Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Абе аз като по-задръстен си предпочитам Тесла, па ти се вовирай в тая джапанка. Като си думнеш главата 3-4 пъти у покрива и ще се сетиш. Както казах - само и единствено визуална красота. Другото са глупости на копчета... 

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Абе аз като по-задръстен си предпочитам Тесла, па ти се вовирай в тая джапанка. Като си думнеш главата 3-4 пъти у покрива и ще се сетиш. Както казах - само и единствено визуална красота. Другото са глупости на копчета... 

Казах ли, че не виждаш по-далече от носа си? ....а, казал съм го, ама нищо - пак ще го повторя, щото ми харесва...и щото наистина не виждаш по-далече от носа си. :laughing1:

Казах ли, че не виждаш по-далече от носа си? ....а, казал съм го, ама нищо - пак ще го повторя, щото ми харесва...и щото наистина не виждаш по-далече от носа си. :laughing1:

Само не искам да се плашункаш и притесняваш. :laughing:  :laughing:  :laughing:  

Ангеле - подминаваш границата PATHETIC вече... 

Напротив, много съм притеснен...но най-вече от мисълта, че "Ауто мотор шоу" е най-тъпото предаване на автомобилна тема в света - тъп сценарий, тъпи лафове, тъпи участници...въобще тъпотия на куб. :thumbsdown:  Това мен точно да ме откажат да гледам предаване на такава тема, значи много трябва да се постарае човек...и като си решил да правиш нещо, а не ти иде отръки и в допълнение даже не се сещаш как точно да го осъществиш - ами открадни идеи бе...предавания на такива теми бол... :ninja:

Не бе, ти не разбра - тролеят го взимам само ако е подарък и след това тутакси му махам всичките батерии, всъщност ще оставя само една, че да мога да паля с нея :lol: ...и после веднага му слагам един V10+ от R8...примерно...:))

Вземете си прокажените тролеи и отидете на някой самотен остров, всичките им 5 фена и си ги карайте там. Аман от тъпотии

☺️☺️

На остров ще бъдеш ти и последните останали 5 фена на изпърдяните пушилници... Да си пърдите на спокойствие там  :laughing:

В случай, че на някой му се наложи да кара кола в САЩ, добре е да се знаят правилата за движение при спиране на училещен автобус:

Аз лично не съм спирал тъй като не съм знаел регулациите. :)

Това с не знанието не минава. Нали бях на съд миналата седмица та ги псувах на български на излизане. Сложиха ме на изпитателен срок 4 месеца за завършване на ляв завой на червено в час пик ;). Нямам време и финанси да ходя на по- висока инстанция. Сега един вид си платих индулгенция, за да не ми влезе в досието нещо, което прави всеки шофьор, на всяко кръстовище, всяка секунда, във всяка точка на света. Клех ги много яко. В момента, в който казах на полицая как ме видя без да имаш видимост и защо аз трябва да съм част от квотата ти е края на месеца и съдийката ми каза да малъкна. Корем да я изяде.

Ако те напипа кука да минеш пред автобус с пуснат стоп, жална ти майка.

Edited by DON_CHEFO

Катастрофи стават редовно и по много. Пишат ти акт - обжалваш, ако ответната страна не се появи - невинен си. Същото щеше да стане и с мен ама шибания индийски педал се появи в последния момент. Тогава нямаш шанс. Не и без адвокат.

В Илинойс никакъв толеранс за това нещо и спиране на инвалидно място. Второто го изпитах на гърба си за точно 1 мин, не от гъзария, а нямаше къде да паркирам... Никъде, дори там където има за запушване и там беше пълно. Бях на работа ама полицая не му пукаше. 1 мин отнемаше да си свърша доставката.

За автобус ми се върти 650 долара и отнемане на книжка за месец ли беше. Беше строго. Ама забравих като минах теста. Знам, че не се минава :)

Малко по на север в Онтарио е 2000$ глобата за неспиране около училищен автобус. Длъжни са и двете посоки на движение да спрат. Пусне ли светлините и целият трафик спира. Имат камери вътре и директно отива в полицията. При превишаване на лимита с 50км/ч, глобата е конфискацията на колата + 10 000$. Но да си призная ми беше бахти и кефа да шофирам там. Спрях на псувам! Просто нямаше идиоти или по - точно идиоти има, но спазват правилата защото.... не се минава с 20 лева на ръка на чичко полицай. Мечта ми е да станат подобни и глобите в Бг.

Хмммм, я дай линк, че тук има "ценораспис", който е знаничително по-нисък от този който ти спомена: http://ontariospeeding.com/speeding-ticket-fines/

За превишаване с 50км/ч е $360 (канадски долари).

Edited by Ferante

Хмммм, я дай линк, че тук има "ценораспис", който е знаничително по-нисък от този който ти спомена: http://ontariospeeding.com/speeding-ticket-fines/

За превишаване с 50км/ч е $360 (канадски долари).

Миналата година прекарах месец там. Това ми го казваха местните и отделно имаше доста билборди покрайти пътя която бяха точно на тази тема. Бяха като предупреждения за шофьорите. Ще потърся снимка понеже бях снимал такъв билборд.

По принцип не е добре двигателят да работи на място, особено студен! Може след запалването да се постои на място 5-10сек. и после е добре да се тръгне, не с мръсна газ, разбира се, но работата на място води до окиси и т.н. и т.н.

RaptoR, on 16 Dec 2016 - 15:35, said:RaptoR, on 16 Dec 2016 - 15:35, said:RaptoR, on 16 Dec 2016 - 15:35, said:

Виж сега. Това са хипотези на филанкишията. Ако зачетеш по-внимателно, ще забележиш, че това твърдение се смръчква в едно редче ("Gasoline is an outstanding solvent and it can actually wash oil off the walls if you run it in those cold idle conditions for an extended period of time."), а останалото са общи приказки. Любопитен съм как горивото под формата на газ ще разтвори и отмие маслото (в течна фаза) от стената на цилиндъра, та по този механизъм съвременните горивни системи да се износват по-бързо при загряване на празен ход. По-надолу в статията се споменават и карбураторните, че нямали тоя ефект. Хахаха, тоя лаЙк не е виждал смукач ;)

Lucky Luciano, on 16 Dec 2016 - 18:42, said:

По принцип не е добре двигателят да работи на място, особено студен! Може след запалването да се постои на място 5-10сек. и после е добре да се тръгне, не с мръсна газ, разбира се, но работата на място води до окиси и т.н. и т.н.

Студеният (т.е. не влязъл в режим) двигател поради непълно изгаряне генерира повече CO и въглеводороди. Затова от екологична гледна тока е по-разумно в този период да върши някаква работа (демек да придвижва автомобила), отколкото да стои на място и пак да генерира тези емисии. В крайна сметка пресечната точка е след запалване да се изчака малко да се разнесе маслото по движещите се части, да се потегли плавно и да се кара колкото е възможно по-плавно до загряване на двигателя.

Edited by alchemy

:laughing:

Начи, Сашо, тотално развали фишека!!!  :laughing:                                                                                                                                                                                                                                                                                    ==============================================                                                                                           Момчиле, изоставаш с кошниците! Ей това прасе го видях преди час пред Метро - фул натокано и тунинговано, с пловдивски номера:

02-Blackwood-lead-2.jpg