DON_CHEFO Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Чакай, чакай. Обмислят тол такси + винетки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Принципно е така само дето това е най-еФтиния начин на държавата да прибира пари за пътища.Печат едни шарени лепенки и готово.Всички други методи са ресурсоемки и изискват сериозна организация за запушване на евентуални пробойни.Тол такси по магистралата са само част от решението,което ще ни сполети много скоро. Тия такси по магистралата ги слушам от 20 години, от 10 поне пък "вече строят пунктовете"... Редно е да ги има обаче и е редно да се плаща, като чужденците да се дерат по чужбински. За нас таксите да са нещо поносимо за средностатистическия българин. Защото като ги знам какви са неадеквати, 100% ще осерат ценообразуването. Чакай, чакай. Обмислят тол такси + винетки? Разбира се, че се мислят варианти. Но у нас когато някой се опитва да мисли, винаги е притеснително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Тия такси по магистралата ги слушам от 20 години, от 10 поне пък "вече строят пунктовете"... Редно е да ги има обаче и е редно да се плаща, като чужденците да се дерат по чужбински. За нас таксите да са нещо поносимо за средностатистическия българин. Гениална идея! Защо според теб чужденците трябва да плащат повече от българите? Като едно време през презрелия соц. Я си представи тази идея да плъзне навсякъде из Европа и като ходиш в Германия например да те дерат с 50% повече отколкото плащат германците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Гениална идея! Защо според теб чужденците трябва да плащат повече от българите? Като едно време през презрелия соц. Я си представи тази идея да плъзне навсякъде из Европа и като ходиш в Германия например да те дерат с 50% повече отколкото плащат германците. Някак си е тъпо да ми задаваш този въпрос. Доста тъпо.... Вземи така и се позамисли малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Някак си е тъпо да ми задаваш този въпрос. Доста тъпо.... Вземи така и се позамисли малко. Замислих се и не стоплям. Аз като ходя до Гърция плащам точно толкова, колкото и гърците. Не виждам 2 различни ценоразписа там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 И на майка ти пенсията колкото гръцката ли е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 И на майка ти пенсията колкото гръцката ли е? Няма как да има различни цени за местните и за чужденците.Първия влязал в страната немец ще ни осъди преди да е напуснал.Това е дискриминация... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Дискриминация? Каква по-точно дискриминация е той да плати 7 евро, а ти 7 лева? Аз не казвам да му искаш 70. При нас бедността е толкова висока, че няма как да сме адекватни на тях по отношение на плащанията. И трябва ние да ги съдим за дискриминация, тъй като има плащаме повече пари, отколкото те се правят, че едва ли не ни подаряват. Ай сиктир! Ако този народ продължава да няма никаква, дори най-елементарна протекция от некадърния държавен апарат, то наистина накрая ще се разбяга и ще се изгуби... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Дискриминация? Каква по-точно дискриминация е той да плати 7 евро, а ти 7 лева?... Пътните такси се събират за подръжка на пътищата.Твоята шкодичка и шкодата на немеца различно ли износват пътя?Абсолютно нечестно е да се определят таксите на база кой колко пари има.Значи идва грък-7евро беден е като нас,ко да го правим,идва Ханс-10-чка тоя е скапан капиталяга...Охооо швейцарец ела мамин златен там имате кинта я дай 20-так...За скадинавците направо по 30,те и без друго са свикнали да ги дерът Не става,чужденците нямат никаква вина че сме бедни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Точно това казах, че НЯМАМ предвид. Елементарно - примерна такса за магистрала Тракия - 7 лв за лек автомобил. За всички чужденци - 7 евро. Като не му харесва на резака - да си иде в Турция за рамадана през Гърция (примерно). Иначе или трябва да е нещо наистина сиволично, което цялостно ще обезсмисли събирането на тия пари, щото веднага ще се назначат събирачи на държавна хранилка (още клатикурци), или ще видиш как по платените пътища почти няма да има българи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Просто трябва всичкото плащане да се направи електронно.Няма криене на данъци, няма прибиране на рушвети, няма скатавки.Не говоря само за пътните такси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2015 Author Share Posted November 11, 2015 Пътните такси се събират за подръжка на пътищата.Твоята шкодичка и шкодата на немеца различно ли износват пътя?Абсолютно нечестно е да се определят таксите на база кой колко пари има.Значи идва грък-7евро беден е като нас,ко да го правим,идва Ханс-10-чка тоя е скапан капиталяга...Охооо швейцарец ела мамин златен там имате кинта я дай 20-так...За скадинавците направо по 30,те и без друго са свикнали да ги дерът Не става,чужденците нямат никаква вина че сме бедни. Така беше в Сърбия до преди няколко години. Имаха 6 различни вида категории . От ЕС обаче ги натиснаха и ги премахнаха. Или поне премахната това спрямо нас и останалите от ЕС. Имаше и много забавен момент по отношение на тези с босненска регистрация. На пункта на който плащат ти искат талона на автомобила за да видят дали си сърбин или босненец. Ако си сърбин, минаваш по ниската тарифа. Ако си босненец минаваш по дебелата . В момента цените за преминаване през Сърбия са горе долу на половина на това което бяха до преди няколко години. Но си е скъпичко като цяло. Не колкото в други страни де, но все пак. Изобщо страните които не са с винетка, а с тол такси излизат доста скъпо. Не бих казал обаче, че пътищата им са по - добри. Има и такива които е даже и по - голямо дърво с винетка, но са малко. В Турция например са с тол такси и са евтини. Това в коя нормална държава си го видял? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Като не му харесва на резака - да си иде в Турция за рамадана през Гърция (примерно). О, мерси, Прокопи, пращиш от акъл! https://www.youtube.com/watch?v=8STbOntaIC4&t=1044 Добре, че нищо в тази държава не зависи от теб! Значи според теб е много по-добре "резаците" да си оставят парите в други държави. Това хубаво, ама в тази твоя система разпределена по национална принадлежност се оказва (ако се абстрахираме от богатите западняци), че и най-бедния чичо от село Бусманци и най-богатия олигарх от елита (много по-богат от преминаващите през държавата "резаци") ще плащат една и съща минимална такса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Колко от вас са били спирани от полицаи и е проверявана винетката ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Мен никога не са ме проверявали за винетка! Дори имах случай, в който абсолютно неумишлено бях забравил да си залепя винетката /беше ми в документите/, пътувах за летището в София, за да закарам приятел, който летеше. Спряха ме на Църна маца за превишена скорост, обясних им, че бързаме за летището и директно ми казаха да продължавам. Дали видяха, че съм без винетка, не знам, но е факт, че дори за скоростта нищо не казаха. И друг път ми се е случвало да ходя насам-натам без винетка, не са ме спирали. Когато са ме спирали, никога не са гледали за винетка, дори не са ходили от другата страна на колата, където е тя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Имам книжка от 6 години, спирали са ме само 1 път за тоя период. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Колко от вас са били спирани от полицаи и е проверявана винетката ? Имаш предвид тази на стъклото или отрязъка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 (edited) Имаш предвид тази на стъклото или отрязъка? На стъклото имах предвид. Тъй като и мен не са ме проверявали , пък да не говорим да ми искат и втория отрязък с касовата бележка. Edited November 12, 2015 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Имат пълно право да ти искат и двете. НЕ касова бележка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 12, 2015 Author Share Posted November 12, 2015 На стъклото имах предвид. Тъй като и мен не са ме проверявали , пък да не говорим да ми искат и втория отрязък с касовата бележка. На мен много пъти са ми гледали винетката. Най - вече на изхода на София(църна маца). Вторият отрязък до момента съм виждал да го искат само на едно място. На гкпп Малко Търново. Всеки път на всеки автомобил го искат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Това с тоя отрязък е пълна простотия, но Закона позволява да се изисква, така че не е нещо нередно. Но пък наистина да ти го търси катаджия си е някакъв чист вид заяждане. Все пак аз винаги го нося при другите документи... А винетката на стъклото се гледа ВИНАГИ, тъй като е различен цвят всяка година, на практика си проверен още преди да си спрял. По-сериозно заглеждане е дали наистина е залепена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Данъка на колите в Плд ще пада... лошо... ся наплива ще е ужасяващ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 аз за 105 умрели газови магарета плащам 142лв Идилия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 (edited) в Труд вече очакват наплива... Edited November 12, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Коста - не редактирай, прочетохме го! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts