RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Специално за боядисването тук в Пловдив са сравнително добри - само дето искат тройно пари. Иначе за издънки изобщо да не почвам да говоря... Отиде петък вечер.... Че идната седмица им е време да почват да плащат и ме чакат тежки преговори с един от най-големите скъперници евър.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 Специално за боядисването тук в Пловдив са сравнително добри - само дето искат тройно пари. Иначе за издънки изобщо да не почвам да говоря... Отиде петък вечер.... Че идната седмица им е време да почват да плащат и ме чакат тежки преговори с един от най-големите скъперници евър....Нямам боядисан от тях елемент който да не са осрали тотално. Слагат толкова тънък слой лак, че на всичките елементи се обели(за няколко месеца). Говориха ми и как фаровете нямали нужда от настройка понеже имали автоматично нивелиране... За боядисване както споменах са МЕГА зле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Най-големите батки от Сф и морето идват в Плд да си пръскат колите, някъде около Еко-то на Пещерско, на кръстовището с Прослав веднага зад Екото е май някъде нз подробности, но всички гъзета там пръскат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Нямам боядисан от тях елемент който да не са осрали тотално. Слагат толкова тънък слой лак, че на всичките елементи се обели(за няколко месеца). Говориха ми и как фаровете нямали нужда от настройка понеже имали автоматично нивелиране... За боядисване както споменах са МЕГА зле. Защо тогава нямам обелен елемент на Зафирата бе, Иване? ЗАЩО? По-специален ли си нещо, та са се гъбаркали с тебе? Имам 2/3 от колата боядисана - перфектна е боята. Виж в София официалните боклуци една броня боядисаха и я осраха. И се обели. ============= Коста, кви са тия баровци бре, за кви пари се "пръскат" тука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Село Труд отзад зад силузите.Един познат се занимава с такива услуги.В неделя като съм на компа ще ти дам точен адрес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Защо тогава нямам обелен елемент на Зафирата бе, Иване? ЗАЩО? По-специален ли си нещо, та са се гъбаркали с тебе? Имам 2/3 от колата боядисана - перфектна е боята. Преди колко години е боядисвана? Ако са под 5 - почакай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Някои са над 7 от Стефанов. Извън каско там нищо не правя - да не съм луд? Моите бои в сервиз ТРАКИЯ някои са на 8-9 години. И то цели детайли. С каското няма туй онуй - всяка драскотина е цял детайл. Едно огледало се обели и веднага го преправиха, като шефа нареди да се намери с година назад кой е бил на смяна да му го удържи от заплатата, казвал съм го 2 пъти поне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Нямам боядисан от тях елемент който да не са осрали тотално. Слагат толкова тънък слой лак, че на всичките елементи се обели(за няколко месеца). Говориха ми и как фаровете нямали нужда от настройка понеже имали автоматично нивелиране... За боядисване както споменах са МЕГА зле. За един и същи бояджия ли говорите? За Стефанов - представителя на Опел или за Стефанов, с. Ягодово говорите и двамата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Има един СТЕФАНОВ-ОПЕЛ в Пловдив. Какво общо с Ягодово има не знам - къщите им са във Войводиново май, не че има значение.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Най-големите батки от Сф и морето идват в Плд да си пръскат колите, някъде около Еко-то на Пещерско, на кръстовището с Прослав веднага зад Екото е май някъде нз подробности, но всички гъзета там пръскат Говориш за сервиза на Любо и Цецо. Баща и син са. А за Любо (бащата) с две ръце мога да гласувам, че е магьосник Виждал съм този човек как се справя с взривено БМВ, виждал съм го и как сваля съвсем прясно извадения от камерата и монтиран детайл, понеже под определена ъгъл и на определена светлина, нюансът не бил съвсем същия, като на останалата част от колата и на НЕГО не му харесва.... Съответно и парите, които иска за работата си са... повечко. Впрочем, аз и друг път съм го препоръчвал тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Никога не съм виждал моя шеф да боядисва само калник или само врата. Нищо магическо няма. Компютър, боя и ръка + боядисването на съседните детайли също. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 (edited) Компютър, боя и ръка + боядисването на съседните детайли също. To така и аз мога, покрай калника да ти боядисам цялата кола, ама ти да плащаш. Моята едно време я пръска тоя дето прави бои на Богомил, ама той вече не се занимава с боядисване. Минали са 7 години от тогава и не е мръднала, съответно и боята сам си я прави и добре я напасна. Като ми се качи камиончето с безалкохолните на предния капак, ми я пръска едно момче в Белащица, 3-та година и боята е бетон. Не е мръднала, доволен съм. Edited March 14, 2015 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Никога не съм виждал моя шеф да боядисва само калник или само врата. Нищо магическо няма. Компютър, боя и ръка + боядисването на съседните детайли също. Това, че ТИ не си виждал нещо.... означава просто, че не си го виждал, а не, че не съществува Колкото до компютъра и боята.... Говориш глупости, Стефчо! Искам да го видя този бояджийски компютър в Бг, който ще изчисли абсолютно точно и промяната в нюансите на да речем, 8-10 годишна боя. Ся взе ли да стопляш вече? И понеже няма такъв компютър, тук иде ред и на набитото око и съвестността на майстора. Точно за такъв случай ми беше и коментарът. Впрочем, калникът за който говорех стана не различим като цвят, след като човекът добави на ръка и око цвят към компютърно забърканата боя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 (edited) To така и аз мога, покрай калника да ти боядисам цялата кола, ама ти да плащаш. Моята едно време я пръска тоя дето прави бои на Богомил, ама