Lucky Luciano Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Всичките C4 Grand Picasso, Peugeot 5008 и подобните им са с три седалки отзад. Сещам се за Honda F-RV, но и трите не ме кефят. Ходих да гледам новото 5008, то спряло още от завода... Май и Peugeot Partner Tepee са с три седалки на втори ред, но ако искам баничарка, ще си купя Докер за почти половината пари на Пежото... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 7 hours ago, Mockingbird said: Няма да има. Гаранция.Може би в никоя съвременна (10 годишни и по-малко) кола няма пълноценни 5 места. Чак пък в никоя - X5, X7, GL си имат широчки задни седалки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 (edited) Лъки, седалките на Кодиака има вероятност да ти се сторят тесни с 2 столчета отзад. А и с тези регулации и рестрикции към дизелите в Стария Континент бих се замислил дали не е по-добре да погледнеш бензините. На ум ми идват няколко алтернативни варианта на тестваният Кодиак: 1. Кодиака има и 7 местна серия - вярно за сметка на по-малък багажник, но за пък ще може да возиш доста повече хора: 2. Алтернативен вариант е да погледнеш и Туарана - вярно не е джип, но е височка и сравнително просторна, има три отделни седалки отзад, а има и вариант със седем седалки. Двигателя и инфотеймънта може да са една идея по-добри от тези, които си пробвал на Шкодата. Като цена може и да ти дойде даже и по-евтино. 3. С една идея по-просторен и голям вариант (както и по-скъп) е Шарана... 4. На твое место бих погледнал и какво може да ти предложат от Сеат. Edited July 26, 2019 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 12 hours ago, NEO_DDT said: Чак пък в никоя - X5, X7, GL си имат широчки задни седалки... Абе, и моето Е300 има огромна зафна седалка, но е най-удобна за двама, не за трима. А като сложиш и две детски столчета.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Е300? Ко каза ко? Ке се тепаме с тия келеши, оти ке ми искат къде 80к, което не е малко. Май ще си политна към Супербиана, щото така и така камиони не харесвам... Цифрите ще проговорят накрая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) Е300 купе. Имах е по-правилно. Махнах го вече. Edited July 28, 2019 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) Суперба е добра колица - особено ако се вземе ниво на или близо до Лаурент-Климент :). За съжаление е тясно за човек да седи с 2 детски столчета отзад. едит: Шкода се очаква да пуснат след някой месец новата Октавия, Та ако не бързаш може да изчакаш да видиш какво ще предложат. Edited July 28, 2019 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Хич за никъде не бързам, то така и така се чака месеци. Аз ще изисквам и цвят по мой избор, децата искат стъклен таван дето е към 2500, абе всеки луд с номера си... Ще видим каква ще се получи... На мен много ми се искаше Мерцедес V класа, но като видях как цените почват от 75000$ и осъзнах, че не съм дорасъл за там... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 тя вече е пусната. Един приятел съвсем скоро ще си я вземе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 3 hours ago, Dunc said: тя вече е пусната. Един приятел съвсем скоро ще си я вземе. Мисля че говорим за различни модели - премиерата на новата Октавия още не се състояла - не се знае нито как изглежда, нито с какви двигатели ще бъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 On 7/27/2019 at 8:01 AM, Mockingbird said: Абе, и моето Е300 има огромна зафна седалка, но е най-удобна за двама, не за трима. А като сложиш и две детски столчета.... Стига бе, сравняването на задната седалка на Е класа купе и GL е меко казано несериозно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Що бре, купето си ми беше пълноразмерен седан Е класа, но с две врати. Никаква разлика. Дължина, широчина... абсолютно еднакви... Ся, GL си е голЕм. Не съм го разглеждал вътре, ама е голям джиБ.... То не може да го сравняваш с лека кола... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Преди време се коментираше Бухала и това, че вече не пастира, та да питам - някой да има читав човек, дето си разбира от работата? Искам да пастирам две коли, но всеки втори имам чувството, че пастира коли вече и не ми се рискува... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 (edited) Колебая се дали да не взема за нашите пътища Кашкай 1-ва генерация, 1.6 литра бензин двигател, ръчна кутия, 9 годишен на 80-90к км, сглобен във Великобритания. Интересно ми е дали имате някакви съобръжения да не го направя... Edited November 22, 2019 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Аз също гледах този Кашкай, но от редица мнения и ревюта се оказа, че 1-во поколение не е сполучливо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 1. 1.6 - аз дотук приключвам. 2. 9 годишен на тия километри - "леко" ма самняя. Иначе нищо не ти пречи да пожертваш некой лев и да го провериш в официалния или твой доверен сервиз. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Чармок - може ли да дадеш линкове откъдето си чел за модела. За км - нямам идея колко са реални - колата се предлага от официалния представител на марката и е със сервизна история. За двигателя - умишлено сме се насочили към малък бензинов (който всъщност е голям в сравнение с 1литровите, които слагат по новите автомобили). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 11 hours ago, Ferante said: Чармок - може ли да дадеш линкове откъдето си чел за модела. За км - нямам идея колко са реални - колата се предлага от официалния представител на марката и е със сервизна история. За двигателя - умишлено сме се насочили към малък бензинов (който всъщност е голям в сравнение с 1литровите, които слагат по новите автомобили). 1 литър слагат на въшки - ти това купе я виж колко тежи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Това е мотор K4M, ако не бъркам. Нищо му няма, ще върши работа. Лесно се прави на газ и т.н. и т.н. От най-здравите мотори на Рено е. Километрите и мен ме съмняват, но пък купих кола преди 2 седмици точно на 9 години и на 71000км. Купена нова от тук, а собственикът ни е клиент и тая кола почти всеки ден ми беше пред очите и знам кога и колко е карана... Така че, може и нещо такова да е. Да види сервизната, то ще си личи, ако е прясно направена... Ако е от Ташев, е добре да има едно на ум... Но реално може да поиска справка по номер и в друго дилърство на Рено/Нисан/Дачия. Моят Дъстър го взех на 4 години пак на 70000 или нещо такова. В момента е на 114000 и съм сменял само масло и съм доливал течност за чистачки. Скоро гуми ще купувам само, защото тези ги разсипах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 2 hours ago, Lucky Luciano said: Това е мотор K4M, ако не бъркам. Нищо му няма, ще върши работа. Лесно се прави на газ и т.н. и т.н. От най-здравите мотори на Рено е. Километрите и мен ме съмняват, но пък купих кола преди 2 седмици точно на 9 години и на 71000км. Купена нова от тук, а собственикът ни е клиент и тая кола почти всеки ден ми беше пред очите и знам кога и колко е карана... Така че, може и нещо такова да е. Да види сервизната, то ще си личи, ако е прясно направена... Ако е от Ташев, е добре да има едно на ум... Но реално може да поиска справка по номер и в друго дилърство на Рено/Нисан/Дачия. Моят Дъстър го взех на 4 години пак на 70000 или нещо такова. В момента е на 114000 и съм сменял само масло и съм доливал течност за чистачки. Скоро гуми ще купувам само, защото тези ги разсипах. Искам да видя в Америка как му слагат газова! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 (edited) Да, K4M е двигателя. Днеска говорих с един приятел, който от години си кара Рена - купува ги нови и след 6-7 години ги разкарва. Та, 2 от автомобилите му са били с K4M 1.6, 130кс и дватата двигателя са дефектирали - първия на 7х км, другия на 180к км. Не знам това изолиран случай ли е или нещо нормално. Edited November 22, 2019 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Обикновено около 300к хвърлят глави, тоест дребен ремонт. K4M е от най-добрите мотори на Рено, твоя човек явно го гони каръщината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Какво коментар имате за този автомобил https://m.mobile.bg/details/11551361241097928 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Just now, vikktorpenchev said: Какво коментар имате за този автомобил https://m.mobile.bg/details/11551361241097928 Би трябвало да е напълно приличен ако нещо не е премятан, давен, прегряван... Не знам в Пловдив кой отговаря за Мазда, но веинаги може да отидеш при твои познати ако си имаш доверен сервиз и да я провериш. Километрите със сигурност са въртяни, а и не заправяй - 12 годишна е. Оттук нататък ТЕПЪРВА ще почне да дава фири. Просто провяерката е задължителна. Иначе вероятно те чака съединител, дюзи, турбо... Точно след тия годинки почват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 (edited) Километража на всички коли в Труд е въртян 100%. Но ако двигатела е читав, окачването добро,може да се прежаля за един съединител, ако се наложи. Той е поне 500 така че по-добре да не се налага. Финансите са ми ограничени, а в текущата има място за детска количка. Само. Edited January 22, 2020 by vikktorpenchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts