host Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Впрочем като шум в купето как е? Щото имам едни добитъци дето си търсят кола... може и да им допадне Jazz-а. ________________________Няма сила на света която да ме накара да си сложа отново зимните гуми за 2-3 дни с мокър сняг... сори. Кракомобила, градския и такситата са по-добра оферта. Edited March 7, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Идеално, сега сложи още 300 и кусур кила и отиваш на максимум допустима маса, и няма как това да е така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Като шум сигурно е ок.НЕ е като голф 3 Като се кача ще ти кажа.Проблема е че нямаше гуми и взеха направо летни та ся няма да се кара в СОфия в тия условия Към края на месеца ще я докараме в Пловдив да й сменим останалите течности(скорости,спирачна) и тогава ще видя дали е по-зле от моята.Нямала колони в задните врати та ще купуват 2 и им казах да сложат новите отпред,а предните да минат отзад Edited March 7, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Един приятел си взе сега голф 4 1.9 110к.с. 99г. Точните му думи : " Всеки ми е разправял колко са икономични . Ако искаш вярвай 4.2 към Кърджали със 100-110 и гуми 17 мисля . И да ми бяха казали нямаше да повярвам ." host е прав . Преди карахме на газ , но доста се пътуваше . 10 000 за 4 месеца през спокойно ги правехме . Сега ще си карам на бензин . Долу-горе ако го докарвам градско 8 и бензина е до 3лв ще ме устройва . Вече няма да въртя такива километри . EDIT: Да дизел е . Edited March 7, 2015 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Да, ама това е дизел доколкото ми е известно. Моя фокус е с подобен двигател и със същата скорост ми дава 4.3. с 55 литра (един резервоар) минах малко над 1200 км, като пътя беше смесен и съм пускал и климатик, И аз напоследък почнах да карам по повече, на седмица ми се насабират по 700км, не винаги но доста често. Много натрупа, мързи ме да чистя сега... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Дизелякът е истината, ако караш доста. Тотално обезсмисля монтажа на газова уредба. Все още ме е яд, че взех бензинова, но положението беше на зор. Ся ши хода да зашия една газова, та поне густото да е пълно. 1.6 100 коня - 9.2-9.5 градско, 6.7-7 извънградско. И НЕ върви... Фиата можеше да е пълен трошляк, ама правеше хем по-малък разход, хем удоволствието от карането го имаше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Ама когато ти говорех не ме слушаше, нали Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Пичове забравяте,че тва е джазка с 8 свещи След първото обслужване и аз не бях сменил само свещите и разхода ми през зимата беше градско 7-7,2л/100 км, извънградско - 6. След като изхвърлих Бош-а от предишния собственик и си сложих 8 чисто нови NGK (както си пише в manual-a), разходът ми падна до 5,6-5,8л/100км градско и на 5,2-5,4л/100км извънградско като колата винаги е пълна и с климатик цяло лято. Добре,че не тръгнахме.Смолян е зле.Тегниката за почистване в оня район е от 50 години минимум... Като спреш климатика и сигурно ти пълни резервоара. Да си жив и здрав. Дизелякът е истината, ако караш доста. Тотално обезсмисля монтажа на газова уредба. Все още ме е яд, че взех бензинова, но положението беше на зор. Ся ши хода да зашия една газова, та поне густото да е пълно. 1.6 100 коня - 9.2-9.5 градско, 6.7-7 извънградско. И НЕ върви... Фиата можеше да е пълен трошляк, ама правеше хем по-малък разход, хем удоволствието от карането го имаше.дизел... Докато се подвизавам от тая страна на океана само дървата ще паля с това... Възпалимо нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Дизелът си е абсолютна класика и е абсолютно безпредметно да се спори с хлапаци, дето пикаят на шумка да им тропа по тази тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Да, мирише хубаво, не трака, готина му е кривата мощност/въртящ момент.... Аха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Ама когато ти говорех не ме слушаше, нали О, билийв ми, слушах те, и себе си слушах, но от всичкото обикаляне да търся правилният автомобил НИЩО не си харесах. А преръшках целия Пловдивски район за смислен хетч до около 4хилки. До Софийско нямаше как да ида, защото нямах време. Бях тръгнал за дизел, после, като умря стария таралясник, минАх на варианта - к'вото има. И е на - бендзин. Поне се радвам, че за сега никакви ядове нямам, а е само консумативи и гориво... Бай дъ уей, в Пловдив са най-големите таралясници на света... Edited March 7, 2015 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Да, мирише хубаво, не трака, готина му е кривата мощност/въртящ момент.... Аха Разбира се. Когато не е на твоите години, каран от пиян селянин (примерно) и не знаещ що е поддръжка... Ти виждал ли си някога изобщо такъв? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Дизел... работещ задоволително е нз каква рядкост... Единствено мерцедеси дизел съм срещал работещи добре. БМВ, VAG, Пежо, Ситроен, Рено не съм виждал... Дори нови работят грубовато за моите разбирания. Jtd мотори също съм срещал хубаво работещи,дори бих казал че само те и мерцедес бих обмислил някой ден за дизел. И все пак, за всеки различни неща са важни.... но да ми говориш за "абсолютни" класики.... няма да подмина такива вмятания, щото са жалки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Такива глупости говориш, че не е истина..... Кога стана такъв великан в автомобилостроенето не знам.... Какво си срещал, колко си срещал, къде си срещал извън квартала? Това са такива наистина жалки махленски (да не употребявам по-груби думи) лакърдии, че няма накъде повече... АБСОЛЮТНА класика си е дизеловият мотор. Изобщо не е нужно да го казва който и да е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 ... АБСОЛЮТНА класика си е дизеловият мотор. Изобщо не е нужно да го казва който и да е. нещо като реинбоу ...пърпъл в музката, но не го предочтам някак... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Личните предпочитания нямат нищо общо в случая. Говорим по принцип. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Такива глупости говориш, че не е истина..... Кога стана такъв великан в автомобилостроенето не знам.... Какво си срещал, колко си срещал, къде си срещал извън квартала? Това са такива наистина жалки махленски (да не употребявам по-груби думи) лакърдии, че няма накъде повече... АБСОЛЮТНА класика си е дизеловият мотор. Изобщо не е нужно да го казва който и да е. За камиони, трактори и други подобни...за коли си има БЕНЗИНННН Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 За камиони, трактори и други подобни...за коли си има БЕНЗИНННН Стефче, пий една бира там.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) На бая ракии съм. Лягам, че окъсняхме...няма да ходя повече в стрип клубове...ще се разоря Но дори фиркан...не искам да се возя в дизел :D Edited March 7, 2015 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Каквито си искаш думи ползвай, пиши класиките и тва е. Какво и как съм карал.... как не се научи, че нещата като ги споменавам винаги е от някакви преки впечатления нз... По 1000 пъти трябва да ти се обяснява. И други хора из форума могат да споделят, не е въпроса да си светило, великан и т.н. Палиш, караш... и е видно кое какво прави. Да има хора които не им пука, ок.... само да нямат претенции след тва. И да не почнеш да ми пишеш как мразя дизела и т.н. Няма такова нещо. Всичко си има приложение и място, само да е по-вкуса на човек, а колкото хора, толкова и предпочитания. За тва и помпа-дюзата е толкова години произвеждана - примерно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Какви са тия преки впечатления? Именно това питам. 200-300 дизела си карал? По тая "хитра" логика аз мога да кажа, че всички бензини са тотален кенеф. И със сигурност повече от теб съм палил и карал. Дали обаче е така в действителност??? Именно това "палиш, караш и е видно" потвърждава какви глупости говориш. Типично по лаладжийски. Имам чувството, че почваш да прихващаш от малоумниците, които понякога цитираш и явно са около тебе. Внимавай, явно е заразно - пази се. Като ти е по вкуса бензина - няма лошо - ей виж Стефчо как си го казва в прав текст. Да се говорят тъпотии, че дизел моторите не работели задоволително (?!?!?!?) и т.н. е меко казано нелепо. Какво ТИ мислиш, предпочиташ и би направил няма нищо общо с Голямата картинка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Какво ТИ мислиш, предпочиташ и би направил няма нищо общо с Голямата картинка. И ква е голямата картинка, кажи ми? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Аз знам...газта е за готвене, нафтата за топлене, а бензина за движение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Абе кво се вързвате на Виден,той кара шкодата дизел от нова.Де всеки да можеше да си позволи нова кола Като фърлиш турбо,маховик и дюзи кеф да ти стане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Спорът бензин срещу дизел според мен няма особен смисъл. Едно, че и двата вида си имат особености, предимства и недостатъци и друго - че хората имат различни предпочитания за автомобил. Повечето българи карат автомобили н-та употреба и е въпрос на тото човек да случи на прилично возило. Аз лично за 15 години съм имал три бензинови (газифицирани), а от миналата година карам дизел. Всяка една ми е удовлетворявала нуждите поне на 85% за периода, в която съм ги имал. Всъщност и преди съм карал дизел, ама не съм поддържал и не се брои.Моята рецепта за автомобилно щастие е да дефинирам ясно какво искам от возилото и да се стремя към баланс между изисквания и бюджет. Оттам нататък разум и късмет в избора, адекватна поддръжка и толкоз. Останалото е суета. Edited March 7, 2015 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts