Midex Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Случката ти е почти същата като моята на паркинга на Кауфланд докато пазарувах вътре (бях разказал в някоя тема за нея)...с тая разлика, че при мен нищо не беше паднало, понеже тоя/тая дето ме е намерил(а) на паркинга е би(а) с висока кола (вероятно SUV), тъй като вратата беше нагъната над страничната лайстна и имаше широки черни дири дълги към метър от застъргването, които успях впоследствие да премахна с коресилин за почистване на автомобилна боя. Нормалните хора с някакъв морал при такива ситуации оставят на едно листче координатите си, но тук хората с отговорност са малцинство, а останалите обикновено бързо се изнизват докато някой не ги е видял. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 И при това срещу мястото на което беше автомобила има денонощен магазин, и продавачката е брутална клюкарка ... влизам, питам я ... нищо не видяла ... или приятеля й ми е ударил колата или е спала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 И при това срещу мястото на което беше автомобила има денонощен магазин, и продавачката е брутална клюкарка ... влизам, питам я ... нищо не видяла ... или приятеля й ми е ударил колата или е спала. Ако знаеш коя му е колата и няколко дни не я виждаш... Ясна е работата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Къде в града лепят пластмаси/брони? Имам една ивица, долу около 5-6см., която искам да залепя. Така и така е свалена бронята, да я занеса да я оправят? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 В двора на Аптечно, току зад бариерата има заварчик на пластмаси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Къде в града лепят пластмаси/брони? Имам една ивица, долу около 5-6см., която искам да залепя. Така и така е свалена бронята, да я занеса да я оправят? При Бухала ти препоръчвам да отидеш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Минах през Бухала. За 10мин. я оправи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 снимай я, че имам едни хора да пращам натам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Няма как да я снимам в момента, но няма и да се види толкова. Пукнатото беше долу, до ножа, 5-6см. някъде. Направи си я като хората. С пистолет, с почистване преди това и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Я дайте локация на тоя бухал, че от години го хвалят и май ми е тук в кварала, а не знам точно къде... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Точно в квартала ти е. Славянска, преди пресечката за Рибката, от дясната страна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Той беше заминал в Англия ама явно се е върнал. Ще знам да пращам познатите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Дайте акъл. Замръзнали са ми вратите и ключалките. Шофьорската врата малко и трябва, за да я отворя. Гумените й уплатнения са се залепили за колата, обаче ако напъна да я отворя, накрая ще счупя дръжката . Edited January 18, 2016 by Dunc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Дайте акъл. Замръзнали са ми вратите и ключалките. Шофьорската врата малко и трябва, за да я отворя. Гумените й уплатнения са се залепили за колата, обаче ако напъна да я отворя, накрая ще счупя дръжката . Пръсни по уплътнението спирт с някоя спринцовка. После с тампонче си намажи всичките уплътнения по вратите с течен парафин и забравяш за замръзване повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 впрочем тия уплатненията не е зле да се мажат поне 2 пъти в годината за да няма ядове с тях, а ключалките може и със смазващ спрей (тип wd40), ако нямате друго, също така си почисете и перата ма чистачките с една кърпа и препарат (обезмаслител или за стъкла), не отнема много време, спестява главоболия... и задълже течността си поглеждате и бушоните - че да не проверявате на път не е лошо и напомпяне на резервната гума, хем са видите крик имате ли и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Има си специални течности за впръскване в ключалките и мазила за мазане на уплътненията да не залепват, но и спирт и вазелин също вършат работа. Аз не пътувам много зимата и нямам вериги, пък си и мислех, че покрай глобалното затопляне вече няма да има толкова снегове, ама от оня ден насам отново се замислям дали да не си взема от китайските свински опашки, които могат да се окажат доста полезни ако закъсаш някъде, пък и се слагат за минута... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) кви пари са тез шукаритетни вериги и НАЙ-важният въпрос... ИМА ЛИ ЗЛАТНИ!? Edited January 18, 2016 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Тази китайска иновация ми се струва, че ще си остане на пътя в момента, в който закачи някъде на сух асфалт или нещо твърдо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Тази китайска иновация ми се струва, че ще си остане на пътя в момента, в който закачи някъде на сух асфалт или нещо твърдо. Тц, това не е да го караш постоянно по асфалта, а само да те измъкне от сняг/лед при нужда ако забуксуваш някъде и не може да издрапаш....и не е точно "иновация", а е поредното китайско 'копие' - в случая на щатските 'ZipGripGO'. https://www.youtube.com/watch?v=DsXjy6LLin0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 На мен ми се струва доста по-издръжливо на асфалт от обикновена метална верига. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Тц, това не е да го караш постоянно по асфалта, а само да те измъкне от сняг/лед при нужда ако забуксуваш някъде и не може да издрапаш....и не е точно "иновация", а е поредното китайско 'копие' - в случая на щатските 'ZipGripGO'. Нали се сещаш, че китайския евтинджос "лекинко" ще се различава от оригиналния продукт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Колкото да те измъкне от 'забуксувката'...все ще свърши работа - нали си наясно, че това не е продукт за многократна употреба. P.S. Интересно, че в мануала на моята кола изрично пише, да не й слагам метални вериги по никакъв начин, а не ми дават алтернатива какво да правя ако на даден проход изрично изискват да го преминеш с вериги....освен няк'ви текстилни, ама дали КАТ ги признават изобщо за вериги не знам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Сериозно, кола като твоята как се кара при сняг? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Ами досега със зимните гуми съм нямал проблеми - в средно дълбок сняг и кал съм се оправял, вероятно защото зимните съм ги качил на отделни джанти и самите гуми са по-тесни и по-високи (195х65х15) от летните (225х50х16). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Сериозно, кола като твоята как се кара при сняг?Не се кара (в "родината" на колата поне е така) - за сняг се използват SUV-та и тръкове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts