Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

=> пълна деградация и колапс... 

Верно? Дай да слагаме повече, че да прогресираме тогава. Щото те колкото са повече законите толкова по-малко си противоречат и пречат... 

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Някакви мнения за тези гуми?KUMHO WP51

Също така, от къде излизат на най-добра цена?

Kumho никога не съм виждал в челото на класации за поведение на сняг, киша и мокро за зимни гуми... Само конкретно Kumho ли търсиш?

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/falken/hs449-20555-p-152737.html

Проверен модел(малко съм карал кола с тези гуми - нищо притеснително) , биващ и по класации и по цена.

Но ако няма да си продаваш скоро колата заедно с гумите или няма да минаваш на друг размер за следващата зима... Вземи си от топ марките - отваряш теста на ADAC зимния за тази година. Струва си да имаш високо качествена гума ако често разчиташ на колата и имаш сериозни очаквания към поведението й. Ако ли, не... Фалкените също са прилични и евтини.

Edited by host

тая новина без цитат на източник или някакво сериозно позоваване циркулира здраво от вчера ... да видим дали е истина или яко прах в очите пак

АПИ не случайно сложиха толкова камери за следене на трафика, според мен ще се мине на изцяло нова система без винетки някаква дигитална - изключвам магистралните такси.

Нямаше да е лошо да драсне и защо е цялостно пребоядисвана, защо няма изолация на багажника ... и такива работи ама все тая ... тя е за маниаци ... не за каране.

Абе...пребоядисвана - човекът ти казва, че тая кола е раждала, ти за няк'ви бои ми говориш. :lol:

КОЛАТА Е ГЛЕДАНА КАТО ДЕТЕ БЕЗ ТОЧКА РАЖДА!!!

И каква е разликата между автоматик с круиз контрол и ръчна с круиз контрол.

Огромна при спускане или изкачване. Иначе на равно няма разлика. При спускане с голям наклон, автоматикът минава на по - долна предавка и използва моторна спирачка за да те държи в зададената скорост. При изкачване пак по подобен начин. Рядко се случва, но е полезно. Удобно е при слизане от планина. Разбира се можеш и ръчно да зададеш на автоматика да мине на по - долна предавка, но зависи от автоматика. На някои имаш разни ограничения.

Очакваше се...ама всички реват, че тука била най-евтина, но отнесена към средния доход за страната не е точно така....Да не говорим за състоянието на пътищата....

Edited by magdanoz4o

97 не е нереално за годишна, като се има предвид състоянието на пътната мрежа - колко ремонти са нужни.

И факта, че има платени пътища... Тука ако направят магистралата София-Пловдив платена сигурно ще има 2 месеца плюнки само по този въпрос да четем, като че ли 1-2 лв на фона на бензин за поне 30 някой ще го усети толкова.

Като за паркинга на МОЛ-а : толкова плюнки и мрънкане как щели да останат без клиенти, накрая гледам с клиенти е точно толкова пълно колкото и преди, а аз и Миро сме измежду доволните клиенти, защото сега може да идеш до банката или някой магазин там и да си свършиш работа паркирайки моментално на някое место, без да трябва да се въртиш като муха на паркинга 30 минути.

Очаквайте вече каране не на 2, а на 5 коли с една и съща винетка... И не визирам автокъщите...

Че аз това го правих още докато си бях в бг. Абсолютно нормално да се прави заради тая допълнителна глупост наречена минетка. Остава и тол такси по 300 км магистрала да сложат.

Данък на колата еле пък бил той на конски сили и минетка са абсолютно излишни налози отежняващи и без това умрялата ситуация. Аз в момента не плащам и двете. Нищо, че пътищата са в пъти по-зле от в България. Ремонти се правят почти на всякъде +на три четирсе мили нови 4 платна магистрала щото трафика е ужасен

Edited by DON_CHEFO

Това с карането на няколко коли с една винетка вероятно ще го решат много лесно след година. Има идея да направят винетката електронна. По този начин си плащаш винетка на регистрацията на автомобила и няма стикер който да се лепи. Унгария са по този начин. Има камери които следят после за тези неща. АПИ и без това наслагаха безкрайно много. Ако им сложат по един радар и ги вържат с КАТ, ще съм много доволен.

Това с карането на няколко коли с една винетка вероятно ще го решат много лесно след година. Има идея да направят винетката електронна. По този начин си плащаш винетка на регистрацията на автомобила и няма стикер който да се лепи. Унгария са по този начин. Има камери които следят после за тези неща. АПИ и без това наслагаха безкрайно много. Ако им сложат по един радар и ги вържат с КАТ, ще съм много доволен.

Просто всички ще карат с мръсни номера.Стикери върху част от цифрите и тн.Гения на нашенеца е неизчерпаем.Сега на мода сред колегите мотористи са въртящите стойки за номера,натискаш бутон и номера изчезва под седалката...ше снимат дЕдовия...

Просто всички ще карат с мръсни номера.Стикери върху част от цифрите и тн.Гения на нашенеца е неизчерпаем.Сега на мода сред колегите мотористи са въртящите стойки за номера,натискаш бутон и номера изчезва под седалката...ше снимат дЕдовия...

Принципно винетките са глупост, която трябва да изчезне. Трябва да се въведе друга система за заплащане на съответните категории пътища. Това неизменно предстои така или иначе. Ако се направи кадърно, ще е в пъти по-адекватно. 

Принципно винетките са глупост, която трябва да изчезне.... 

Принципно е така само дето това е най-еФтиния начин на държавата да прибира пари за пътища.Печат едни шарени лепенки и готово.Всички други методи са ресурсоемки и изискват сериозна организация за запушване на евентуални пробойни.Тол такси по магистралата са само част от решението,което ще ни сполети много скоро.