4 to fully charge – a bargain even when gasoline is $1 per gallon. You can listen to Pandora Radio or consult Google Maps on the 17 inch touchscreen with in-car 3G connectivity.

....

- 0-60 mph in 5.6 seconds

- 120 mph top speed

- Sport sedan dynamics

- All-wheel-drive available

PS: Да не вземе някой да се обърка че особено много ми пука за околната среда и затова се зазяпвам по такива автомобили - кефи ме електродвигателя как няма максимален въртящ момент:

torquegraph_v2.gif

http://www.teslamotors.com/performance/acc..._and_torque.php

Edited by djadomraz

Преди доста време се изказах/изходих :) по въпроса за този автомобил.

Мен лично нищо не ми компенсира кефа от бензиновия агрегат.За ежедневно каране - работа, до работа - 100% подкрепям.

Ето го и предното ми мнение:

Цената НЕ е 60k.Около 47k $ е поради различните данъчни и др. финансови бонуси, които ще се поемат от държавата при покупка( САЩ ).Има обаче врътка, че този автомобил НЯМА да го видим до 2011 като производствен.

Малко данни...0-100 5.6-6.0, около 300 мили( х1.6 за да получите км ) пробег с едно зареждане.

Също така автомобила има 7 места, още нещо интересно е, че Тесла имат стратегически партньор поел ангажимента да прибави към бензиностанциите в САЩ и инсталации за зареждане.С тях 100% заряд на батерията ще се постига за 6-8 минути( при пълно изтощаване на автомобила преди зареждане ).

Стандартния заряд ще отнема 45 минути.

Тази цена е 160 мили пробег пакета, този с 300 мили ще е по-скъп.

Модела ще бъде позициониран в конкуренцията на Е-клас на Даймлер и 5-та серия на БМВ - поне според производителите.

• 0-60 mph in 5.6 seconds

• 1/4 mile in 14 seconds

• 120 mph top speed

• Braking 60-0 mph 135 feet

• 42 kWh battery storage system standard

• 70 kWh and greater battery storage systems optional

• 9- inch liquid cooled electric motor

• Single-speed transaxle gearbox

• Curb Weight 3825 lbs

• Overall Length 196"

• Wheelbase 116.5"

• All-wheel-drive available (option available in future production models)

• Right hand drive available

А зад Теслата :) седи Даймлер ;) имайте го предвид.

Колкото до бъдещето, много по-вероятно - за мен - е то да принадлежи на водороните варианти за задвижване и конретно на този на БМВ.При него двигател с вътрешно горене след сравнително проста конверсия работи директно с течен водород.Много по-просто като технология, стига да има водород в нужното състояние за зареждане, а от ауспух-а излиза само вода - идеално чиста.

Edited by host

А! вярно бе...ама то щото са го наврели на долния ред и са му вдигнали предницата, та човек не може да го познае. :laughing:

Не го бях видял тоя автовоз. :laughing: Важното, е че там и КОНЧЕ и други МПС-та :laughing:

За пръв път да ми хареса дизайн на електромобил. Евала.

Че кабриото им е по-красива според мен... но пък само 2 места - не ме урежда:

wallpaper_4982_300x225.jpg

А зад Теслата :) седи Даймлер ;) имайте го предвид.

Обаче го продават засега само в щатите... и то само кабриото в момента, другата - 2011та чак

Edited by djadomraz

Живея в Марково и всеки ден минавам поне по няколко пъти по пътя покрай Института по овощарство. И всяка вечер, като слизам около 21-22 часа за вечерното кафе, виждам по някоя и друга (вчера две едновременно) кола, отбила вдясно със смляна джанта заради един огромен кратер по средата на пътя... Има ли телефон, на който мога поне да напсувам някой отговорен за тоя път? И изобщо кой отговаря за него - общината, НАПИ?

Живея в Марково и всеки ден минавам поне по няколко пъти по пътя покрай Института по овощарство. И всяка вечер, като слизам около 21-22 часа за вечерното кафе, виждам по някоя и друга (вчера две едновременно) кола, отбила вдясно със смляна джанта заради един огромен кратер по средата на пътя... Има ли телефон, на който мога поне да напсувам някой отговорен за тоя път? И изобщо кой отговаря за него - общината, НАПИ?

Аз също мислих да псувам кмеството или общината, че пред Черноризец Храбър няма знак и се качих на островчето.....верно с много малка скорост и нищо и нямаше на колата, но бях бесен. А най-страшното беше, че имаше остатъци от картер.......явно минути преди мен един пич с 206(по-късно го видях) беше прелетял над това островче. Писах им жалба и до ден днешен няма знак там. А моята случка стана в началото на годината(2009-та).

абе ако си си блеел заеби го тоя знак

да се качиш на островче не е особено лесна задача.......

А да обърнеш автомобил по таван докато паркираш? Само с 1 маневра от спрял напълно автомобил? Имаше го документирано обаче... иначе и аз нямаше да повярвам...

абе ако си си блеел заеби го тоя знак

да се качиш на островче не е особено лесна задача.......

Февруари месец вечерта. Карах много бавно. Бях пред спиране щото се оглеждах за сестра ми ;). От дясно пред Черноризеца има спрели коли и аз пазя дистанция. Обаче ми се създаде илюзия, че има още път. Беше мъгливо и ръмеше дъждец. Много кофти видимост имаше. И го няма ония знак, който е СИН сис стрелка наколонена на дясно. Ако го имаше - щях да го видя. Прегледах колата и и нямаше нищо. Как ти звучи един очевидец да ми каже да не псувам и, че през вечер гледа такива гледки ;). А пред мен имаше пежо 206 ли беше ......с разбит картер. Аз първо помислих, че е от мен.....буквално минута две преди мен е направил белята ама с много по-висока скорост. Аз хубаво, че не съм видял, но знак там трябва да има. Бая си мислих да им се обадя и за 10 секунди само да ги псувам, ама след като нищо и нямаше на колата - пих една студена вода и дано някой от кметството се качи също там ;)

А и грешно се изразих. Не се качих в буквалния смисъл на думата, а само с предна лява гума ;)

Edited by DON_CHEFO

Февруари месец вечерта. Карах много бавно. Бях пред спиране щото се оглеждах за сестра ми ;). От дясно пред Черноризеца има спрели коли и аз пазя дистанция. Обаче ми се създаде илюзия, че има още път. Беше мъгливо и ръмеше дъждец. Много кофти видимост имаше. И го няма ония знак, който е СИН сис стрелка наколонена на дясно. Ако го имаше - щях да го видя. Прегледах колата и и нямаше нищо. Как ти звучи един очевидец да ми каже да не псувам и, че през вечер гледа такива гледки ;). А пред мен имаше пежо 206 ли беше ......с разбит картер. Аз първо помислих, че е от мен.....буквално минута две преди мен е направил белята ама с много по-висока скорост. Аз хубаво, че не съм видял, но знак там трябва да има. Бая си мислих да им се обадя и за 10 секунди само да ги псувам, ама след като нищо и нямаше на колата - пих една студена вода и дано някой от кметството се качи също там ;)

А и грешно се изразих. Не се качих в буквалния смисъл на думата, а само с предна лява гума ;)

а според мене просто не си внимавал , няма как да имаш разумно извинение че не си видял "островче"...... тва и до утре да ми го обясняваш все тая , вярно знак трябва да има ама знака не те оправдава......

а според мене просто не си внимавал , няма как да имаш разумно извинение че не си видял "островче"...... тва и до утре да ми го обясняваш все тая , вярно знак трябва да има ама знака не те оправдава......

така е....а трябва ли и да знам всички дупки в града къде са :rolleyes: и чат-пат да запомня и тия дето са извън града. Всичко ни е под всякаква критика. Наистина се оглеждах(в страни от пътя) повече от колкото трябва точно в тоя момент. Обаче боли ме фара щом се размина без последствия. Ако беше станало нещо.......тогава щях да му мисля.

А знака е точно за това. Да ми блесне от фаровете, да го скивам по-от далече и те такива благинки. Обаче за кво са ни на нас. За кво да 'абим и боя за маркировка :)

Edited by DON_CHEFO

днес бяхме с един приятел до Смолян, и той не знаел че спирачките загряват :blink:

и по едно време такъв спира и 'спирачките не държат'

слизам аз, поливам с вода и :) яко изпарения,

така стигнахме до Смолян с 4-5 спирания.

Та в града му обясних как да спира, и на връщане нямаше аварии.

Но проблема е че на отиване са загрели яко, чак тасовете са се стопили на места.

Та въпроса ми е сега какво се прави ? на сервиз ли ? или им няма нищо :lol:

Ако е прегорил яко накладките , нови или на нормално спиране да не разчита .

Edited by pazu

днес бяхме с един приятел до Смолян, и той не знаел че спирачките загряват :blink:

и по едно време такъв спира и 'спирачките не държат'

слизам аз, поливам с вода и :) яко изпарения,

така стигнахме до Смолян с 4-5 спирания.

Прегрял сприрачките по пътя нагоре? :confused Баси, за това си трябват гениални умения. Все си мисля, че аз дори и да искам, няма да мога да го постигна този ефект. На много образи им запушват спирачките по пътя надолу, ама за първи път чувам някой да ги подпали в обратната посока. :lol:

Дам, много такива пишман шофьори има.Газ, спирачка само и после "ами не знам, не можах да спра, не съм аз виновен - колата беше".

Прегрял сприрачките по пътя нагоре? :confused Баси, за това си трябват гениални умения. Все си мисля, че аз дори и да искам, няма да мога да го постигна този ефект. На много образи им запушват спирачките по пътя надолу, ама за първи път чувам някой да ги подпали в обратната посока. :lol:

Кръстник, не подценявай хората - човешките възможности са необятни... :lol:

Друг е въпросът, че до Смолян има и спускания, а той не е обяснил къде точно са му отказали спирачките....

Един познат навремето току що беше взел книжка и толкова беше шашардисан в началото да следи пътната ситуация, че редовно забравяше да си спусне ръчната спирачка преди тръгване (тя не държеше на 100%). След едно такова 100 километрово пътуване с ръчна спирачка, придружено с подходящо загряване на дискове, главини и накладки и 100 километрово чудене защо аджеба тая кола не тегли, човекът намери решение на проблема - написа на един лист с големи букви - "ИЗКЛЮЧИ РЪЧНАТА СПИРАЧКА!!!" и сложи листа за постоянно на видно място на таблото. :woot

@po_taka, Пазу е прав - ако е прегорил накладките, те вече няма да държат със същия коефициент, както като нови...а е добре и да се види спирачната течност след тази случка в какво положение е, тъй като и тя започва да се изпарява...само, че тези ситуации обикновено стават след много дълго прегряване, което значи, че може и нищо да не се сменя.

Васко , за въпросното островче на Чефо е много гадно.

Като минавам от там буквално едва ли не вечер почти спирам да го видя къде е. Пък и винаги има спрели коли които ти оставят съвсем малко място и вероятността да се качиш на него е по-голяма ако не знаеш, че е там.

НЕ виждам какво е толкова трудно да му боядисат поне бордюрите да светят вечер :angry:

Midex, прав си за Смолян има едно яко спускане и точно след него има КАТ където ни спряха :laughing: за това, че преди 3 км сме изпреварили Автобуса на непрекъсната линия ( как ли са разбрали ) :confused ..... ех тези телефони

Прегрели спирачки се охлаждат с каране и никога с поливане с вода. Ако не ги беше поливал щях да ти кажа да свалите накладките и да изстържете най-горния прегорял слой... Сега по-скоро бих те посъветвал да отидете да ги проверите в някой сервиз...

Днес сутринта в седмата отсечка на рали България е загинал италианския навигатор Флавио Гулиелмини. :(

Според мен след тва поливане с вода не само накладките са прегоряли.Сигурно и спирачните дискове вече са криви и ще иска нови.

Поне аз от старите шофиори знам, че на която предавка се катериш на нея трябва да спускаш за да не прегрееш спирачките.Ако има някой рядък талант да пуска по енерция, много ясно че ще запали спирачките.