той вече не се занимава с боядисване. Минали са 7 години от тогава и не е мръднала, съответно и боята сам си я прави и добре я напасна. Като ми се качи камиончето с безалкохолните на предния капак, ми я пръска едно момче в Белащица, 3-та година и боята е бетон. Не е мръднала, доволен съм. Това, че ТИ не си виждал нещо.... означава просто, че не си го виждал, а не, че не съществува Колкото до компютъра и боята.... Говориш глупости, Стефчо! Искам да го видя този бояджийски компютър в Бг, който ще изчисли абсолютно точно и промяната в нюансите на да речем, 8-10 годишна боя. Ся взе ли да стопляш вече? И понеже няма такъв компютър, тук иде ред и на набитото око и съвестността на майстора. Точно за такъв случай ми беше и коментарът. Впрочем, калникът за който говорех стана не различим като цвят, след като човекът добави на ръка и око цвят към компютърно забърканата боя Айде да не ме занимавате с глупости, без да се обиждате. На 20 годишни Короли както и на нови GL-и, шефа процедира по един и същ начин както и цялата гилдия де. Иначе няма да се навие. Достатъчно коли съм видял от срязни през средата, през тавана и къде ли не. Прави се така точно, за да не се вижда разлика. До сега един път е пребоядисвал защото цветовете не съвпадаха. За това и боядисване тука започва от 2500 долара(цялостно) и нагоре. И със сигурност за малкото време(но всеки ден) съм видял много повече и различни видове удари и оправяния, че дори и на мен ми се налага да ги правя колкото и да не искам. Да ти снимам ли Кемри рязано през средата и със зуум в мястото на шева да видим дали ще намериш разлика. Като не ви се плаща - правете си ги сами, майна. И това го казвам защото поне едно нещо научих за тия две години...на МАЙСТОРИТЕ труда се плаща тука. Без значение дали си маникюрист или бояджия. Можеш ли го и някой отвори ли ти вратата и да иска да му се свърши работа...скачаш бая стотачки. Оправяне на броня на Акюра + мнооого малко кит на предния капак - боядисване на бронята и капака и заради това се боядисаха и двата калника - 700 долара. Мога да снимам и моя Форд....никаква разлика в цветовете. Особено вече след като я минеш водно след боята и полиране на ново....край с разликата. ЕДИТ: Гадо, понякога ги прави на ръка....като става дума за камион или друг гарбич дето на никой не му пука и пак ги прави както трябва. Edited March 14, 2015 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 И в БГ има хора правещи от парчета... коли ... и то доста вече. Иначе в БГ някой бояджия да ти изтърка колата на водно и да ти я полира после ... чУек ... те хората на нова кола от магазина като им покажеш портокаловата кора и не вдяват за какво говориш ти тука ся ще им отваряш очите... да не говорим коли пръскани за 2к+ в лева в БГ и пак са така ... ноу комент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Не е нужно да е на парчета. Винаги, винаги се процедира по един и същи начин. Минаваме ги водно, не щото боята е портокалена, а защото има прашинки, все пак не е най-стерилното място на света Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Също вариант за прашинките... но за портокаленото ти казвах като пример, че хората са прасета голямата част и грам не правят разлика от нещо дали е свършено качествено или средна работа и човек като иска може да маскира всичко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Много ясно. Освен Това, който клиент не иска да плаща нормално хич не се затормозяваме. Зеленото трябва да играе иначе пръста отзад и айде :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) Да сте живи и здрави с тоя правилен речник, и постоянните ви забележки. Edited March 15, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) Tея ми ги обяснявай на старата шапка. Това, че твоя шеф го прави така в США, не значи че няма други начини. Това върви при тъпите американци, много ясно ще го прави така, все пак трябва да ги дере. Има обаче и други възможности. П.П. Едно е срязана кола през средата, друго е за зажулен калник да ти боядиса цялата кола. Edited March 15, 2015 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Има един СТЕФАНОВ-ОПЕЛ в Пловдив. Какво общо с Ягодово има не знам - къщите им са във Войводиново май, не че има значение.... Защото говорехте за бояджия, затова Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Tея ми ги обяснявай на старата шапка. Това, че твоя шеф го прави така в США, не значи че няма други начини. Това върви при тъпите американци, много ясно ще го прави така, все пак трябва да ги дере. Има обаче и други възможности. П.П. Едно е срязана кола през средата, друго е за зажулен калник да ти боядиса цялата кола. С калника се боядисва задължително и вратата до него, хитрий. :-D. Иначе четката и валяка и сам ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 А като се боядиса и врата заради калника после не се ли боядисва и другата врата ? Пълен абсурд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 https://maps.google.com/maps?ll=42.226913,24.721577&spn=0.009295,0.021136&t=h&z=16&layer=c&cbll=42.226985,24.721541&panoid=0opY213QH4dFa4qcHgze5g&cbp=12,271.37,,0,3.38 Ето тука е тоя бояджия.Занимава се от години с това.Оправя някои от колите в авто-къщите в Труд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) А като се боядиса и врата заради калника после не се ли боядисва и другата врата ? Пълен абсурд. Ако боядисвам аз, може би. На моята нова Черна боя не го направих, но не си и личи. Ще направя снимка да видиш. Ще снимам и друга кола и ще ви питам дали намирате разлика на 20 годишна кола, Направена както Трябва. За това си търсите бояджия щото е пълен абсурд това, което казвам. Дори колегата ми който няма толкова опит и като следва инструкциите на шефа пак боядисва добре и не си личи. Забрявате, че това не е ракетно инженерство. Ръка и опит Трябва. Нищо друго. Edited March 15, 2015 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts