vkirov Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 защо просто не си вземе една ц класа? във всяко ама всяко едно отношение е по-добре от това недоразумение. Ами просто е твърде скучен автомобил. Няма нищо, което да те грабне в нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Author Share Posted March 2, 2015 То възможността едно на ръка, ами къде и как ще я зареждаш? И в Бг и в Сараево си имам гараж. Не ми е проблем. Големият проблем се явява когато трябва да се прибера. Засега няма батерия която да може да ме прибере. Надявам се в бъдеще да може да се случи. Е как се случва тоя филм?! На магистрала колко ти дава? И на колко км/ч слагаш темпомата? На магистралата е 5-6.5 според зависи. Много фактори са. По принцип го нагласям на 130км/ч. Реалната ми скорост е около 125. Следващият път когато пътувам ще си направя експеримент и ще следя с точност колко гори като моментен разход. Пожелавам ти го. Впрочем дано има мнооооого такива като теб. Всичките да ги изкупите дано, че да има нормални коли за хората дето искат да бъдат шофьори, а не ватмани. https://www.youtube.com/watch?v=9cA1doO_9h8 При едното има 68 години еволюция, при другото 12. Убеден съм, че до края на десетилетието Тесла ще изпреварят с много останалите аматьори(като ягодките). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 На магистралата е 5-6.5 според зависи. Много фактори са. По принцип го нагласям на 130км/ч. Реалната ми скорост е около 125. Следващият път когато пътувам ще си направя експеримент и ще следя с точност колко гори като моментен разход. Е, значи всичко е ок. И моята толкова дава. Средния до София и обратно с темпомата на 140 ми е 6. До морето също, въпреки че първата година като я купих - беше 5.5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Author Share Posted March 2, 2015 Е, значи всичко е ок. И моята толкова дава. Средния до София и обратно с темпомата на 140 ми е 6. До морето също, въпреки че първата година като я купих - беше 5.5. На магистрала винаги горят повече. При извънградското е по - нисък. Много по - нисък. На равен път с 80-90 ми дава ~3.5-4. После ще направя снимка да видиш как за последните 80 000 километра средният ми е 5.1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Баси моя куб на 140 с климатик дава към 12 газ Но въздушното съпротивление е много голяма И скоростите ми са къси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 На магистрала винаги горят повече. При извънградското е по - нисък. Много по - нисък. На равен път с 80-90 ми дава ~3.5-4. После ще направя снимка да видиш как за последните 80 000 километра средният ми е 5.1. С 80-90 и моя пада толкова понякога, но рядко съм карал с такава скорост. Повечето ми извънградски пътувания са по магистрала, а в града много зор идавам и на много къси разстоя ия я карам, и разхода отива на 9. Ако я карам по-спокойно и по-често ми става към 7,5 - 8, което лично мен ме устройва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 w00x-е сипвай и малко добавка в нафтата от време на време, щом преди е горяла по-малко. CAATROL има в метро, примерно. Голяма разфасовка е, за 4-5 пълни резервоара може да стигне(не помня колко се разреждаше). На 2 месеца да слагаш по една доза ще те изкара сумати време. 95 бензина на петрол е уникален на В. Априлов... или съм уцелил супер пресен да е. Огромна разлика в разхода имам - спрямо 100октана еко дори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Сложих Bardahl преди известно време. Пишеше на всеки 5000км да се слага. Ще сложа пак освен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Author Share Posted March 2, 2015 При мен вече 2 пъти съм рециклирал дюзите. Най - лесно го хващам с разхода на празен ход. И двата пъти забелязах, че разходът се увеличи от 0.3/час на 0.5-0.6. Каквито и добавки да слага няма да му помогнат ако дюзите са си заминали. При дизела не е проблем от замърсяването, а от прецакването на разпръсквача. Друг е момента, че аз съм единственият собственик и много лесно хващам ако има дори и нещо дребно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Добре че си нямам компютър, който да ми показва моментния разход щото в някои моменти сигурно ще получавам стрес. ...аз пак си го получавам и по стрелката де - като я видя как за няколко минути пада с 2-3 деления и се забива в поднулево равнище. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Author Share Posted March 2, 2015 Там до скоро не бях виждал да го правят. Последният път обаче ми направо впечатление, че супер много хора са започнали да го правят. Друго за което се сетих е левият завой от Метро в посока кръговото на SPS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 И в Бг и в Сараево си имам гараж. Не ми е проблем. Големият проблем се явява когато трябва да се прибера. Засега няма батерия която да може да ме прибере. Надявам се в бъдеще да може да се случи. На магистралата е 5-6.5 според зависи. Много фактори са. По принцип го нагласям на 130км/ч. Реалната ми скорост е около 125. Следващият път когато пътувам ще си направя експеримент и ще следя с точност колко гори като моментен разход. https://www.youtube.com/watch?v=9cA1doO_9h8 При едното има 68 години еволюция, при другото 12. Убеден съм, че до края на десетилетието Тесла ще изпреварят с много останалите аматьори(като ягодките). Много сериозно си решил да се излагаш. Дано имаш добри приятели, че да не те ебават или не ги говори тия простотии пред хора дето отбират от коли. Събирайте се по депата ватманите и горете снимки на бензинови двигатели...като някъв вид ритуал . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Author Share Posted March 2, 2015 Много сериозно си решил да се излагаш. Дано имаш добри приятели, че да не те ебават или не ги говори тия простотии пред хора дето отбират от коли. Събирайте се по депата ватманите и горете снимки на бензинови двигатели...като някъв вид ритуал . Не съм казал, че не ми харесват бензиновите. По всяка вероятност следващото ми превозно средство, ще е V8. Бих предпочел електрическата обаче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Не съм казал, че не ми харесват бензиновите. По всяка вероятност следващото ми превозно средство, ще е V8. Бих предпочел електрическата обаче. Тука вече може да си бъдем полезни освен ако нямаш уредена връзка предвид естеството на работата ти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Предвид последното му изречение - смяташ да го уредиш с тролей ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Предвид последното му изречение - смяташ да го уредиш с тролей ли? до колкото помня искаше ф150. Има разни възможности за разни неща. Другото е за лс. Няма да бачкаме за хората цял живот я. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 3, 2015 Author Share Posted March 3, 2015 Тука вече може да си бъдем полезни освен ако нямаш уредена връзка предвид естеството на работата ти По принцип мога да се възползвам и от разни оферти вече в Европа, но не ми харесват. Ще ти кажа когато наближи момента. Сега първо трябва да завърша едни други неща с които съм се захванал. Ангеле: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 (edited) Айде решиха,че ще я взимат Утре ще се регистрира и ще е с врачанска регистрация Ще сменят масло и филтри.В София като дойдат ще им кажа да я закарат в един сервиз Хондов да й сменят 8те свещи и да видим на какъв хал е веригата.Ако е ок ще си карат много Edited March 3, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Промийте мотора още сега, и ако не им се дават много пари за масло мога да те открехна нещо проверено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Някой да докара една кола от Италия? Жената си хареса, та... ако някой има човек, който докарва, да свирка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 (edited) netrootbg С каква кола си ? EDIT: Ако е Зафира кой двигател дава този разход ? Edited March 3, 2015 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Опел ... Зафира... дизел... или не помня вече? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Не е Зафира, Вектра дизел е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Съквартиранта ми и той е с такава.Тия от 2002-3 нали ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 3, 2015 Author Share Posted March 3, 2015 netrootbg С каква кола си ? EDIT: Ако е Зафира кой двигател дава този разход ? Vectra C - 2006-та година. 1.9 CDTI, 150 коня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts