DON_CHEFO Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Като каза дифове. Коста, попаднахме със съквартиранта в бмв форума. Беше ни скучно и искахме да се посмеем. Какво значи голямо и малко прасе? Ставаше дума за дифове от е30 и е34. Разпилях се да се смея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 само Господ знае защо им казват "прасе" иначе има голям и малък диференциал - зависи дали е от дизел, бензин и от каква мощност ... всеки общо взето търси "голямо прасе" защото държи на повече коне и нютони иначе в БМВ форум освен мъка и яко измами с части друго интересно не съм видял Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Обледява, докато вътре се затопли и темперира стъклото. Не замръзва самата течност, защото не е наред, а външната температура е по 0 градуса и се получава обледяването. Или си написал нещо, дето противоречи само на себе си, или хапчетата ми за логика вече не ми действат както преди.... Това се получва като тръгна изчистил съм стъклото и пръсна. Целия прозорец замръзна. при -15 става тва. Калпава течност е това... Ако не ти се дават стотинки за някаква по-истинска, купуваш си пет литрова тубичка метилов спирт и си доливаш по 200-300 грама на казанче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 И аз странно съм го обяснил, но ме е разбрал де. Тя ако е калпава течността, както казваш, няма ли да замръзва и по маркучите? Тя замръзва само като се напръска на прозореца. Става като леден филм. С патокито е същото, но поне е без пари и наистина мие идеално! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 И аз странно съм го обяснил, но ме е разбрал де. Тя ако е калпава течността, както казваш, няма ли да замръзва и по маркучите? Тя замръзва само като се напръска на прозореца. Става като леден филм. С патокито е същото, но поне е без пари и наистина мие идеално! Трябва да е хептен калпава, че да ти замръзне в казанчето или маркучите (ако ти се случи, не купувай повече такава). А ако ти пръска, но замръзва на тънък филм върху стъклото, добавяш метанол или сменяш течността с по-качествена Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Хуу де, тоя метанол, после като влезе в купето или поне част от него, нема ли са отровим? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Споко! Къде дваесе години го дишам и нищо ми няма... и нищо ми няма.... и нищо ми няма... Така, де..., казах ли, че нищо ми няма? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Еее, ми че еее, ми че еее, ми че е, ми че е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Споко! Къде дваесе години го дишам и нищо ми няма... и нищо ми няма.... и нищо ми няма... Така, де..., казах ли, че нищо ми няма? Не, забрáви го! Поздрав от мене на 34-та секунда... https://www.youtube.com/watch?v=FELB4b914F8&feature=youtu.be&t=33s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Споко! Къде дваесе години го дишам и нищо ми няма... и нищо ми няма.... и нищо ми няма... Така, де..., казах ли, че нищо ми няма? Нищо ти няма, да. И седалката я няма, и волана го няма и акъла ти го няма Добре де за чий му е метанол, дето не знам де ще намери, като в аптеката кило 95% чист етилов е около 8 лева? Туй стига за 4 заряда на казанче 5 литра - леко ухае на градус и нищо повече. Ни замръзва, ни маже, ни дявол... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Ще приемат ли закона за задължителни зимни гуми или и таз година няма да е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Датите са прекалени според мен. То вън е 18 градуса, за какъв чеп са ми тия зимни гуми да ги търкам по асфалта? И до 1ви април? Че то тая година Март беше 24... Трябва да е от 15 Ноември-1 Декември до 1-15 Март. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Тая тъпотия не виждам как би могла да мине... Няма никакво разумно основание да се фиксират срокове в този аспект. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Те нали точно по разумните основания ги създават законите в България, че и тоя ще го прокарат разумно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Като нищо... Тъкмо ми хрумна, че тук тенденцията към оксиморона е безкрайна... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 31, 2015 Author Share Posted October 31, 2015 В повечето държави има такъв закон и сроковете са точно от 1-ви ноември до 31-ви март. Друг е въпросът, че са по - на север от нас и имат много по - сурова зима. Тези срокове наистина не са много добре измислени. Няма обаче как да се фиксира по друг начин. Просто трябва да ги измислят по - добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Няма обаче как да се фиксира по друг начин. E как да няма. По температура. Или температурата е под 5*С и трябва да си със зимни гуми или не. Елементарно е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 E как да няма. По температура. Или температурата е под 5*С и трябва да си със зимни гуми или не. Елементарно е Ъъъъ, чакай малко сега, ама на мен ми се стува, че изобщо не е елементарно, дори напротив. Тя температурата варира в доста широки граници всеки божи ден. През нощта например ако е 0, през деня може да скочи и до 12. Как предлагаш тогава да се мери и изобщо чии измервания ще се считат за меродавни? Остави времевата зависимост, ами също така си има и осезаема пространствена зависимост. Например в Пловдив е 10 градуса, демек няма нужда от зимни гуми и решаваш да тръгнеш към Пампорово, където обаче температурата е паднала под нулата, какво правим в този случай? Това е все едно да заложиш в някакъв закон изискване за вкус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Добре де за чий му е метанол, дето не знам де ще намери... В Плод и Зеленчук-а, Видене... Примерно. Има го във всеки магазин за лабораторна стъклария и химикали, а килото му идва към два кинта (с пет литровата опаковка), ако се не лъжа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 За температурите... Преди 2 дни на магистралата 0, в Пловдив 3 вечерта, а през деня 16 градуса. Аз предпочитам да си сложа по-рано зимните гуми и да ги съсипя 2 пъти по-бързо вместо на 0 градуса да се наложи да спра с летните на магистралата - а то се наложи до пълен покой да спра 2 пъти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Това е все едно да заложиш в някакъв закон изискване за вкус. Има и нещо по-интересно, което никой не спомена - може примерно 3-4 пъти в седмицата да се наложи да сменяш гуми... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Дреме ми, аз вече ги смених...хем избягвам лудницата по гумаджийниците, хем да идва зимата когато си ще...., а и да изхабя по-бързо гумите голяма работа...и без това повече от три сезона не могат изкарат, дори да имат достатъчно грайфер, стават само за летни... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Ъъъъ, чакай малко сега, ама на мен ми се стува, че изобщо не е елементарно, дори напротив. Тя температурата варира в доста широки граници всеки божи ден. През нощта например ако е 0, през деня може да скочи и до 12. Как предлагаш тогава да се мери и изобщо чии измервания ще се считат за меродавни? Остави времевата зависимост, ами също така си има и осезаема пространствена зависимост. Например в Пловдив е 10 градуса, демек няма нужда от зимни гуми и решаваш да тръгнеш към Пампорово, където обаче температурата е паднала под нулата, какво правим в този случай? Това е все едно да заложиш в някакъв закон изискване за вкус. Нали знаеш мнението ми относно законите - само необходимия "санитарен" минимум. Колкото по-малко толкова по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Нали знаеш мнението ми относно законите - само необходимия "санитарен" минимум. Колкото по-малко толкова по-добре. => пълна деградация и колапс... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Някакви мнения за тези гуми?KUMHO WP51 Също така, от къде излизат на най-добра цена? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts