Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Принципно е така само дето това е най-еФтиния начин на държавата да прибира пари за пътища.Печат едни шарени лепенки и готово.Всички други методи са ресурсоемки и изискват сериозна организация за запушване на евентуални пробойни.Тол такси по магистралата са само част от решението,което ще ни сполети много скоро.

Тия такси по магистралата ги слушам от 20 години, от 10 поне пък "вече строят пунктовете"...  :grin:

Редно е да ги има обаче и е редно да се плаща, като чужденците да се дерат по чужбински. За нас таксите да са нещо поносимо за средностатистическия българин. Защото като ги знам какви са неадеквати, 100% ще осерат ценообразуването. 

Чакай, чакай. Обмислят тол такси + винетки?

Разбира се, че се мислят варианти. Но у нас когато някой се опитва да мисли, винаги е притеснително.

Тия такси по магистралата ги слушам от 20 години, от 10 поне пък "вече строят пунктовете"...  :grin:

Редно е да ги има обаче и е редно да се плаща, като чужденците да се дерат по чужбински. За нас таксите да са нещо поносимо за средностатистическия българин.

Гениална идея! Защо според теб чужденците трябва да плащат повече от българите? Като едно време през презрелия соц. Я си представи тази идея да плъзне навсякъде из Европа и като ходиш в Германия например да те дерат с 50% повече отколкото плащат германците.

Гениална идея! Защо според теб чужденците трябва да плащат повече от българите? Като едно време през презрелия соц. Я си представи тази идея да плъзне навсякъде из Европа и като ходиш в Германия например да те дерат с 50% повече отколкото плащат германците.

Някак си е тъпо да ми задаваш този въпрос. Доста тъпо.... Вземи така и се позамисли малко. 

Някак си е тъпо да ми задаваш този въпрос. Доста тъпо.... Вземи така и се позамисли малко.

Замислих се и не стоплям. Аз като ходя до Гърция плащам точно толкова, колкото и гърците. Не виждам 2 различни ценоразписа там

И на майка ти пенсията колкото гръцката ли е? 

Няма как да има различни цени за местните и за чужденците.Първия влязал в страната немец ще ни осъди преди да е напуснал.Това е дискриминация...

Дискриминация? Каква по-точно дискриминация е той да плати 7 евро, а ти 7 лева? Аз не казвам да му искаш 70. При нас бедността е толкова висока, че няма как да сме адекватни на тях по отношение на плащанията. И трябва ние да ги съдим за дискриминация, тъй като има плащаме повече пари, отколкото те се правят, че едва ли не ни подаряват. Ай сиктир! Ако този народ продължава да няма никаква, дори най-елементарна протекция от некадърния държавен апарат, то наистина накрая ще се разбяга и ще се изгуби... 

Дискриминация? Каква по-точно дискриминация е той да плати 7 евро, а ти 7 лева?...

Пътните такси се събират за подръжка на пътищата.Твоята шкодичка и шкодата на немеца различно ли износват пътя?Абсолютно нечестно е да се определят таксите на база кой колко пари има.Значи идва грък-7евро беден е като нас,ко да го правим,идва Ханс-10-чка тоя е скапан капиталяга...Охооо швейцарец ела мамин златен там имате кинта я дай 20-так...За скадинавците направо по 30,те и без друго са свикнали да ги дерът :lol: Не става,чужденците нямат никаква вина че сме бедни.

Точно това казах, че НЯМАМ предвид. Елементарно - примерна такса за магистрала Тракия - 7 лв за лек автомобил. За всички чужденци - 7 евро. Като не му харесва на резака - да си иде в Турция за рамадана през Гърция (примерно).

Иначе или трябва да е нещо наистина сиволично, което цялостно ще обезсмисли събирането на тия пари, щото веднага ще се назначат събирачи на държавна хранилка (още клатикурци), или ще видиш как по платените пътища почти няма да има българи.

