Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Винаги съм казвал, че тия коптори за за село, за къра, ама тоя стоеше прилично - само да не си помислиш, че бих взел такъв кошник. Моделът е BLACKWOOD. Първоначално помислих, че е някакво извращение на Тойота от големия Крузър, но пък полсе се сетих, че от поне Навигатор насам ония некадърници крадат от японците, та логично се заблудих... Сега остава да заложим собственикът колко точно къса пишчица има - под 15см изправен бих казал, предвид кошника... 

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Виж сега. Това са хипотези на филанкишията. Ако зачетеш по-внимателно, ще забележиш, че това твърдение се смръчква в едно редче ("Gasoline is an outstanding solvent and it can actually wash oil off the walls if you run it in those cold idle conditions for an extended period of time."), а останалото са общи приказки. Любопитен съм как горивото под формата на газ ще разтвори и отмие маслото (в течна фаза) от стената на цилиндъра, та по този механизъм съвременните горивни системи да се износват по-бързо при загряване на празен ход. По-надолу в статията се споменават и карбураторните, че нямали тоя ефект. Хахаха, тоя лаЙк не е виждал смукач ;)

Може да отмие, няма проблем, ама трябва махнем сегментите и почва да отмива. По време на детонацията, по стената на цилиндъра ако има масло, начи вече имаме проблем Плюс, че за да измие стените , ще трябва и свещта да не работи, за да не го възпламени. Дори и това да е случая, това гориво компресията ще го изстреля в изходящите колектори. Тва е в случай , че има някаква компресия, а не говорим за някоя каруца. Маслените помпи не ги слагат по колите за украса. Още при въртенето на стартера се маже двигателя с масло, щото помпата вече работи. Проблема на студеното е, че маслото се сгъстява и при високи обороти може да не минава достатъчно бързо през двигателя. Ама това може да се случи някъде в Сибир. Другия проблем е, че повечето коли, горят повече като не са загрели. Добре е колата да поработи 2-3мин. на място зимата и тогава да тръгва. Лятото няма такива грижи, палиш и потегляш. Износването в новите коли идва от влагането на скапани материали. Другото е дръж ми шапката.

Знаех си, че във Форума ще има ПОНЕ трима по-добри инженери по механика от тоя!!!  :laughing:  :laughing:  :laughing:

==================================

https://www.youtube.com/watch?v=eo73tIR4EyY

Както е изкоментирано - Whoever came up with this deserves a Nobel Prize. 

Чак пък инДЖИнери. 

Това горното е готино. Няма да спаси милиони и вероятно няма и да се инсталира масово, освен в някои по-извратени скандинавски страни. Проблема е, че повечето катастрофи не стават заради блъскане в мантинелата. И за писти не става.

Аз пак да питам, 1 кола цял живот ли искате да карате?

Кво като се износвала повече при студен старт?! Разбирам да сме в Сибир всяка сутрин да се пали студена и да караш с М10Д, ама по нашата географска ширина и съвременни масла, ще се износи от всичко друго, но не от студения старт. Дори и от него да е, ще е след 30 години. Нямам намерение да и слугувам, цъкам старт бутона и тръгвам.

Edited by jozo

Жорка, не така с бутон(к)ите ;)

Наречи ме старомоден, ама към колата си имам отношение малко по-различно от вещ. Може би защото е по-старичка, т.е. от времето, когато автомобилите ги проектираха инженери, не счетоводители ако ме разбираш какво искам да кажа.

Видене, благодаря за оценката, ама и аз не съм инженер, сал' проЗД химик. Само се опитвам да намирам опашката на крушката, че и семчиците :)

Понякога ми се получава.

Edited by alchemy

За първи път през живота си карам....а колата определя къде да върви. 8 години имах книжка в БГ не съм видял такава зима в Пловдив. Едно БМВ на магистралата го пазеше КАМИОН защото колата вървече на страни...с 25 мили в час. Аз едвам държах предницата в лентата. Какво беше това чудо, какъв беше тоя лед.

За първи път през живота си карам....а колата определя къде да върви. 8 години имах книжка в БГ не съм видял такава зима в Пловдив. Едно БМВ на магистралата го пазеше КАМИОН защото колата вървече на страни...с 25 мили в час. Аз едвам държах предницата в лентата. Какво беше това чудо, какъв беше тоя лед.

Точно това се опитвам да обясня на Румен - че просто не е попадал в подобна ситуация, а спори, че от всяка ситуация си имало измъкване. Става дума за онзи клип, с черния лед на големия наклон, където колите просто си се плъзгаха по надолнището. Понякога сцеплението на пътя е близко до нулата и когато това се съчетае с достатъчно голям наклон - съветите, дето Румен ги дава (и които по принцип са правилни в зимни условия), точно в такива невъзможни условия са просто едно добро намерение...изпълняваш ги, но пак не се получава. ;)

Стефчо, онази вечер край ВСИ на светофара бях до един Додж натокан, тъмен, матов, с маркировка на десептикон.  :laughing:

И си викам вашия дали се продаде? 

"Зимната" течност за чистачки ми е замръзнала. Явно ще трябва да търся закрит гараж/паркинг да чакам цялата система да се размрази, та съществения ми въпрос е може ли някой да препоръча марка течност, която да не замръзва на -10?

Някои пробутват лафове, че увреждало маркучите. Как пък 14 години 300гр етилов спирт на 4л вода разтвор не ми разяде ни един маркуч, нито увреди оригиналните пръскалки или помпата - не знам... Но пък нахалниците са дигнали спирта на 10 лева килото!!!   

...Но пък нахалниците са дигнали спирта на 10 лева килото!!!   

Това е заради множеството руснаци, които напълниха форума напоследък. :laughing:

Хм, днес един колега ми препоръча да гледам да НЕ съдържа метанол :O Някаква идея защо?

Щото е модерно напоследък да се пише на етикетите, че не съдържа никакъв спирт :)

Истината е, че и на предните си три коли винаги зимата съм им добавял метанол и никога не съм имал проблеми с помпи, маркучи или дюзи.... за сметка на това, винаги съм се радвал на почти мигновено размразени стъкла и НЕ замръзваща течност.

Докато сега, с тия не съдържащи течности ефекта сутрин е точно обратен. Пръснеш уж да размразиш, чистачките уж свалят скрежта, но няколко секунди по-късно се случва нещо, което бих могъл да опиша като - Някой да си направи една чикия на предното ти стъкло, добре да размаже резултата и после да го пъхне за час - два във фризера.

Edited by gado