Просто трябва всичкото плащане да се направи електронно.
Няма криене на данъци, няма прибиране на рушвети, няма скатавки.
Не говоря само за пътните такси.

Пътните такси се събират за подръжка на пътищата.Твоята шкодичка и шкодата на немеца различно ли износват пътя?Абсолютно нечестно е да се определят таксите на база кой колко пари има.Значи идва грък-7евро беден е като нас,ко да го правим,идва Ханс-10-чка тоя е скапан капиталяга...Охооо швейцарец ела мамин златен там имате кинта я дай 20-так...За скадинавците направо по 30,те и без друго са свикнали да ги дерът :lol: Не става,чужденците нямат никаква вина че сме бедни.

Така беше в Сърбия до преди няколко години. Имаха 6 различни вида категории :). От ЕС обаче ги натиснаха и ги премахнаха. Или поне премахната това спрямо нас и останалите от ЕС. Имаше и много забавен момент по отношение на тези с босненска регистрация. На пункта на който плащат ти искат талона на автомобила за да видят дали си сърбин или босненец. Ако си сърбин, минаваш по ниската тарифа. Ако си босненец минаваш по дебелата :lol:. В момента цените за преминаване през Сърбия са горе долу на половина на това което бяха до преди няколко години. Но си е скъпичко като цяло. Не колкото в други страни де, но все пак. Изобщо страните които не са с винетка, а с тол такси излизат доста скъпо. Не бих казал обаче, че пътищата им са по - добри. Има и такива които е даже и по - голямо дърво с винетка, но са малко. В Турция например са с тол такси и са евтини.

Това в коя нормална държава си го видял?

Като не му харесва на резака - да си иде в Турция за рамадана през Гърция (примерно).

О, мерси, Прокопи, пращиш от акъл! :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=8STbOntaIC4&t=1044

Добре, че нищо в тази държава не зависи от теб! Значи според теб е много по-добре "резаците" да си оставят парите в други държави. Това хубаво, ама в тази твоя система разпределена по национална принадлежност се оказва (ако се абстрахираме от богатите западняци), че и най-бедния чичо от село Бусманци и най-богатия олигарх от елита (много по-богат от преминаващите през държавата "резаци") ще плащат една и съща минимална такса.

Мен никога не са ме проверявали за винетка!

Дори имах случай, в който абсолютно неумишлено бях забравил да си залепя винетката /беше ми в документите/, пътувах за летището в София, за да закарам приятел, който летеше. Спряха ме на Църна маца за превишена скорост, обясних им, че бързаме за летището и директно ми казаха да продължавам. Дали видяха, че съм без винетка, не знам, но е факт, че дори за скоростта нищо не казаха. И друг път ми се е случвало да ходя насам-натам без винетка, не са ме спирали. Когато са ме спирали, никога не са гледали за винетка, дори не са ходили от другата страна на колата, където е тя.

Имаш предвид тази на стъклото или отрязъка? 

На стъклото имах предвид. Тъй като и мен не са ме проверявали , пък да не говорим да ми искат и втория отрязък с касовата бележка.

Edited by UzITo

На стъклото имах предвид. Тъй като и мен не са ме проверявали , пък да не говорим да ми искат и втория отрязък с касовата бележка.

На мен много пъти са ми гледали винетката. Най - вече на изхода на София(църна маца). Вторият отрязък до момента съм виждал да го искат само на едно място. На гкпп Малко Търново. Всеки път на всеки автомобил го искат.

Това с тоя отрязък е пълна простотия, но Закона позволява да се изисква, така че не е нещо нередно. Но пък наистина да ти го търси катаджия си е някакъв чист вид заяждане. Все пак аз винаги го нося при другите документи... 

А винетката на стъклото се гледа ВИНАГИ, тъй като е различен цвят всяка година, на практика си проверен още преди да си спрял. По-сериозно заглеждане е дали наистина е залепена.